05 Kasım 2010
Sayı: SİKB 2010/43

 Kızıl Bayrak'tan
Sınıfın birleşik mücadele ihtiyacı ve
bazı girişimler üzerine
Kürt sorununa düzen içi çözüm arayışları sürüyor
Ankara’daki işbirlikçiler emperyalist/siyonist güçlere ‘kalkan’ olma yolunda
Sermayeye kaynak emekçiye
sefalet bütçesi!.
“Alaattin’i katledenlerden
hesap soracağız!”
Polis katlediyor
yargı aklıyor!.
İzmir Sendikalar Birliği Çalıştayı gerçekleşti
İzmir Sendikalar Birliği ve hareketin ihtiyaçları
Katılımcılarla sınıf hareketi ve İzmir Sendikalar Birliği
üzerine konuştuk
Akdeniz Çivi işçileri sendika hakkı için direnişte!.
Mutaş’ta fabrika işgali sona erdi!
Satışa geçit vermemek için mücadele barikatlarına!
Metal İşçileri Birliği Merkezi Yürütme Kurulu Kasım Ayı
Toplantısı Sonuçları
BETESAN işçisi
direnişin simgesi..
BETESAN direnişinin sesi Taksim’de yankılandı
İşçi ve emekçi hareketinden..
Zam soygunu toplu taşımayla devam ediyor
6 Kasım eylem ve
etkinliklerinden.
YTÜ’de yaşananlar üzerine..
BP’nin suç ortağı Halliburton.
Türban, kadınlar üzerinde baskı ve köleliğin simgesidir…
“Zorunlu din dersleri
Hapishaneler düzenin aynasıdır
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Mücadele Postası

Ağırlaştırılmış müebbetlik tutsaklardan mektup

Merhaba arkadaşlar;

F tiplerinde ağırlaştırılmış müebbet hükümlüsü tutsaklar tek kişilik hücrede,

- günde 1 saat havalandırmaya çıkıyor.

- yan hücresinde kalan diğer tutsaklarla beraber havalandırmaya çıkmasına izin verilmiyor

- kaldıkları hücrenin camı tam açılmadığı için yeterli hava alamıyorlar.

- Haftada bir gün temizlik, hücrenin havalandırılması vs. için kapılarının tam gün açık bırakılması talebi karşılanmıyor.

İdam kaldırıldı ama ağırlaştırılmış müebbetlik tutsaklar ömür boyu çok daha ağır koşullarda yaşamaya mahkum edilmiş durumdalar.

Ağırlaştırılmış müebbetliklerin havalandırma sürelerinin uzatılması ve insani yaşam standartlarının sağlanması için gerekli duyarlılığın gösterileceğine inanıyoruz.

Çalışmalarınızda başarılar.

Sevgilerle

3.10.10


Dostlar merhaba!

Daha önce de ağırlaştırılmış müebbetlik tutsakların durumu ile ilgili yazmış, kart göndermiştik. Elinize ulaşıp ulaşmadığını bilmiyoruz. Konuyla ilgili sürekli farklı gelişmeler oluyor. Bunları aktarma ihtiyacı duyuyoruz.

Ağırlaştırılmış müebbetlik tutsaklar havalandırma sürelerinin 1-2 saatle sınırlandırılmasına itiraz ettiği için hergün soruşturma açılıyor haklarında, ceza veriliyor. Şimdiden 40 ay ziyaret, 40 ay iletişim (mektup, faks, telgraf) cezası verildi. Soruşturmalar, cezalar devam ediyor. Taleplerini dile getirdikleri, ağır tecrit koşullarına itiraz ettikleri için bunlara maruz kalıyorlar. Talepleri karşılanmak yerine ağır bir şekilde cezalandırılarak bu gidişle ömür boyu ziyaret ve diğer iletişim haklarından mahrum bırakılacaklar.

Ağır müebbetlik tutsakların yaşam koşullarının iyileştirilmesi, havalandırma sürelerinin uzatılması ve yanyana olan hücrelerdeki tutsakların beraber havalandırmaya çıkabilmesinin sağlanması için bir kere daha duyarlılık çağrısında bulunuyoruz.

Çalışmalarınızda başarılar.

Sevgiler, selamlar.

10.10.10

Coşkun Akdeniz

Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Hapishanesi


Zamlara karşı protesto

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, ulaşım ücretlerine yaptığı yüzde 10’luk zam eylemlerle protesto ediliyor.

Halk Cephesi 3 Kasım günü Taksim Tramvay Durağı’nda basın açıklaması yaptı.

“Ulaşım zamları geri alınsın! / Halk Cephesi” pankartının açıldığı eylemde basın açıklamasını okuyan Ercan Kutlu, ulaşıma yapılan zamlarla AKP’nin ulaşımı bir hak, bir hizmet olarak görmediğini, kendisi için bir gelir kaynağı olarak gördüğünü söyledi. Kutlu, “Ulaşımı bir şekilde paralı hale getiren ve halk için ciddi bir soruna dönüştüren kapitalist sistemin kendisidir” dedi.

1 Kasım günü İstanbul trafiğinin en yoğun olduğu iş çıkış saatlerinde Cevizlibağ metrobüs durağı önünde toplanan Halkevciler ulaşım zamlarına karşı mücadele çağrısı yaptılar.

Parasız ulaşım talebinde bulunan Halkevciler ve eyleme destek veren birçok kişi turnikelerden atlayarak akbil basmadan metrobüse bindi.


Paşabahçe’de açlık grevi...

Paşabahçe Devlet Hastanesi’nde işten atma saldırısına karşı direnişini 29 Ekim günü başlattığı açlık greviyle sürdüren Türkan Albayrak, başka bir işyerinde çalışmaya başlayacak.

Açlık grevine devam ederken İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından direniş çadırında ziyaret edilen Albayrak, ikamet ettiği Pınar Mahallesi’nde evine yakın bir iş yerinde çalışabileceğini söyledi. Protokoller tamamlanıncaya kadar açlık grevini sürdüreceğini söyleyen Albayrak, 9 Temmuz’da işten çıkarılmıştı. Bunun üzerine hastane bahçesine çadır kurarak direnişe başlayan Albayrak, 29 Ekim günü, direnişinin 112. gününde açlık grevine başlamıştı.


Devrimci olduğu için işten atıldı

Üniversite öğrencisi olan Serdar Gül, eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştığı TeknoSa’da ilerici kimliğinden kaynaklı işten atıldı.

Yıldırılmak için evinden uzak bir bölgede çalışmaya zorlanan Gül, bu haksız uygulamaya dair avukatıyla beraber İstiklal TeknoSa Mağaza Müdürleri ile konuşmak istedi. Gül ve avukatı zorla mağazadan çıkarıldı.

Konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada Gül işten atılma sürecini aktardı. Tüm bu hukuksuzlukların, sermayenin emek düşmanı karakterinin ürünü olduğunu ifade eden Gül, bu uygulamalarından dolayı TeknoSa Mağazası’nı protesto ettiğini belirtti.