16 Mayıs 2014
Sayi: KB 2014/20

İşçi katillerinden hesap sormak için meşru/militan direniş!
Sermaye, Zonguldak’tan sonra
Soma’ya da madenci mezarlığı açıyor!
İlk madenci katliamı değil!
Soma’da madenci katliamı: Yüzlerce ölü var!
Emekçiler işçi katliamına karşı
sokaklara döküldü!
DEÜ’de Soma için eylem
Faruk Çelik
saldırı programını
açıkladı
Aliağa’da direniş
ikinci haftasında
Direnişçi işçiler
Ankara’da!
Punto’da direniş sona erdi!

MİB MYK Mayıs Toplantısı…

Maden proletaryası - F. Engels
Greif Direniş Günlüğü
ICOG’dan Greif’in direnişçi işçilerine!
Otomotiv İşçilerinin Uluslararası Kongresi’ni Hazırlama Toplantısı başladı
Almanya’da
Soma için eylemler
Emperyalist politikaların halkları düşmanlaştırmasına izin vermeyelim!
Çerkes soykırımının 150. yıldönümü - M. Ak
Derinleşen Ukrayna krizinden çıkış arayışları
Dünyadan işçi ve emekçi eylemleri…
Bielefeld’de “Devrim yürüyüşümüz sürüyor” gecesi…
Erdoğan Berkin’in maskesi ve sapanını unutamıyor!
Korkmaz davasında
2. duruşma...
Ali İsmail’i devlet öldürdü!
“Mehmet İstif ölümsüzdür!”
Cejna Zimanê Kurdî Pîroz Be! Kürt Dil Bayramı kutlu olsun!
İş cinayetlerine karşı
mücadeleye!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Aliağa’da direniş ikinci haftasında

 

Aliağa Belediyesi’nde işten atma saldırısı karşısında başlatılan direniş ikinci haftasında da devam ediyor. Çadırda direnişe devam eden işçiler aynı zamanda imza kampanyasını da sürdürüyorlar.

Emekçi kadınlar eyleme devam ediyor

Belediye işçilerinin direnişine Cici Sokak’ın emekçi kadınları destek olmaya devam ediyorlar.

Cici Sokak’taki Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı şantiyenin girişi bir kez daha direnişçi işçilerin eşleri ve yakınları tarafından kapatıldı. Kapıya zincir vurularak çıkışlara izin verilmiyor. Sivil polisler de şantiye önünde bekliyorlar. Polisler direnişçi kadınlara provokatif sorular sorarak yıldırmaya ve baskı altına almaya çalışıyor. Emekçi kadınlar ise tepkilerini şöyle dile getirdiler: “Biz burada tek kişi de kalsak hakkımızı alıncaya kadar buradan ayrılmayacağız. Polis ancak zor kullanarak bizi buradan sürükleyerek götürebilir. Yasadışı hiçbir şey yapmıyoruz, yasal olmayan belediyede işten çıkarmalardır. Bizi buradan kaldırmaya çalışmak yerine bizi bu hale getirenlerden hesap sorsunlar. Ekmeğimiz için onurumuz için buradayız. Bizler de eşlerimiz ve yakınlarımız da ne hırsızlık yapmışızdır ne de başka bir şey.

Sınıf devrimcilerine tahammülsüzlük

Direnişçi kadınların yanlarında bulunan sınıf devrimcilerini de hedef alan sivil polisler, provokasyon yaratmaya çalıştı. Ancak sınıf devrimcileri ve direnişçi kadınlar buna izin vermediler. Direnişçi kadınlar sınıf devrimcilerini sahiplenerek polislere seslenerek “bizim yanımızda durup konuşmayın gidin başka yerde durun rahatsız etmeyin” sözleriyle tepkilerini dile getirdiler.

Sınıf devrimcilerden dayanışma çalışması

Belediye işçilerinin direnişi sürerken sınıf devrimcileri de Aliağa’da dayanışma çalışmalarını güçlendiriyorlar. “Atılan işçiler geri alınsın!”, “Herkese iş tüm çalışanlara iş güvencesi!” şiarının öne çıkarıldığı Aliağa Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) imzalı bildiriler direnişin 7. gününde (13 Nisan) sabah 07.00’den itibaren Eski Garaj yolu üzerindeki işçi servis noktalarında bekleyen işçilere ulaştırıldı.

İşçilerin büyük kısmı bildirileri ilgiyle alırken bazı işçiler de servis araçlarının kapılarını açtırarak aldılar. Bunun yanında MHP’li belediye başkanının yaratmış olduğu yanılgılara kapılan bazı işçiler de ön yargıyla yaklaşarak bildiri almamayı tercih ettiler. Yarım saat içerisinde onlarca Aliağalı işçi ve emekçiye bildiri ulaştırıldı.

Kızıl Bayrak / Aliağa

 

 

 

 

Anteks işçilerinin işgali sürüyor

 

Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde Anteks dokuma fabrikasında 1200 işçinin, 5 aylık ücret ve kıdem tazminatlarından oluşan yaklaşık 22 milyon TL’lik alacakları ödenmemişti. İflası istenen, ancak mal varlığı borçlarını karşılamayan ve bir bankanın tamamına haciz uyguladığı fabrikada üretim geçtiğimiz yıl durmuştu.

10 Mayıs Cumartesi günü saat 12.00 sıralarında yaklaşık 250 işçi alacakları için fabrikayı işgal etti. Devam eden işgal eyleminde işçiler kararlılıklarını sürdürüyorlar. İşçiler fabrika girişine “Dilenci değiliz hakkımızı istiyoruz!”, “ATAÇ A.Ş. Anteks mağdurlarıyız. Biz eşkıya değiliz, hakkımızı istiyoruz!” gibi taleplerinin yazılı olduğu dövizler asmış durumdalar. İşçiler, “Anteks’i yakarız, paşa paşa yatarız!” sloganı atıyorlar.

İşçilerin direnişi karşısında Döşemealtı İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler ve Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri fabrika önünde bekletiliyor.

Ya öleceğiz ya hakkımızı alacağız!”

Eylemleri hakkında işgalin üçüncü gününde işçiler adına basına açıklama yapan Mucit Yıldırım şunları söyledi: “Bütün devlet kurumlarına başvurduk. Çalışma Bakanlığı, Başbakan, tüm siyasi partilere çıktık, ama hepsi bizi başlarından savdı. Biz de istemezdik böyle olmasını ama artık yapacak hiçbir şey kalmadı. Bu bizim yaklaşık 15’inci eylemimiz. Bundan öncekiler hakkımızı aramak içindi, bugün hakkımız için ölmeye geldik. Ya öleceğiz ya hakkımızı alacağız. İçeride şu an bu işe baş koymuş, bedenini, canını ortaya koymuş 60’a yakın insan var. Bundan sonra geleni almıyoruz.

Son aşamamız olan fabrikayı tamamen yakma aşamasındayız ve eğer bir sonuç çıkmazsa bugün akşama doğru gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.”

 
§