4 Nisan 2014
Sayi: KB 2014/14

Yerel seçim sonuçları
Yerel seçimler üzerine bazı gözlemler
Çözüme giden yol sandıklardan değil,
sınıf savaşımından geçer!
Parlamenter hayaller değil, meşru militan mücadele
Yerel seçimler ve
ortalığa saçılan pislikler! - H. Yağmur
Hangisi suç?
Devrimci seçim çalışmasından 1 Mayıs’a... - S.Soysal
1 Mayıs yasağı için
bahane bulundu!
Ankara’da
1 Mayıs hazırlıkları!
BDSP’lilere saldırı protesto edildi
Direniş, özgürlük, 1 Mayıs...
Kızıldere’nin yolundan gidenler kızıl bayrağı yükseltiyor!
Yasa yürürlükte işçiler kapı önünde
Luna işçilerine
dayanışma çağrısı
Greif direnişi ve güncel görevler
“Bir kez daha ihanete uğradık, ama son sözü biz söyleyeceğiz!”
Eren Korkmaz: Çamurlu sularda yüzen
bir ihbarcı ve işbirlikçi
Bürokrasi içinde yolunu şaşıranlar
şimdi de dükkancılığa soyundu!
Greif’te efendiler ve hainler!
Greif ile dayanışma büyüyor!
Greif direniş günlüğü
Kadın işçiler
“Mücadeleye devam” dedi!
Greif direnişi Köln’deki Greif işçilerine taşındı
Yalanlara sığınanların
savaş tezgahı
“Bu resmi siz mi yaptınız?” - Z. Eylül
“Bir resmi yalan daha açığa çıktı!”
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Ankara’da 1 Mayıs hazırlıkları!

 

1 Mayıs hazırlıklarına 1 Nisan ile birlikte start veren sınıf devrimcileri, Ankara’nın birçok bölgesinde faaliyetlerini kesintisiz sürdürüyor.

Batıkent’te saldırılara karşı kitlesel dağıtım

Seçimlerin öncesinde Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu’nun (BDSP) ve bağımsız sosyalist adayın bildirgelerini dağıtan sınıf devrimcilerine saldıranlara yanıt bir kez daha faaliyet bu alana taşınarak verildi.

Sınıf devrimcileri Kızıl Bayrak’ın son sayısını konuşmalar eşliğinde Batıkent metro çıkışı ve Gimsa önünde emekçilere ulaştırdı. Oldukça yoğun ilginin olduğu dağıtımın ardından kalan gazetelerle de sitelere girilerek gazete satışı yapıldı. Gazeteler kısa sürede tükenirken emekçilerden oldukça olumlu tepkiler alındı. Gazeteyi düzenli almak istediğini belirten çok sayıda emekçi olurken, saldırılara karşı her zaman devrimcilerin yanlarında olduklarını belirttiler. Ayrıca BDSP’lileri saldırılara karşı aldıkları tok tutumdan kaynaklı tebrik ettiler. 2 saat içerisinde 60 gazete emekçilere ulaştırıldı.

Mamak’ta 1 Mayıs çağrısı

Mamak’ta bir taraftan gazetenin son sayısı emekçilere ulaştırılırken diğer taraftan 1 Mayıs’a çağrı afişleri bölgede kullanılmaya başlandı. “Yaşasın işçilerin birliği halkların kardeşliği. 1 Mayıs’ta alanlara” ve “Emperyalist savaşa, faşist saldırılara, kapitalist sömürüye karşı 1 Mayıs’ta alanlara” afişleri mahallede kullanıldı. Ayrıca “Haramilerin saltanatını yıkacağız, sosyalizmi kuracağız” afişleri de yaygın bir şekilde yapıldı.

Kızılay’da mücadele çağrısı büyüyor

Kızılay’da 1 Mayıs faaliyetleri kapsamında afiş çalışması, DLB’lilere yönelik polis saldırısının ardından sürdürülüyor.  DLB ve BDSP afişleri Kızılay’ın birçok noktasına yapılmaya devam edildi.

Gençlik direnişe, özgürleşmeye!

Beytepe Ekim Gençliği de hafta başında yaptıkları toplantıyla 1 Mayıs faaliyetlerine başladı. 1 Mayıs’a yürürken yapılacak pratik faaliyetlerin planlandığı toplantıda, 1 Mayıs’ın politik içeriği üzerine de sohbet edildi. Ayrıca Greif işçilerinin sesinin üniversiteye taşınması üzerinden de kararlar alındı. Tüm bu planlamalar ekseninde açılan standla gençlik mücadeleye çağrıldı. Kızıl Bayrak ve Ekim Gençliği’nin son sayıları gençliğe ulaştırıldı.

Kızıl Bayrak / Ankara

 

 

 

 

Buca’da 1 Mayıs toplantısı

 

31 Mart akşam 19.00’da Buca Şirinyer Seçim Bürosu’ndaki son toplantıda seçim sonuçları değerlendirildi. Düzen partilerinin devam eden oy kavgasına dikkat çekildi. Hile ve sahtekarlıkla geçen bir seçimin ardından AKP iktidarının ‘devrilmesine’ odaklanan reformist solun iflasının belgelendiği ortak noktasında buluşuldu.

Komünistlerin bu süreçte kızıl bayrağı taşımanın onurunu yaşadığı vurgulandı. Seçimlerin ardından komünistlerin dün olduğu gibi bugün de ısrarla işçi ve emekçilere gideceği günün görevinin yeni Greif’ler örgütlemek olduğu ifade edildi.

Buca’da seçim çalışmalarını da değerlendiren komisyon, eksikliklere yüklenerek devrimci çalışmayı ileriye taşımak gerekliliğini ortaya koydu. Önümüzdeki 1 Mayıs’ın Haziran Direnişi’nin ardından örgütlenecek ilk 1 Mayıs olduğu ve “direnişin 1 Mayıs’ı” şiarıyla örgütlenmesi gerekliliği vurgulandı.

Bu çerçevede Buca’da yapılabilinecek çalışmalar tartışıldı. 27 Nisan’da yapılacak olan 1 Mayıs pikniği için teknik planlamalar yapıldı. Emekçi semtlere ve fabrikalara götürülecek çalışmanın tarzına ilişkin tartışmalar yapıldı. Son olarak 12 Nisan Cumartesi akşamı Buca’da ilerici kamuyouna açık çağrısının yapılacağı “direnişin 1 Mayıs’ına yürüyoruz!” başlıklı bir etkinlik yapma kararı alındı. Etkinliğin teknik hazırlıkları planlandı.

Toplantı kapanmadan önce ise İzmir-Greif İşçileriyle Dayanışma Platformu’nun düzenlediği panele çağrı yapıldı. Toplantı seçim bürosunun kapanış hazırlıklarının planlanması ile bitirildi.

Kızıl Bayrak / Buca

 

 

 

 

Çiğli’de seçim değerlendirmesi

 

Bir ayı aşkındır düzenin seçim aldatmacası karşısında işçi ve emekçilere örgütlenme çağrısı yapan sınıf devrimcileri, Çiğli’de seçim çalışmalarını ve seçim sonuçlarını değerlendirme toplantısı aldı. 31 Mart Pazartesi akşamı saat 18.30’da işçi Kültür Sanat Evi Derneği’nde gerçekleştirilen toplantıda bir yandan düzenin seçim sonuçları değerlendirilirken, devrim mücadelesi ve sınıf devrimcilerinin hedefleri doğrultusunda yürüttükleri seçim faaliyetleri de değerlendirildi.

Yürütülen tartışmalarda, sandığa gitme oranlarının yüksek olduğu belirtilirken, sandıktan çıkan sonuçların ve kıran kırana geçen seçim yarışının sonunda ortaya çıkan tablonun kitlelere boş hayaller yaymaktan başka bir şey olmadığı ifade edildi.

Düzen partilerinin oy yarışı sürerken, seçim ön sürecinin de aynı keskinliğe sahne olduğu vurgulandı.

Sınıf devrimcileri açısından devrim alternatifi ve mücadele çağrısı ile emekçilerin karşısına çıkmanın önemi işaret edilerek, kitlelere anlatılan sokakta verilecek mücadelenin önemi belirtildi. 

Sınıf devrimcileri açısından baştan ortaya konulan hedefler doğrultusunda, disiplinli, tempolu bir çalışma yürütüldüğü belirtilirken, çalışmanın zayıf ve eksik yanları da ortaya kondu.

Toplantıda 1 Mayıs 2014’ün taşıdığı anlam üzerine tartışmalar yürütülerek, içeriği, talepleri ile Haziran Direnişi’nin ruhunu, kitleselliğini, militanlığını taşıması gerektiği ve sınıf devrimcilerine de 2014 1 Mayıs’ını  devrimci özüne uygun, Haziran Direnişi’nin ruhuna uygun örgütleme iradesini ve müdahalesini kuşanması çağrısı yapıldı.

Greif direnişinin geldiği aşama da toplantıda değerlendirilerek, Greif Direnişi ile Dayanışma Platformu’nun gerçekleştireceği panelin çalışması aktarılarak toplantı sona erdi.

Kızıl Bayrak / İzmir

 

 

 

 

Küçükçekmece’de seçim değerlendirmesi

 

Toplantı katılımcıların geride kalan seçim süreci üzerine yaptıkları değerlendirmelerle başladı. Yapılan değerlendirmelerde düzenin tüm pisliklerinin yolsuzluk operasyonu vb. süreçlerle etrafa saçıldığına, böylesi bir süreçte düzenin kendisini seçim aldatmacasıyla aklamaya çalıştığına vurgu yapıldı. İşçi ve emekçilerin önlerine “çözüm” olarak konulan seçim aldatmacası karşısında bağımsız sosyalist adaylarla işçi ve emekçilere tek “çözüm”ün devrim ve sosyalizm mücadelesinde olduğunu anlatmanın önemi üzerinde duruldu. Bununla birlikte Greif’te başlayan sürecin sınıf devrimcileri açısından önemi ve seçim aldatmacası karşısında izlenmesi gereken yolu göstermesi açısından önemine dikkat çekildi.

Bu değerlendirmelerin ardından seçim çalışmaları kapsamında yapılan planlamalar değerlendirildi. Yapılan planlamaların hayata geçirilmesi konusunda başarılı bir tablo olduğu açığa çıktı. Fabrika fabrika yapılan dağıtımların ve özellikle son hafta yoğunlaşan kapı kapı dolaşarak işçi ve emekçilere seçim oyunu karşısında mücadele çağrısı yükseltmenin anlamı öne çıktı.

 
§