22 Mayıs 2015
Sayı: KB 2015/20

Gözaltılar, baskılar, provokasyonlar sökmeyecek
Metal direnişinden notlar
Metal işçileri 'yeni'yi yaratacak!
MESS-polis-Türk Metal’den MİB’e operasyon
Baskı ve saldırılarınız boşuna
Metal işçisinin sesi olmaya devam edeceğiz!
MİB’le dayanışma açıklamaları
Metal fırtınası kasırgaya dönüştü
Tofaş işçileri: Gemileri yaktık!
Metal direnişi sermayenin belini büktü
‘MİB operasyonu’ eylemlerle protesto edildi
2015 Toplu Sözleşmesi’ne doğru
MİB emektir, MİB dayanışmadır, MİB zaferin adıdır!
BİR-KAR’dan Avrupalı işçilere çağrı
Bursa’da Türk Metal'in saltanatı çöktü, sıra Trakya’da!
Haklarımızı yasalarla değil, fiili-meşru mücadeleyle kazanacağız!
Şimdi daha güçlüyüz!
İşçi ve emekçilere devrim çağrısı
Seçim vaatleri ve kadınlar
Yalan vaatlere kanmayalım yüzümüzü devrime dönelim!
Gençliğe çağrımızdır: Metal işçileriyle dayanışmayı büyütelim!
Almanya G7 protestolarına hazırlanıyor
Dünyadan grev ve eylemler
Karanlığı dağıtan çekiç metal işçisinin elinde!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Gençliğe çağrımızdır: Metal işçileriyle dayanışmayı büyütelim!

 

#GençlikDirenenMetalİşçilerininYanında!

Renault’ta, Tofaş’ta, Coşkunöz’de, Mako’da üretim durdu...

- TALEPLER BELLİ: Ücretler her yerde iyileştirilecek, işçilerin kendi örgütlülükleri, temsilcileri kabul edilecek, hiçbir işçi işten atılmayacak, dayanışma aidatı alınmayacak...

- Bu talepler üzerinden daha ONLARCA FABRİKADA dayanışma eylemleri yayılıyor...

- İŞÇİ SINIFI fabrika fabrika, bölüm bölüm örgütleniyor...

- Tüm fabrikalar KOORDİNELİ bir şekilde, Fabrikalar Arası Kurul üzerinden mücadelelerini örgütlüyor...

Gençliğin yolu işçi sınıfının yoludur!

Devrimci Gençlik Birliği olarak gençliği mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz:

- Metal işçilerinin mücadelesini gençliğin bütün kesimlerine ulaştırmalıyız.

- İşçilerin haklı taleplerinin sahiplenilmesini sağlamalı, talepler yerine getirilmediği koşulda, işçilerin mücadelesini büyütecek eylemler örgütlemeliyiz.

- Sosyal medyayı (yukarıdaki hashtag’i yayarak), kafeleri, kent merkezlerini, üniversiteleri, liseleri, ortaokulları..., dershaneleri, tüm sınıfları, kantinleri, yemekhaneleri, yurtları metal işçilerinin direnişiyle, talepleriyle ve örgütlü bir hazırlıkla sarsmalıyız.

- Her türlü desteği örgütlemeliyiz (ACİL olarak BATTANİYE), maddi, manevi, eylemli dayanışma ortaya koymalıyız.

Devrimci Gençlik Birliği

19 Mayıs 2015

 

 

 

 

 

İzmir DGB Mayıs şehitlerini andı

 

İzmir Devrimci Gençlik Birliği 18 Mayıs’ta yaptığı eylemle Denizler’i, İbrahim Kaypakkaya’yı, Nurhak şehitlerini, Haki Karer ve Dörtler’i andı.

Güzeltepe Sağlık Ocağı önünde “Darağaçlarından Diyarbakır zindanlarına gençliğin yolu devrime çıkar!” şiarıyla düzenlenen ve “Düzene karşı devrim!” pankartının açıldığı eylemde, devrimcilerin mirasının bugün genç komünistlerin omuzlarında olduğu ve devrimci önderlerin yolunun parlamentoya değil hala devrim ve sosyalizme çıktığı ifade edildi.

Eylemde yapılan basın açıklamasında, Mayıs şehitleri anıldıktan sonra “Biliyoruz ki kapitalist düzenin efendileri hiçbir zaman devrimcilerin kanını dökmekten geri durmamışlardır ve durmayacaklardır da. Çünkü devrimcilerin safı onların kanlı saltanatları altında ezilen milyonların safıdır” denildi.

Açıklamanın devamında şunlar ifade edildi: “İbo’yu, Denizler’i, Dörtler’i, Haki Karer’i katledenler sanmasınlar ki saltanatlarını koruyabilecekler. Çünkü onların mirasını her dönem taşıyan ve taşıyacak olan devrimciler var olacaklardır bu topraklarda.”

Seçim arifesinde olunan şu günlerde, devrim şehitlerinin yolunun hala devrim ve sosyalizme çıktığı vurgulanan açıklamada şunlar ifade edildi:

Bugün yine bir seçim arifesindeyiz ve  birileri yine çıkıp devrimci önderlerin mirasına sahip çıktıklarını ve o mirasın yolunun da bugün parlamentoya çıktığını söyleyecekler. Ama biz biliyoruz ki bugün Haki Karer ve Dörtler’in yolunda gitmek serhildanlarla Kürdistan sokaklarını efendilere dar etmektir. İbo’ya, Denizler’e sahip çıkmak demek bugün yüzünü Bursa’daki metal direnişine dönmek ve elini şaltere atıp bir aydır Türk Metal çetesine ve burjuvazinin en büyük efendilerinin örgütü MESS’e Bursa’yı dar eden metal işçilerinin sesine ses vermek demektir.”

 Basın açıklamasının ardından İzmir 2. Bölge Bağımsız Sosyalist Milletvekili Adayı Muharrem Subaşı söz aldı. Subaşı konuşmasında özetle şunlara değindi;

Bugün bu topraklarda artık iki ayrı dünya iki ayrı sınıf vardır. Ve bugün devrimci önderlerin mirasına sahip çıktığını söyleyenler, devrimci önderlerin gerçek temsilcisi olduklarını belirtenler ve temsil ettikleri yer olarak da parlamentoyu gösterenler bu düzenin içinde kaybolmaya mahkumdur. Denizler’in, İbolar’ın, Haki Karer ve Dörtler’in gerçek temsilcisi sınıf devrimcileridir. Bizler buradan tüm işçi ve emekçileri devrimci önderlere sahip çıkmaya ve mücadeleye çağırıyoruz.”

Eylemde sivil polis ve çevik kuvvet ablukası dikkat çekti.

Kızıl Bayrak / İzmir

 

 

 

 

İÜ’de polis saldırısı

 

İstanbul Üniversitesi Merkez Kampüs’te 18 Mayıs’ta polis öğrencilere saldırdı. Ölüm yıldönümleri nedeniyle İbrahim Kaypakkaya ve Dörtler için hazırlanan pankartların birindeki Öcalan fotoğrafını bahane eden polis, çevik kuvvet ekibiyle okula girdi. Pankartları indirmek için saldırıya geçen polise öğrenciler de soda şişeleriyle karşılık verdi.

Saldırıda 10 öğrenciyi gözaltına alan polis, asılı afiş ve pankartları indirdikten sonra okuldan ayrıldı.

Ardından İbrahim Kaypakkaya ve Dörtler için tekrar bir pankart hazırlanarak ana kapıya yüründü. Yürüyüş boyunca “Yaşasın devrimci dayanışma!”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür!”, “Şehit namirin!”, “Katil polis üniversiteden defol!” sloganları atıldı, devrim şehitlerinin isimleri okunarak “Yaşıyor!” diye haykırıldı. Ana kapıya gelindiğinde basın açıklaması okundu ve tekrar okul içerisine dönüldü. Yangın kulesinin yanına gelindiğinde orada duran çevik kuvvet otobüslerine taş ve sodalar ile saldırıldı. Polis, otobüslerini alarak kaçmak zorunda kaldı. Atılan sloganların ardından eylem sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul

 
§