12 Mart 2010
Sayı: SİKB 2010/11

 Kızıl Bayrak'tan
Baharı kazanarak genel grev
genel direnişe yürüyelim!
Newroz’un isyan ateşi emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı harlanmalıdır
Amerikancı iktidar
“etkin taşeronluğa” devam edecek!
Binlerce emekçi
kızıl 8 Mart’ı kutladı
Devrimci 8 Mart etkinlikleri.
8 Mart eylem ve etkinliklerinden
Esenyurt Belediye işçileri:
“Yılgınlık yok, direniş var!...
Regal Cam’da direniş başlıyor!
TEKEL’de mücadele sürüyor..
İşçi ve emekçi hareketinden
TEKEL direnişinin
bazı dersleri
4/C’den istihdam bürolarına
esnek çalışma yaygınlaşıyor!
Gençliğin 8 Mart etkinliklerinden
Soruşturma-ceza terörü
gençliğin sesini boğamayacak!..
Anadolu Üniversitesi’nde
baskılar sökmeyecek!
Elazığ depremi sermaye iktidarının gerçek yüzüdür
Fiyat düşürmek yetmez:
Ücretsiz ulaşım!
Avrupa’da 8 Mart
Kapitalist zincirin Yunanistan halkası iflasın eşiğinde.
Yunanistan’da emekçiler
iflasın faturasını ödemiyor!
Türkiye’de demokratikleşme sorunu hakkında kısa notlar… -4- M. Can Yüce
8 Mart bölünmesinin ideolojik ve
tarihsel arka planı
Hasta tutsaklar serbest bırakılsın!
Seher Tümer serbest bırakılmadı!
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Soruşturma-ceza terörü
gençliğin sesini boğamayacak!

YTÜ’de soruşturma-ceza terörüne karşı çalışmalar sürüyor

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde soruşturma ve ceza terörü ile eğitim hakları gaspedilen Ekim Gençliği okurları üniversite kapısı önünde çalışmalarını sürdürüyorlar.

“Soruşturma-ceza kampları değil, özerk demokratik üniversite! / Ekim Gençliği” afişlerini ve “Soruşturma ve cezalara karşı TEK-EL olalım! / Eğitim Hakkı İnisiyatifi” pankartını öğrencilerin yoğun olarak kullandığı orta giriş kapısı önüne asan devrimciler, Ekim Gençliği dergisinin son sayısını da öğrencilere ulaştırıyorlar.

Soruşturma ve cezalara karşı gençliği birleşik mücadeleye çağıran Ekim Gençliği imzalı bildirilerin dağıtımı sırasında ise birçok öğrenci ve öğretim görevlisi ile sohbet etme fırsatı yakalanıyor.


Eğitim Hakkı İnisiyatifi YTÜ önündeydi

Eğitim Hakkı İnisiyatifi, 3 Mart günü soruşturma-ceza terörüne karşı YTÜ ana giriş kapısı önünde basın açıklaması yaparak oturma eylemi gerçekleştirdi.

İTÜ, İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi Eğitim Hakkı İnisiyatifi’nden öğrenciler okula yakın bir noktadan “Soruşturma ve cezalara karşı TEK-EL olalım! / Eğitim Hakkı İnisiyatifi” yazılı pankartla YTÜ ana giriş kapısı önüne yürüdüler ve okula girişleri engellenen öğrencilerle ve okul içerisinden “Eğitim hakkı engellenemez!” yazılı pankartla gelen ‘YTÜ Öğrencileri’ ile buluştular.

Burada yapılan açıklamada, öğrencilerin karşı karşıya kaldıkları soruşturma ve ceza terörüne değinilerek Eğitim Hakkı İnisiyatifi’nin saldırılar püskürtülene kadar mücadelesini sürdüreceği vurgulandı.

Basın açıklamasının ardından 2 Mart günü YTÜ Öğrencileri’nin“YEK Olimpiyatı’nın ateşi cezaları yakacak!” şiarıyla başlattığı olimpiyatlara geçildi. Turnikeler üzerine gerilen “1. Geleneksel YEK Olimpiyatları” yazılı file üzerinden voleybol maçı yapıldı. YEK olimpiyatlarının ardından kurulan TEKEL’le dayanışma çadırı önünde oturma eylemine geçildi. Oturma eylemi boyunca soruşturma ve ceza terörü ve buna karşı ne yapılabileceği üzerine konuşuldu.

Eylemde EMO İstanbul Şubesi adına Erhan Karaçay, HKMO İstanbul Şubesi adına ise Uğur Girişken tarafından birer destek konuşması yapıldı.

Ekim Gençliği / YTÜ

 

Genç-Sen’den soruşturma-ceza terörü protestosu

İstanbul Genç-Sen’in Taksim’de dört hafta boyunca cuma günleri gerçekleştirdiği TEKEL’le dayanışma eylemlerinin dördüncüsü, 5 Mart akşamı üniversitelerde artan soruşturma ve ceza terörüne yapılan vurgu ile gerçekleşti. Galatasaray Meydanı’nda toplanan Genç-Sen’liler “Direnen işçiler yol gösteriyor: Soruşturmalar ve cezalar bizi yıldıramaz!” pankartı arkasında Taksim Tramvay Durağı’na yürüdüler.

Yürüyüş sonunda yapılan açıklamada, üniversitelerde soruşturma ve ceza terörünün arttığına değinilerek direnen işçilerin saldırılara karşı izlenmesi gereken yolu gösterdikleri vurgulandı.

Basın açıklamasına bir TEKEL işçisi ve Emekli-Sen destek verdi.

Ekim Gençliği / İstanbul


 

 

İTÜ’de öğrenciler mücadelede kararlı 

Geçtiğimiz dönem İTÜ Maçka Kampüsü’nde yeni bir yemekhane yapılması ve yemekhane ile kantin fiyatlarının düşürülmesi talepleriyle yürütülen çalışma dilekçelerin yönetime teslim edilmesi ve yönetimin Ocak ayında yeni bir yemekhane yapılacağı sözünü vermesiyle sonlandırılmıştı.

Ancak Mart ayına gelinmesine rağmen okul yönetimi hala öğrencilerin taleplerini karşılamadı.

Bu durum üzerine Maçka Öğrencileri 9 Mart günü, kampüs içerisindeki orta merdivenlerde yaptıkları açık toplantıda neler yapabileceklerini konuştular.

Yaklaşık 50 kişinin katıldığı toplantıda, bu sorunu tüm öğrencilerin gündemine sokma amacıyla yemekhanede çeşitli eylemler yapma kararı alındı.


 

 

ÇÜ’de zam karşıtı etkinlik

Çukurova Üniversitesi Zamlara Karşı Öğrenci Platformu 24 Şubat günü yaptığı eylemle zamların geri çekilmesi için rektörlüğe 1 hafta süre vermiş, zamlar geri çekilmediği takdirde yemekhane boykotu başlatacağını açıklamıştı. Ancak sürecin boykota evriltilememesi üzerine 3 Mart günü bir tepki etkinliği gerçekleştirildi.

Yemekhane önünde gerçekleştirilen etkinlikte, yemekhane zamlarına ve paralı eğitim saldırılarına değinen konuşmalar gerçekleştirildi. Çukurova Üniversitesi’nden bir öğrencinin söylediği şarkılarla devam eden etkinlikte şiir dinletisi de sunuldu. Etkinlik şiir dinletisinin ardından Demokratik Haklar Federasyonu müzik topluluğunun söylediği marşlarla ve çekilen halaylarla sona erdi.