22 Mayıs 2015
Sayı: KB 2015/20

Gözaltılar, baskılar, provokasyonlar sökmeyecek
Metal direnişinden notlar
Metal işçileri 'yeni'yi yaratacak!
MESS-polis-Türk Metal’den MİB’e operasyon
Baskı ve saldırılarınız boşuna
Metal işçisinin sesi olmaya devam edeceğiz!
MİB’le dayanışma açıklamaları
Metal fırtınası kasırgaya dönüştü
Tofaş işçileri: Gemileri yaktık!
Metal direnişi sermayenin belini büktü
‘MİB operasyonu’ eylemlerle protesto edildi
2015 Toplu Sözleşmesi’ne doğru
MİB emektir, MİB dayanışmadır, MİB zaferin adıdır!
BİR-KAR’dan Avrupalı işçilere çağrı
Bursa’da Türk Metal'in saltanatı çöktü, sıra Trakya’da!
Haklarımızı yasalarla değil, fiili-meşru mücadeleyle kazanacağız!
Şimdi daha güçlüyüz!
İşçi ve emekçilere devrim çağrısı
Seçim vaatleri ve kadınlar
Yalan vaatlere kanmayalım yüzümüzü devrime dönelim!
Gençliğe çağrımızdır: Metal işçileriyle dayanışmayı büyütelim!
Almanya G7 protestolarına hazırlanıyor
Dünyadan grev ve eylemler
Karanlığı dağıtan çekiç metal işçisinin elinde!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

İşçi ve emekçilere devrim çağrısı

 

Sınıf devrimcileri hafta boyunca düzenin seçim oyununa karşı devrim ve sosyalizm çağrısını işçi ve emekçilere taşımaya devam etti.

Sınıf devrimcileri “Ne seçim, ne meclis; çözüm devrimde kurtuluş sosyalizmde!” ve “Kahrolsun sermaye diktatörlüğü, yaşasın sosyalist işçi-emekçi cumhuriyeti!” şiarlarının yer aldığı BDSP afişlerini ve “Tek yol devrim” çağrısının yükseltildiği aday afişlerini kullanmaya devam etti. Seçim bildirgeleri de işçi ve emekçilere ulaştırıldı.

İstanbul

Esenyurt

14 Mayıs’ta BDSP afişleri, Doğan Araslı Caddesi, Tabela ve Depo’ya yaygın bir şekilde yapıldı, duvarlar devrim ve sosyalizmin şiarlarıyla donatıldı.

15 Mayıs sabahı ise Esenyurt Köyiçi’nden başlayarak Kıraç’a kadar işçilere devrimci seçim bildirgeleri ulaştırıldı.

16 Mayıs’ta da BDSP afişleri ve “Tek yol devrim!” şiarıyla çıkan aday afişi Yeşil Cami, Balıkyolu, Yeşilkent ve Tokat mahallerine, işçilerin yoğun olarak kullandığı geçiş güzergahlarına yaygın bir şekilde yapıldı.

Sınıf devrimcileri Esenyurt Depo Kapalı Cadde’de açtıkları standla işçi ve emekçilere bildirgelerini ulaştırırken, Kızıl Bayrak gazetesinin satışını gerçekleştirdi. Ayrıca Bursa’da direnen metal işçileriyle dayanışma çağrısı yapıldı.

Örnek Mahallesi’nde ise Cumartesi günleri kurulan pazarda devrimci seçim bildirgesi emekçilere ulaştırıldı.

17 Mayıs’ta sabah saatlerinden itibaren Esenyurt’un dört bir yanı afişlerle donatıldı. Balıkyolu Köprüsü, Yenikent, Örnek, Kuzuyolu, Bağlarçeşme, Fatih mahalleleri ile Esenyurt Köyiçi, Doğan Araslı Bulvarı, Tabela, Esenyurt Devlet Hastanesi ve Kıraç’ta yapılan afişlerle “Tek yol devrim!” çağrısı yükseltildi.

Afiş çalışmasının ardından Esenyurt Meydanı’na kurulan çadır ve açılan standla çalışmalar sürdürüldü.

BDSP flamalarının da asıldığı standda seçim bildirgesinin yanı sıra aday bildirileri de yaygın olarak kullanıldı. Kızıl Bayrak gazetesinin satışının gerçekleştiği çalışmada birçok işçi ve emekçi ile sohbet edildi. Zabıtaların “izniniz var mı?” sorusu devrimci bir tutumla karşılanarak çalışma devam etti.

Sefaköy

Sınıf devrimcileri 15 Mayıs’ta Sefaköy Metrobüs Durağı çıkışında bildiri dağıtımı ve Kızıl Bayrak gazetesi satışı gerçekleştirdi. Dağıtım boyunca konuşmalar yapılarak işçi ve emekçilere düzenin seçim oyununu bozma, işçilerinin onurlu mücadelesiyle dayanışmayı büyütme çağrısı yapıldı.

16 Mayıs’ta ise Sefaköy metrobüs çıkışına seçim çadırı açan BDSP’liler emekçilere örgütlenme çağrısını yükseltti.

Soma’nın yıldönümünde işçi katliamını anlatan fotoğraf sergisi açan BDSP’liler Soma’nın katillerine oy vermeme, hesap sorma çağrısı yaptılar.

Kölece yaşam ve çalışma koşullarına karşı örgütlenme çağrısının yükseltildiği çadırda ayrıca Mayıs şehitlerinin resimlerinden oluşan sergi köşesi de oluşturuldu.

Faaliyet sırasında çok sayıda seçim bildirgesi, aday bildirisi, Kızıl Bayrak gazetesi, Liselilerin Sesi dergisi işçi ve emekçilere, gençlere ulaştırıldı.

17 Mayıs’ta sabah erken saatlerde seçim afişleri 5 farklı ekiple İnönü Mahallesi, Halkalı Fabrikalar Caddesi ve çevresi, Yenibosna, İkitelli Mehmet Akif ve Atatürk mahalleleri, Bakırköy ve Sefaköy’de kullanıldı.

Öğle saatlerinde ise Bakırköy’de stand açılarak işçi ve emekçilere devrim ve sosyalizm mücadelesini büyütme çağrısı taşındı.

20 Mayıs’ta sabah 07.00-08.30 saatleri arasında da İkitelli Sanayi girişinde yapılan dağıtımlarla devrim çağrısı işçilere ulaştırıldı.

Yenibosna metrobüs çıkışında açılan seçim standında işçi ve emekçilere sesli çağrı yapıldı. Seçimin aldatmaca olduğunu anlatan cıngıl faaliyet boyunca açık tutuldu. Yoğun bildiri dağıtımının yapıldığı faaliyet boyunca çok sayıda kişiyle seçimler ve metal işçilerinin eylemleri üzerine sohbet edildi. Yenibosna Metrobüs Durağı’nın çevresinde birçok noktaya “Tek yol devrim!” yazılamaları yapıldı. Yaklaşık 6 saat süren faaliyet, geçiş yoğunluğunun azalmasıyla sonlandırıldı. 

GOP

14 Mayıs’ta Gaziosmanpaşa bölgesinde “Ne seçim ne meclis çözüm devrimde kurtuluş sosyalizmde!” ve “Yaşasın sosyalist işçi emekçi cumhuriyeti!” şiarlı afişler Yeşilpınar, Alibeyköy güzergâhına yapıldı. Aynı afişler Topkapı’da da yaygın olarak kullanıldı. BDSP’nin çıkardığı seçim bildirgeleri ve aday bildirileri de Cevizlibağ’da 07.00-08.30 saatleri arasında dağıtıldı.

Afiş çalışması 15 Mayıs’ta da Gazi Mahallesi’nin merkezi noktalarında sürdürüldü.

Kartal

Kartal’da 17 Mayıs’ta sabah saatlerinde Yukarı Mahalle, Petrol-İş Mahallesi ve Kızılay Bulvarı’na BDSP’nin seçim afişleri yoğun bir şekilde yapıldı. Afiş çalışmasının yanı sıra Bursa’da direniş bayrağını yükselten metal işçilerinin sesini Kartallı işçi ve emekçilere taşımak için Kartal’ın çeşitli noktalarına yazılamalar yapıldı.

Ayrıca 42 yıl önce işkencede katledilen İbrahim Kaypakkaya yazılamalarla anıldı.

Bankalar Caddesi’nde gerçekleştirilen Kızıl Bayrak satışı sırasında yapılan ajitasyon konuşmalarıyla yine düzenin seçim oyununu bozma çağrısı yapıldı. Bursa’da mücadeleyi büyüten metal işçileriyle dayanışma çağrısı yükseltildi.

Akşam saatlerinde ise Petrol-İş Mahallesi’nde BDSP’nin seçim bildirgeleri işçi ve emekçilere ulaştırılarak Kızıl Bayrak gazetesi satışıyla çalışmalar devam etti.

Sınıf devrimcileri 19 Mayıs’ta da Bankalar Caddesi’nde yaptığı dağıtım ve gazete satışlarıyla seçim oyununa karşı mücadele çağrısını sürdürdü. Bursa’da direnişte olan metal işçilerinin mücadelesi işçi ve emekçilere anlatıldı.

Ankara

Ankara’nın farklı bölgelerinde yürütülen seçim çalışmalarıyla işçi ve emekçiler düzen partilerinden hesap sormaya ve devrim mücadelesini yükseltmeye çağrıldı.

14 Mayıs günü Yüksel Caddesi’nde stand açarak bildiri dağıtan sınıf devrimcileri ajitasyonlar eşliğinde faaliyetlerini sürdürdüler. 15 Mayıs günü de Sakarya Caddesi’nde açılan standla seçim bildirgesinin dağıtımı yapıldı. Emekçilerle yapılan sohbetlerin ardından otobüs duraklarında ve Çankaya Belediyesi çevresinde bildirge dağıtımı sürdürüldü.

Sincan, Mamak ve Kızılay’da 19 Mayıs’ta yürütülen pratik faaliyetle işçi ve emekçilere seslenen sınıf devrimcileri, haftalık olarak seçim gündemli seminerlerle bu süreci bir eğitim sürecine dönüştürdüler.

Seçim standında Mayıs ayında şehit düşen devrimcilerle ilgili fotoğraf sergisi açıldı. Sergide İbrahim Kaypakkaya’nın hayatını ve ‘71 devrimci kopuşunu anlatan görseller de yer aldı. Ayrıca Soma Katliamı gündemli resimler ve baret de kondu. Sergiler emekçilerin ilgisiyle karşılandı.

20 Mayıs’ta seçim çalışmaları Yüksel Caddesi ve Sakarya Meydanı’nda açılan standlar ve Kızılay çevresine yapılan afişlerle devam etti.

Sincan’da seçim çalışmaları afişlerle başlamış oldu. Kapı kapı dolaşılarak yapılan bildirge dağıtımlarında seçimler üzerine anlamlı tartışmalar yürütüldü. 20 Mayıs’ta 12. Cadde’deki Gimsa önünde BDSP önlükleriyle seçim bildirgesinin dağıtımı yapıldı.

Bu hafta “Reformizm ve Devrim” başlığıyla yapılan eğitim çalışmasında ise meclisin ve seçimlerin kitleleri aldatmadaki rolü, sınıf devrimcilerinin bu role rağmen neden seçimlere girdiği, düzen ve devrim, demokratik talepler ve sosyalizm, düzen partilerinin sahte seçim vaatleri konuşuldu.

Sınıf devrimcileri Mamak’ta da yaygın bir şekilde kullandıkları afişlerle gerçek çözümün devrimde ve sosyalizmde olduğu propagandasını yaptılar.

18 Mayıs sabah saatlerinde Kızılay “Tek Yol Devrim!” şiarlı Melek Altıntaş aday afişleri ve “Yaşasın Sosyalist İşçi Emekçi Cumhuriyeti” şiarlı Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) afişleri ile donatıldı.

19 Mayıs’ta sabah saatlerinde yine Meşrutiyet Caddesi, Konur Sokak, Yüksel Caddesi, Karanfil Sokak, Atatürk Bulvarı, Mithatpaşa Caddesi, Sakarya Meydanı, Ziya Gökalp Caddesi olmak üzere oldukça yaygın bir şekilde afiş çalışması yapıldı.

Gün boyu DGB-DLB standı Konur Sokak’a açılarak DGB-DLB’nin metal işçileri ile dayanışmaya çağıran bildirisinin dağıtımı gerçekleştirildi.

Akşam 17.00’de ise Güvenpark’ta toplu dağıtım gerçekleştirildi.

Sınıf devrimcileri Ege Mahallesi otobüs durakları, Karanfil 1 Sokak ve Yüksel Caddesi boyunca topluca yürüyerek dağıtımı sürdürdü.

DGB-DLB’liler akşam Sakarya’da ve Ziya Gökalp Caddesi’ndeki belirli otobüs duraklarında seçim bildirisi ve aday bildirgesi dağıtımını sürdürdü.

İzmir

İzmir Menemen’de 14 Mayıs’ta Perşembe pazarında seçim standı açılarak aday bildirileri dağıtıldı. Pazar dağıtımının ardından Menemen Hıdırtepe Mahallesi’ne gidilerek kapı kapı dolaşıldı ve seçim bildirgelerinin yanı sıra aday bildirisinin dağıtımı gerçekleştirildi.

Diğer yandan Menemen Asarlık servis duraklarında seçim çadırı açılarak işçilere seçim bildirgeleri ulaştırıldı. Akşam saatlerinde ise Yeni Mahalle’de açılan seçim çadırı ile birlikte kapı kapı dolaşılarak devrimci seçim faaliyetinin amacı aktarıldı.

17 Mayıs Pazar günü Menemen Pazaryeri’ne açılan seçim standında aday bildirileri ve BDSP’nin seçim bildirgeleri emekçilere ulaştırıldı. Ses cihazı ile hem konuşmalar yapıldı hem de türkü ve devrimci marşlarla emekçilere seslenildi.

Pazar dağıtımından sonra İngiliz Tepe Uğur Mumcu Parkı’nda seçim çadırı açıldı. Seçim çadırına işçilerin, kadınların ve gençlerin ilgisi oldukça yoğundu. Mahalleden gelenlerle birlikte seçim çadırı gecenin ilerleyen saatlerine kadar açık kaldı. Son olarak çekilen halaylarla çadır kaldırıldı.

Sınıf devrimcileri 19 Mayıs’ta sabah saatlerinde Harmandalı sokaklarını Bağımsız Sosyalist Milletvekili Adayı Muharrem Subaşı’nın aday afişleriyle donattı.

Öğlen saatlerinde ise sınıf devrimcileri Evka2 konutlarında BDSP seçim bildirgesi ve aday bildirgesini işçi ve emekçilere ulaştırdılar. Ardından Karşıyaka İzban çıkışına açılan seçim çadırıyla faaliyet sürdürüldü.

Mersin

Sınıf Devrimcileri Mersin’de çeşitli semtlere yaptığı afişlerle seçime yönelik faaliyetlerini sürdürdü.

Özellikle merkezi yerlere ve işçi servislerinin kalktığı yol güzergâhlarına yapılan afişlerin yanı sıra işçi ve emekçilerin yoğun olarak yaşadığı mahallelere gidilerek BDSP seçim bildirgesi dağıtımları da kapı kapı yapıldı.

Kızıl Bayrak gazetesi ve seçim bildirgeleri ulaştırılan mahallelerde işçi ve emekçilerle seçimler ve Bursa’daki metal işçilerinin direnişleri üzerine sohbetler gerçekleştirildi.

Kocaeli

Metalden petro-kimyaya üretimde önemli yer tutan pek çok sektörün bulunduğu bir işçi kenti olan Kocaeli’de, işçi sınıfının sermayeye, sermayenin sınıf içindeki uzantıları olan sendikal bürokrasiye, bununla birlikte sermayenin  işçi sınıfını bölmek için devreye soktuğu şovenizm, dinsel, mezhepsel ayrımları körükleyen ideolojik saldırılarına karşı işçi sınıfının bağımsız devrimci sınıf tutumunu açığa çıkartmak hedefiyle yürütülen devrimci faaliyet seçimler üzerinden devam ediyor.

Açılan standlarda, mahallelerde kapı kapı sürdürülen faaliyetle işçi ve emekçilerle işçi sınıfın devrimci programı üzerine konuşmalar gerçekleştiriliyor.

Yoğun bir akışın olduğu Gebze Çarşı’da sıklıkla açılan standda da seçim bildirgeleri üzerinden düzen partilerinin teşhiri yapılıyor, sınıfın gündemleri üzerine tartışmalar gerçekleştiriliyor, işçi ve emekçiler taraf olmaya çağrılıyor.

Bununla birlikte, düzenin programları aynı olan sermaye partilerine karşı işçi sınıfının devrimci programı çeşitli şiarlar üzerinden işleniyor.

“Tek yol devrim!”, “Ne seçim ne meclis; çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmde!”, “Kahrolsun sermaye diktatörlüğü yaşasın sosyalist işçi-emekçi cumhuriyeti!” şiarlı afişler de işçilerin oturduğu mahallelerde kullanılıyor.

19 Mayıs günü Gebze’de stand açılırken, Güzeller Mahallesi’nde ve Kürt işçilerin yoğunluklu oturduğu Mevlana Mahallesi’nde pek çok yere gerçek çözümün sosyalizm mücadelesinde olduğunu ifade eden afiş çalışması gerçekleştirildi.

Kızıl Bayrak / İstanbul – Ankara- İzmir- Gebze - Mersin

 
§