8 Nisan 2011
Sayı: SİKB 2011/14

 Kızıl Bayrak'tan
Seçim oyununu bozmak için devrimci sınıf seferberliğini büyütelim!
Savaş aygıtı NATO ve tetikçilerine karşı mücadeleye!
Şifreleme skandalının üstü örtülemiyor
Konak Belediyesi direnişçileri:
Zafer bizim olacak!
“Kaşarlanmış hain” uslanmıyor
Metalde grev uygulamaları
askıya alındı
3 Nisan mitingi üzerine
Türk-İş’te değişen bir şey yok!
TÜMTİS Genel Başkanı
Kenan Öztürk’le direnişler ve
sendikal bürokrasi üzerine
Direnişler birleşiyor
mücadele büyüyo
Haklarımız ve geleceğimiz için
BDSP: 1 Mayıs’ta alanlara! 
İşçiler kurultaylara yürüyor
Yüzlerce işçi kurultaylarda
tek yürek oldu!
İşçi kurultayları geleceğe kurulan köprüdür - K. Al
Casper işçileri
direnişle kenetlendi
BTS’den oturma eylemi
Sağlık emekçileri grevle kazandı!
Arap halkları saldırı, savaş ve gericilik kıskacından çıkış yolu arıyor!
Fildişi Sahili’ne
emperyalist müdahale
“Polis-idare-faşist işbirliğine son!” 
Öğrenci Kurultayı’na doğru
Edirne’de ulaşım eylemlerinde yaşanan ayrışma üzerine
Asimilasyon ve inkara devam!
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Kapitalist sömürüye, emperyalist saldırganlığa, doğanın tahrip edilmesine karşı...  

1 Mayıs’ta mücadele alanlarına!

Tüm dünyada emekçiler işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ı kutlamaya hazırlanıyor. 1 Mayıs bir kez daha dünya ölçüsünde işçi sınıfı ve emekçilerin, insanlığı ve doğayı yıkıma sürükleyen kapitalist asalaklar dünyasına karşı, bir mücadele günü olarak kutlanacaktır.

Dünyanın dört bir yanında milyonlarca işçi ve emekçinin ağır bedeller ödeyerek günümüze kadar yaşattıkları bu şanlı geleneğin önemi, bugün her zamankinden daha büyüktür. Çünkü kapitalist-emperyalist barbarlığın insan soyunu karşı karşıya bıraktığı sorunlar ve felaketler her zamankinden daha da ağırdır.

Ezilen insanlık üzerinde sistemli bir sömürü ve köleliğe dayanan kapitalizmi, bunalımlardan ve savaşlardan, bunların yarattığı çok yönlü sonuçlardan ayrı düşünmenin olanağı yoktur. Bugün dünyada yaşanan olaylar bunu ayrıca kanıtlamaktadır. Emperyalist saldırganlık ve savaş, ekonomik bunalımlar, gericilik, ırkçılık, işsizlik, açlık, yokluk ve yoksulluk, gelecek güvensizliği ve doğanın tahribi bugünkü dünyanın gerçekleridir. Kapitalist sistemin sınırsız ve kuralsız sömürüsü sadece emekçi insanın geleceğini değil, tüm canlılar dünyasını, bir bütün olarak gezegenimizi de tehdit etmektedir. Japonya’da yaşanan büyük felaket bunun çarpıcı örneklerinden biri olarak yaşanmaktadır. Öte yandan emperyalistler dünyamızı nükleer, kimyasal ve biyolojik silah deposuna çevirmiş bulunmakla da insanlığı ve gezegenimizi tehdit etmekte ve savaşlarla yıkımlar yaratmaktadır. Dün çeşitli ülke ve bölgelerde yürüttüğü savaşlarla insanlığa ölüm ve yıkım kusanlar, şimdi de Libya üzerinde Ortadoğu’ya ateş ve yıkım kusuyorlar. Sivilleri katliamdan korumak bahanesiyle emperyalist NATO güçleri günlerdir Libya’yı bombalıyor.

 

Emekçi kardeşler!

Emperyalist-kapitalist barbarlık karşısında emekçilerin, işçi sınıfının ve halkların mücadelesi de günden güne güç kazanmaktadır. Geride bıraktığımız son iki yıl içinde Avrupa’nın Akdeniz havzası büyük mücadelelere sahne oldu. Yunanistan ve Fransa’da defalarca genel grevler gerçekleşti. İtalya’da bir milyon insan alanları doldurdu, İspanya ve Portekiz’de yüzbinlerce insan sokaklara aktı. Kuzey Afrika’da Arap halkları ayağa kalktı. Tunus ve Mısır halk ayaklanmalarıyla sarsıldı ve ayaklanma dalgası Kuzey Afrika ve Ortadoğu’ya yayıldı. Tüm bunlar emekçilerin ve halkların çaresiz olmadıklarını, mücadele yolunu seçeceklerini ve bu mücadelelerin gelişip güçleneceğini göstermektedir. Tarihin çarkı dönüyor ve bir kez daha yeni bir devrimler sürecine giriliyor.

“Ya barbarlık içinde yok oluş, ya sosyalizm“ şiarı bugün için her zamankinden daha günceldir. Emekçilerin, insanlığın ve gezegenimizin barbarlıktan kurtuluşu kapitalist-emperyalist düzenin yıkılmasına bağlıdır. İnsanlığı ve gezegenimizi kapitalist barbarlık içinde çöküşten sadece ve sadece proletarya devrimi ve sosyalizm kurtaracaktır. İnsanlık er yada geç bu yolu tutacak, bunun için savaşacaktır.

Yaşasın 1 Mayıs!

Yaşasın proletarya enternasyonalizmi!

TKİP Yurtdışı ?rgütü

 

 

 

İşçiler kurultaylara yürüyor

“Haklarımız ve geleceğimiz için örgütlü mücadele!” şiarıyla gerçekleştirilecek işçi kurultaylarına dönük çalışmalar yoğunlaşarak sürüyor.

 

Tuzla

Tersaneler cehenneminde kölece çalışma koşullarına karşı TİB-DER üyelerinin yürüttüğü faaliyet aralıksız devam ediyor.

 TİB-DER üyeleri sabah işe giriş ve akşam iş çıkışı saatlerinde tersane işçilerinin sesi Rota’nın dağıtımını gerçekleştiriyorlar. Sabah saatlerinde Aydıntepe ve İçmeler tren istasyonunda akşam saatlerinde ise RMK ve Gemak tersanelerinin önünde gerçekleştiren dağıtım esnasında tersane işçilerine örgütlenme ve mücadeleyi yükseltme çağrısı yapılıyor.

TİB-DER üyeleri 11 Nisan sabah saatlerinde ise Tuzla Gemi tersanesi önünde Rota dağıtımı ile tersane işçilerine seslendiler. Toplantının yanısıra 10 Nisan günü Kartal’da “Gücümüz Birliğimizdir!” şiarıyla gerçekleştirilecek olan kurultaya da çağrı yapıldı.

Ayrıca tersaneler bölgesi ve civarına tersane işçilerini örgütlenmeye ve mücadeleye çağıran yazılamalar yapıldı.

Tuzla OSB KHK, kurultay çalışmasını farklı araçlarla sürdürüyor. 5 Nisan sabahı Aydınlı merkezde bildiri dağıtımı yapıldı. Kartal İşçi Kurultayı’na çağrı amacıyla çıkarılan bildiriler işçilere ulaştırıldı. Dağıtımda yaklaşık 200 adet bildiri işçilere ulaştırıldı ve işçilerle kurultay ve gündemleri üzerine sohbetler gerçekleştirildi. Bildiri dağıtımının ardından kurultay afişleri Aydınlı Mahallesi’nde, dernek ve kahvelere yapıldı.

 

Bursa

10 Nisan’da gerçekleştirilecek olan Bursa Metal İşçileri Kurultayı öncesinde yoğun bir hazırlık süreci örülüyor.

Kurultay çağrı afişleri, Namazgah, Gökdere, Kestel mevkileri ile Kestel Organize ve Otosansit civarında yaygın biçimde kullanılıyor. Kurultay çağrı bildirileri de servis güzergahlarında işçilere ulaştırılıyor.

1 Nisan sabahı Santral Garaj’da kurultay çağrı bildirilerini işçi servislerine ulaştıran KHK çalışanları polislerin engellemesi ile karşılaştı. Bildiri dağıtımı gerçekleştiren 2 KHK çalışanı ilk önce resmi polisler tarafından kimlik kontrolü bahanesiyle durdurulurken, daha sonrasında gelen TEM’e bağlı ekipler bildirilerin izinlerini kontrol etme bahanesi ile KHK çalışanlarını yarım saate yakın alıkoydu.

Yaşanan engelleme girişimlerine rağmen kurultay çalışmaları önümüzdeki günlerde daha da hızlanarak ve yoğunlaşarak devam edecek. Propaganda faaliyetinin yanı sıra KHK çalışanları kurultayı tanıtmak amacıyla 3 noktada stant açacaklar. Ayrıca kurultay hazırlıkları kapsamında çeşitli işçi semtlerinde ön hazırlık toplantıları gerçekleştirilecek.

 

Adana

3. Adana İşçi Kurultayı 10 Nisan’da toplanacak. “Haklarımız ve geleceğimiz için örgütlü mücadeleye!” temel şiarıyla örgütlenecek kurultay hazırlıkları ise sürüyor.

Kurultay Hazırlık Komitesi çalışanları bugüne kadar değişik araç ve yöntemlerle kurultayın gündemlerini başta öncü kesimler olmak üzere işçi ve emekçilere taşımaya, onların gündemlerine sokmaya çalışıyor.

KHK çalışanları, sabah saatlerinde tekstil işçilerinin yoğun olarak geçtiği Saydam ve Obalar caddelerinde ve Çarşı merkezde gerçekleştirilen bildiri dağıtımları ile kurultay çağrılarını işçi ve emekçilere ulaştırdı.

Bildiri dağıtımlarının yanında işçi kurultayına çağrı yapan “Haklarımız ve geleceğimiz için örgütlenmeye! Adana İşçi Kurultayına! / Kurultay Hazırlık Komitesi” afişleri Şakirpaşa’ya yaygın şekilde yapıldı.

Ev toplantıları ile de kurultay gündemi emekçi kadınlara taşınmaya devam ediyor. Yine Şakirpaşa ve Meydan mahallelerinde yapılan toplantıda emekçiler taleplerini kurultaya taşımaya, kürsüyü kullanmaya ve sözünü söylemeye çağrıldı.

4 Nisan günü Şakirpaşa Metal Sanayi girişinde bildiri dağıtımı gerçekleştirildi. Çarşamba günü de yine sabah saatlerinde Barkal servis duraklarında ve Taş Köprü’de dağıtım yapıldı. İşçi ve emekçilerle birebir konuşmalar yapılarak gerçekleştirilen bu dağıtımların ardından Öz Gıda-İş’in örgütlü olduğu Marsa Gıda’da da işçiler kurultaya çağrıldı.

Kurultay afişleri ise 3 Nisan Pazar günü Barkal, E 5, Emek ve Meydan mahallerinde, pazartesi günü ise Çarşı merkez, Saydam ve Obalar girişleri ve Baraj yolunda yaygın olarak yapıldı.

 

Kayseri

3. Kayseri İşçi Kurultayı hazırlıkları sürüyor. “Birleşen işçiler yenilmez!” şiarıyla örgütlenecek kurultay hazırlıkları çerçevesinde işçi ve emekçi kadınlarla 3 Nisan günü bir toplantı yapıldı.

Toplantı Kurultay Hazırlık Komitesi temsilcisinin konuşmasıyla başladı. Konuşmada; özellikle çalışan işçi ve emekçi kadınların sorunlarının her geçen gün daha fazla arttığına vurgu yapılarak; işsizlik, düşük ücret, sigortasız çalışma, anne-çocuk sağlığını koruyucu yasaların yetersizliği ve kreş sorununun çalışan işçi-emekçi kadınların baş sorunları olarak öne çıktığı belirtildi. Tüm sorunların kaynağı olan kapitalistlerin güçlerini işçilerin örgütsüzlüğünden aldığı dile getirildi.

Toplantıda kurultaya ilişkin canlı tartışmalar gerçekleştirildi. Toplantıya katılan emekçi kadınlar, işçi kadınların özgün sorunlarını dile getirecekleri tebliğ ile ilgili düşüncelerini ortaya koydular. Tebliğe son şekli verildi. Oldukça verimli geçen toplantı sonunda 9 Nisan’da daha geniş katılımlı bir toplantı yapma kararı alındı.

Kızıl Bayrak / Tuzla – Bursa – Adana - Kayseri