17 Şubat 2012
Sayı: SYKB 2012/07

 Kızıl Bayrak'tan
Dinci-gerici güçlerin iktidar kavgası
İktidar ve rant kavgası dinci-gerici odakları birbirine düşürdü
NATO Genel Sekreteri
Rasmussen’den açıklamalar
Faşist baskı ve teröre eylemli yanıt
“Saldırıları mücadeleyle aşacağız!”
İşsizlik oranları artıyor, işsizlik fonu yağmalanıyor
“Geleceğimizin iyice
kararmaması için...”.
DİSK’te ruhsuz genel kurul
Taşeron işçileri
Ankara’ya yürüyor!.
Sinter işçileri
mücadeleyi bırakmıyor
Devrimci sınıf çalışmalarından
Parti ve yeni döneme hazırlık!
Suriye üzerindeki
baskıyı arttırıyor
Dört kıtadan grev ve eylemler.
Yunanistan’da Troyka “darbesi”
ve sokakta politika -
Volkan Yaraşır
“Okullar hayat bulsun projesi” ve eğitimde son saldırılar
BDSP’den seminerler
8 Mart’ta alanlara!
Geleceğine sahip çık!.
ÇHD İstanbul Şube Sekreteri
Av. Güçlü Sevimli ile konuştuk.
Emekçi Kadın Platformu toplantısı
Ares’i kıskandıran askerler diyarında
acı olağandır!
Gazi’de çeteleşmeye ve yozlaşmaya karşı yürüyüş
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Gazi’de çeteleşmeye ve yozlaşmaya karşı yürüyüş

 

İstanbul Gazi Mahallesi’nde devlet destekli çete saldırısına karşı biraraya gelen ilerici ve devrimci güçler 12 Şubat Pazar günü yürüyüş gerçekleştirdi.

Çetelerin devrimcilere ve halka silahla saldırmasının protesto edildiği eylem, Alınteri, BDP, BDSP, DHF, Devrimci Yolda Özgürlük, ESP, Gazi Muhtarlığı, Gazi Cemevi, Gazi Halkevleri, Partizan, SODAP, Sultangazi Dersimliler Derneği ve TKP tarafından örgütlendi.
Eylemde, devletin çeteler yoluyla emekçileri sindirmeye çalıştığı ifade edilerek, saldırılara geçit vermeme kararlılığı haykırıldı.

Devlet besliyor çeteler kan döküyor”

Karakol Durağı’nda biraraya gelen kurumlar “Çeteleşmeye ve yozlaşmaya geçit vermeyeceğiz” pankartı açtılar. Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüş boyunca, “Çetelere geçit vermeyeceğiz!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz!”, “Devlet besliyor çeteler kan döküyor”, “Emekçiler saflara hesap sormaya!” sloganları haykırıldı.

Yürüyüş güzergahı üzerinde mahallenin çeşitli yerlerinde durularak ajitasyon konuşmaları yapıldı. Konuşmalarda çetelerin devlet deslekli olarak halkı sindirmeye çalıştığı, uyuşturucu satarak özellikle gençleri yozlaştırdıkları, hırsızlık yaptıkları, mahallede haraç toplamaya çalıştıkları teşhir edildi. Çeteleşmenin ve yozlaşmanın, halkın devrimcilerle birlikte mücadele etmesi ile engelleneceği vurgulanarak mücadeleye katılım çağrısı yapıldı.

Mahalle halkının yoğun ilgi gösterdiği eylemde emekçiler çetelere karşı duydukları öfkeyi alkışlarla ve yürüyüşe katılarak gösterdi.

Eski adı ile Nalburlar olan durağın önüne kadar yürüyüş yapılarak, basın açıklaması okundu. Açıklamayı okuyan Barış Kılıç, saldırıların polisin gözü önünde gerçekleştiğini vurgulayarak, devletin saldırılardaki rolüne işaret etti. Devletin özellikle devrimcilerin, yurtseverlerin ve halkın bedeller ödeyerek kurduğu emekçi mahallelerinde sistemli olarak yaptığı bu olayların temel amacının, gençleri uyuşturucuya alıştırarak toplumsal mücadelenin gelişmesinin engellenmesi olduğunun altı çizildi.

Açıklama, Gazi Mahallesi’nde oturan emekçilere mücadele çağrısı yapılarak bitirildi.

Kızıl Bayrak / İstanbul

 

 

 

 

Sarıgazi’de NFKKB çalışması

 

Sermaye sınıfının sözcüleri Ortadoğu halklarına karşı emperyalist devletlerin taşeronluğunu yaparken, ilerici ve devrimci güçler de faaliyetlerini ve eylemlerini sürdürerek NATO ve Füze Kalkanı’na karşı birlik çağrısını işçi ve emekçilere taşıyor.

Bu kapsamda, Nato ve Füze Kalkanı Karşıtı Birlik tarafından çıkarılan afişler Sarıgazi’de yapılıyor.

Emperyalizme ve Siyonizme Kalkan Olmayacağız! / NATO’dan çıkılsın, emperyalist üsler kapatılsın!” yazılı afişler 13 Şubat günü Sarıgazi merkezde, Demokrasi Caddesi üzerinde ve çevre mahallede kullanıldı.

Başta ABD ve İsrail olmak üzere, kardeş halklara savaş açan ve bunun işbirliğini yapan tüm güçlere karşı devrimciler faaliyetlerini sürdürecek, işçi ve emekçilere devletin katliamcı yüzünün teşhirini yapacak.

Kızıl Bayrak / Sarıgazi

 

 

 

 

Emperyalist müdahaleye hayır!”

 

Ankara NATO ve Füze Kalkanı Karşıtı Birlik, 11 Şubat günü Yüksel Caddesi’nde gerçekleştirdiği eylemle Suriye’ye yönelik olası emperyalist müdahaleleri protesto etti. Suriye basınının da ilgi gösterdiği eylemde bir kez daha direnen halkların yanında olma çağrısı yapıldı. Saat 14.00’te başlayan eylemde “Emperyalizmin Savaş Üssü Olmayacağız!” ve “Emperyalist Müdahaleye Hayır! Suriye Halkına Özgürlük!” şiarlı pankartlar açıldı. Birlik içerisinde olan kurumların flama ve dövizleriyle katıldığı eylemde “Emperyalizme kalkan olmayacağız”, “Emperyalistler, işbirlikçiler 6. filoyu unutmayın”, “Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak”, “Emperyalizm düşman, halklar kardeştir” sloganları haykırıldı.

Ardından basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamada emperyalistlerin Ortadoğu’da yaşanan halk isyanlarını kendi lehlerine çevirmek için kirli oyunları ve pazarlıkları devreye sokarak isyanları sınıfsal ve toplumsal özünden uzaklaştırmaya çalıştıkları vurgulandı. Bunun yanında, Libya ve Suriye örnekleri üzerinden TC devletinin bölgedeki etkin taşeronluk rolünün açıkça ortaya çıkmış olduğu söylendi. Kapitalist-emperyalist sistemin, krizini atlatabilmek için savaş politikalarını devreye soktuğu, yeni pazarlar açmak uğruna emperyalist saldırganlığın dozunu arttırdığı belirtildi. Suriye’de yaşananları bahane eden emperyalistlerin bir kez daha paylaşım savaşını gündemlerine aldıkları söylendi. Açıklamada TC’nin ve AKP hükümetinin bu süreçte oynadığı çirkin rol teşhir edildi. Başkalarına akıl verenlerin kendi ülkelerinde yarattığı baskı ve terör tablosu ortaya konuldu.

Açıklama şu sözlerle devam etti: “Ancak buradan belirtmek isteriz ki; Erdoğan başbakanlığındaki AKP hükümetinin iktidarda olduğu dönemde Türkiye’de yaşanan zulümlerin çapı Suriye’dekinden çok da farklı değil. Binlerce Kürt siyasetçi cezaevlerine kapatılmış, daha yakın zamanda Roboski’de 34 köylü askeri savaş uçakları tarafından katledilmiş, Metin Lokumcu HES’lere karşı mücadelesinde polis tarafından katledilmiş, yine Alaattin Karadağ sokak ortasında polis tarafından katledilmiş, yüzlerce devrimci-sosyalist düzmece operasyonlarla tutuklanmışken Erdoğan’ın kendisini nasıl meşru gördüğünü ise merak ediyoruz.”

BDSP eyleme kızıl flamaları ile katıldı.

Kızıl Bayrak / Ankara