7 Mart 2014
Sayi: KB 2014/10

Çürümüş düzenden kurtuluş sandıkta değil…
DİSK'in devremci ruhu Greif'te yaşıyor!
Göstermelik değil gerçek sınıf dayanışması!
DİSK Tekstil: Vurdumduymazlığa devam!
Sendikal Güç Birliği Platformu’na çağrı!
Greif işçilerinin direnişini anlamak
Greif’in işgal şiarı Kadıköy’de yankılandı!
Greif’te işgal ve direniş yaşam biçimi oldu!
Luna’da kazanmak için Greif gibi direnmeli!
Feniş işçileri, ihanetçi bürokratları uyarıyor!
DİSK’in Çaykur atağı: Kime yarar kime zarar!
MİB MYK Mart Ayı Toplantısı…
Greif direnişi ışığında taban örgütlenmeleri
Derby’nin işgal ruhu Greif’te yaşıyor!
1968 Derby’den günümüze işyeri işgalleri - Zafer Aydın
“Şehir senin”, peki siyasal iktidar kimin? - T. Ulaş
Greifleri çoğaltalım, işçi sınıfının kızıl bayrağı altında birleşelim! - Burcu Deniz*
Almanya’da her yer Greif!
Demokrasi komedisinde son perde!
“Biri yer bini bakar, kıyamet ondan kopar!”
Koç ve Erdoğan “istikrar” için buluştu!
Ukrayna’da kriz ve savaş rüzgarları…
Birleşik, kitlesel bir devrimci gençlik hareketi için ileri!
Ali İsmail Korkmaz amfisi etkinlikleri
Emekçi kadınlar sokağa!
Emekçi kadınların kavga ve mücadele günü: 8 Mart
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Emekçi kadınlar sokağa!

 

Emekçi Kadın Komisyonları, Buca ve Sincan’da yaptığı etkinliklerle emekçi kadınları mücadele alanlarına çağırdı.

Buca

1 Mart günü “Emekçi kadınlar buluşuyor!” şiarıyla İBB Bağımsız Sosyalist Başkan Adayı Burcu Koçlu’nun Buca seçim irtibat bürosunda gerçekleşen etkinlikte öncelikle Emekçi Kadın Komisyonları tarafından hazırlanan “Gezi ve kadınlar” isimli sinevizyonun gösterimi yapıldı. Alkışlarla karşılanan sinevizyonun ardından Buca seçim komisyonundan bir kadın “Ben Ulrike, bağırıyorum!” adlı tek kişilik tiyatro oyununu sergiledi.

Etkinlikte yapılan sohbette öncelikle 8 Mart’ın tarihsel anlamı üzerine konuşuldu. Emekçi kadınların konuşmalarının ardından, yerel seçimlerle birlikte emekçi kadınları tekrar düzen sınırları içinde tutmaya çalışan düzen partileri ve sahte hayalleri karşısında “30 Mart’ta emekçi kadınların seçimi düzen partilerinden yana değil, mücadeleden yana olmalıdır” denildi.

Mücadele deneyimlerinin de paylaşıldığı etkinlikte İzmir’deki Luna sayaç direnişi ve Greif direnişi örnek gösterildi. Greif direnişçilerinin başlattığı destek kampanyaları aktarıldı ve sundukları ihtiyaç listesi paylaşıldı. Etkinlik bir emekçi kadının “mücadeleye devam” çağrısıyla son buldu.

Sincan

Sincan Emekçi Kadın Komisyonu tarafından 2 Mart Pazar günü düzenlenen etkinlik, 8 Mart’ın tarihçesinin anlatıldığı kısa bir konuşmayla başladı ve ardından saygı duruşuna geçildi. “Yaşamın yarasından, kavganın yarısına” belgeseli gösterildi ve Ekim Gençliği’nin hazırladığı şiir dinletisi sunuldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Sosyalist Başkan Adayı Melek Altıntaş, etkinlikte yaptığı konuşmada emekçi kadınların sorunlarına değinerek düzen partilerini teşhir etti. Emekçileri sandık başına değil, mücadele alanlarına çağırdı. Coşkulu konuşma alkışlarla karşılandı.

Etkinlik anında Greif işçileriyle canlı bağlantı gerçekleştirildi. Greif işçileri havanın yağmurlu ve soğuk olmasına rağmen günlerdir direndiklerini ve kazanana kadar direnecekleri vurguladılar. Tüm emekçilerin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladığını belirten Greif işçileri, mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirttiler.

Etkinliğin son bölümünde Mamak İşçi Kültür Evi Müzik Topluluğu dinleti sundu. Dinleti, çekilen halaylarla son buldu.

Kızıl Bayrak / İzmir-Ankara

 

 

 

 

Gebze’de 8 Mart’a coşkulu karşılama

 

Gebze Emekçi Kadın Komisyonu 2 Mart günü “8 Mart’tan Haziran’a... New York’tan Gezi’ye... Direniş özgürleştirir!” şiarlı etkinlik ve eylem düzenledi.

Gebze İşçilerin Birliği Derneği’nde yapılan etkinlik, kadına yönelik şiddete, çifte sömürüye, gericiliğe, baskıya karşı örgütlü mücadele çağrısına yanıt verenlerin selamlanmasıyla başladı.

Hatice Yürekli şahsında tüm devrim ve sosyalizm mücadelesinde yitirilenlerin anısına yapılan saygı duruşu sırasında “Biz kazanacağız!” şiiri okundu.

Ardından “Şiddet, sömürü, gericilik... Reddediyoruz!” isimli, emekçi kadınların kapitalizmde yaşadığı sorunları anlatan sinevizyonun gösterimi gerçekleştirildi.

Emekçi Kadın Komisyonu adına yapılan konuşmada, 8 Mart’ın tarihsel ve sınıfsal özü anlatıldı. Greif işgalinin önemine vurgu yapılarak dayanışmanın büyütülmesi gerektiği ifade edildi. Emekçi Kadın Komisyonları’nın çalışmalarına katılma, mücadeleye omuz verme çağrısı yapılan konuşma New York’tan Greif’a direnen kadınların selamlanması ile sona erdi.

Bir gencin okuduğu şiirle etkinliğe katkı sunmasından sonra, “Ya Kızımız Olursa...” oyunundan uyarlanan tiyatro gösterimi yapıldı

“Haziran Direnişi’nde kadınlar” isimli sinevizyonun gösteriminin ardından da BDSP adına seçimler gündemli bir konuşma gerçekleştirildi.

Etkinlik sonrasında coşkulu yürüyüş

Çeşme önünde yapılan konuşmalar ve sloganlarla başlayan yürüyüş ile Kent Meydanı’na geçildi. Burada, 8 Mart’ı yaratanlar selamlandı ve kadınların direnişlerde özgürleştiğinin vurgulandığı konuşma yapıldı.

Adnan Yücel’in “Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek” ve Nazım Hikmet’in “Kadınlarımız” şiirleri okundu.

EKK ve BDSP konuşmalarının ardından müzik dinletisine geçildi. Türkü ve marşlarla, çekilen halaylarla coşkulu bir şekilde eylem sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / Gebze

 

 

 

 

Şakirpaşa’da Emekçi Kadın Şenliği

 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü hazırlıkları kapsamında Devrimci 8 Mart Platformu tarafından 1 Mart günü Şakirpaşa Kapalı Semt Pazarı’nda emekçi kadın şenliği gerçekleştirildi.

Etkinliğin ön hazırlığı olarak Şakirpaşa’da ortak bildiri dağıtımı ve afiş çalışması yapıldı. Etkinlik başlamadan önce de mahalle içinde sesli ajitasyonlarla etkinliğe çağrı yapıldı.

“Yolsuzluğa, yoksulluğa, sömürüye ve şiddete karşı” düzenlenen etkinlikte saygı duruşunun ardından Devrimci 8 Mart Platformu adına ortak bir açıklama okundu.

Şiir dinletisinin ardından yapılan sunumda direnişin bayrağını dalgalandıran Greif direnişçisi kadınlara da değinildi. Etkinlik halaylarla sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / Adana



 
§