21 Eylül 2012
Sayı: SİKB 2012/05 (38)

  Kızıl Bayrak'tan
  15 Eylül mitingi ve mücadele görevleri
  Çözümsüzlük sermaye devletini daha da saldırganlaştırıyor!
  Aleviler 7 Ekim mitingine...
Savaş ve saldırganlık trafiği sürüyor...
Polis kirli senaryolarını sürdürüyor!
Sömürünün diğer adı: Zam!
  Gedik Kaynak deneyimi üzerine...
  Güven Elektrik işçileri direnişte!
  Kipa işçilerinden eylem!
  Sınıf hareketinden...
  Ulucanlar katliamı ve direnişinin 13. yılında...
  Ümit Altıntaş’ın annesi Songül anayla konuştuk...
  “Polis terörünün tarihi devletin...
  AB, kapitalizmin yapısal krizinin odağına dönüşüyor - Volkan Yaraşır
  Marikana ve ANC liderliğindeki İttifak’ın* işçi karşıtı rolü - Dr. Vishwas Satgar
  ‘Yeryüzünün lanetlileri’ gelecekleri
için alanlarda!
  Avrupa İstikrar Mekanizması
  Hollanda’da seçimler tamamlandı
  “Okulumuza sahip çıkacağız!”
  Eğitimin özelleştirilmesinde son
halka
  Ortaklaştırılmış eylemliliklerin
gerekliliği ve önemi üzerine
  Yeni öğretim yılında mücadeleyi yükseltelim!
  Haydarpaşa için “yağma ve talan projesi”nin startı verildi!
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Kızıl Bayrak'tan...

4+4+4 saldırısına karşı Eğitim-Sen tarafından düzenlenen 15 Eylül Ankara mitingi binlerce emekçi ve gencin katılımıyla gerçekleşti. Gerici-piyasacı eğitime ve AKP iktidarının pervasız saldırılarına karşı Ankara'da bir araya gelen emekçiler taleplerini ve mücadele kararlılıklarını ortaya koydular.

Önümüzdeki günlerde bu kez Alevi emekçiler meydanlara inmeye hazırlanıyor. İnkara, yok sayılmaya, baskı ve asimilasyona karşı 7 Ekim'de Ankara'da buluşacak olan Alevi emekçiler, AKP karanlığına dur demek için bir adım daha öne çıkacaklar. Alevi emekçilerin eşitlik ve özgürlük talebinin öne çıkacağı 7 Ekim Ankara mitingi, başta 4+4+4 saldırısı olmak üzere gericiliğe ve sermayenin kapsamlı saldırılarına karşı verilen mücadelenin ivme kazanması bakımından önemli bir yerde duruyor. Sınıf devrimcileri şimdiden bunun bilinciyle hareket etmeli, 7 Ekim hazırlıklarına hız vermelidir.

***

Sermaye devletinin devrimci ve ilerici güçlere yönelen baskı ve terörü hız kesmiyor. Devrimci faaliyete azgınca saldıran, devrimcilere sokak ortasında kurşun yağdıran, işkencelerle, tutuklamalarla zindanlara dolduran sermaye devleti, buna paralel olarak devrimci basını susturmak, emekçilere ulaşmasını engellemek için her türlü baskı aygıtını kullanmaktan sakınmıyor. Sermaye yargısının, gazetemiz Kızıl Bayrak'ın 14 Eylül 2012 tarihli 37. sayısına yönelik keyfi el koyma kararı bu saldırıların son örneği. Gerçekleştirdiği bombalı eylem sonucu yaşamını yitiren İbrahim Çuhadar haberlerini gerekçe gösterek verilen “el koyma” kararının gerisinde devrim ve sosyalizmden duyulan büyük korku yatmaktadır. Biz Kızıl Bayrak gazetesi olarak sermaye devletinin bu korkularını büyütmeye devam edeceğiz. Sayfalarımız devrim ve sosyalizmin kürsüsü olmaya devam edecek. Bugüne kadar sesimizi boğmaya hiç bir baskı ve zorbalığın gücü yetmedi, bundan sonra da yetmeyecek!

Buradan bir kez daha tüm okurlarımızı sınıfın, devrimin ve sosyalizmin özgür sesi olan Kızıl Bayrak'ı daha yükseklerde dalgalandırmaya çağırıyoruz.

***

Aylık liseli gençlik dergisi Özgür Bir Gelecek İçin Liselilerin Sesi’nin Eylül 2012 tarihli 45. sayısı çıktı. Derginin yeni sayısı Eksen Yayıncılık bürolarından ve kitapçılardan temin edilebilir.