27 Nisan 2012
Sayı: SYKB 2012/17

 Kızıl Bayrak'tan
Sermaye düzeni ve Truva atlarından hesap sormak için
Barzani’nin Türkiye ziyareti
Halkların kardeşliğini yükseltmek için
1 Mayıs’a!..
BDSP’den 1 Mayıs etkinlikleri
Kamu emekçilerinin toplu sözleşme görüşmeleri başlıyor
Yağma ve talana dur demek için mücadeleye!
Sağlıkta dönüşümün fotoğrafı
Rexroth’da istifa baskısı
ELTA direnişi aynasında tersaneler
Taşeron İşçileri Kurultayı sonuç bildirgesi
Yerel işçi bültenleri 1 Mayıs’a çağırıyor!
2011 1 Mayısı aynasında
Türkiye’de 1 Mayıs H.Fırat
Savaş kışkırtıcılığının başını Erdoğan’la Katar Emiri çekiyor
Fransa’da sosyal-liberal Hollande dönemine doğru
Volkan Yaraşır
Kapitalizm: Faşizmin ve faşist çetelerin ürediği bataklık
İki Sudan’ın petrol savaşı
Avrupa’da 1 Mayıs çalışmalarından
Bielefeld’de “Birlik, mücadele, dayanışma’’ gecesi
İzmir Öğrenci Kurultayı toplandı
Ekim Gençliği’nin
1 Mayıs çalışmaları
Ekim Gençliği: Baskı ve taciz bizi yıldıramaz!
Tutsak sınıf devrimcisi Burcu Deniz’den mektup
“Yasalar sömürenlerin çıkarına göre şekillenir!”
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Ekim Gençliği: Baskı ve taciz bizi yıldıramaz!

Ekim Gençliği, okuru Özgür Kahraman’ın ve ailesinin maruz kaldığı polis tacizi ve baskılarına karşı 20 Nisan günü İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi.

İHD ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) temsilcilerinin de katıldığı toplantıda, gençliğin mücadelesini hiçbir gücün durduramayacağı vurgulandı.

Ekim Gençliği: Sistematik baskı sürüyor

Ekim Gençliği adına konuşan İpek Bozkurt, Newroz’da yaşanan polis saldırılarını ve daha sonrasında Newroz gerekçe gösterilerek yapılan gözaltı ve tutuklamaları hatırlattı. Toplumun mücadele eden kesimlerine yönelik baskının hiçbir dönemde durmadığını vurgulayan Bozkurt, Ekim Gençliği okurlarına yapılan baskıların da bunun bir parçası olduğuna işaret etti. Bozkurt, Newroz gerekçe gösterilerek geçen haftalarda yapılan baskınlarda Ekim Gençliği okurlarının gözaltına alındığını, yine aynı zaman dilimi içerisinde okurlarının ailelerinin aranarak ailelere psikolojik baskı yapıldığını, Esenyurt’ta Devrimci Liseliler Birliği’nden liselilerin yine aynı yöntemle taciz edildiğini söyledi.

Kahraman: Baskılar sonuç vermeyecek!

Polis tacizine maruz kalan Özgün Kahraman da toplantıda söz alarak, polisin yaptığı baskıları anlattı. Kahraman, 10 Nisan günü evde bulunduğu sırada polis tarafından telefonla arandığını, telefonu açan annesine polisin “oğlunun çevresindekileri gözaltına aldık” dediklerini, daha sonra karakola görüşmeye çağırarak ailede panik durumu yaratıldığını dile getirdi. Kahraman, aynı zaman dilimi içerisinde başka bir şehirde oturan ablasının da arandığını, aynı yöntemle onun da üzerinde baskı oluşturulduğunu ifade etti. Kahraman, bu yöntemlerin kendilerini mücadeleden alıkoyamayacağını dillendirdi.

İHD adına konuşan Hulusi Zeybel ise, bu tür durumların sık yaşandığını ve siyasi makamlardan bağımsız bir durum olmadığını söyledi.Çağdaş Hukukçular Derneği adına konuşan Avukat Gülvin Aydın, yapılan bu baskıların yasal hiçbir yanı olmadığını, bununla birlikte sürekli olarak gözaltı ve tutuklamalarla korku ortamının yaratıldığını vurguladı. Aydın, avukatlar olarak mahkeme salonlarında her türlü haksızlığa karşı mücadele ettiklerini, herkesin de örgütlenerek, mücadele etmesi gerektiğini vurguladı.

Kızıl Bayrak / İstanbul

 

 

 


6 Mayıs’ta Dolmabahçe’ye!

Ekim Gençliği, 6 Mayıs’ta yapacağı etkinlik ve yürüyüş ile devrimci önderleri anacak. Denizler’in yolunda devrim ve sosyalizm mücadelesini büyütme çağrısı yapacak.

Aylardır “Geleceğine sahip çık!” şiarı ile gençliği mücadeleye çağıran Ekim Gençliği okurları, kampanya çalışmalarını 6 Mayıs günü yapılacak etkinlikle sonlandıracak. “Denizler’in yolunda düzene başkaldırıyoruz! Özgürlük, devrim ve sosyalizm için geleceğimize sahip çıkıyoruz!” şiarı ile yapılacak etkinlikte 6 Mayıs 1972’de sermaye devleti tarafından asılarak katledilen devrimci önderler Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan ve Hüseyin İnan anılacak.

Etkinliğin ardından da Dolmabahçe’ye yapılacak yürüyüş ile “Özgürlük, devrim ve sosyalizm!” şiarı haykırılacak.


Etkinlik:

Tarih: 6 Mayıs – Pazar

Saat: 11.00

Yer: Su Gösteri Sanatları Merkezi

Adres: İskenderpaşa Mah. Vezirçeşmesi Sok. No: 3/A Fatih (Pertevniyal Lisesi arkası)


Yürüyüş:

Tarih: 6 Mayıs – Pazar

Saat: 18.00

Toplanma yeri: Galatasaray Lisesi önü

(Buradan Dolmabahçe’ye yürünecek.)

 

 

 

Marmara Üniversitesi’nde polis-faşist saldırısı

24 Nisan günü, Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’nde faşistler, düzenleyecekleri Türkeş anması için bildiri dağıtırken 2 yurtsever öğrenciye saldırdı ve yaraladı.

Ertesi gün ise devrimci, demokrat ve yurtsever öğrenciler faşistlerin yapacağı etkinliğe engel olmak ve saldırıyı teşhir etmek amacıyla okulda toplu bir şekilde bekledi. Eğitim Fakültesi’nde bir süre beklendikten sonra Rektörlük önüne geçilip oturma eylemi yapıldı. Oturma eylemi yapıldığı sırada faşistler soda şişeleriyle saldırdılar. Bu saldırıya sloganlarla karşılık verilip oturma eylemine devam edildi.

Ardından kitle toplu çıkış yapmak için yürüyüşe geçtiğinde çevik kuvvet saldırısıyla karşılaşıldı. Burda yaşanan çatışmanın ardından okuldan çıkan kitle okulun önündeki yolu trafiğe kapatıp yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında polis biber gazı ve copla kitleye bir kez daha saldırdı. Burda dağılan kitle ara sokaklarda çatışmaya devam etti. Polis saldırısı sonucu 6 öğrenci gözaltına alındı.

Ekim Gençliği / Marmara Üniversitesi