3 Mayıs 2013
Sayı: KB 2013/18

 Kızıl Bayrak'tan
Yasaklarınız ve zorbalığınız vız gelir
Çekilme sürecinin destekleyenleri
ve Kürt hareketinin beklentileri
Taksim 1 Mayısı’na direnme kararlılığı damgasını vurdu!
Her yer Taksim, her yer direniş!
İstanbul 1 Mayısı:
Kazananlar ve kaybedenler!
Sermaye devletinin
15-16 Haziran kabusu
İzmir’de yüzbini aşkın
işçi ve emekçi alandaydı!
1 Mayıs Ankara’da kitlesel ve coşkulu bir mitingle kutlandı!
Bursa’da kitlesel 1 Mayıs
Adana’da 1 Mayıs coşkusu
Kayseri’de coşkulu ve
kitlesel 1 Mayıs
Çanakkale’de 1 Mayıs
Devrimci mirası yaşatmak, daha ileriye taşımakla mümkündür!
Almanya’da 1 Mayıs
Dünyada 1 Mayıs
İsviçre/Basel’de 1 Mayıs kutlaması
Kürdistan’da 1 Mayıs’a direniş rengini verdi
İllerde 1 Mayıs
Aydın’da 1 Mayıs süreci
İşçi ve emekçilerle 1 Mayıs ve Taksim üzerine konuştuk
PMR Kauçuk direnişi üzerine
Bosch işçisine Bursa’dan ziyaret
Hamas-El Fetih anlaşmazlığı devam ediyor
Üniversiteleri “karıştıran” Suriyeli ajanlar değil
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

İşçi ve emekçilerle 1 Mayıs ve Taksim üzerine konuştuk...

Taksim’de yaşananlar
AKP’nin emekçilere bakışının aynasıdır!”

 

Yalçın Alçiçek (Eğitim-Sen yönetiminden): Bilindiği üzere hiçbir iş, emek harcanmadan zafere ulaşmaz. İnanıyoruz ki, en kutsal emek, en değerli iş barış ve özgürlük için verilendir. Geleceğimiz için büyük emekler harcayan kadın ve erkek yoldaşlarımızı anıyor, onların emeği önünde saygı ile eğiliyoruz. Bugün Taksim’de yaşananlar AKP’nin emekçilere ve işçilere bakışının aynasıdır aslında. Biz emekçiler gelecek 1 Mayıslar’da eşit, özgür, demokratik ve barış dolu bir Türkiye’de yaşama dileğiyle tüm emekçilerin, işçilerin 1 Mayıs’ını kutluyoruz. Yaşasın 1 Mayıs, Bijî yek gulan!

Ayrıca Adana için sıcak olmasaydı daha iyi geçecekti. Teknik eksikliklerimiz de var ama seneye aşılır.

Her yer Taksim!”

Mustafa Değirmentaş (BES Örgütlenme Sekreteri): Emeğin zulme karşı olduğu bugünde alanlardayız. Tüm devrim şehitlerimizi saygıyla selamlıyoruz. Her yer Taksim her yer direniş! Adana için de şunu söyleyebilirim; her yıl artıyor. Son 3 yıldır artış var.

İşçi ve emekçiler Taksim alanına sahip çıkıyor!”

Mustafa Hotlar (Dev Sağlık-İş): 1 Mayıs dünya işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günüdür. Bugün emekçiler meydan okumak için alanlarda. Biz de Dev Sağlık-İş olarak AKP’nin neoliberal politikalarına, özelleştirmelere, güvencesizliğe ve taşeron cumhuriyetine karşı tüm dostlarla 1 Mayıs alanlarındayız. Tüm işçilerin 1 Mayıs’ını kutluyorum. Taksim 1 Mayıs alanıdır. 1977’den beri bu ilan edilmiştir. 2007-2009 yıllarında mücadele ile kazanıldı. Ama bu sene inşaat bahanesiyle emekçilere kapatıldı. İster DİSK, ister KESK olsun işçi ve emekçiler Taksim alanına sahip çıkıyor. Adana için de şunu söyleyebilirim; genel olarak olumlu, geçen yıla göre katılımı daha iyi. AKP’nin politikalarına karşı halkımızın tepkisi var. Bundan dolayı 1 Mayıs’a eşini, çocuğunu alarak geliyor. AKP’nin emekçilere yönelik sürdürdüğü siyasetten kaynaklı Adana’da da görkemli kalabalıkla kutlanıyor. Üretenlerin yönettiği bir dünya dileğiyle bir kez daha tüm işçi sınıfının ve emekçilerin 1 Mayıs’ını kutluyorum.

Bu karanlık bulutlar dağılacak!”

Ali Asker (Sanatçı): Bir yanda demokrasi naraları atanlar bir yanda da 12 Eylül’ü aratmayacak yasakları özellikle 1 Mayıs’ta İstanbul’da halkımıza yaşatanlar ne kadar demokrat olabilirler? Her şeye rağmen ülkemizin irili ufaklı bütün yerleşim bölgeleri bizim için 1 Mayıs alanı oldu. Bu karanlık bulutların halkın örgütlü gücü ve özverili mücadelesi ile dağılacağına inanıyorum. Tüm halkımızın 1 Mayıs’ını kutlarım.

Kızıl Bayrak / Adana

 

 

 

 

SGBP’den DHL için eylem

 

DHL’nin sendika düşmanı tutumuna karşı TÜMTİS üyesi işçilerin direnişleri sürerken, işçiler ve TÜMTİS yaptığı eylemlerle taleplerini haykırmayı sürdürüyor. 29 Nisan günü TÜMTİS’in de bileşeni olduğu Sendikal Güç Birliği Platformu (SGBP), uluslararası lojistik şirketi DHL’de yüzde 25’lik kamu hissesine sahip olan Alman Hükümeti’ni Türkiye’de çalışanlarına yönelik sendikal baskılara son vermesi konusunda uyardı.

Açıklama öncesinde, TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, SGBP Dönem Sözcüsü Kristal-İş Sendikası Başkanı Bilal Çetintaş ve Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın’dan oluşan heyet Alman Başkonsolosu Dr. Philipp Deichmann ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Alman Türk Ticaret ve Sanayi Odası Pazar Araştırmaları Bölüm Müdürü Frank Kaiser de hazır bulundu.

Görüşmenin ardından Konsolosluk binası önünde bir açıklama gerçekleştirildi. Açıklamaya, aralarında Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin, Türk Metal Sendikası İstanbul Şube Başkanı Halil Erdal, Belediye İş 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Gülüm, DİSK Gıda İş Genel Sekreteri Seyit Aslan’ın da bulunduğu çok sayıda sendika yöneticisi de katılarak destek verdi.

Öztürk: Alman hükümeti de sorumludur!

DHL şirketinin Türkiye’de sendikal nedenlerden dolayı bu güne kadar 36 işçiyi işten çıkardığını, işten çıkarılan işçilerin 318 günden bu yana direnişte olduğunu hatırlatan Kenan Öztürk, DHL işvereninin son olarak Hak-İş’e bağlı Öz Taşıma İş sendikasını işyerine getirerek sendikal örgütlenmeyi bölmeye çalıştığını söyledi. Şirketin yüzde 25’lik kamu hissesine sahip Alman Hükümeti’nin DHL Türkiye’de yapılan söz konusu bu sendikal baskılara sessiz kalamayacağını belirtti.

Genel Başkan Öztürk, “DHL işvereni ve Öz Taşıma İş’in direniş kırıcı tavırlarına rağmen kararlıyız ve bu mücadelemizi kazanımla sonuçlandıracağız” dedi ve DHL örgütlenmesine destek veren kardeş sendikalara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Çetintaş: Sendika hakkına müdahale suçtur

İşçilerin sendika seçme hakkına müdahalenin suç olduğunu belirten SGBP Dönem Sözcüsü Bilal Çetintaş da, “Türkiye’de yasal güvence altına alınan sendika hakkına rağmen, Hak-İş siyasi iktidarın arka bahçesi olarak yeni sendikalar kurup yabancı sermaye ile işbirliği yapıp işçileri tecrit ediyor. Bu sendika hakkına müdahaledir ve suçtur” diye konuştu.