22 Kasım 2013
Sayı: KB 2013/45

Tasfiyeci sürecin bir ürünü olarak Diyarbakır gösterisi
Davutoğlu Washington’da günah çıkarıyor
Yeni saldırı dalgası ve sendikalar
TMMOB’ye yönelik saldırılar sürüyor…
İzzetin Doğan AKP’den servet almış!
“Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!”
“Polisin komplolarına izin vermeyeceğiz!”
Dershanelere mahkum eden eğitim sistemi değişmeli!
Faşist saldırılara eylemli yanıt
Baskılar bizi yıldıramaz!
Feniş işçileri direnişte kararlı
SİO’da MİB çalışanlarına saldırı!
Petrol-İş’e açık mektup...

TKİP’nin 15. yıl etkinliğinde yapılan konuşma...

Parti örgütlerinden mesajlar...
TKİP’nin 15. yıl etkinliğine sol örgütlerden mesajlar...
Bursa’da direniş, devrim ve özgürlük buluşması!
Etkinliklerle özgürlük, devrim, sosyalizm mücadelesine çağrı!
Yeraltı nehirlerimizin asi damarına! - H. Eylül
Alaattin Karadağ, katledilişinin 4. yılında anıldı!
Haiti halkı yine isyanda!
Fransız burjuvazisinin sömürgeci hevesleri 
Rusya-Mısır ilişkilerinde yeni dönem
Dünyada işçi ve emekçi eylemleri
25 Kasım’da Haziran Direnişi ruhuyla mücadeleye!
“Sömürünün olmadığı bir dünya mümkün!”
­­Elif Kaya ve Burcu Koçlu’dan emekçi kadınlara mektup
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

 

SİO’da MİB çalışanlarına saldırı!

 

14 Kasım sabahı Metal İşçileri Bülteni’ni SİO Otomotiv’de çalışan işçilere ulaştırmak için giden iki MİB çalışanı güvenlik görevlileri tarafından engellenmek istendi.

Engelleme girişimine karşın MİB çalışanları buna hakları olmadıklarını ve engelleyemeyeceklerini ifade ettiler. Dağıtımı engellemek için, gelen servisler fabrikanın bahçesine alındı.

Geri dönen MİB çalışanlarına yürürlerken bir arabadan iki kişi inerek saldırmaya çalıştı. Saldırganlar “burada bildiri dağıtamazsınız, bize sizi söylediler, siz illegal bir örgütsünüz!” diyerek gözdağı vermeye çalıştılar. MİB çalışanları bu tehditlere gerekli cevabı verdiler. Bunun üzerine gelen iki kişi hızla oradan gitmek durumunda kaldı.

MİB çalışanları dolmuşa binip Çorlu Otogar’a geldiklerinde arkadan takip eden iki araçtan 6 kişi çıkarak MİB çalışanlarına saldırdı. Burada da MİB çalışanları bu saldırıya karşı tok bir tutum aldılar. Saldırganlara anladıkları dilden yanıt verdiler. Kısa bir arbedenin ardından amaçlarına ulaşamayan patron uşakları alandan uzaklaşmak zorunda kaldılar.

Trakya Metal İşçileri Birliği saldırının ardından mücadelenin sürdüğünü vurgulayarak şunları ifade etti: “Sermaye uşakları sınıf devrimcilerine saldırarak sınıfın haklı davasının önüne geçmeye çalışmaktalar. Fakat biz biliyoruz ki genel olarak fabrikaların tümünde özelde de SİO’da insanca çalışma koşulları ve iş güvencesi yok. Baskı ve tehditlerle içerde işçileri, dışarda ise sınıf devrimcilerini fiili müdahalelerle susturmaya çalışıyorlar. Metal İşçileri Birliği bu saldırı ve tehditlere şimdiye kadar sessiz kalmadı, kalmayacak. Sınıfın haklı ve meşru mücadelesi patron uşaklarından er ya da geç hesap soracaktır.”

Kızıl Bayrak / Çorlu

 

 

 

BEDAŞ’ta direnişe devam

 

BEDAŞ’ta anlaşma sağlanması ve işçilerin geri alınmasıyla bitirilen direniş Enerji-Sen üyesi beş işçinin işten çıkarılmasıyla yeniden başladı.

İşten atma saldırısı 14 Kasım akşamı Beyoğlu’ndaki Şehit Muhtar Bey Caddesi’nin başından BEDAŞ önüne yapılan yürüyüşle protesto edildi. “Direne direne kazanacağız! İşimizi geri istiyoruz, alacağız! - DİSK Enerji-Sen” pankartının taşındığı yürüyüşün ardından BEDAŞ Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını direnişçi işçilerden Enerji-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Bozali okudu. Patronun işten atma saldırısıyla ilgili olarak şunları ifade etti: “Son olarak, 5 üyemiz BEDAŞ yönetimi tarafından keyfi ve hukuk dışı bir şekilde işten çıkartılmıştır. İşten çıkartmaların 20 Ekim’de DİSK binasında gerçekleştirdiğimiz yeni üyelerimize rozet takma törenimizi yaptığımız hafta içerisinde ve yine Bayrampaşa işletmesinde yaptığımız, 50 tane işçi arkadaşımızın sendikaya üye olma kararı verdiği toplantının ertesinde yaşanmasını tesadüf olarak kabul etmiyoruz.”

Basın açıklaması, işçiler geri alınana kadar BEDAŞ önünde beklemeye devam edileceği vurgulanarak sona erdirildi. Enerji işçileri direnişlerini BEDAŞ önünde sürdürmeye devam ediyor.

Kızıl Bayrak / İstanbul

 

 

 

Hacettepe’de direnişe saldırı

 

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalışan 43 taşeron sağlık işçisi “yasa dışı eyleme katılmak” gerekçesiyle işten atılmıştı.

İşten atılan Devrimci Sağlık-İş Sendikası üyesi işçiler başladıkları direnişlerinin beşinci gününde (18 Kasım) hastanenin çocuk acil bölümü önünde direniş çadırı kurdular.

Direniş çadırı kurulduktan kısa bir süre sonra işçilerin yanına gelen Rektörlük Mali Danışmanı Muhammet Özgehan çadır kurulmasının doğru olmadığını söyledi. Özgehan, kendi sorumluluklarını örtmek için işçilerin atılmasının taşeron şirketin kararı olduğunu söyledi. Ayrıca “Yahu polisi, özel güvenliği karıştırmaya ne gerek var?” diyerek işçileri tehdit etti. Özgehan, işçilerin kararlı tutumu ve çadırı kaldırmayacaklarını söylemeleri karşısında taleplerini yönetime ileteceğini söyleyerek alandan ayrıldı.

Sonrasında ise özel güvenliklerin saldırıya geçeceğini anlayan işçiler kolkola girerek sloganlar atmaya başladı. Çok geçmeden özel güvenlikler 60-70 kişilik bir ekiple saldırıya geçerek hem işçileri darp etti hem de işçilerin kurduğu geçici çadırı parçaladı. Saldırıda birçok işçi yaralanırken bir işçinin de omzu çıktı. Saldırıya rağmen direnişlerini sürdüreceklerini belirten işçiler kalıcı çadırı kurmaya başladı. Tekrardan saldıran özel güvenlikler çadırın bazı parçalarını gasp etti. İşçiler parçaları eksik olan çadırı tekrar kurarak eylemlerini sürdürdü.

İşçiler direnişlerini sürdürürken bir işçi daha işten çıkarıldı. Şirket arayarak işçiye işten atıldığını bildirdi. Direnişteki işçi sayısı 45’e çıktı. Hastane önündeki direniş desteklerle devam ediyor.

Kızıl Bayrak / Ankara

 

 

 

 

 

 

 
§