22 Mayıs 2015
Sayı: KB 2015/20

Gözaltılar, baskılar, provokasyonlar sökmeyecek
Metal direnişinden notlar
Metal işçileri 'yeni'yi yaratacak!
MESS-polis-Türk Metal’den MİB’e operasyon
Baskı ve saldırılarınız boşuna
Metal işçisinin sesi olmaya devam edeceğiz!
MİB’le dayanışma açıklamaları
Metal fırtınası kasırgaya dönüştü
Tofaş işçileri: Gemileri yaktık!
Metal direnişi sermayenin belini büktü
‘MİB operasyonu’ eylemlerle protesto edildi
2015 Toplu Sözleşmesi’ne doğru
MİB emektir, MİB dayanışmadır, MİB zaferin adıdır!
BİR-KAR’dan Avrupalı işçilere çağrı
Bursa’da Türk Metal'in saltanatı çöktü, sıra Trakya’da!
Haklarımızı yasalarla değil, fiili-meşru mücadeleyle kazanacağız!
Şimdi daha güçlüyüz!
İşçi ve emekçilere devrim çağrısı
Seçim vaatleri ve kadınlar
Yalan vaatlere kanmayalım yüzümüzü devrime dönelim!
Gençliğe çağrımızdır: Metal işçileriyle dayanışmayı büyütelim!
Almanya G7 protestolarına hazırlanıyor
Dünyadan grev ve eylemler
Karanlığı dağıtan çekiç metal işçisinin elinde!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

MESS-polis-Türk Metal’den
MİB’e operasyon

 

Metal işçisinin büyük direnişini boğmak için seferber olan MESS-polis ve Türk Metal, 20 Mayıs sabahı Bursa’da Metal İşçileri Birliği’ne ve MİB çalışanlarına yönelik polis operasyonuyla son kozunu oynadı.

Sermaye devleti metal işçilerinin direnişini kırmak için önce direnişin öncülüğünü yapan Metal İşçileri Birliği’ne saldırdı. Saat 07.00 sıralarında Bursa’da MİB üyelerinin kaldığı evlere baskınlar yapan polis 10 kişiyi gözaltına aldı.

Polis baskınlarında Doğan Devrim Aktürk, Ahmet Nuri Erbay, Veli Karaçam, Zeynel Kızılaslan, Atakan Aytekin, İbrahim Hallaç, Dilek Diltekin, Mücahit Bahadır Köle, Yıldırım Doğan gözaltına alınarak TEM’e götürüldü.

Kızıl Bayrak Sahibi ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü Tayfun Altıntaş da baskınlar sırasında gözaltına alındı.

MİB: Susturmak istedikleri
metal işçilerinin sesidir!

Polis operasyonunun ardından açıklama yapan MİB, şu ifadelere yer verdi:

"Metal işçisi; Gün birliği güçlendirme günüdür!

Metal işçisi arkadaşlar, başta Bursa olmak üzere ayağa kalkan metal işçilerinin buluşma noktasına; Metal İşçileri Birliği’ne bugün polis saldırısı gerçekleştirilmiştir. Metal İşçileri Birliği çalışanları Bursa’da evleri basılarak gözaltına alınmışlardır.

MESS ve onun politikalarının uygulayıcısı hükümet metal işçilerinin mücadelesini boğamayınca saldırıya geçti. Metal sürecinin başından beridir mücadeleyi kucaklamaya çalışan öncü işçilere saldırmış Metal İşçileri Birliği’nin sesini boğmak istemiştir.

Bu saldırı hiç de plansız değildir. Sermayenin politikaları doğrultusunda hareket eden hükümet MESS ile ortak çalışmış, metal işçilerine eş zamanlı operasyon başlatmışlardır. Dün gece Coşkunöz fabrikasında işçileri kırma girişimi ile Metal İşçileri Birliği’nin sesini boğma saldırısı aynıdır. Bugün Renault’ta polis yığan, tutuklama tehditleri yağdıranlar umduklarını bulamamışlardır. Kısacası MESS elindeki son kozu oynamıştır.

Ancak MESS’in oyunu gene boşa düşmüştür. Ne Metal İşçileri Birliği’ni boğabilmiş ne de direnen fabrikaları kırabilmiştir. Metal işçilerinin sesi olan Metal İşçileri Birliği yayınına ve işçilerin kürsüsü olmaya devam ediyor, edecektir.

Buradan tüm metal işçilerini Metal İşçileri Birliği’ni sahiplenmeye, gözaltına alınan arkadaşlarına sahip çıkmaya çağırıyoruz."

Metal işçisinin birliği ve direnişi hedefte

On binlerce metal işçisinin ülkenin dört bir yanında MİB öncülüğünde sermaye ve işbirlikçi Türk Metal çetesinin karşısına dikilmesini acizlikle izleyen kirli ittifakın, MİB’e yönelik operasyona ilişkin sunduğu gerekçeler saldırının metal işçisinin mücadelesine yönelik olduğunun özü ve özeti oldu.

Sahibinin sesi Anadolu Ajansı tarafından servis edilen haberde, ‘istihbari çalışmalar sonucu, 15 Mayıs’tan itibaren 4 ayrı fabrikada iş bırakılması eylemlerinin, şehrin dışından gelen kişiler tarafından yönlendirildiği’ iddia edildi.

MİB çalışanlarının gözaltına alınması ‘İşçileri eyleme teşvik etmek suretiyle üretimin durdurulması ve iş yerlerinin tahliye edilmemesi, oluşan toplumsal kaos ortamından istifadeyle örgütsel tabanlarını genişletme amacı taşıdıkları’ yönündeki komplocu iddialarıyla gerekçelendirilirken on binlerce metal işçisinin fabrikalarda üretimi durdurduğu haklı ve meşru direnişi ‘Şüphelilerin eylemlerini, sosyal paylaşım ağı üzerinde kurdukları Metal İşçileri Birliği (MİB) isimli grup ile Kızılbayrak adlı dergi üzerinden yaptıkları yayınlar ve oluşturdukları Fabrikalar Arası Kurul (FAK) toplantılarında alınan kararlarla gerçekleştirdikleri öne sürüldü" denilerek hedef alındı.

Polis operasyonunun gerekçesinde, bir dizi fabrikadan öncü işçinin yer aldığı Fabrikalar Arası Kurul’un hedef alınması operasyonun asıl amacının metal işçisinin mücadelesini boğmak olduğunu gösterdi.

 

 

 

 

Metal işçisinin sesini-soluğunu kesemezsiniz!

 

Haftalardır gazetemizi ve 20 yılı aşkın süredir büyük bir kararlılıkla sürdürdüğümüz mücadele geleneğini hedef alan tehdit ve karalamaların ardından bu sabah aralarında yazı işleri müdürümüz Tayfun Altıntaş’ın da bulunduğu 10 kişinin gözaltına alındığı polis operasyonu, defalarca kez benzer saldırıların hedefi olan gazetemizi şaşırtmadı.

MESS ve onun sadık hizmetkarı Türk Metal çetesinin on yıllardır baskı ve zorbalıkla ayakta tuttuğu kölelik düzenine karşı ayağa kalkan metal işçisinin büyük direnişini ezmenin metal işçisinin sesini kesmek, soluğunu tıkamak olduğunu bilen sermaye devleti ve onun polisi, efendisi sermayenin talimatını yerine getirerek devrimci işçiler ve gazetemizin yazı işleri müdürü Tayfun Altıntaş’ı metal direnişinin kalbi olan Bursa’da düzenlediği ev baskınlarıyla gözaltına aldı. Bir süredir metal direnişindeki gelişmeleri takip etmek üzere Bursa’da bulunan yazı işleri müdürümüz Tayfun Altıntaş, yüzlerce metal işçisinin toplu istifa için buluştuğu 5 Mayıs’ta Türk Metal çetesinin adamlarının saldırısına uğrayarak yaralanmıştı.

20 bine yakın metal işçisinin şalterleri indirip üretimi durdurduğu bir evrede yaşanan polis operasyonunun amacı bellidir. Amaç; metal işçisinin öncüleriyle olan bağını koparmak, onun mücadelesinin açığa çıkardığı devrimci gerçeklerin işçi ve emekçilere ulaşmasını engellemek ve nihayetinde metal işçisinin direnişini boğmaktır.

Bu sabah saatlerinde Bursa’da gerçekleşen polis operasyonunda gazetemizin yazı işleri müdürü Tayfun Altıntaş gözaltına alınması, MESS ve Türk Metal çetesinin haftalardır sürdürdüğü kara propaganda ve hedef göstermelerin ardından tesadüf değildir.

Yazı işleri müdürümüzün de aralarında bulunduğu 10 kişinin gözaltına alındığı polis operasyonuna gerekçe olarak sunulan “Şüphelilerin eylemlerini, sosyal paylaşım ağı üzerinde kurdukları Metal İşçileri Birliği (MİB) isimli grup ile Kızılbayrak adlı dergi üzerinden yaptıkları yayınlar ve oluşturdukları Fabrikalar Arası Kurul (FAK) toplantılarında alınan kararlarla gerçekleştirdikleri” ifadeleri operasyonun arkasında yatan gerçeklerin yalın bir özetidir.

Bir kez daha altını kalın harflerle çizerek söylüyoruz. Bu mücadelenin sesi-soluğu olan metal işçisinin Kızıl Bayrak’ını teslim alıp susturabileceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz.

Hukuksuz, keyfi ve zorbaca girişimlerinize ve saldırılarınıza son verin, gazetemizin yazı işleri müdürü Tayfun Altıntaş’ı derhal serbest bırakın!

Tayfun Altıntaş derhal serbest bırakılsın!

Devrimci basın susturulamaz!

Kızıl Bayrak
kizilbayrak.net
20 Mayıs 2015


 
§