14 Ağustos 2015
Sayı: KB 2015/31

Kirli savaşa, faşist baskı ve devlet terörüne karşı birleşik-militan mücadeleye!
Emperyalist koalisyon halklara karanlık bir gelecek hazırlıyor!
Kapitalizm ulusal sömürü ve kirli savaşların kaynağıdır
Bu devlet ne yapmadı ki?
Savaş ve saldırganlığın suçlusu kim?
Kürdistan’da devlet terörü ve direniş
İstanbul ve Ankara’da Barış Bloku mitingleri
Ankara’da 4 sınıf devrimcisi tutuklandı
Yaşasın devrim! Yaşasın sosyalizm!
BDSP’den operasyon ve devlet terörüne karşı eylemler
Devlet terörü alabildiğine sürüyor!
AKP-CHP koalisyonu: Sistemin ve egemen sınıfın öncelikli tercihi
Barış sorunu - V. İ. Lenin
“Mücadelemiz dışarıda da içeride de devam edecek”
“Elimizden gelen savaşı, gayreti sonuna kadar göstereceğiz!”
Mersin serbest sömürü bölgesi
İş cinayetleri
Maden patronlarına 2019’a kadar güvence
“Sanat, mücadele içinde bir araç, bir silah bizim için!”
Dünyada işçi ve emekçi eylemleri
Filistin’de öfke birikiyor
Halid Barakat’la röportaj...
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

İstanbul ve Ankara’da
Barış Bloku mitingleri

 

Barış Bloku’nun çağrısıyla 9 Ağustos’ta İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirilen mitinglerde AKP’nin savaş politikaları protesto edildi.

İstanbul

Bakırköy Halk Pazarı’nda gerçekleştirilen mitingde “AKP savaş istiyor barışı biz inşa edeceğiz!” yazılı pankart sahneye asıldı.

Saygı duruşunun ardından Barış Bloku adına Gençay Gürsoy konuşma yaptı. Gürsoy, Yüksekova’da polisin işçileri tehdit ederek “Ne yaptı bu devlet size” sözlerini hatırlattı ve Maraş, Çorum, Sivas, Dersim ve “Hayata Dönüş” katliamlarını saydı. AKP’nin 7 Haziran’daki yenilgisiyle baskı politikalarının başladığını belirten Gürsoy, “Rojava ve Suriye halkının bombalanmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Gürsoy, savaşın yarattığı yıkımları teşhir ederek savaş politikalarının son bulmasını ve “barış” görüşmelerinin yeniden başlatılmasını istediklerini belirtti.

Ardından Barış Anneleri adına söz alan Döndü Engin çocuklarının ölmesini istemediklerini belirterek savaşın sonlandırılması çağrısı yaptı.

Suruç’taki bombalı saldırıda yaralanan ve günler sonrasında kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Vatan Budak’ın babası Murat Budak da mitingde söz alarak insanlık dışı katliamları unutmadıklarını ve asla unutmayacaklarını söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise AKP’nin savaş politikalarını teşhir ettiği konuşmasında Davutoğlu’nun ‘çocuklarımızı feda etmeye hazırız’ sözünü eleştirdi. Sandığa gitmekten korkmadıklarını ifade eden Demirtaş, “Erken seçim yaptıklarına onları pişman edeceğiz” dedi.

“Evlatlarımızın kanı üzerinden yeterince oy alamayınca operasyonları sürdürüyorlar. Bu AKP’nin sonu olacak. Savaştan beslenen kapitalizmin en kirli halini bize yaşatan elimizdekileri alanlara son verilmeli” sözleriyle konuşmasına devam eden Demirtaş, “Ateşkes hemen olmalı” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu’na “Savaşı başlatan sizsiniz bize talimat vermeye son ver” diyen Demirtaş, daha sonra “IŞİD’le arana mesafe koy” ifadelerini kullandı.

Baskı ve gericilik uygulamalarını da teşhir eden Demirtaş, “Bedel ödemekten korkmuyoruz” diyerek “Kazanan halklar, emekçiler, kadınlar olacak” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Ankara

Ankara’da Sakarya Meydanı’nda gerçekleştirilen miting Silopi’de devlet teröründe katledilenler ve devrim şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı.

Ardından yapılan basın açıklamasında AKP’nin savaş ve saldırganlık politikaları teşhir edilerek, yıllardır Kürt halkı başta olmak üzere Türkiye’nin tüm halklarından anaların on yıllarca süren savaşta gözyaşı döktüğü ifade edildi. AKP’nin desteklediği dinci-gerici IŞİD çetesine karşı direnen her bir neferin özgürlük ve barış mücadelesinde yitirildiği, bu mücadelenin savaş isteyenlere karşı yükseltilmeye devam edeceği vurgulandı. Silopi’de son günlerde yaşanan katliam protesto edilerek AKP’nin bu kirli katliamlar yoluyla halkların özgürlük ve barış mücadelesini yok etmeye çalıştığı belirtildi.

Ardından HDP Milletvekili Erol Dora söz alarak Laz, Çerkes, Kürt, Türk, Ezidi ve Türkmenler gibi Ortadoğu’nun binlerce yıldır yan yana yaşamış halklarını birbirine kırdıran savaşlara karşı barışı savunmanın yaşamı ve kardeşliği savunmak anlamına geldiğini söyledi.

Barış şarkılarının söylenmesinin ardından kitle barış işareti oluşturacak şekilde el ele tutuştu. Eylem programı alkış ve zılgıtlarla sona erdi.

Kızıl Bayrak / İstanbul-Ankara

 

 

 

 

“Yaralı 6 YPG’li El-Nusra çetelerine teslim edildi”

 

YPG Kobanê Komutanlığı, Kuzey Kürdistan’da tedavi gören 6 YPG savaşçısının Türk sermaye devleti tarafından El-Nusra çetelerine teslim edildiği yönünde duyum aldıklarını açıkladı. Kobanê Komutanlığı, YPG savaşçılarının Bab El-Hewa sınır kapısından El-Nusra çetelerine teslim edildiği yönündeki duyumlarına ilişkin Türk devletinden acil bir açıklama beklediklerini kaydetti.

YPG resmi internet sayfasında yer alan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

DAIŞ çetelerine karşı savaşta yaralanan 6 arkadaşımız, tedavileri yapılmak üzere resmi yollardan Mürşitpınar sınır kapısından Bakûrê Kurdistan’a gönderilmiştir.

Ancak uzun süredir Bakûrê Kurdistan’da tedavi görmekte olan her 6 arkadaşımızla bir süredir bağlantımız kopmuş ve kendilerinden haber alınamamaktadır.

Aldığımız bilgilere göre, Türk devleti yaralı 6 arkadaşımızı da İdlib’e bağlı Bab El Hewa sınır kapısından Cebhet El-Nusra çetelerine teslim etmiştir.

Kobanê YPG Komutanlığı olarak Türk devletinin biran önce acilen bu konuya ilişkin bir açıklama yapmasını ve arkadaşlarımızı bize teslim etmesini istiyoruz.

Yaralı arkadaşlarımız şunlardır: Ahmed Şêrko, Omer Qadir, Rêber Seyho, Ehmed Helûm, Cemal Ehmed ve Beşîr Mihemed.”


 

 

 

Aşık yaralı olarak yakalandı

 

İstanbul’da 10 Ağustos sabahı ABD Konsolosluğu’na yönelik silahlı eylemin ardından Hatice Aşık isimli devrimci yaralı olarak gözaltına alındı.

HHB’nin Twitter hesabı üzerinden yaptığı bilgilendirmede, Aşık’ın ağır yaralı olduğu ve ameliyata alındığı belirtildi. HHB, ayrıca Aşık’ın vücudundan 8 kurşunun çıktığını ve çok kan kaybettiğini kaydetti.

Halk Cephesi’ne yakın sosyal medya hesaplarından ise Aşık’ın devlet tarafından katledilmesine izin vermemek için Şişli Devlet Hastanesi önüne çağrı yapıldı. Çağrının ardından hastane önüne giderek DHKC militanı Hatice Aşık’a sahip çıkan TAYAD’lı Aileler polis saldırısına uğradı. Polis saldırısı sırasında 10 kişi darp edilerek gözaltına alındı.

 
§