03 Eylül 2010
Sayı: SİKB 2010/35

 Kızıl Bayrak'tan
İşçi sınıfı ayak bağlarından kurtulmaksızın sınıf mücadelesinde
yol alamaz!
Orduda resmi çizgi devam ederken
rejim krizi derinleşiyor!
Kürt halkının özgürlük ve eşitlik
istemleri boğulamaz!
BDSP’nin referandum seminerleri
devam etti..
Metal İşçileri Birliği MYK Eylül ayı toplantısı sonuçları
BETESAN’da direniş
dayanışmayla büyüyor!.
UPS direnişiyle uluslararası
dayanışma büyüyor
Direnişçi UPS işçileri
eğitim seminerinde buluştu
Toplu görüşme oyunu sona erdi..
İşçi ve emekçi hareketinden.
12 Eylül’ün hesabını
işçi ve emekçiler soracak!
Eyvah; Lenin de
boykota karşıymış!
Devleti aklamanın yeni hamlesi: Ergenekon’dan sonra Cemaat!.
Güney Afrika kapitalizminin konsolidasyonu ve işçi hareketi
Güney Afrika Cumhuriyeti’nde
kitlesel militan grev!
UPS’de sendika düşmanlığı tüm dünyada protesto edildi..
“Yok olup gitsinler!”
Rize’de su boşa değil felakete aktı
Tacizciye terfi,
tacize uğrayana ceza!..
Dünya Barış Günü, TC ve Kürdistan
M. Can Yüce
“Hasta tutsaklar
serbest bırakılmasın”
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

UPS’nin sendika düşmanlığı tüm dünyada protesto edildi...

Yaşasın uluslararası sınıf dayanışması!

ITF’nin genel kurulunda ilan edilen UPS işçileriyle ‘Uluslararası dayanışma günü’ çerçevesinde Türkiye ve dünyanın pek çok ülkesinde 1 Eylül günü dayanışma eylemleri gerçekleştirildi.


Avustralya

Avustralya Taşımacılık Sendikaları Konfedasyonu’na üye RTBU, TWU ve MUA sendikaları tarafından gerçekleştirilen eyleme, MUA Ulusal Sekreteri ve ITF Genel Başkanı Paddy Crumlin de katıldı. Sydney Havaalanı yakınındaki UPS tesisleri önündeki eylemde “UPS Deliver Justice Not Abuse- UPS Haksızlık Değil Adalet Dağıt” dövizleri taşındı.


Japonya

Japonya Tüm Taşıma İşçileri Sendikaları Federasyonu (Unyu Roren) Başkan Yardımcısı Takayuki Takahashi’nin öncülüğünde, Shitetsu Soren, JR Rengo, JSU, Zenkoku Kowan ve Koun Rokyo sendikalarından 18 temsilcinin oluşturduğu heyet, Tokyo’da bulunan UPS merkezine giderek UPS Japonya Genel Müdürü Masato Umeno ile görüştü. UPS şirketini protesto eden ortak imzalı metni Umeno’ya veren heyet UPS işçilerinin taleplerinin karşılanmasını istedi.


Hollanda

Hollanda’da FNV sendikasına üye işçiler UPS’nin Amsterdam şubesinin girişinde eylem gerçekleştirdiler. İşçiler, UPS’nin Amsterdam’da bulunan binasının girişine 40 ton kum yığdılar.

Eylem nedeniyle UPS’nin Amsterdam girişi kullanıma kapatıldı.


Güney Kore

Güney Kore’de, karayolu, denizyolu ve havayolu taşımacılık işkollarının da aralarında bulunduğu çeşitli işkollarından, ITF’ye bağlı sendikaların üye ve yöneticisi yaklaşık 40 işçi Seul’deki UPS merkezi önünde toplandı. Eylemcilerin binaya girerek yöneticilerle görüşme istediği reddedildi. Bunun üzerine oluşturulan heyet, UPS yöneticisi JK Ma ve dört personel ile bina girişinde görüşme gerçekleştirdi.


Hong Kong

HKCTU’ya bağlı Hong Kong Taşımacılık İşçileri Örgütü Federasyonu (HKFTO) üyesi işçiler UPS ofisi önünde eylem gerçekleştirdi. Eylemde konuşan HKCTU yöneticisi Yu-Loy Wong, UPS yönetcilerini temel emek standartlarına, örgütlenme ve toplu sözleşme haklarına uymaya çağırdı.


Tayland

ITF’ye bağlı Tayland sendikalarına üye işçi ve yöneticiler, Bangkok’ta bulunan UPS Merkez Ofisi önünde protesto gerçekleştirdiler. UPS yöneticileri, “Konferans görüşme gerçekleştirdikleri” için sendika temsilcileriyle görüşmezken, sendika temsilcilerinden oluşan heyet yalnızca insan kaynakları müdürü ile görüşme gerçekleştirdi.


Filipinler

Filipinler Havayolları Çalışanları Birliği (PALEA), TÜMTİS’e destek verdiklerine değinen bir mektubu Metro Malina’da bulunan UPS ofisine iletti ve burada bir protesto gösterisi gerçekleştirdi. PALEA’nın mektubunun ABD’de bulunan UPS yöneticisi Scott Davis’e iletileceği belirtildi.


Ürdün

Ürdün Hava Taşımacılığı ve Turizm İşçileri Sendikası ve ITF temsilcileri, Umman’da bulunan UPS ofisine giderek UPS yetkilisi Mohammed Alemam’a protesto mektuplarını ilettiler. UPS yetkilisine Türkiye’de yaşanan süreçten ve ITF’nin uluslararası kampanyasından bahsettiler.


Belçika

Belçika sendikaları BTB ve SETCA üyesi eylemciler Brüksel Deigem’deki UPS genel merkez binası önünde protesto gösterisi düzenledi. Sabah 05.00-10.00 saatleri arasında UPS kapıları önünde broşür dağıtımı gerçekleştiren eylemciler, UPS’deki iş yavaşlatma eylemi yaptılar. Antwert’te ise BTB bölge sekreterlikleri sendika binası önünde toplanarak dayanışma eylemi gerçekleştirdi.


Güney Afrika

Güney Afrika Taşımacılık İşçileri Sendikası (SATAWU) ülkenin değişik noktalarında UPS işçileriyle dayanışma eylemleri gerçekleştirdi.

Gauteng’de SATAWU üyeleri, kentteki UPS ofisi önününde eylem yaptılar. Durban’da ise, sendika üyesi işçiler saat 14.00-16.00 saatleri arasında UPS merkezini telefon yağmuruna tuttular. İşçiler bu eylemleriyle UPS operatörlerini kilitleyerek Türkiye’deki işten atmaları ve uyuşmazlığı protesto ettiler.


Hindistan

Hindistan Ulusal Gemicilik İşçileri Sendikası’ndan (NUSI) L. P. Vimalson’un öncülüğünde 100 kişilik bir heyet Mumbai’deki UPS ofisi önünde gösteri düzenledi.

Öte yandan, ABD’de bulunan UPS İcra Kurulu Başkanı (CEO’su) Scott Davis’e NUSI adına mektup gönderilerek, Hindistanlı işçilerin gelişmeleri yakından takip ettikleri belirtildi.

Chennai’de ise DHL Çalışanları Sendikası, liman, tersane ve demiryolu işçileri sendikalarının destek amaçlı katılımlarıyla, UPS yöneticilerini ziyaret ederek protesto mektuplarını ilettiler.


Norveç

Norveç’in başkenti Oslo’da işçi sendikaları UPS aktarma merkezi önünde ortak bir protesto gösterisi düzenlediler. ITF üyesi Norsk Transportarbeiderforbund, Norsk Lokomotivmannsforbund ve Fagforbundet sendikalarının Norveç İşçi Sendikaları Konfederasyonu öncülüğünde gerçekleştirdiği eylemde, sendikacılar ABD’deki genel merkeze yönlendirilmek üzere protesto mektuplarını Oslo UPS yöneticilerine ilettiler.


Estonya

Estonya Taşımacılık ve Yol Yapım İşçileri Sendikası (ETTA) ve Estonya Denizcilerinin Bağımsız Birliği (EMSA), Talinn’deki Türkiye Büyükelçiliği’ne giderek protesto mektuplarını yetkililere ilettiler. Sendikalar Estonya ulusal medyasına Türkiye’deki gelişmeler ve ITF’nin ‘Uluslararası Eylem Günü’ hakkında bilgilendirme metni gönderdiler.


Letonya

Letonya Kamu Hizmetleri ve Taşımacılık İşçileri Sendikaları Konfederasyonu (LAKRS), TÜMTİS’le dayanışma içerisinde olacaklarını vurgulayan protesto mektubunu UPS’nin Atlanta’daki genel merkezine gönderdi.


Finlandiya

Finlandiyalı sendika AKT’den bir heyet, UPS yerel müdürlüğünü ziyaret ederek UPS patronu Scott Davis’e gönderilmek üzere hazırladıkları protesto mektuplarını yöneticilere sundular.


İsveç

UPS işçilerinin üye olduğu İsveçli Kuruluşlar Konfederasyonu tarafından düzenlenen mitingde, İsveçli Taşımacılık İşçileri Sendikası’ndan Lars Lindgren bir konuşma yaparak Türkiye’deki anlaşmazlığa değindi. İşçilerin konumuna da değinen Lindgren, Türkiye’deki sorunun çözülmemesi durumunda dünya çapında işçi sendikalarının sorunu, kendi sorunları olarak gördüklerini ve uluslararası dayanışma seferberliğini sürdüreceklerini söyledi.


Litvanya

Litvanya Taşımacılık İşçilerinin Federasyonu’ndan (LTWF) temsilciler, ülkenin başkenti Vilnius’taki Türkiye Büyükelçiliği önünde UPS işçileriyle dayanışmayı yükseltmek için temsili ‘direniş eylemi’ gerçekleştirdiler. Sendikacılar, Türkiye’deki sendika karşıtı tutumlar karşısındaki derin kaygılarını içeren bir protesto mektubunu da büyükelçiye ilettiler.


Ukrayna

Demiryolu ve inşaat işçileri sendikalarından temsilcilerin oluşturduğu heyet 30 Ağustos günü Kiev’deki UPS ofisini ziyaret ederek yöneticilere protesto mektuplarını ilettiler. Sendikacılar, UPS yönetcilerinin ITF’nin protesto mesajını almada isteksizlik gösterdiklerini ancak daha sonra mesajı kabul ettiklerini belirttiler.


Bulgaristan

Bulgaristan Taşımacılık İşçileri Sendikaları Federasyonu, UPS’nin Atlanta’daki genel merkezine TÜMTİS ile dayanışma içerisinde olduklarını vurgulayan bir protesto mektubu gönderdi.

ITF’nin web sitesinden kizilbayrak.net tarafından çevrilmiştir...