18 Nisan 2014
Sayi: KB 2014/16

Taksim, 1 Mayıs’ı dövüşerek kazanma bilincidir
Rojava’ya gerici kuşatma
Sömürü ve kölelik düzeninin bekası için
MİT yenileniyor!
Sendikaların 1Mayıs’a ilişkin utumları ve görevler!
“Taksim 1 Mayıs alanıdır!”
Ankara’da birleşik, kitlesel ve devrimci 1 Mayıs’ı örgütleme sorumluluğu!
1 Mayıs’ta: “Her yer Taksim, her yer direniş!”
Yaşam hakkımızı savunmak için 1 Mayıs’a!
BDSP 1 Mayıs’a hazırlanıyor!
Kapitalizm işçileri de çocuklarını da öldürüyor!
Roboski katliamının istihbaratı MİT’ten
Ethem şüpheli,
katil polis mağdur!
Yağmaya, talana, özelleştirmelere, taşerona karşı topyekûn direniş!
Legrand’da işten atma saldırısı
İhanetinizin üzerini örtmenize izin vermeyeceğiz!
Greif işçilerinden ihanete karşı açıklama
İhanet çetesi Greif’te satış sözleşmesini imzaladı
Bu ne kibir, bu ne sorumsuzluk!
Greif’te polis Ali İsmailler yaratmak için saldırdı!
Greif polis saldırısı devletin en üst kurumlarında planlanarak hayata geçirildi
Greif’te direniş kapıda sürüyor!
Greif işgalini kırmak için seferber oldular
Hatice Yürekli yoldaşı ölümünün 14. yılında saygıyla anıyoruz
Batı ve kukla yönetimden yaptırım ve savaş tehditleri
Ruanda soykırımının
20 yılda gösterdikleri
Manisa İKSD’den
coşkulu etkinlik
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

İhanet çetesi Greif’te satış sözleşmesini imzaladı...

 

Greif işgalinin başından beri türlü ayak oyunları ile direnişi zayıflatmaya, bölmeye ve nihayetinde kırmaya çalışan, bunun için Greif yönetimi ile defalarca işbirliği içerisine giren DİSK Tekstil bürokratları, 14 Nisan’da beklenen satış sözleşmesine imza attılar. Başını Rıdvan Budak haininin çektiği tekstil bürokratları, direnen Greif işçilerini bir kez daha arkadan hançerlediler.

Satış sözleşmesinin 14 Nisan’da imzalanması ise fazlasıyla manidar. Zira işten atılan ve polis zorbalığıyla fabrikadan çıkarılan işgalci Greif işçilerinin fabrikanın kapatılması durumunda başta kıdem tazminatı olmak üzere yaşanabilecek hak gasplarının önüne geçmek için Greif yönetimi ile Tekstil Sendikası arasında bir protokol imzalanması söz konusuydu.

DİSK ve DİSK Tekstil Sendikası’nın bir arada Greif yönetimi ile gerçekleştireceği protokol toplantısı yapılacağı önden kamuoyuna duyurulmuştu. Fakat ortaya çıkan sonuç, “protokol toplantıları” ile Greif işçilerinin oyalandığını ve görüşmelerin tamamen mizansen olduğunu gözler önüne sermiş oldu.

DİSK Tekstil Sendikası tarihine yeni bir ihanet ve satış sözleşmesi ekledi

Peki DİSK sürecin neresinde?

Azgın polis terörü ile işgalci Greif işçilerinin fabrikadan çıkarılması ve direnişin yeni biçimler üzerinden sürdürülmesi ile birlikte gündeme gelen protokol söyleminin gerçekte kocaman bir ihanet projesi olduğu yaşanan gelişmelerle doğrulandı.

DİSK Genel Merkezi’ne gelen ve Greif yönetimi ile görüşmelere katılan DİSK avukatı, yaptığı açıklamalarla TİS üzerine anlaşıldığını, geriye sadece işin “redaksiyon” kısmının kaldığını ifade etti. Protokol görüşmesinde DİSK adına sadece Rıdvan Budak’ın ve kendisinin olduğunu ifade eden avukat, aynı dakikalarda yan odada Kazım Doğan haininin TİS görüşmesi yaptığını ve sözleşmede anlaşmaya varıldığını belirtmiş oldu. Bu ayrıntıların ne kadar gerçeği yansıttığını bilemiyoruz.

Dahası biri protokol, diğeri TİS masası olmak üzere iki ayrı masanın kurulup kurulmadığını da bilemiyoruz. Fakat bildiğimiz bir şey var ki o da Rıdvan Budak ve Kazım Doğan ikilisinin işçi sınıfına karşı yeni bir suç işlediği, işgalci Greif işçilerini yüz üstü bıraktığı ve yeni bir ihanetin daha altına imza attığıdır. Zira yapılan TİS’te işgalci Greif işçilerinin hiçbir talebine yer verilmemiştir. Hiçbir hakları güvence altına alınmamıştır.

Bizler Budak ve Doğan ikilisinin işçi sınıfı karşısında oynadığı kirli ve karanlık oyunları biliyoruz. Fakat başta Kani Beko ve Arzu Çerkezoğlu olmak üzere DİSK yönetimi bu sürecin neresindedir? Greif yönetimi ile yapılacak olan protokol üzerinden sorumluluk alan bu yöneticiler neden bu görüşmeye katılmamışlardır? Bu soruların yanıtını henüz bilemiyoruz. Direnişçi Greif işçileri DİSK Genel Merkezi’nde Beko ve Çerkezoğlu’ndan bu soruların yanıtını almaya çalıştılar.

Kızıl Bayrak / İstanbul

 

 

 

 

Greif işçilerinden ilan!

 

DİSK/Tekstil Sendikası Genel Başkanı Rıdvan Budak, Greif işgalinin başından beri işçilerin karşısına çıkamıyor. İşçilerden köşe bucak kaçan Budak, kapalı kapılar ardında ihanetini adım adım sürdürüyordu. Son vuruşunu da iki gün önce yaptı. Budak’ın başını çektiği ihanet şebekesi, işçilerin kabul etmediği toplu sözleşmeyi yine işçilerin haberi olmadan imzaladılar. Oysa işçiler yasal grev süresinin başlamasıyla birlikte fabrikaya grev pankartını asmak istiyorlardı.

Greif işçileri de Facebook hesaplarından bir ilan yayınladılar. İlanda, ihanet şebekesinin şefi Rıdvan Budak’ın ve yardımcısı Kazım Doğan’ın arandığını duyurdular.

Greif işçilerinin ilanı şöyle:


ARANIYOR!

Adı Rıdvan Budak.

Sınıfına ihanetten aranıyor. Son olarak başında bulunduğu sendikanın üyeleri olan Greif işçilerine ihanet etti.

En son iki gün önce suç ortağı Kazım Doğan ile birlikte Greif patronlarıyla satış sözleşmesine imza atarken görüldüler.

Bir haftadır daha önce “ofisime giremiyorum” diyerek Greif işçilerini attırmak için polis çağırdığı sendika binasına kilit vurduktan sonra kayıplara karıştı.

Onu ve ortağı Kazım Doğan’ı görenlerin, haklarında bilgi sahibi olanların Greif işçilerine başvurmalarını rica ediyoruz.

Yardım edenler katkılarından dolayı işçi sınıfına ve insanlığa büyük bir hizmette bulunmuş olacaklardır.

İrtibat: greifiscileri@gmail.com

Facebook: Greif-İşgal-Grev-Direniş



 
§