27 Eylül 2013
Sayı: KB 2013/38

AKP’den savaş tezkeresi
Yayılmacılık ve yağma odaklı dış politika
Suriye halklarıyla dayanışmayı büyütelim!
CHP’nin sahte savaş karşıtlığı
Yeni Haziranlar işçi sınıfının önderliği ile zafere ulaşacak! - K. Toprak
Haziran ruhu AKP’yi korkutuyor!
Asimilasyon politikalarına karşı birleşik-kitlesel-militan direniş!
“Emekçilerin direnmesinden daha doğal bir şey olamaz!”
“Benimle aynı durumda olan arkadaşları yan yana gelmeye çağırıyorum!”
Çocuklarımızın katili bu düzendir!
Feniş direnişi eylemlerle sürüyor!
Gericiliğin ağırlığı ve devrimci çıkış yolu
İran-Batı yakınlaşması
Yunanistan, ırkçı-faşist saldırganlık ve çözüm

Almanya seçimleri ve sonuçları

Kapitalist düzene rahat yok!
Güney Kürdistan’da seçimler
Gençlik forumlarda mücadeleyi büyütüyor
Düzen üniversitelerde baskılarını arttırıyor…
Savunma sanayinin bir parçası olarak üniversiteler
“Direniş dediğimiz aslında tam bir diriliş!”
“Devrim yürüyüşümüz ON’larla sürüyor!”
ODTÜ yolu, ‘çevreci’ AKP ve direniş çizgisi - T. Kor
Faşist devlet terörüne karşı direnişi yükseltelim!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

“Devrim yürüyüşümüz ON’larla sürüyor!”

 

Sınıf devrimcileri, 22 Eylül’de anma için Ulucanlar Direnişi’nde şehit düşen Türkiye Komünist İşçi Partisi (TKİP) Merkez Komite üyesi Ümit Altıntaş’ın mezarı başındaydılar.

Karacaahmet Mezarlığı içindeki Merkez Cami önünde buluşan kitle en önde “Devrim yürüyüşümüz ON’larla sürüyor!” şiarlı pankartla yürüyüşe geçti.

Ulucanlar’da şehit düşen 10 devrimcinin fotoğrafı ve kızıl bayraklarla gerçekleştirilen yürüyüşte atılan sloganlarla şehitler selamlandı, devrim mücadelesinin sürdüğü haykırıldı. Anmada şehitlerin isimleri sayılarak “Yaşıyor!” diye haykırıldı.

Kitle öfkeli sloganlarla mezar başına kadar yürüdü. Mezar başına gelindiğinde ilk olarak Ulucanlar şehitleri şahsında tüm devrim ve sosyalizm şehitleri için saygı duruşuna çağrı yapıldı. Ardından Ümit Altıntaş’ın annesi Songül Altıntaş bir konuşma gerçekleştirdi.

Songül ana konuşmasında onurlu bir mücadelenin parçası olanların asla yitmediğini söylerken Gezi Direnişi’ne değindi. “Ulucanlar’dan Gezi Direnişi’ne analar ağlamasın” dedi. Songül ana direniş sürecinde sıkça haykırılan “Anne ağlama evlatların burada!” sloganına atıfta bulunarak annelerin ağlamadığını evlatlarıyla birarada olduğunu söyledi.

Songül ananın ardından Ümit Altıntaş’ın kardeşi Tayfun Altıntaş konuştu. Altıntaş, bir anma için değil direnişin haklı gururunu ifade etmek için buluşulduğunu söylerken sermaye düzeninin başkentinde üzerlerine kurşun yağarken sloganlarla halay çekenlerin bugünleri yaratan değer olduğunu belirtti. Ulucanlar’da sergilenen direniş iradesiyle bugün Haziran Direnişi’nde barikatların kurulduğunu söyledi.

Anma programı sınıf devrimcileri adına yapılan konuşmayla devam etti. Yapılan konuşmada Ulucanlar’da şehit düşen TKİP Merkez Komite üyeleri Habip Gül ve Ümit Altıntaş için “partinin özü ve özeti olan yoldaşlar” denildi. Ulucanlar Direnişi’nin devrim mücadelesini büyütme çağrısı olduğu ifade edildi. Ulucanlar Direnişi’yle birlikte sürdürülen değerin Gezi Direnişi’nde işçilerin, emekçilerin, kadınların ve gençlerin omuzlarında yükseldiği vurgulandı. “Gezi Direnişi, sınıfın komünist işçi partisinin sözlerinin bir kez daha doğrulandığı bir alan oldu” denilen konuşmada fabrikalarda, sokaklarda, barikat başlarında Türkiye işçi sınıfının geleceğini yaratmak için partinin sesini yükseltmeye çağrı yapıldı.

Anma “Barikat başlarında hala ON’ların türküsü söyleniyor” denerek çağrılan Esenyurt İşçi Kültür Evi Müzik Topluluğu’nun söylediği ezgilerle bitirildi. Ezgileriyle direnişte şehit düşenleri anan müzik topluluğu “onlar gibi yaşayıp onlar gibi ölme onurunu yaşama” çağrısıyla dinletisini sonlandırdı.

Kızıl Bayrak / İstanbul

 

 

 

 

Forumlarda devrim şehitleri unutulmadı...

 

Her hafta Pazartesi günü Saadetdere Mahallesi’nde gerçekleştirilen forumda ve yürüyüşte bu hafta devrim şehitleri anıldı, mücadele kararlılığı haykırıldı.

‘Dünden bugüne katliamcıların zindan geleneği sürüyor’ şiarıyla Esenyurt Dayanışması’nın yaptığı çağrıyla Depo Kapalı Cadde girişinde buluşan kitle sloganlarla yürüyüşe başladı.

Yürüyüşte “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz!” ve “Her yer Taksim, her yer direniş!” pankartı açıldı. Yürüyüş esnasında zindanlarda devrimcilere yönelik katliamlar hatırlatılarak, Ulucanlar anmasına katılım çağrısı emekçilere ulaştırıldı. Devletin Haziran Direnişi’nde bir kez daha ortaya çıkan katliamcı kimliğinin geçmişinden miras olduğu belirtildi ve bu düzenin emekçilere katliam, savaş ve yoksulluktan başka bir şey sunmadığı söylendi. Yürüyüş esnasında bir grup gerici faşistin eylemi provoke etme çabası boşa düşürülerek ‘Faşizmi döktüğü kanda boğacağız!’ sloganı haykırıldı.

Ardından forum alanına gelinmesiyle birlikte açılış konuşması yapıldı. Konuşmanın ardından zindanlarda direnerek ölümsüzleşen devrim şehitleri ve Haziran şehitleri anısına saygı duruşuna geçildi.

Saygı duruşunun ardından Ulucanlar anmasına geçildi. İlk olarak Ulucanlar Katliamı’nı ve direnişini anlatan sinevizyon gösterimi sunuldu. Sinevizyon gösteriminin ardından Esenyurt İşçi Kültür Evi’nin hazırladığı şiir ve müzik dinletisi sunuldu.

Forumun tartışma bölümünde söz alan emekçiler devletin katliamcı geleneğine işaret ettiler. Birçok yanıyla zindan politikasını ele alan konuşmaların ardından 3. bölge forumlar koordinasyonu toplantısı gündemleri forum bileşenlerine aktarıldı. Alınan kararların ardından forum sonlandırıldı.

Beylikdüzü’nde forum...

23 Eylül Pazartesi akşamı Özgürlük Meydanı’nda buluşulmasının ardından forum başladı. Forumda ağırlıklı olarak havaların soğumasıyla birlikte forumların devam edeceği yer bulma sorununa dair tartışmalar gerçekleştirildi. Çarşı Grubu hedef alınarak gerçekleştirilen provokatif girişimler de forumda tartışıldı. Bir diğer başlık ise hapishanelerde bulunan Haziran tutsakları için toplanan kitapların gönderilmesi oldu. Gelen öneri üzerine 26 Eylül’de Ulucanlar’da gerçekleşen katliam ve direnişin anması yapılması kararlaştırıldı.

Kızıl Bayrak / Esenyurt - Beylikdüzü

 

 

 

 

Karataş’ın cenazesi toprağa verildi

 

Ankara Dikmen’de Emniyet Genel Müdürlüğü Ek Binası ile Polisevi’ne yönelik eylemin ardından polis tarafından katledilen DHKP-C militanı Muharrem Karataş Çorum’da toprağa verildi.

Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Şubesi’nde düzenlenen cenaze törenin ardından Karataş’ın cenazesi Çorum merkeze bağlı Yoğunpelit köyündeki, evine getirildi. Buradaki vedalaşmanın ardından Karataş’ın cenaze namazı kılındı. Karataş’ın cenazesi daha sonra köy mezarlığında toprağa verildi.


 
§