4 Nisan 2014
Sayi: KB 2014/14

Yerel seçim sonuçları
Yerel seçimler üzerine bazı gözlemler
Çözüme giden yol sandıklardan değil,
sınıf savaşımından geçer!
Parlamenter hayaller değil, meşru militan mücadele
Yerel seçimler ve
ortalığa saçılan pislikler! - H. Yağmur
Hangisi suç?
Devrimci seçim çalışmasından 1 Mayıs’a... - S.Soysal
1 Mayıs yasağı için
bahane bulundu!
Ankara’da
1 Mayıs hazırlıkları!
BDSP’lilere saldırı protesto edildi
Direniş, özgürlük, 1 Mayıs...
Kızıldere’nin yolundan gidenler kızıl bayrağı yükseltiyor!
Yasa yürürlükte işçiler kapı önünde
Luna işçilerine
dayanışma çağrısı
Greif direnişi ve güncel görevler
“Bir kez daha ihanete uğradık, ama son sözü biz söyleyeceğiz!”
Eren Korkmaz: Çamurlu sularda yüzen
bir ihbarcı ve işbirlikçi
Bürokrasi içinde yolunu şaşıranlar
şimdi de dükkancılığa soyundu!
Greif’te efendiler ve hainler!
Greif ile dayanışma büyüyor!
Greif direniş günlüğü
Kadın işçiler
“Mücadeleye devam” dedi!
Greif direnişi Köln’deki Greif işçilerine taşındı
Yalanlara sığınanların
savaş tezgahı
“Bu resmi siz mi yaptınız?” - Z. Eylül
“Bir resmi yalan daha açığa çıktı!”
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Luna işçilerine dayanışma çağrısı

 

İzmir’de Greif işgaline destek için oluşturulan dayanışma platformu, direnişteki Luna işçilerini de yalnız bırakmadı. Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde sendikalaştıkları için işten çıkarılan Luna işçilerine İzmir Greif İşçileri Dayanışma Platformu 28 Mart’ta destek ziyaretinde bulundu.

Ziyaretteki konuşmada, işçi sınıfının mücadelesinde direnen işçilerin dayanışma ihtiyacı vurgulanarak, Greif direnişinin sesini İzmir’e taşımak amacıyla platformun kurulduğu ifade edildi.

Greif direnişinin hemen ardından başlayan Luna direnişinin de yanında olduklarını belirten konuşmacı, işçilerin sesini üniversitelere, sanayi havzalarına ve emekçi semtlerine taşıyarak dayanışmayı büyütmeyi amaçladıklarını aktardı.

Luna işçilerine de dayanışma platformuna katılarak, platformu Greif ve Luna işçileriyle dayanışma platformu olarak büyütmek ve direnen işçilere İzmir kamuoyunda manevi ve maddi destek oluşturmak için çağrı yapıldı. Gerçekleştirilecek platform toplantısına Luna işçileri de davet edildi.

Konuşmanın ardından “Direne direne kazanacağız!”, “Greif’ten Luna’ya direniş kazanacak!”, “Yaşasın sınıf dayanışması!” sloganları atıldı.

Platform tarafından direniş alanında bulunan Birleşik Metal-İş yetkilileriyle de konuşuldu, direnişlerle dayanışmayı birleştirme çağrısı yapıldı ve gerçekleşecek platform toplanısına davet edildi.

İşçilerle gerçekleştirilen sohbetlerin ardından dayanışma ziyareti sona erdi.

Kızıl Bayrak / İzmir

 

 

 

 

Sağlık emekçileri döner sermaye” istemiyor

 

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan sağlık emekçileri, adaletsiz döner sermaye sistemine karşı topladıkları 860 dilekçeyi yolladı. Dilekçeler posta yoluyla Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı’na gönderdi.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği önünde 2 Nisan günü öğle saatlerinde bir araya gelen SES, Türk Sağlık-Sen ve DİSK’e bağlı Dev Sağlık-İş üyesi sağlık emekçileri sloganlarla poliklinikler önüne yürüdü. Eylemde “Emekli maaşları arttırılsın!”, “Döner sermaye adaletsizliğine son!”, “Çıkan ek ödeme yönetmeliği zulümdür!” dövizleri taşıyan emekçiler, “Direne direne kazanacağız!” ve “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!” sloganları atıldı.

SES Üyesi Yasemin Çınar Gers’in okuduğu açıklamada şunlar söylendi: “Sağlık kurum ve kuruluşlarında, yardımcı sağlık hizmet, genel idari hizmetler, teknik hizmetler ve yardımcı hizmetler sınıflarında görev yapan personel, mevcut döner sermaye ek ödeme işleyişi ile döner sermaye sisteminin dışına itilmiştir. Bu sistem, benim ve meslektaşlarımın emeğini, performansını ve sisteme katkısını yok saymaktadır. Çalışanların katkısıyla elde edilen döner sermaye gelirinin adil bir şekilde dağıtılmasını talep ediyoruz.”

Sağlık emekçileri taleplerinin karşılanmaması durumunda grev yapacaklarını ifade ettiler.

 

 

 

 

PTT işçileri: “Kahrolsun sarı sendikacılık!”

 

DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası Sirkeci’de bulunan PTT Merkez Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak, PTT’de çalışan taşeron işçilerini örgütlenmeye ve mücadele etmeye çağırdı.

PTT Merkez Müdürlüğü önüne yürüyüş yaparak gelen PTT işçileri “PTT’de taşeron cehennnemine karşı örgütlü mücadele edelim – DİSK / Nakliyat-İş’e üye olalım!” yazılı pankart açarak, sloganlarını haykırdılar. İşçiler eylemde DİSK Nakliyat-İş flamalarını taşıdılar.

Basın açıklaması öncesinde yapılan kısa konuşmada Türk-İş’e bağlı Haber-İş Sendikası’nın PTT’de çalışan taşeron işçilerin hakkını savunmadığı gibi örgütlenme eğilimi içerisinde olan işçilere de “siz taşeronsunuz” diyerek örgütlenmenin önüne set çekmeye çalıştığı ifade edildi.

Konuşmanın ardından basın açıklamasını okuyan Nakliyat-İş Gnel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, PTT’de 2013 yılında yapılan düzenlemelerle birlikte özelleştirilmenin önünün açıldığını ifade etti. Küçükosmanoğlu şunları söyledi: “PTT’de 40 bine yakın çalışan vardır. Bunun 15 bini çeşitli taşeronlarda çalışmaktadır. Taşeron cehenneminde çalışan işçi kardeşlerimiz, güvencesiz, 4857 Sayılı İş Kanunu’nun belirlediği kurallara uyulmayan, kazanılmış kıdem haklarının gasp edilmeye çalışıldığı, insan onuruna yaraşmayan koşullarda sefalet ücreti ile çalışmak zorunda kalmaktadır.”

Açıklamanın devamında Haber İş Sendikası’nın yaşanan hak gasplarına ortak olduğu, taşeronda çalışan işçilere sendikaya üye olamayacaklarının söylendiği ve sendikaya üyelik yapmadıkları belirtildi.

Açıklama PTT’de çalışan tüm taşeron işçilerin Nakliyat-İş’te örgütlenerek, mücadele etmesi çağrısı ile sona erdirildi.

Kızıl Bayrak / İstanbul

 

 

 

 

Crown Bevcan’da itiraz ve işten atma

 

Crown Bevcan’da sendikal mücadele direnişle devam ediyor.

Birleşik Metal–İş Sendikası’na üye olan Crown Bevcan işçileri, işten atılan 4 işçi için 28 Mart’ta basın açıklaması gerçekleştirdi.

Kocaeli Kartepe’de kurulu bulunan fabrikada 2012 yılında Birleşik Metal-iş Sendikası’na üyelikleri yapılarak çoğunluk sağlanmıştı. Yetki başvurusunun ardından başlayan süreç sonuçlanarak Crown Bevcan işçileri yetkiyi almıştı. Fakat yetkinin gelmesinin ardından patronun yaptığı itirazla yetki düşürüldü.

Yerel mahkeme tekrar yetki vermesine rağmen şimdi Yargıtay Hukuk Dairesi’nin vereceği son karar bekleniyor. Bu süreçte fabrika komitesinde yer alan Haluk Efe, Mehmet Akbaş, Mustafa Bayram ve Ahmet Dal önce idari izne çıkartıldı ardından da işten atıldı.

Dün gerçekleştirilen basın açıklamasına katılan DİSK ve Birleşik Metal-İş Sendikası yöneticileri mücadeleyi kazanana kadar devam edeceklerini vurguladılar. Çadır kurarak direnişe devam eden işçiler toplu iş sözleşmesi imzalanana kadar bekleyişi devam ettireceklerini ifade ettiler.

Kızıl Bayrak / Gebze


 
§