18 Ocak 2013
Sayı: KB 2013/03

 Kızıl Bayrak'tan
Paris katliamı ve “İmralı görüşmeleri” üzerine
Sermaye iktidarı, Suriye’deki çatışmaları körüklemeye devam ediyor
Kürt halkı tepkili,
AKP pervasız ve pişkin!
Devrimci Kadın Kurultayı’ndan 8 Mart’a
Yeni Akit, eski hikaye!
Devrimci sınıf faaliyetlerinden
Bir direnişin ardından... / Can Şafak
Teknopark işçileri: Ücret hakkımızı gaspettirmeyeceğiz!
Manisalı metal işçileri, birliğin çatısı altında güçleniyor!
Daiyang-SK Metal işçileriyle dayanışma etkinliği
“Eylemlerimizi sürdüreceğiz!”
Türk Metalciler’in gardiyanı olduğu
bir çalışma kampı!
Hatice Yürekli Parti Okulu Açılış Konuşması
Gıdanın jeo-politiği / Volkan Yaraşır
Mali’ye emperyalist müdahale, yalanlar ve gerçekler
Onbinler Rosa Luxemburg ve Karl Liebknecht’i andı
Yeni YÖK Yasa Taslağı’nın son hali hazırlandı
RedHack YÖK’ü hackledi
Emperyalizmin Ortadoğu projesinin faturasını en çok kadınlar ödüyor!
Devrimci Kadın Kurultayı hazırlıklarından
“Sistem değişmedikçe
kadın sorunu da çözülemez!”
Kapitalizm enerji sorununu çözer mi?
Çocuk işçiliği üzerine
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Kayıplar için eylemler sürüyor...

 

12 Ocak günü Cumartesi Anneleri İstanbul’da, İHD ise İzmir’de yaptığı eylemlerle kayıpların takipçisi olacağını haykırdı.

Cumartesi Anneleri katliamı lanetledi

Cumartesi Anneleri gerçekleştirdikleri 407. eylemlerinde Güçlükonak katliamında yaşamını yitirenleri ve Fransa’da infaz edilen 3 kadını andı.

Eylem Galatasaray Meydanı’nda “Failleri belli, katiller nerede?” pankartının açılması ve kayıp yakınlarının resimlerinin taşınmasıyla başladı.

Eylemde Murat Yıldız’ın annesi Hanefi Yıldız, Güçlükonak katliamını araştırmak için bölgeye Cumartesi Anneleri adına giden Şanay Yurdatapan, düzen partisi CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ahmet Kaya’nın kızı Emine Kaya Erbek konuşma için söz aldılar.

Cumartesi Anneleri adına basın açıklamasını Özge Akçam okudu. Açıklamada Güçlükonak katliamı sürecini aktarırken, katliamın PKK’nin üstüne atılmaya çalışıldığını, PKK’nin ilan ettiği tek taraflı ateşkes sürecinin baltalanmak istendiğini ifade etti. Akçam katliamın itirafının yıllar sonra yapıldığını belirterek ordu tarafından bir grup korucuya katliam için 50.000 dolar ödendiğini ifade etti. Akçam ayrıca Güçlükonak katliamını gerçekleştiren koruculardan Hamit Yıldırım’ın geçtiğimiz yıl Musa Anter’i öldürmekten tutuklandığını hatırlatarak açıklamayı bitirdi.

İzmir’de basın açıklaması

İHD İzmir Şubesi üyeleri, Konak eski Sümerbank önünde bir araya gelerek, “Kayıplar Belli, Failler Nerede?” yazılı pankart açtı.

Burada basın açıklamasını okuyan İHD İzmir Şube Başkanı Adnan Kaya, devletin yüzlerce insanı gözaltında kaybettiğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Kimisini kör gece yarılarında kimsenin olmadığı sokaklarda aldı, kimisini tüm topluma gözdağı verircesine gün ortasında kalabalıklar içerisinde.”

İHD bu hafta yaptığı eylemde 12 yaşında gözaltına alınarak kaybedilen Davut Altunkaynak’ın öyküsünü anlattı.

Kızıl Bayrak / İstanbul-İzmir

 

 

 

 

“KESK’li tutsaklar onurumuzdur!”

 

KESK’e yapılan operasyon sonucu gözaltına alınan ve 200 gündür tutuklu bulunan KESK’lilerle dayanışma amacıyla, Adana, İzmir ve Bursa'da eylemler yapıldı.

Adana

Adana’da eylem İnönü Parkı'nda yapıldı. Açıklamayı KESK Adana Şubeler Platformu adına SES Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel okudu. Eylemde "Adaletsizlik ve hukuksuzluk 200 gündür devam ediyor!" ozaliti açıldı.

Açıklama, KESK için şu ifadeler vurgulanarak bitirildi: “Tüm kuşatma, bertaraf etme operasyonlarına karşı emek ve demokrasiden yana olan herkesin yüreğinde, beyninde, bilincinde yer almaya devam edecektir.”

İzmir

KESK İzmir Şubeler Platformu tarafından örgütlenen eylem, YKM önünde başladı. Burada toplanan kitle Eski Sümerbank önüne yürüdü. “KESK İzmir Şubeler Platformu” pankartı ile KESK flamaları taşındı. Yürüyüş boyunca ajitasyon konuşmaları yapıldı. Eski Sümerbank önüne gelindiğinde basın metnini SES İzmir Şube Başkanı Dr. Veli Atanur okudu. Atanur açıklamaya, 25 Haziran 2012 günü gözaltına alınan ve hala tutuklu bulunan yönetici ve üyelerinin iddianamelerinin ortada olmadığını söyleyerek başladı. KESK’lilerin hala ne ile suçlandığının bilinmediği ifade edilerek AKP iktidarının “ileri demokrasisi” eleştirildi.

Yürüyüş ve eylem boyunca “KESK’e dokunma, sendikama dokunma!”, “Faşizme karşı omuz omuza!” sloganları sıklıkla atıldı.

Bursa

Basın açıklamasını dönem sözcüsü Ergin Uygun gerçekleştirdi. Sendikal hak ve özgürlükleri için mücadele eden KESK'lilerin 200 gündür tutuklu olduğunu dile getiren Uygun, yargının siyasallaştığını ve AKP düzenine karşı sesini yükseltenlere karşı baskı aracı olarak kullanıldığnı belirtti.

Sendikal mücadelenin iktidar için büyük bir tehdit olarak olarak görüldüğünü ifade ederek 12 Eylül faşist dönemini gölgede bırakacak yöntemleriyle baskıcı politikalara imza attığını belirtti.

Kızıl Bayrak / İzmir-Bursa

 

 

 

 

Tutsaklardan ihlal mektupları

 

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Cezaevi Komisyonu yaptığı “F” eylemi ile hapishanelerde yaşanan hak ihlallerine dikkat çekti.

13 Ocak günü Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen İHD’liler, “Hapishanelerde baskı, tecrit, işkence var. Biliyor musunuz!”, “Tecrit öldürüyor! F tipi hapishaneler kapatılsın!” pankartlarını açtılar. “Tedavi haktır engellenemez!”, “Çıplak arama işkencesine son!”, “Tecrit işkencesine son!”, “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek!” sloganlarını atıldığı eylemde, tutukluların gönderdiği, hapishanelerde yaşanan hak ihlallerinin anlatıldığı mektuplar okundu.

Sürgün, üçlü odalarda tek kişilik tecrit, sürgünlerde tutukluların radyo, yiyecek, kalem, kırtasiye malzemelerine el konulması, muayenenin eller kelepçelenerek yapılmak istenmesi, gönderilen eşyalara el konulması gibi çok sayıda hak ihlali mektuplarla birlikte aktarıldı.

Mektupların okunmasının ardından eylem sona erdi.

Kızıl Bayrak / İstanbul