18 Nisan 2014
Sayi: KB 2014/16

Taksim, 1 Mayıs’ı dövüşerek kazanma bilincidir
Rojava’ya gerici kuşatma
Sömürü ve kölelik düzeninin bekası için
MİT yenileniyor!
Sendikaların 1Mayıs’a ilişkin utumları ve görevler!
“Taksim 1 Mayıs alanıdır!”
Ankara’da birleşik, kitlesel ve devrimci 1 Mayıs’ı örgütleme sorumluluğu!
1 Mayıs’ta: “Her yer Taksim, her yer direniş!”
Yaşam hakkımızı savunmak için 1 Mayıs’a!
BDSP 1 Mayıs’a hazırlanıyor!
Kapitalizm işçileri de çocuklarını da öldürüyor!
Roboski katliamının istihbaratı MİT’ten
Ethem şüpheli,
katil polis mağdur!
Yağmaya, talana, özelleştirmelere, taşerona karşı topyekûn direniş!
Legrand’da işten atma saldırısı
İhanetinizin üzerini örtmenize izin vermeyeceğiz!
Greif işçilerinden ihanete karşı açıklama
İhanet çetesi Greif’te satış sözleşmesini imzaladı
Bu ne kibir, bu ne sorumsuzluk!
Greif’te polis Ali İsmailler yaratmak için saldırdı!
Greif polis saldırısı devletin en üst kurumlarında planlanarak hayata geçirildi
Greif’te direniş kapıda sürüyor!
Greif işgalini kırmak için seferber oldular
Hatice Yürekli yoldaşı ölümünün 14. yılında saygıyla anıyoruz
Batı ve kukla yönetimden yaptırım ve savaş tehditleri
Ruanda soykırımının
20 yılda gösterdikleri
Manisa İKSD’den
coşkulu etkinlik
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

BDSP 1 Mayıs’a hazırlanıyor!

 

Gebze’de 1 Mayıs hazırlıkları

Gebze’de 1 Mayıs hazırlıkları çerçevesinde oluşturulan 1 Mayıs Hazırlık Komitesi 13 Nisan’da bir toplantı gerçekleştirdi. Çeşitli sektörlerden işçilerin oluşturduğu komitenin toplantısında iki temel gündem ele alındı.

Greif işçilerinin 3 ayrı cephede (patron, sendika ve devlet) yürüttüğü kararlı ve onurlu mücadelenin kazanımları ile sınıf mücadelesinde Greif işgalinin yol açıcılığının hangi alanlar olduğu konuları üzerine tartışmalar yapıldı. Açılan bu yoldan yerel anlamda işçi sınıfına düşen gencel sorumlulukların altı çizildi.

Toplantının diğer gündem maddesinde ise daha önce yapılan 1 Mayıs hazırlık toplantılarında alınan kararlar gözden geçirildi. 1 Mayıs pikniğinin hazırlıkları planlandı. Yerelde yapılması muhtemel 1 Mayıs mitinginin belirsizliğinin nedenlerine değinildi. Fabrikalarda ve mahallelerde yapılacak hazırlık toplantılarının öneminin altı çizildi. Sermaye devletinin Taksim 1 Mayısı’na dönük saldırgan tutumunun sınıfsal nedenlerine ve bu yasakçı tutuma karşı direnişin meşruluğuna vurgu yapıldı.

Legrand fabrikasında patron-sendika temsilcisi işbirliği ile işten atılan ve direnişe başlayan kadın işçiye destek ziyareti planlandı.

İşçilerin tartışmalara katıldığı toplantı 1 Mayıs faaliyetlerinin planlanması ile sonlandırıldı.

Direnişin 1 Mayıs’ına yürüyoruz!”

Devrimci seçim çalışmasının ardından 1 Mayıs çalışmalarını hızlandıran Buca BDSP, 12 Nisan’da Buca Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nde “Direnişin 1 Mayıs’ına yürüyoruz!” şiarıyla bir toplantı düzenledi.

Belediye ve tekstil sektöründen işçilerin katılımıyla gerçekleşen toplantıda 2014 1 Mayısı’nın anlam ve önemi üzerinde duruldu. Haziran Direnişi’nin ardından gerçekleşecek ilk 1 Mayıs’ta işçi ve emekçilerin taleplerinin neler olması gerektiği ve 1 Mayıs kürsüsünü devrimcileştirecek taleplerin neler olabileceği üzerinde duruldu.

Sınıfın devrimci 1 Mayısı’nı örgütlemek üzerine süren tartışmada Greif işgali ise bir diğer başlık olarak ele alındı. Greif’teki son gelişmeler aktarılarak İzmir’de yaşanan protestolar ve sendikaların tutumu değerlendirildi. Greif direnişinin taşeronlaşmaya ve sendikal bürokrasiye karşı bir mücadele olduğunun altı çizildi.

Toplantıya katılan belediye işçileri de söz alarak kendi sektörlerinde var olan taşeronlaşma ve sendikaların durumunu değerlendirdiler. Eski Konak direnişçisi bir işçi ise Konak direnişinde yaşadıklarını ve sendikal bürokrasinin rolünü aktardı. Nasıl örgütlenmeli sorusunun öne çıktığı tartışmada Greif işçilerinin taban örgütlülüklerinin deneyimi paylaşıldı. 27 Nisan’da belediye sektöründen işçiler olarak toplantı yapma kararı alındı.

Tekstil işçilerinin de fabrika örgütlenmeleri üzerine deneyim aktarımları yaparak katkı sunduğu tartışmada son olarak 27 Nisan pikniğine çağrı yapıldı.

Ümraniye’de 1 Mayıs çağrısı!

Yaklaşan 1 Mayıs için sınıf devrimcileri faaliyetlerine hız verdi. Greif işçilerinin direnişi ile birlikte sınıf mücadelesinde yakalanan ivme 1 Mayıs’ın önemini daha da arttırdı.

“Direniş, özgürlük 1 Mayıs!” şiarı ile liselilere çağrı yapan Devrimci Liseliler Birliği afişleri Çekmeköy TOKİ Lisesi çevresine yapıldı

Sarıgazi’de işçilerin ve emekçilerin yoğun olarak geçtiği Demokrasi Caddesi’nde stand açıldı. Greif direnişinden resimlerin de yer aldığı standda, Kızıl Bayrak ve Liselilerin Sesi satışı yapıldı. Ayrıca “Yasakları aşıp kölelik zincirlerini kırmak için; direnişe, özgürlüğe, 1 Mayıs’a!” şiarının yer aldığı Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu’nun 1 Mayıs bildirisi kitlesel bir şekilde dağıtıldı.

Akpınar Mahallesi’nde 1 Mayıs toplantısı!

13 Nisan günü öğle saatlerinde Akpınar Mahallesinde oturan emekçilerle 1 Mayıs toplantısı yapıldı. Genel 1 Mayıs gündemleri konuşuldu ve planlamalar yapıldı.

Kızıl Bayrak / Gebze-Buca-Ümraniye

 

 

 

 

İzmir’de kitleler direnişin 1 Mayıs’ına çağrılıyor!

 

İzmir’de sınıf devrimcileri, geçen yerel seçimlerin ardından, sandık çağrıcılarının seçimlerin ertesi günü sokak ilan etmesine karşın, seçimlerden önce ve sonra kitlelere sokağı göstermiş, kendi gücüne dayanan fiili meşru mücadele çağrısı yapmışlardı.

Bugün sokak diyenlerin dün ‘iktidar’ hayalleriyle beklentilerinin boşa düşmesi, kitlelerin bilincinin sandıkları korumak için dahi sokakları tercih etmesinden kaynaklanmaktadır.

2014 1 Mayısı da işçi sınıfının bayrağı ve talepleri altında, kitlelerin sokaklarda meydanlarda buluşacağı, kitlesel olarak taleplerini haykıracağı dayanışma günü olacaktır.

Bu açıdan Haziran Direnişi’nin ruhuyla 2014 1 Mayısı’nın coşkusu ve öfkesi daha baştan, alanlara, sokaklara yayılmaya başlamıştır.

Sınıf devrimcileri, İzmir’de 2014 1 Mayısı’nın örgütlenmesi ve büyütülmesi açısından İzmirli emekçilerle tartışmaya, toplantılar düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda 20 Nisan Pazar günü Çiğli’de “Geziden Grefi’e, Greif’ten 1 Mayıs’a direnenler kazanacak!” başlıklı bir toplantı gerçekleştirilecek.

Yine İzmirli emekçiler, 27 Nisan Pazar günü 1 Mayıs ruhu ve coşkusunu kuşanacak, BDSP’nin düzenlemiş olduğu piknikte buluşacak.

1 Mayıs hazırlıkları çerçevesinde çıkarılan “Kölelik zincirlerini kırmak için direnişe, 1 Mayıs’a!” şiarlı BDSP afişleri, şimdiden İzmir’i kuşatmaya başlamış durumda.

Görselliğiyle dikkat çeken afişler, Alsancak, Basmane, Konak, Bayraklı, Soğukkuyu, Çiğli, Evka 5, Harmandalı’da yapılarak, İzmir’in gündemine 1 Mayısı taşıyor. Yine afişleri yapan sınıf devrimcileri emekçilerin ilgisi, destek kornaları ve sohbetleriyle karşılanıyor.

İzmir’de 1 Mayıs hazırlıkları yoğunlaşarak devam ediyor.

Kızıl Bayrak / İzmir

 

 

 

 

Adana’da 1 Mayıs çağrısı

 

Adana’da Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB, Adana Tabip Odası tarafından oluşturulan 1 Mayıs Tertip Komitesi, 14 Nisan’da 1 Mayıs mitingine çağrı yaptı.

Saat 12.30’da İnönü Parkı’nda yapılan açıklamayla Adanalı işçi ve emekçiler 1 Mayıs birlik, dayanışma ve mücadele gününe katılmaya davet edildi.

Açıklama sonrasında dağıtılan bildirilerle de emekçilere 1 Mayıs çağrısı yapıldı.

Kızıl Bayrak / Adana




 
§