19 Nisan 2013
Sayı: KB 2013/16

 Kızıl Bayrak'tan
MESS Grup TİS sürecinde kritik gelişmeler ve görevler
Emperyalist barbarlığa ve kapitalist köleliğe karşı 1 Mayıs’ta alanlara!
Direniş, grev ve 1 Mayıs!
Sınıf devrimcileri
1 Mayıs’a hazırlanıyor
Anayasal hayallere karşı sınıfın devrimci programını yükseltelim!
Akil İnsanlar Heyeti
“ikna” turlarına başladı
Kıdem tazminatının gaspına, taşeronluğa karşı mücadeleye!
İş cinayetlerine karşı mücadeleye!
“Bu şiddet sona Ers!n!”
Demiryollarında grev!
“İnşaat işçileri örgütleniyor!”
Daiyang–SK Metal İşyeri Temsilcisi
Ali Rıza Köse’den açıklama

Kürt Sorunu Üzerine Konferanslar... /6
Stratejik zaaf içinde kısır döngü - H. Fırat

HDK ve “barış” süreci
Sınıfa Karşı Sınıf Kurultayları’ndan mücadele çağrısı
Kuluçkaya yatmak, sınıfsal öfke ve kini biriktirmek ve büyütmek - Volkan Yaraşır
Venezuela’da sınıf çatışmaları sertleşiyor!
PYD’den gerici muhalefete katılma sinyalleri
Demiri büken ustalar Leydi’yi uğurlarken - T. Kor
Gerici-faşist çetelerin saldırıları boşunadır!
Faşist-gerici ablukaya kitlesel yanıt
Özgürlük ve gelecek için 1 Mayıs’a!
“Görüyorum ki çaresizliği hiç tatmamışsınız hayatınızda”
“Burjuvazi katletmekle devrimcileri yok etmeyi başaramadı!” - H. Eylül
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

 

Sınıf devrimcileri 1 Mayıs’a hazırlanıyor

 

1 Mayıs’ı özüne uygun olarak geçirmek için sınıf devrimcileri işçi ve emekçileri “İşçilerin birliği, halkların kardeşliği” şiarı altında mücadele etmeye çağırıyor.

Ümraniye

Ümraniye’den sınıf devrimcileri yaklaşan 1 Mayıs’ı devrimci temellere dayalı ele alınması için çalışmalarına başladı. Sınıfa Karşı Sınıf Kurultayı Ümraniye Hazırlık Komitesi, “1 Mayıs Komitesi”ne dönüştürüldü. Gerçekleştirilen toplantılarda 1 Mayıs faaliyetinin nasıl ele alınması gerektiği üzerine tartışmalar yapıldı.

Çeşitli eylem ve etkinlik kararlarının alındığı toplantıda, ayrıca 20 Nisan Sarıgazi Meydanı’nda 1 Mayıs etkinliği gerçekleştirme kararı alındı.

Her hafta düzenli olarak sabah işe giriş saatinde İmes A Kapısı’nda yapılan gazete satışı bu hafta da devam etti. Gazete satışında ajitasyon konuşmaları gerçekleştirilerek işçiler 1 Mayıs’ta Taksim’e çağrıldı.

Esenyurt

Esenyurt’ta yapılan 1 Mayıs hazırlık toplantılarında çalışmaları planlandı. Yeni ev ve fabrika toplantılarının yapılması ve her alanda hazırlık komiteleri kurulması kararlaştırıldı.

Ayrıca Köyiçi, Sefaş, Tabela, Depo ana hattına, Yenikent, Ardıçlı ve Örnek mahallelerine ve Avcılar merkeze BDSP afişleri yapıldı.

Esenyurt BDSP, 1 Mayıs hazırlıkları çerçevesinde Esenyurt İşçi Kültür Evi’nde yemekli toplantı düzenledi. 1 Mayıs’a yönelik hazırlıkların gözden geçirildiği yemekli toplantıda, bölgedeki 1 Mayıs çalışması açısından yapılması gerekenler ve somut tablo üzerine tartışmalar yürütüldü. 1 Mayıs’a kitlesel biçimde katılım sağlamanın imkan ve olanakları da toplantıda tartışıldı.

Toplantının yemek bölümüne direnişçi Yurtiçi Kargo işçileri de toplu olarak katılım sağladılar.

Kartal

Kartal Bankalar Caddesi’nde ve Kartal Tren İstasyonu’nda BDSP bildirisi dağıtıldı. Ajitasyonlar eşliğinde gerçekleşirilen dağıtımda işçi ve emekçiler saldırılar karşısında 1 Mayıs alanlarına çağrıldı. Yanı sıra Kartal İşçi Kültür Evi’nin 21 Nisan günü gerçekleştireceği 1 Mayıs pikniğine de çağrı yapıldı.

Kartal merkeze de BDSP 1 Mayıs afişleri ve “Dostların arasında güneşin sofrasında buluşuyoruz! Yaşasın 1 Mayıs! - Kartal İşçi Kültür Evi” yazılı ozalitler yapıldı.

Gebze

1 Mayıs afişleri Gebze merkezde ve Feniş köprüsü civarında yaygın bir şekilde yapıldı.

Otobüs saatlerinin yazılı olduğu bildiriler de servis güzergahlarında işçilere ulaştırılmaya başlandı. Sabah Akse hattında işçi servislerine bildiri dağıtım yapıldı.

Adana

Şakirpaşa’da yaygın BDSP afişleri kullanılırken aynı zamanda yine Şakirpaşa’da BDSP bildirilerinin dağıtımı yapıldı. 1 Mayıs bildirileri Meydan ve Obalar Mahallesi’nde de yaygın dağıtılırken ek olarak işçi ve emekçilerin geçiş güzergahı olan Obalar Caddesi’nde sabah saatlerinde bildiri dağıtımı gerçekleştirildi.

Kızıl Bayrak / Ümraniye-Esenyurt-Kartal-Adana-Gebze

 

 

 

 

Yurtiçi Kargo işçileri 1 Mayıs’ta Taksim’de!

 

80 günü aşkın süredir Yurtiçi Kargo’nun Esenyurt Haramidere’deki aktarma merkezi önünde direnişlerini sürdüren DİSK/Nakliyat-İş üyesi işçiler 1 Mayıs’ta Taksim’de olacaklar. Direniş çadırında 1 Mayıs’a ilişkin görüşlerini aldığımız işçiler birlik ve beraberlik çağrısında bulundular.

1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!”

Önder Odabaş: 83 gündür zorlu koşullara rağmen Yurtiçi Kargo’da direniyoruz. 1 Mayıs’ın önemi büyük. Toplumsal barıştan söz ediliyor. Barış sürecinde işçi sınıfıyla beraber olarak hareket etmenin barışın teminatı olacağını düşünüyorum. 1 Mayıs işçi bayramı ve sınıf bayramıdır. Bu yüzden ne pahasına olursa olsun 1 Mayıs’ta Taksim’de olacağız. Birlik ve beraberlik günü olan bugün bizim için önemli. Sorunlarımız ortak ve kimsenin kimseden farklı bir yanı yok. Sorunlar temelinde hepimizin birlikte olup bir güç oluşturmamız gerekiyor. Sermayeye, kapitalist sisteme, emperyalizme karşı tek bir ses olması gerekiyor. Herkesin bir bütün halinde hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum.

Zeynel Sungur: İlk defa 1 Mayıs’a katılacağım. Arkadaşlarımın 1 Mayıs alanında birlik ve beraberlik içerisinde olmasını temin ederim. Ben 1 Mayıs’a ilk defa katılacağım için heyecanlıyım.

Murat Doğan: Uzun çalışma koşullarına, düşük ücretlere, angarya çalışmaya ve keyfi sürgünlere karşı Yurtiçi Kargo’da sendikal hak ve özgürlüklerimiz için mücadeleye başladıktan sonra patronun işten atma saldırılarına karşı direniş kararlılığımızla aylardır Yurtiçi Kargo’ya ait birçok noktada direnişler sürüyor. Bir yandan da sendikal örgütlenmemiz hız kesmeden devam etmektedir.

Geniş yelpazeli bu direniş ve çalışma içerisinde işçi sınıfının grev, direniş ve mücadele çıtasının daha çok yükseldiği ve işçilerin mücadele adına mevzilere daha çok yüklendiği 1 Mayıs yaklaşıyor. Coğrafyamızın işçi mücadeleleri tarihine bakıldığında dilimizde 1 Mayıs ve dilimizde Taksim şiarı daha çok yükselmektedir.

Direnişçi bir işçi olarak işçi sınıfının mücadele tarihine sahip çıkılmasının ana tema olarak vurgulanması ve 1 Mayıs’ı pasifleştirmemek adına 1 Mayıs’ta yüzbinlerce sınıf kardeşimle omuz omuza Taksim’deyim!

Kızıl Bayrak / Esenyurt