26 Nisan 2013
Sayı: KB 2013/17

 Kızıl Bayrak'tan
İşçi sınıfının kızıl 1 Mayıs’ı için ileri!
Kitlesel devrimci bir 1 Mayıs için ileri!
Taşeron köleliğine ve
tazminat hakkının gaspına karşı...
Faşist baskı ve devlet terörüne karşı...
Taksim iradesi, sendikal gericilik
ve reformizm
KESK’e, sendikal gruplara ve öncü kamu emekçilerine çağrı
İstanbul BDSP
1 Mayıs’ta Taksim’e çağırıyor!
BDSP’den 1 Mayıs’a hazırlık etkinlikleri
Sınıf devrimcilerinden
1 Mayıs çağrısı
Metal işçilerinden MESS’e yanıt
Metalde grev yolu gözüktü!
ÇAYKUR grevi kırıldı
“Emekçi yoksa, hizmet de yok!”

Kürt Sorunu Üzerine Konferanslar... /7
Ulusal sorun ve toplumsal devrim
H. Fırat

Çekilme süreci başlarken
“Suriye halkının düşmanları” İstanbul’da buluştu
İran’dan gerici-işbirlikçi rejimlere
sert eleştiri
İzmir’de kitlesel gençlik buluşması!
Devrimci liseliler
1 Mayıs şenliğinde buluştu
Metal işçisinden 1 Mayıs çağrısı
Hatice Yürekli anıldı!
"1915 soykırımı unutulmuyor!”
Çernobil felaketi 27. yılında
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

 

Hatice Yürekli anıldı!

 

İzmir

Anma için Buca Kaynaklar Mezarlığı girişinde buluşularak Hatice Yürekli’nin mezarına doğru bir yürüyüş gerçekleştirildi. En önde Hatice Yürekli, Habip Gül, Ümit Altıntaş yoldaşların resimlerinin olduğu “Devrimciler ölmez devrim davası yenilmez!” pankartı açıldı ve flamalar taşındı. Yürüyüş esnasında yapılan ajitasyon konuşmaları ile Ölüm Orucu sürecine değinilerek F tipi saldırısına karşı mücadelede yola çıkan ve şehit düşen 122 devrim şehidi selamlandı.

Mezar başına gelindiğinde Hatice yoldaşın ölümünün 12. yıldönümü vesilesi ile toplanıldığı vurgulanarak, Hatice yoldaş şahsında devrim şehitleri için saygı duruşu gerçekleştirildi. Ardından BDSP adına bir konuşma yapıldı.

Konuşmada, Hatice yoldaşın partili kimliğine, mücadelesine değinildi. Zor dönemlerden geçildiği ama bu zor dönemleri aşmanın Hatice ve diğer şehit yoldaşlardan örnek alınarak, onların açtıkları mücadele bayrağının yükseltilmesinden geçtiği ifade edildi. Partili kimliğin önemine vurgu yapıldı. Şehit yoldaşların mücadele bayrağına leke düşürmeden tereddütsüzce ölümü kucakladıklarına dikkat çekildi. Konuşmanın ardından Hatice yoldaşın devrim davasına adanmış yaşamı okundu ve anma için hazırlanmış şiir dinletisi sunuldu.

Anmada ayrıca Ölüm Orucu gazisi Muharrem Kurşun kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında Hatice yoldaşın Ölüm Orucu sürecindeki tutumu ve yiğitliğine dair aktarımlarda bulundu. 

Anma programı Avusturya işçi marşı ve Çav Bella marşlarıyla sona erdi. Anma programının ardından Hatice yoldaşın mezarı kızıl karanfillerle donatıldı.

Yürüyüş ve anma boyunca “Hatice Yürekli ölümsüzdür!”, “Yeni Ekimler için ileri!”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!”, “Devrimciler ölmez devrim davası yenilmezdir!”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür!”, “Katil devlet hesap verecek!”, “Bedel ödedik bedel ödeteceğiz!” sloganları öfkeli ve coşkulu bir şekilde atıldı.

Esenyurt

Esenyurt’ta da Hatice Yürekli’nin anıldığı ve ölüm oruçları sürecinin tartışıldığı bir toplantı gerçekleşti.

Toplantı Hatice Yürekli’nin yaşamına dair yapılan kısa bir sunum ile başladı. Yürekli şahsında devrimci kimliğin mücadele içerisinde nasıl filizlendiğine ve savaşçı kimliğin önemine değinildi. Ve devrimcilerin zindanlarda sermaye devletinin tecrit dayatmasına karşı sergilediği direniş bir kez daha hatırlatıldı.

Toplantı ölüm orucu direnişinin öncesi ve sonrası üzerine canlı bir tartışma ile devam etti. Yaklaşmakta olan 1 Mayıs hazırlıkları üzerine konuşuldu.

Ümraniye

Ümraniye’de gerçekleştirilen 1 Mayıs etkinliğinde Hatice Yürekli için bir anma düzenlendi.

Hatice Yürekli anısına gerçekleştirilen konuşmada, yaşamını işçi sınıfının kurtuluş davasına adayan Yürekli’nin bu büyük dava için tereddüt etmeden bedenini Ölüm Orucu’na yatırdığı ifade edildi. Yürekli’nin mücadele kararlılığının ve adanmışlığının işçi ve emekçilere yol gösterdiği vurgulanarak, “Hatice Yürekli yoldaşın yolundan giderek sermaye iktidarından hesap sormak için 1 Mayıs’ta alanlarda olalım” ifadeleri kullanıldı.

Kızıl Bayrak / İzmir-Esenyurt-Ümraniye

 

 

 

 

ÇHD Genel Kurulu’nda
mücadele kararlılığı

 

ÇHD İstanbul Şubesi 11. Genel Kurulu 21 Nisan günü Mimarlar Odası Konferans Salonu’nda toplandı. Yüzü aşkın avukatın katıldığı genel kurul, gerek yollanan mesajlar, gerek yapılan konuşmalarla mücadele kürsüsü oldu.

Genel Kurul, ÇHD MYK üyesi Av. Zeycan Balcı Şimşek’in açılış konuşması ve divanı çağırmasıyla başladı. Şimşek, kolektif emek ve iradeyle saldırıları aşıp bugünlere geldiklerini ifade etti.

Divanda eski şube başkanı Av. Murat Çelik, Av. Neziha Eken ve Av. Nilgün Şahinkaya yer aldı. Av. Murat Çelik, divan adına yaptığı konuşmada uygulanan olağanüstü hallerin artık olağanlaştığını ifade etti. Çelik, ÇHD’nin 1. Genel Kurul kararından bir alıntı yaparak derneğin hukuk alanında emperyalizm ve faşizme karşı mücadele odağı olduğunu ifade etti.

Genel kurul konuşmaları ÇHD Genel Merkez yöneticilerinden başkan yardımcısı Münip Ermiş ve genel sekreter Hüseyin Aslan ile başladı. Av. Münip Ermiş, konuşmasında yaşanan baskı ve tutuklama teröründe ÇHD’nin de hedefe konmasına dikkat çekerken operasyon sürecinden ÇHD’nin daha güçlü çıktığını ifade etti. 7 hakim ve 30 savcı tarafından alınan kararla avukatlara yönelik operasyonun başladığına dikkat çeken Ermiş, bunun Türkiye’de ilk kez uygulanan bir durum olduğunu ve bu yanıyla yargının tek elden yönetilmesine dikkat çekti.

ÇHD Genel Sekreteri Hüseyin Aslan ise toplumsal muhalefetin hem savunucusu hem de parçası olduklarını ifade ederken “yargılanan devrimci avukatlık pratiğidir” dedi.

Kurulda ayrıca ÇHD Antalya Şube Başkanı Nusret Gürgöz, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Ankara Şube Başkanı Murat Yılmaz, İstanbul Hukuk ve Evrak Takip Elemanları Derneği’nden Sefa Toraman, TUAV’dan Hüseyin Taşlı, Yıldız İmren, TİHV İstanbul temsilcisi Şükran İrençin, Halkın Hukuk Bürosu’ndan Behiç Aşçı, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, Av. Several Ballıkaya, Av. Gökmen Yeşil, ÖHD Başkanı Fırat Epözdemir konuşma ve mesajları ile mücadele çağrısı yaptılar.

Tüm konuşma ve mesajların ortak vurgusu savunma hakkına yapılan saldırılardı.

Ayrıca Kandıra F Tipi Hapishanesi’nden Selçuk Kozağaçlı, Taylan Tanay, Güçlü Sevimli, KCK tutuklusu Cengiz Çiçek ve Bakırköy Hapishanesi’ndeki tutsak kadın avukatların mesajları da okundu.

Selçuk Kozağaçlı genel kurula seslenerek baskı ve hukuksuzluğa karşı mücadele için “Savaş kabinesi seçin” derken, Av. Cengiz Çiçek her alanda birleşik mücadele ile saldırıların aşılacağını söyledi.

Genel kurula Avrupa’da Avukatlar Derneği’nden Atinalı Hukukçuların Alternatif Müdahalesi’ne kadar çok sayıda uluslararası hukuk örgütünden mesaj geldi.

Kurul verilen aranın ardından Mali, Denetleme, Kentsel Dönüşüm Komisyonu, Çalışma Yaşamı Komisyonu sunumlarıyla sürdü.

Komisyon raporlarından sonra faaliyet raporu için Av. Güray Dağ bir konuşma gerçekleştirdi.

Kurula tutuklu ÇHD yöneticilerinin de aralarında olduğu tek listeyle girildi.

Yönetim kurulu üyeleri şöyle:

Av. Taylan Tanay, Av. Güçlü Sevimli, Av. Aycan Çiçek, Av. Süleyman Gökten, Av. Şerife Ceren Uysal, Av. Güray Dağ, Av. Gülvin Aydın

Kızıl Bayrak / İstanbul