22 Nisan 2011
Sayı: SİKB 2011/16

 Kızıl Bayrak'tan
Son dönemin gelişmeleri ve görevler
YSK darbesine halk öfkesi.
Hiçbir baskı ve yasak Kürt halkının mücadelesini boğmaya yetmeyecek!
Sınıf devrimcilerinin
1 Mayıs çalışmaları sürüyor
‘Beyaz grev’ Türkiye’yi sardı
Sonuçlanan Metal TİS’leri üzerine...
Metal işçileri Grup TİS sürecini değerlendirdi
Gebze, Ankara ve Kayseri’de işçiler kurultaylarda buluştu
Tunus ve Mısır:
Devrim için dersler / 2
Mısırlı emekçilerin mücadelesi gerici yönetimi zorluyor
Suriye’de mücadele sertleşiyor
Emperyalistler Libya’da kara harekatına hazırlanıyor
Avrupa’da 1 Mayıs ve devrimci sorumluluk
Ontex direnişinin sesi Avrupa’da
YGS skandalına karşı binlerce öğrenci ‘boykot’ dedi
DLB’den YGS karşıtı
imza kampanyası
Ankara’da polis operasyonu
Karadağ cinayet davasını
sahiplenme çağrısı
Çocuklarımızın yaşamları 23 Nisanlar’da değil, 1 Mayıs alanlarında savunulacaktır!
Mücadele alanlarından
1 Mayıs çağrısı!
Kırbayır gözaltında katledildi
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Kızıl Bayrak'tan...

1 Mayıs'a sayılı günler kala hazırlıklar da tüm hızıyla devam ediyor. İşçi sınıfı ve emekçileri 1 Mayıs alanlarına taşımak üzere yürütülen çalışmalar, sanayi havzalarında ve emekçi semtlerinde yoğunlaşıyor. 1 Mayıs çağrısını emekçilere ulaştırmak için onbinlerce bildiri, binlerce afiş kullanılıyor. Bir dizi etkinlik gerçekleştiriliyor. Bu etkinliklerde 1 Mayıs'ın tarihsel anlamı ve güncel önemi tartışılıyor, 1 Mayıs coşkusu ve heyecanı yükseltiliyor. Tüm bunlar her bakımdan güçlü, kitlesel-devrimci bir 1 Mayıs için yapılıyor.

Çünkü 1 Mayıs sermaye ve uşaklarına karşı emeğin gücünün gösterildiği, kavga bayraklarının yükseltildiği bir gün olmalıdır. Bu nedenle de 1 Mayıs alanlarına olabildiğince büyük bir kitleyi, olabildiğince büyük bir öfkeyi taşımak gerekiyor. Tüm hazırlıkların gelip bağlandığı hedef de budur. Bunun için 1 Mayıs'a yaklaştığımız her adımda çalışma tempomuzu yükseltmeli, gecemizi gündüzümüze katmalı, daha büyük bir şevk ve heyecanla hazırlıklarımızı sürdürmeliyiz.

Halihazırda bunun için çok büyük olanaklar da var. Bu olanakların en büyüğü kuşkusuz ki, yoğun sokak hareketliliğidir. İşçiler, gençlik ve Kürt emekçi halkı hakları ve gelecekleri için mücadele sahnesindeler. Dahası bu mücadeleler düzene karşı militan bir ruhla sürdürülüyor. Bir dizi sınıf bölüğü işgal ve direnişler yoluyla öne çıkıyor. Sağlık emekçileri hak gasplarına karşı grev silahını kuşanıyor, liseli gençlik düzen güçlerinin tüm tehditlerine rağmen alanları dolduruyor. En meşru ulusal hakları yok sayılan Kürt emekçi halkı yasak ve dayatmalara militanca karşılık veriyor.

İşte tüm bunlar daha baştan, düzen güçlerinin ve sendikal uşaklarının 1 Mayıs'ın devrimci içeriğini boşaltarak onu bir bahar bayramı yapma planlarını bozuyor. Emekçiler ve gençlik mücadele yolundan ilerleyerek 1 Mayıs'a yürüyorlar. Sözlerini, umutlarını ve öfkelerini 1 Mayıs alanlarına taşımak, 1 Mayıs alanlarında birleştirmek üzere ilerliyorlar. 1 Mayıs'ı seremonik bir gösteriye çevirmek isteyenlerin bu ilerleyişin önünde durması zor.

Elbette düzen güçleri teslim olmadılar, olmayacaklar. Devrimci bir 1 Mayıs'ın önünü almak için tüm silahlarıyla sonuna kadar direnecek ve engeller koymaya devam edeceklerdir. Baskı ve zorbalığın yanında çeşitli oyunlara başvuracaklardır. Böylelikle öfkeyi yatıştırmaya, mücadele iradesini kırmaya, seremonik 1 Mayıs kurguları içerisinde boğmaya çalışacaklardır. İşte bundan dolayı devrimci 1 Mayıs hazırlıklarının en önemli hedeflerinden biri bu türden engelleri aşmak olacaktır.

İnancımız tamdır. Coşku, heyecan ve kararlılıkla engeller aşılacak, devrimci 1 Mayıs kazanılacaktır.

Öyleyse haydi bu bilinç ve iradeyle her bakımdan kızıl ve devrimci 1 Mayıs için engellerin üzerine cüret ve kararlılıkla yürüyelim! Devrimci 1 Mayıs çağrısını daha fazla emekçiye ulaştıralım, mücadele saflarını büyütelim, öfkeyi fabrikalardan ve semtlerden 1 Mayıs alanlarına taşıyalım!