18 Nisan 2014
Sayi: KB 2014/16

Taksim, 1 Mayıs’ı dövüşerek kazanma bilincidir
Rojava’ya gerici kuşatma
Sömürü ve kölelik düzeninin bekası için
MİT yenileniyor!
Sendikaların 1Mayıs’a ilişkin utumları ve görevler!
“Taksim 1 Mayıs alanıdır!”
Ankara’da birleşik, kitlesel ve devrimci 1 Mayıs’ı örgütleme sorumluluğu!
1 Mayıs’ta: “Her yer Taksim, her yer direniş!”
Yaşam hakkımızı savunmak için 1 Mayıs’a!
BDSP 1 Mayıs’a hazırlanıyor!
Kapitalizm işçileri de çocuklarını da öldürüyor!
Roboski katliamının istihbaratı MİT’ten
Ethem şüpheli,
katil polis mağdur!
Yağmaya, talana, özelleştirmelere, taşerona karşı topyekûn direniş!
Legrand’da işten atma saldırısı
İhanetinizin üzerini örtmenize izin vermeyeceğiz!
Greif işçilerinden ihanete karşı açıklama
İhanet çetesi Greif’te satış sözleşmesini imzaladı
Bu ne kibir, bu ne sorumsuzluk!
Greif’te polis Ali İsmailler yaratmak için saldırdı!
Greif polis saldırısı devletin en üst kurumlarında planlanarak hayata geçirildi
Greif’te direniş kapıda sürüyor!
Greif işgalini kırmak için seferber oldular
Hatice Yürekli yoldaşı ölümünün 14. yılında saygıyla anıyoruz
Batı ve kukla yönetimden yaptırım ve savaş tehditleri
Ruanda soykırımının
20 yılda gösterdikleri
Manisa İKSD’den
coşkulu etkinlik
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Manisa İKSD’den coşkulu etkinlik

 

“Geziden Greif’e Greif’ten 1 Mayıs’a Yeni Bir Dünya Yeni Bir Kültür İçin İşçilerin Birliği” etkinliği iki ayı aşkın süren yoğun bir ön çalışmayla örüldü. Kurulan hazırlık komiteleri, ev toplantıları, kahve toplantıları, yoğun bir pratik faaliyetle çalışması yürütülen etkinlik 13 Nisan’da gerçekleştirildi.

Etkinlik salonu 1 Mayıs, Haziran Direnişi, Greif direnişi gündemli görsellerle donatıldı. Yine etkinlik salonun fuayesine, Eksen Yayıncılık, Manisa İşçi Kültür Sanat Derneği, Metal İşçileri Birliği standları açıldı. Standlarda kitap satışı yapılırken, derneğe üye başvuru forumları da dolduruldu.

Etkinlik Nazım Hikmet’in “Türkiye işçi sınıfına selam!” şiiri ile açılırken, ilk olarak sınıf mücadelesinde şehit düşenler anısına saygı duruşu yapıldı.

Saygı duruşunu, direnen Greif işçilerinin, Feniş işçilerinin selamlanması izledi. Ardından, etkinlik için hazırlanan sinevizyonun gösterimi gerçekleştirildi. Türkiye işçi sınıfı tarihindeki direnişlerle başlayan sinevizyon, bugün direnen Greif işçilerinin görüntüleri ve konuşmalarıyla sürdü. Haziran Direnişi’nin görüntüleriyle devam eden sinevizyon, direnişte katledilenlerin yansıtılmasıyla alkışlarla kesildi. Görüntüleri ve müziğiyle salona coşku katan sinevizyon gösterimi boyunca alkışlar susmadı.

Sinevizyonun ardından Manisa İşçi Kültür Sanat Derneği adına bir konuşma gerçekleştirildi. Konuşmada “Manisa İşçi Kültür Sanat Derneği Manisalı işçilerin mücadele mevzisidir. Manisa İşçi Kültür Sanat Derneği çatısı altında birleşelim, patronlara karşı, sermayeye karşı mücadele edelim” çağrısı yapıldı.

Daha sonra Greif işçileri ile telekonferans yoluyla iletişim kuruldu. Fabrika önünde direnişlerini sürdüren işçiler adına konuşan Ferhat Alsaç, direnişin her türlü baskıya, polis şiddetine karşı devam ettiğini anlatarak, direnişin gücünü ve Greif işçilerinin iradesini kıramayacaklarını vurguladı.

Alsaç’ın konuşması salonda “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!” sloganı ile karşılandı.

Greif işçisi, örgütlenme mücadelelerini ve taleplerini anlatarak, hem sermayeye karşı hem de sendikal bürokrasiye karşı nasıl direndiklerini aktardı.

Yine direniş alanında bulunduklarını vurgulayan Greif işçisi, haklı mücadelelerini diğer fabrikalara da taşıyacaklarını ve mücadelelerinin arkasında duracaklarını belirterek sözlerine son verdi.

Greif işçilerinin mücadele direncini, sahneye çıkan Feniş direnişçileri sürdürdü. Sahneye hep birlikte gelen Feniş direnişçileri “Feniş işçisi yalnız değildir” sloganlarıyla karşılandı.

Feniş işçileri adına söz alan direnişçi, Feniş direnişinin hangi talepler ve nasıl mücadeleye atıldıklarını anlatarak, örgütlü oldukları Çelik-İş Sendikası’nın mücadele süresince yanlarında olmadığını belirtti.

Sendikalarına da sahip çıkarak yola çıkan direnişin bugün geldiği noktayı ve patronlardan sermaye düzeninden ve sendika ağalarından işçilere yapılan haksızlık ve zulmün hesabını elbet bir gün soracaklarını ve bu mücadelenin peşini bırakmayacaklarını haykırdı. Feniş işçisinin konuşması, “İşgal, grev, direniş!” sloganları ile son buldu.

Program Ahura Ritm Topluluğu’nun etkinlik için hazırlamış olduğu ezgilerle ve ritmlerle devam etti.

Ayrıca etkinliğin ilk bölümünde Manisa Devrimci Liseliler Bİrliği’nin etkinliği ve Manisa İşçi Kültür Sanat Derneği’nin açılışını selamlayan, geleceğin gençliğin ellerinde olduğunu vurgulayan mesajı okundu.

Verilen aranın ardından “Bir ülkenin türkülerini yapanlar yasalarını yapanlardan daha güçlüdür” sözleriyle Manisa İşçi Kültür Sanat Derneği Müzik Topluluğu sahneye çıkarak marşlar seslendirdi.

Marşların ardından İzmir İşçi Kültür Sanat Evi Derneği’nin etkinliği ve Manisa’da açılan İşçi Kültür Sanat Derneği’nin açılışını selamlayan mesajı okundu.

Mesajın sonrasında Haziran Direnişi ile sokakları zapteden ve ardından devletin saldırısıyla beraber tutsak düşen direnişçiler Burcu Koçlu, Serdar Gür ve Erhan İnal sahneye çıkarak bir konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından sahnede yerini alan Praksis şarkıları ve ezgilerini seslendirdi.

Etkinlik Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) adına gerçekleştirilen konuşmayla devam etti.

BDSP temsilcisi, mücadeleyi yükseltme çağrısı yapılarak Gezi’den Greif’e emekçileri, işçileri sokaklarda, meydanlarda, işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ta alanlarda olmaya çağırdı.

Etkinlik coşkulu sloganlar ve alkışlarla sona erdi.

Etkinliğe damgasını vuran ruh, “Geziden Greif’e, Greif’ten 1 Mayıs’a...Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” oldu!

Kızıl Bayrak / Manisa

 

 

 

 

Grup Yorum’dan Bakırköy konseri

 

Grup Yorum, “Bağımsız Türkiye” konserlerinin dördüncüsünü 13 Nisan’da Bakırköy Halk Pazarı Meydanı’nda gerçekleştirdi.

Devrim şehitleri için yapılan saygı duruşunun ardından ÇHD Genel Başkanı Avukat Selçuk Kozağaçlı yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bizi parlamento seçimleri, cumhurbaşkanlığı seçimleri gibi kısır döngü ile yöneteceklerini sanıyorlarsa onlara bir kez daha bizi bu şekilde yönetemeyeceklerini gösteririz. Başbakan Ankara Orman Çiftliği’ne yaptığı Başbakanlık binasını yıkmadan biz evlerimizi yıktırmayız. Oğlunu hâkim karşısına çıkarmadan biz oğullarımızı, kızlarımızı hâkim karşısına göndermeyeceğiz. Hapis cezalarından korkmuyoruz ve bizi yıldıramayacaklar.”

Grup Yorum adına konuşan İnan Altun ise şöyle dedi: “Ey AKP, senin baskıların sürdüğü sürece bizi karşısında bulacaksın. Yeni haziranlarda karşında olmaya, dikilmeye devam edeceğiz. Bunun en önemli kanıtı Berkin’ler, Ali İsmail’ler, Hasan Ferit’ler olarak karşına çıkacak olmamız. Ancak onlara da bir borcumuz var. Onların katillerinden hesap sorulana kadar bu borç bitmeyecek. Bu halk onların katillerine dünyayı dar edecek. Onlar bir avuç ama bizler denizde kum, gökyüzünde kuş, suda balık kadar çoğuz ve milyonlarız.”

Konserde Grup Yorum’a Niyazi Koyuncu, Barış Atay, Ogün Sanlısoy, Erdal Bayrakoğlu, Hilmi Yarayıcı, Erkan Oğur, Hakkı Demircioğlu, Selçuk Balcı, Adile Yadırgı, Ayla Yılmaz, Hüseyin Turan, Tolga Sağ’ın da bulunduğu bir çok konuk sanatçı eşlik etti.

Grup Yorum tarafından Berkin Elvan için yazılan şarkı da söylendi ve Berkin Elvan için balonlar uçuruldu.

 
§