26 Nisan 2013
Sayı: KB 2013/17

 Kızıl Bayrak'tan
İşçi sınıfının kızıl 1 Mayıs’ı için ileri!
Kitlesel devrimci bir 1 Mayıs için ileri!
Taşeron köleliğine ve
tazminat hakkının gaspına karşı...
Faşist baskı ve devlet terörüne karşı...
Taksim iradesi, sendikal gericilik
ve reformizm
KESK’e, sendikal gruplara ve öncü kamu emekçilerine çağrı
İstanbul BDSP
1 Mayıs’ta Taksim’e çağırıyor!
BDSP’den 1 Mayıs’a hazırlık etkinlikleri
Sınıf devrimcilerinden
1 Mayıs çağrısı
Metal işçilerinden MESS’e yanıt
Metalde grev yolu gözüktü!
ÇAYKUR grevi kırıldı
“Emekçi yoksa, hizmet de yok!”

Kürt Sorunu Üzerine Konferanslar... /7
Ulusal sorun ve toplumsal devrim
H. Fırat

Çekilme süreci başlarken
“Suriye halkının düşmanları” İstanbul’da buluştu
İran’dan gerici-işbirlikçi rejimlere
sert eleştiri
İzmir’de kitlesel gençlik buluşması!
Devrimci liseliler
1 Mayıs şenliğinde buluştu
Metal işçisinden 1 Mayıs çağrısı
Hatice Yürekli anıldı!
"1915 soykırımı unutulmuyor!”
Çernobil felaketi 27. yılında
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

 

Sınıf devrimcilerinden 1 Mayıs çağrısı

 

Sınıf devrimcileri 1 Mayıs hazırlıklarını yoğunlaştırıyor. İşçi ve emekçileri, üniversitelileri, liselileri 1 Mayıs’ta alanlara çağırıyor.

İstanbul

Kartal’da sınıf devrimcileri, 1 Mayıs bildirilerini işçilere ulaştırarak Taksim çağrısı yapıyor.

Bildiriler ve araç kalkış saatlerinin yer aldığı el ilanları Kartal, Esentepe mahallelerindeki emekçilere ulaştırıldı. Bankalar Caddesi’nde önlüklerle beraber ajitasyonlar eşiliğinde 1 Mayıs çağrısı yüseltildi. ABB işçilerine de 1 Mayıs bildirileri ulaştırıldı. Maltepe, Beşçeşmeler, Atalar ve Yunus mahallelerinde ve tren istasyonlarına afişler yapıldı.

Tuzla’da 1 Mayıs bildirileri, sabah servis noktalarında, semt pazarlarında sesli ajitasyon konuşmaları ile ve gerçekleştirilen ev ziyaretleri ile emekçiler 1 Mayıs’a çağırıldı.

Metal İşçileri Birliği’nin “1 Mayıs’ta Taksim’e” başlıklı bildirileri de sendikasız metal fabrikalarına dağıtıldı.

Ümraniye’de Devrimci Liseliler Birliği, 24 Nisan Çarşamba günü Çekmeköy TOKİ Lisesi önünde bildiri dağıtımı gerçekleştirildi. Araç kalkış saatlerinin yazılı olduğu 1 Mayıs çağrı bildirileri ders çıkışı TOKİ Lisesi öğrencilerine ulaştırıldı.

Bursa

BDSP’nin afişleri İzmir yolu üzerine, Korupark ve Sırameşeler metro yoluna, Ataevler Köprüsü’ne, Küçük Sanayi Köprüsü’ne ve metro çıkışına yaygın bir şekilde yapıldı.

Esenevler ve Emek’ten 1 Mayıs günü kaldırılacak olan araçların duyurusunu içeren afişler iki mahalleye yapıldı. İki mahalleye ayrıca el ilanları dağıtıldı.

DLB’nin çıkarttığı afişler Esenevler’de bulunan meslek lisesinin çevresine ve 75. Yıl Parkı’na yapıldı.

İzmir

BDSP’nin araç kalkış noktalarının bulunduğu el ilanlarının yapıştırıldığı 1 Mayıs çağrı bildirileri binlerce işçi ve emekçiye ulaştırıldı. Dağıtımlar Aliağa’da, Menemen’de ve Çiğli Harmandalı’da yüzyüze dağıtılırken Küçük Çiğli ve Güzeltepe’de de yüzlerce bildiri kullanıldı.

Ata Sanayi’de ve Çiğli Organize Küçük Parseller’de yemek ve çay molasına çıkan işçilere bildiriler dağıtılırken Schnieder Elektrik, Alliance One Tütün, Mude Tekstil, Belgü Tekstil, Roteks ve Vena Tekstil fabrikasına dağıtım yapıldı.

Ayrıca Menemen üst geçit ve Asarlık’ta demir-çelik işçilerinin servis noktalarında bildiri dağıtıldı.

1 Mayıs çağrı afişleri Çiğli merkez, Soğukkuyu, Naldöken, Bayraklı, Alsancak, Basmane ve Konak hattına yapıldı.

Çanakkale

Biga ilçesinde Ekim Gençliği okurları ile haftalık eğitim çalışmaları yapılmış ve 1 Mayıs’ın örgütlenmesi konusu üzerine tartışmalar yürütülmüştü.

Bu çalışma devam ederken kent merkezinde bulunan Ekim Gençliği okurları da, afiş çalışması ile bildirilerin dağıtımını sürdürdü. Yalnızca öğrenciler değil, Kızıl Bayrak okuru işçiler de 1 Mayıs’a katılım konusunda planlamalar yaptı.

Ankara

Ankara’nın temel olarak kullanılan caddelerden İstanbul Yolu ve Eskişehir Yolu’na üç çeşit 1 Mayıs afişi yaygın olarak yapıldı.

Sincan’da işçi ve emekçilerin bulunduğu sitelerde tek tek kapılar çalınarak 1 Mayıs çağrısı yapıldı. Ayrıca Sincan’da yoğun olarak yazılamalar yapıldı. Sincan’da 12. Cadde, Cimşit, Sincan merkez, Plevne ve işçilerin kullandığı servis güzergahları 1 Mayıs afişleri ile donatıldı.

Çeşitli yerlerde 1 Mayıs gündemi vesilesi ile kahvaltı, piknik vb. etkinlikler planlanarak hayata geçirildi.

Kızılay’da 23 Nisan günü Sakarya Caddesi’nde 1 Mayıs bildirisi dağıtıldı.

Mamak’ta Tekmezar ve Tuzluçayır mahallelerinde kapı kapı dolaşıldı. Tekmezar ve Natoyolu bölgelerine afişler yapıldı.

Mamak’ta gerçekleştirilen Liselilerin Sesi satışı ile Mamak’taki liselilere ulaşıldı. Ege Lisesi duvarına yapılan yazılamalarla liseliler 1 Mayıs’a çağrıldı.

Adana

1 Mayıs’a çağrı afişleri çarşıda yapıldı. Cumhuriyet, Yamaçlı, Anadolu, Dedekorkut mahallelerinde bildiri dağıtımları gerçekleştirildi. Organize Sanayi Bölgesi’nde BOSSA fabrikasında, Saydam Caddesi’nde ve Şakirpaşa Metal Sanayisi’nde de Adana İşçi Bülteni işçi ve emekçilere ulaştırıldı.

Trakya

Lüleburgaz’da işçilerin servis bekleme noktalarına BDSP imzalı 1 Mayıs bildirilerinin dağıtımı yapıldı. Dağıtım esnasında işçilerle sohbet edildi. İşçilerin 1 Mayıs’a dönük bir ilgilerinin olmasına karşın bölgede yaşanan olumsuz mücadele süreçlerinden dolayı sendikalara ve mücadeleye mesafeli durdukları gözlemlendi.

BDSP’nin 1 Mayıs afişleri ise Çorlu’da Sağlık Mahallesi ile Çorlu Merkez’e yapıldı.

 

 

 

 

Damal gençliği 1 Mayıs’a yürüyor!

 

Ardahan Damallı gençler, 2013 İstanbul 1 Mayısı’na yönelik hazırlıkları çerçevesinde 21 Nisan akşamı Esenyurt’ta 1 Mayıs toplantısı gerçekleştirdi.

Oldukça canlı bir atmosferde gerçekleşen toplantı, BDSP tarafından hazırlanan 1 Mayıs sinevizyonunun gösterimi ile başladı. 1 Mayıs’ın sınıfsal ve tarihsel arka planının yanısıra Türkiye’de 1 Mayıslar’ın da anlatıldığı sinevizyonun ardından sohbet bölümüne geçildi. Bu bölümde söz alan Damallı gençler, fabrikalarında yaşadıkları sorunları aktararak birlik olmanın önemine değindiler.

Etkinlikte Damal Gençliği adına yapılan konuşmada ise, işçi ve emekçilerin fabrikalarda yaşadığı kölelik ve kuralsız çalışma koşullarına karşı birlik ve mücadelesini yükseltme çağrısı yapıldı. Alevi kimliğine yönelik saldırılara da değinilen konuşmada, 1 Mayıs’ta Taksim’de olmanın önemi üzerinde duruldu.

Toplantıda söz alan birçok kişi de iç dayanışmayı büyütecek olan etkinlik ve eylemler gerçekleştirmek gerektiğini ifade etti.

Kızıl Bayrak / Esenyurt