12 Temmuz 2013
Sayı: KB 2013/28

Halk hareketleri ve
devrimci müdahale ihtiyacı
Mısır’dan Türkiye’ye yalandan yol yaptılar!
Maliki-Barzani anlaşması...
Tutuklama terörünü püskürtmek için..
Palalı faşistler
sermaye iktidarının himayesi altında!
Yargı terörünü durdurmak için mücadeleye!
“Gözaltılar ve tutuklular serbest bırakılsın!”
Hepimiz Ali’yiz, öldürmekle bitmeyiz!
Bu daha başlangıç, mücadele sürüyor!
TMMŞP: Oyunlarınız sökmeyecek!
Feniş işçileri
mücadeleyle kazandı
İşçiler inisiyatifi ele almak zorundadır!
Taral’da işten atma başladı!
Sermaye saldırıyor, işçiler direniyor!
“Çözüm” süreci ve Kürt hareketi - N. Eren
Gezi Parkı Direnişi’nden ayaklanmaya... - 1- Volkan Yaraşır
Mısır’da geçiş süreci
yeni mücadelelere gebe
Mısır’da siyasal islamın çöküşü ve yansımaları
Mısır’da ‘isyan ve darbe’ tartışmaları üzerine…
Dünyada grev ve eylemler…

Düsseldorf’ta AKP ve Erdoğan’ı protesto mitingi

NBR direnişçisinden mektup...
Eğitim sistemi
sermayeye emanet
İsyan barikatlarından gençlik buluşmasına...
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Bu daha başlangıç, mücadele sürüyor!

 

Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla 6 ve 8 Temmuz günlerinde gerçekleştirilmesi planlanan eylemler için toplanan kitleye polis azgınca saldırarak, bir çok yaralanmaya neden olurken, onlarca da gözaltı yaptı. Polisin bu terörü, birçok yerde günlerce protestoya konu oldu. Emekçiler alanlara çıkarak, baskıların mücadeleyi bitiremeyeceğini haykırdı.

İstanbul

Küçükçekmece’de Taksim Dayanışması’nın polis terörüne tepkiyi yerellere taşıma çağrısı doğrultusunda 9 Temmuz günü refleks bir eylem gerçekleştirildi. Tepeüstü Meydan’da buluşan Küçükçekmece Dayanışması tarafından Cennet Mahallesi Hürriyet Caddesi’ne yürüyüş yapıldı. Yürüyüşte “Polis terörüne son! Gözaltılar serbest bırakılsın! Küçükçekmece Dayanışması - #direnkucukcekmece” ozaliti açıldı. Yürüyüş boyunca yapılan ajitasyon konuşmaları ile Küçükçekmeceli işçi ve emekçilere polis terörü, gözaltı ve tutuklamalar karşısında direnişi büyütme çağrısı yapıldı.

Tuzla Aydınlı Mahallesi’nde meclis oluşturmak için 8 Temmuz’da yapılan toplantıda gündem gerçekleşen saldırı ve gözaltılar olarak değiştirildi ve yürüyüş kararı alındı. Meclis bileşenleri ve mahalle halkının aldığı kararla saat 21.00’de Tepe Durağı’nda yürüyüş için toplanma yeri verildi. Kısa sürede örgütlenen yürüyüşe yüzlerce emekçi katıldı. Bir saat süren yürüyüşte meclis bileşenleri megafondan yaptıkları konuşmalarda AKP’nin işçilere, kadınlara, öğrencilere, Kürtlere ve toplumun muhalif kesimlerine yönelik saldırıları teşhir edilirken gözaltıların serbest bırakılması istendi.

9 Temmuz günü de akşam gerçekleşen yürüyüş öncesinde, Aydınlı semt pazarında çağrı bildirileri ajitasyon ile dağıtıldı. Aydınlı’da bulunan kahveler gezilerek emekçiler yürüyüşe çağırıldı.

Aydınlı Tepe Durağı’nda toplanan kitle sloganlarla yürüyüşe başladı. Bahçeler Mahallesi’ne doğru yapılan yürüyüş esnasında çevreden katılımlar da arttı. Aydınlı Merkez’e gelindiğinde gençlerin oluşturduğu bir kitle “İçmeler” diye sloganlar attı. Yürüyüşün Aydınlı Merkez’de sonlanamasına tepki gösteren gençler ısrarlarını sürdürdü. Bunun üzerine yürüyüş İçmeler’e doğru yönelirken “halk iredesini ortaya çıkarmaktan bahseden Dayanışma Meclisi” bileşenlerinden bazıları gençlerin önüne geçti. Bunun üzerine eylem Aydınlı’da forum şeklinde devam etti.

Esenyurt Dayanışması’nının çağrısıyla 9 Temmuz’da Esenyurt’ta Depo Kapalı Cadde girişinde toplanıldı. “Taksim’den Lice’ye dayanışma sürüyor, mücadele büyüyor” şiarlı ve Esenyurt Dayanışması imzalı pankart açılarak yürüyüşe geçildi. Yurt içi Kargo işçilerinin direniş alanına gelindi ve burada bir süre sloganlarla süren bekleyişin ardından AKP’ye yürüme çağrısı yükseltildi. Caddede ve mahalle arasında evlerden ve araçlarından emekçiler alkışlarla ve kornalara basarak saldırıyı protesto ettiler, yürüyüşe destek verdiler. Mahalle içinde yapılan yürüyüşün ardından ana cadde üzerine çıkan kitle yolun tek şeridini trafiğe keserek AKP İlçe Binası’na kadar yürüdü. AKP önüne gelindiğinde burada öfkeli sloganlar haykırıldı. Açıklama yapılarak eylem sonlandırıldı.

8 Temmuz’da Sarıgazili emekçiler, Dayanışma Çadırı’nın önünden başlayarak iki saati aşkın bir süre yürüyüş gerçekleştirdi. Polis şiddeti ve gözaltıların teşhir edildiği eylemde emekçiler alanlara inerek öfkesini haykırdı. Tekrar Dayanışma Çadırı’nın önüne gelindiğinde, Salı akşamı operasyonlara karşı yapılacak eyleme çağrıyla yürüyüş son buldu.

9 Temmuz’da Vatan İlköğretim Okulu’ndan başlayan yürüyüşte “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz/ Sarıgazi halkı” pankartı açıldı. Sloganlarla polis terörüne öfkenin haykırıldığı yürüyüş, mahallenin caddelerinde sürdürüldü. Kemal Türkler Mahallesi’nden geçildiği sırada, evlerin pencere ve balkonlarından alkış ve tencere-tava sesleriyle destek geldi.

Ankara

Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri 9 Temmuz’da bir eylem gerçekleştirdi. “Her yer Taksim her yer direniş!” şiarlı ozalitle yapılan yürüyüşe BDSP’nin yanı sıra devrimci ve ilerici kurumlar katıldı. Yüksel Caddesi’nde toplanan kitle, buradan AKP Ankara İl Binası önüne bir yürüyüş yaptı. Burada basın açıklaması gerçekleştirdi. AKP İl Binası önünde yapılan basın açıklamasının ardından sırasıyla Mithatpaşa Cad., Meşrutiyet Cad., Karanfil Sokak güzergahını takip ederek Yüksel Metro alt geçidinden Güvenpark’a yüründü.

Sermaye devletinin Taksim’deki saldırılarını protesto etmek için Ankara’daki ilerici-devrimci güçler ve emekçiler 7 Temmuz’da protesto eylemi düzenledi. Saat 18.00’da Güven Park’ta biraraya gelen bini aşkın emekçi “Katil devlet hesap verecek!”, “Faşizme karşı omuz omuza!” sloganları ile sermaye devletinin baskıcı uygulamalarına karşı çıktı.

Adana

Abidin Dino Parkı’nda biraraya gelen ‘Adana Direniyor Platformu’ bileşenleri 9 Temmuz’da ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Açıklamada, Gezi Parkı’nın açılmasının ardından, forum düzenlemek amacıyla parka girmek isteyen, ancak polis tarafından engellenen Taksim Dayanışması’na yönelik yapılan polis saldırısı ve gözaltılar teşhir edildi. Direniş kararlılığı vurgulanarak gözaltıların derhal serbest bırakılması istendi. Eylemden sonra kısa bir skeç gösterimi yapıldı.