16 Kasım 2012
Sayı: SİKB 2012/12 (45)

 Kızıl Bayrak'tan
Büyük metal hareketliliği ve Renault deneyimi
Açlık grevindeki tutsaklar ölüm sınırında!
Açlık greviyle eylemli dayanışma büyüyor
HDK 2. Genel Kurulu üzerine
Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu
Kandil çok soğuktu!
DHF’den açıklama
Kiğılı davasında ilk duruşma
Türk Metal’e Renault’da büyük öfke
Oyak-Renault’da
yaşananların gösterdiği
Metal işçisinin MESS-Türk Metal ittifakını yıkmaktan başka çaresi yoktur!
Ankara’da 25. yıl coşkusu
Geceye gelen mesajlardan
Katledilişinin 3. yıldönümünde komünist işçi Alaattin Karadağ’ın devrimci anısına
İzmir İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği Gecesi üzerine
"TOHUM" şöleni gerçekleşti
Suriye’ye yönelik gerici ablukaya karşı anti-emperyalist
mücadeleyi yükseltelim!
Avrupa’da şalterler indi hayat durdu
Avrupa’da açlık grevi ile dayanışma eylemleri
YÖK düzeni yeni taslağı piyasaya sürdü
Gençlik faşist baskılara boyun eğmeyecek!
50’li yıllar İstanbul’unda
“gurbet kuşları”
Taksim yalanı
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

DHF’den açıklama

 

14 ilde DHF’ye yönelik baskınlarla 57 devrimcinin gözaltına alınmasına dair açıklama yapılarak “Baskı ve sindirme politikalarını boşa çıkaracağız!” dedi.

Demokratik Haklar Federasyonu’nun yaptığı açıklamayı sunuyoruz...

Sömürü ve zulüm düzeninin, halka ve onun örgütlü güçlerine karşı her geçen gün ivmelenen saldırılarına bu sabah yenileri eklendi.

Emperyalizmin Suriye halkına dönük saldırılarını yoğunlaştırarak gözünü İran’a diktiği ve ülkemiz hakim sınıflarına da tarihsel uşaklık misyonu biçtiği böylesi bir dönemde, ülkemiz ezilenleri üzerinde yoğunlaşan baskı ve sindirme saldırıları şaşırtıcı değildir.

Zira emperyalistler, uzunca zamandır hem Ortadoğu’da hem de ülkemizde devreye soktuğu saldırılar çerçevesinde uşak-işbirlikçi iktidarlarını yeniden yapılandırmaya girişmiş durumdadır. Ülkemiz hâkim sınıfları da bu yapılandırmayı, 2000’lerin başından bu yana adım adım, AKP şahsında hayata geçirmektedir.

İşte, ülkemizde de son yıllarda, ezilenlere ve onun örgütlü güçlerine yönelik olarak giderek ivmelenen gerici-faşist saldırganlık böylesi bir konjonktürden beslenmektedir. İşçilere, köylülere ve emekçilere yönelik olarak artan saldırılar ile hapishanelerde 70 güne yaklaşan Açlık Grevleri’ne karşı takınılan tutumlar dahi sömürü düzeninin yönelimini çıplak bir şekilde göstermektedir.

Demokratik Haklar Federasyonu (DHF), sömürü düzeninin saldırılarına karşı halkın devrimci mücadelesini yükselttiği için yıllardır gözaltı, tutuklama ve kaçırma girişimleri gibi onlarca saldırının hedefi olmuştur. Bu saldırılarda yüzlerce üye ve taraftarımız gözaltına alınmış ve 100’e yakını tutuklanmıştır.

DHF’ye yönelik gözaltı terörüne bu sabah yenileri eklendi. Ankara, Dersim, İzmir, İstanbul, Adana, Mersin, Sivas, Kayseri, Zonguldak, Antalya, Isparta, Çanakkale, Uşak ve Diyarbakır’da DHF merkezi temsilcileri, üyeleri ve taraftarlarıyla birlikte Halkın Günlüğü Gazetesi İzmir Temsilcisi Deniz Kısmetli; DEDEF MYK üyesi, Dersim Kültür Derneği Başkanı ve Dersim Belediye Meclis Üyesi Ali Mükan ve Dersim Belediye Meclis Üyesi Yaşar Oğuz gözaltına alındı. Şu ana kadar 57 kişinin gözaltına alındığı tespit edilmiştir ve bu sayı sürekli artmaktadır.

Baskı ve sindirme politikalarını boşa çıkaracağız!

DHF üzerinde yoğunlaşan baskı ve sindirme politikalarını politik kitle faaliyetlerine yoğunlaşarak ve daha fazla örgütlenerek boşa çıkaracağız.

DHF üye ve taraftarları faaliyet alanlarında mücadeleyi daha fazla sahiplenerek bu kararlığı temsil edeceklerdir. Dersim, Adana, Ankara ve İzmir’de saldırıya uğrayan derneklerimiz açık tutulacak ve dayanışma ziyaretleri derneklerimizde kabul edilecektir. Tüm halkımızı kurumlarına ve mücadelelerine sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Bütün devrimci, demokratik, ilerici güçleri dayanışmayı yükseltmeye davet ediyoruz.”

Demokratik Haklar Federasyonu (DHF)

 

 

 

 

Gözaltına alınan devrimciler derhal serbest bırakılsın!

 

Sermaye devleti, uzun zamandır estirdiği faşist baskı ve teröre yeni bir halka daha ekledi. 14 ilde Demokratik Haklar Federasyonu’na yönelik yaptığı operasyonlarla 57 devrimciyi gözaltına aldı.

İçerisinden geçmekte oduğumuz dönemde savaş ve saldırganlık pozisyonu alan sermaye devleti, içerde, her geçen gün işçi ve emekçilere yönelik sosyal hak gasplarını arttırıyor, kölelik prangalarını kalınlaştırıyor; dışarda ise başta Suriye olmak üzere, Ortadoğu halklarına yönelik emperyalist saldırganlığı körüklüyor, emperyalist efendilerinin emirleri doğrultusunda işbirlikçi çeteleri besleyerek halkların kırımına imza atıyor.

Öte yandan, haklı ve meşru talepleri için direnen Kürt halkının taleplerini yok sayıyor, Kürt hareketine yönelik kirli savaşı yükseltmenin yanında, Kürt halkının eylemlerini polis terörü ile bastırmak ve engellemek istiyor.

Böylesi bir tabloda sermaye devletinin devrimciler üzerine her türlü baskı ve zorbalığını yöneltmesi sınıf savaşımının yasalarından doğru anlaşılır bir durumdur. Zira burjuvazi, saltanatını yıkacak olan işçi ve emekçileri teslim alabilmenin yolunun öncelikle devrimcileri ezmekten geçtiğini çok iyi bilmektedir.

Ancak burjuvazinin iyi bildiği bir şey daha var. O da tüm bu baskı ve zorbalığa rağmen devrimci mücadeleninin engellenemeyeceği, devrimcilerin ezilip sindirilemeyeceğidir!

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu olarak saldırılar karşısında devrimci siper yoldaşlarımızla dayanışma içinde olduğumuzu bir kez daha belirtiyor, faşist baskı ve devlet terörünü omuz omuza verdiğimiz mücadele ile püskürteceğimizi yineliyoruz.

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP)

13 Kasım 2012

 

 

 

 

Baskılar bizi yıldıramaz!

 

13 Kasım günü sabaha doğru Demokratik Haklar Federasyonu’na (DHF) yönelik operasyon yapılmış ve 57 yakın kişi gözaltına alınmıştı. İzmir’de bu durumu protesto etmek için Eski Sümerbank önünde bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Eylemde “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz!” ozaliti açıldı.

Açıklamaya, devletin bir sınıfın diğer sınıf üzerindeki baskı ve tahakküm aracı olduğu söylenerek başlandı. Bugün devlet erkini elinde bulunduran burjuvazinin, devletin her kurumunu emekçilere, ilericilere ve devrimcilere karşı birer silaha dönüştürdüğü belirtildi. Her alanda devlet terörünün yaşandığı vurgulanarak bugün sabah saatlerinde DHF’ye yönelik yapılan ev baskınları, derneklere ve Halkın Günlüğü gazetesine yönelik operasyon anlatıldı. Operasyona herhangi bir gerekçe gösterilmediği ifade edildi. Gözaltına alınan DHF’lilerin avukatlarıyla görüştürülmediği belirtildi.

Açıklamada, devlet terörünün sadece DHF’ye yönelik değil, tüm emekçi halklar ve devrimcilere yönelik olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca açıklamada, Kürt halkına yönelik baskılar da dile getirildi.

Açıklama şu sözlerle sona erdi: “Devlet de bilmelidir ki; tarihin hiçbir kesitinde rastlanmadığı gibi bugün de devrimci mücadele gözaltı, tutuklama ve baskılarla sindirilemeyecektir. Aksine uygulanan her baskı, düzenlenen her operasyon bizler için yılgınlık sebebi değil mücadelemizi yükseltmeye yönelik kamçılayıcı birer etkidir. Yine belirtmek gerekirse bugün özel de DHF’ye karşı yürütülen operasyonlar genelde tüm emekçi halklara ve Türkiye devrimci hareketine yöneltilmiştir.”

Eyleme DHF, BDSP, EÖC, SDP, MBP, ESP, Devrimci Hareket, Köz, Alınteri, Partizan, Halk Cephesi, Sokak Sanatçıları Derneği, TKP 1920, Kaldıraç, İzmir Hareket Tiyatrosu ve Dersimliler Derneği katıldı.

Kızıl Bayrak / İzmir