12 Temmuz 2013
Sayı: KB 2013/28

Halk hareketleri ve
devrimci müdahale ihtiyacı
Mısır’dan Türkiye’ye yalandan yol yaptılar!
Maliki-Barzani anlaşması...
Tutuklama terörünü püskürtmek için..
Palalı faşistler
sermaye iktidarının himayesi altında!
Yargı terörünü durdurmak için mücadeleye!
“Gözaltılar ve tutuklular serbest bırakılsın!”
Hepimiz Ali’yiz, öldürmekle bitmeyiz!
Bu daha başlangıç, mücadele sürüyor!
TMMŞP: Oyunlarınız sökmeyecek!
Feniş işçileri
mücadeleyle kazandı
İşçiler inisiyatifi ele almak zorundadır!
Taral’da işten atma başladı!
Sermaye saldırıyor, işçiler direniyor!
“Çözüm” süreci ve Kürt hareketi - N. Eren
Gezi Parkı Direnişi’nden ayaklanmaya... - 1- Volkan Yaraşır
Mısır’da geçiş süreci
yeni mücadelelere gebe
Mısır’da siyasal islamın çöküşü ve yansımaları
Mısır’da ‘isyan ve darbe’ tartışmaları üzerine…
Dünyada grev ve eylemler…

Düsseldorf’ta AKP ve Erdoğan’ı protesto mitingi

NBR direnişçisinden mektup...
Eğitim sistemi
sermayeye emanet
İsyan barikatlarından gençlik buluşmasına...
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

İsyan barikatlarından gençlik buluşmasına...

Mücadeleyi büyütüyoruz!

 

Yoğun bir çalışma üzerinden örgütlenecek kamp, 22-28 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Farklı illerden, çeşitli üniversitelerden gençler “gelecek ve özgürlük” temasıyla yaz kampında buluşacak.

Çağrımız gelecek ve özgürlük için!

Gençlik bugün koyu bir geleceksizlikle karşı karşıya bulunuyor. Üniversiteleri ticarethaneye öğrencileri de müşteriye çeviren sermaye düzeni, gençliğin geleceğini sermaye baronlarına ipotek ediyor. Yıllarca süren üniversite öğreniminin ardından gençliğin eline geçen diploma, kâğıt parçası olmaktan öte bir anlam taşımıyor.

Geleceğini kendi ellerine almak isteyenler ise sermaye devletinin her türlü baskı mekanizmasıyla sindirilmeye, sessizleştirilmeye çalışılıyor. Irkçı faşist çeteler, dinci-gerici çapulcular, ÖGB, polis gibi düzenin vurucu güçleri, gençliği susturmanın araçları olarak kullanılıyor. Akabinde, üniversite yönetimlerince soruşturma-ceza terörü devreye sokuluyor. Yetmediği yerde de düzenin savcıları, hakimleri ve cezaevleri...

Tüm bunları püskürtebilmenin tek yolu ise üniversitelerde kol kola girerek mücadele etmekten geçiyor.

Çağrımız dayanışma ve kolektivizm için!

Yaz kampımız, tam da burada anlamını buluyor. Sermayenin saldırılarına karşı üniversitelerde kol kola verilecek mücadeleyi güçlendirmek için buluşacağız kampta. Farklı farklı üniversitelerden bir araya gelerek özgürlüğümüz ve geleceğimiz için mücadeleyi nasıl yükselteceğimizi tartışacağız.

Kapitalizmin yozlaştırma, bireyselleştirme, bencilleştirme çabalarına inat, kolektivizmi öreceğiz. Tüm kampı bu bilinçle örgütleyeceğiz.

Öte yandan, gerek kültür-sanat atölyelerinde, gerek diğer etkinliklerde “yaşamda seyirciye yer olmadığını” haykıracağız. Sınıfsız ve kardeşçe bir dünya özlemimizin küçük ama anlamlı bir örneğini yaşayacağız.

Çağrımız taraf olmak için!

Kampımız, dünyada ve ülkede yaşanan gelişmeler karşısında sessiz kalmayanların buluşacağı etkinlik olacak. Kapitalist krizin faturasının tüm dünyada işçi ve emekçilere kesilmesine; emperyalist savaş ve saldırganlık ile emekçi halkların katledilmesine; onyıllardır ezilen halkların/mezheplerin inkar edilerek yok sayılmasına karşı taraf olduğumuzu haykıracağız.

Taraf olacağız; gündoğumu ile günbatımını bir edenlerin tarafı olacağız! Fabrikalarda, atölyelerde yaşamlarını parça parça kapitalizmin çarklarına bırakanların tarafı olacağız. Üzerine bomba yağan emekçi halkların; on yıllardır dili ve dini inkar edilmiş/yok sayılmış, sahip çıktığında ise katledilmiş halkların/inançların tarafı olacağız.

Geleceğin şarkılarını birlikte söylemek için!

Seminerler, söyleşiler, atölyeler, etkinlikler ve konserlerle geçecek kampımız “gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan” bir geleceğin şarkılarını hep birlikte söyleyeceğimiz bir etkinlik olacak.

Tüm gençliği şarkımızın sesini yükseltmeye, geleceğimiz ve özgürlüğümüz için yaz kampında buluşmaya çağırıyoruz.

Ekim Gençliği