12 Nisan 2013
Sayı: KB 2013/15

 Kızıl Bayrak'tan
1 Mayıs alanlarında işçiler birlik, halklar kardeş olmalı!
“Çözüm sürecinin” yeni manevraları ve
temelsiz hayaller
Kürt sorununda “Akil insanlar” sahnede!
Savaş baronlarından Ankara’daki işbirlikçilerine aktif bir rol
Devrimci tutsaklar aldatmalara alet olmayacaklar!
Sınıfa Karşı Sınıf Kurultayları 4 kentte gerçekleştirildi
DİSK Olağanüstü Genel Kurulu’nun ardından
DİSK’in Olağanüstü Genel Kurulu gerçekleşti
MESS’e karşı eylemler 3. haftasında
PMR Kauçuk’ta direniş sürüyor!
Koç Üniversitesi taşeron işçileri
direndi ve kazandı!
Sermaye elini Emek’ten çek!

Kürt Sorunu Üzerine Konferanslar... 5
Kürt açılımı ve burjuva gericiliği - H. Fırat

Tarihselliği içinde 1 Mayıs
2013 1 Mayısı: Kavganın rahmi - Volkan Yaraşır
Margaret Thatcher öldü
Kore Yarımadası’nda gerginlik tırmanıyor
Nazi terörü ve ırkçılığa karşı Almanya çapında yürüyüş
“Görünmeyen emeğin” ekonomi-politiği - B. Aziz
Kadının kurtuluşu sosyalizmde!
Devlet katletmeye,
saldırmaya devam ediyor!
Üniversitelerde dinci-gerici-faşist çeteler, polis terörü
Özgürlük ve eşitlik için gençlik buluşması!
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

 

PMR Kauçuk’ta direniş sürüyor!

 

3 Nisan’da direnişe başlayan PMR işçilerine, içerde bulunan işçi arkadaşları da gün boyu destek vermiş, direniş alanı sınıf dayanışmasına sahne olmuştu. Direnişin ilk gününde arkadaşlarına desteğe gelen işçilerden 4’ünü PMR Kauçuk sermayedarı işten attı. Üç işçinin atıldığı gece söylenirken, 1 işçiye de fabrikanın güvenliği işten atıldığını sabah işe gitmeden önce söyledi. İşten atılan işçiler de direnişe katıldı ve direnişçi işçi sayısı 10’a yükseldi.

PMR Kauçuk işçileri direnişlerinin 2. gününde 08.00’den itibaren fabrika önündeki bekleyişlerine devam ettiler. Fabrika önüne geldikleri andan itibaren işçiler kapının önünü keserek, içeriye araçların girişini yasakladılar. Patronla görüşme talebinde bulunan işçiler muhatap buluncaya kadar araçların girişine izin vermeyeceklerini ifade ettiler. Çay molasında ise çalışan işçiler, direnişteki arkadaşlarını yalnız bırakmadılar. Arkadaşlarının yanına gelen işçiler sloganlar atarak işten atmaların gözlerini korkutmadığını gösterdiler.

Araç girişine izin verilmemesi sonucu ise patron polislere haber verdi. Sendikalar masasından gelen sivil polisler patron ve işçilerden bilgi aldıktan sonra gitti. Fabrikaya Arçelik’e mal götürmek üzere ikinci defa gelen kamyonun, fabrikaya girişine yine izin verilmedi. Bunun üzerine gelen ÖGB’ler ile sendika yöneticileri arasında kısa süre tartışma yaşandı. Yeniden gelen polisler ile birlikte araçlar içeri girdi.

İşçiler yemek boykotu eylemi gerçekleştirdi...

Öğlen yemeğinde ise patronun saldırılarına karşı içerde yemek boykotu eylemi gerçekleştirildi. Fabrikada bulunan sendikalı işçilerin neredeyse tamamı boykot eylemine katıldı. İşçiler tabldotlara yemek aldıktan sonra masaya bırakıp ayranlarını alarak direnişçilerin yanına geldiler ve yemek molasını burada geçirdiler.

Direnişin başlamasıyla birlikte PMR Kauçuk ve yine petro-kimya işkolunda üretim yapan Yapıser servisleri fabrika içerisine alınmaya başladı.

PMR Kauçuk direnişinde 7. gün

PMR Kauçuk işçileri direnişlerinin 7. gününde yine sabah 08.00’de fabrika önüne gelerek direniş alanına “Sendikalı ol, güçlü ol!” pankartını astılar. Çalışan işçi arkadaşları, gün boyunca direnişçileri yalnız bırakmadılar. Gece vardiyasında çalışan işçiler işten çıktıktan sonra direnişçi işçilerle bekleyişlerini sürdürürken gündüz vardiyasında çalışan işçiler de çay ve yemek molalarında direnişçilerin yanında oldular.

Çay molasında direnişçilerin yanına gelen işçiler çaylarını işçilerle paylaştılar ve sloganlar atarak örgütlülüklerine sahip çıktılar.

Yemek molasında da direnişçileri yalnız bırakmayan işçiler burada sloganlar attılar. “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!”, “İşgal, grev, direniş! Yaşasın Petrol-İş!”, “İnadına birlik, inadına direniş!”, “Sendika hakkımız söke söke alırız!” sloganları atarak fabrika önündeki bekleyişlerini canlı tutmaya çalışıyorlar.

Gün içinde sendikanın şube başkanı ve BDSP’liler de direnişi ziyaret ederek işçileri yalnız bırakmadılar.

Kızıl Bayrak / Tuzla

 

 

 

 

BDSP’den direnişçi işçilere ziyaret

 

BDSP’liler Tuzla’da İsmacco ve PMR Kauçuk direnişlerine 10 Nisan’da ziyaret gerçekleştirip direnişleri büyütme çağrısı yaptılar.

PMR direnişine ziyaret

Sınıf devrimcileri, ilk olarak Tuzla Deri Organize Yan Sanayi’de direnişe devam eden PMR Kauçuk işçilerini ziyaret ettiler. Petrol-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan işçiler BDSP’lileri sloganlarla karşıladı.

Fabrikaya 100 metre kala BDSP’liler ozalit ve kızıl flamalarını açarak direniş yerine doğru sloganlarla yürüyüş gerçekleştirdiler. Sanayi içindeki yürüyüş esnasında “PMR işçisi yalnız değildir!”, “Kahrolsun ücretli kölellik düzeni!”, “İşgal, grev, direniş!” sloganlarını sıklıkla attılar. PMR Kauçuk fabrikası önüne geldiklerinde direnişteki işçiler de sloganlara eşlik ettiler.

Direniş yerine gelindiğinde BDSP adına bir konuşma gerçekleştirilerek PMR Kauçuk işçilerinin onurlu mücadelesi selamlandı. Direnişçi PMR Kauçuk işçileri adına konuşan işçi ise katkılarından dolayı BDSP’lilere teşekkür etti, içeride yaşanan süreçten ve dışarıdaki direnişten bahsetti.

Konuşmalardan sonra karşılıklı sohbetlere geçildi. İşçiler öğle yemeklerini BDSP’liler ile paylaştılar. İşçilerle sohbet edildikten sonra direniş halayı çekildi.

Yemek saatinde içeride çalışan işçilerden, direnişte olan arkadaşlarına destek geldi. Kapının arka kısmında duran işçiler ile direnişçi işçiler ortak sloganlar atmaya başladılar. PMR Kauçuk işçileri, “İşgal, grev, direniş!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Direne direne kazanacağız!”, “Vur vur inlesin, PMR dinlesin!” sloganlarını attılar.

İsmacco’ya ziyaret

Ermenegildo Zegna İsmacco fabrikasında sendikalaştıkları için işten atılan işçiler direnişi sürdürüyor. İşçiler 111. günü geride bıraktılar. Sendikal haklarının tanınması ve engellerin kaldırılması için uluslararası sendikalarla da bağlarını geliştiren İsmacco işçileri, ilerleyen günlerde uluslararası bir destek eylemi örgütleneceğini belirttiler. Mücadeleyi her koldan örgütlediklerini belirten işçiler direniş kararlılıklarını koruyorlar. Direnişçi işçiler iş çıkış saatinde içeride çalışan İsmacco işçilerini sloganlarla karşılıyorlar.

Sınıf devrimcileri de, Deri-İş üyesi İsmacco işçilerini de yalnız bırakmadı. İşçilerle direniş sürecine dair gelişmeler konuşuldu.

Kızıl Bayrak / Tuzla