11 Eylül 2015
Sayı: KB 2015/35

Kirli savaşa, faşist baskı ve zorbalığa karşı...
Kirli savaş üniversitelere taşınacak!
Faşizme karşı sınıfın ‘barış’ı için mücadeleye!
Sermayenin sözcüleri saldırıları körüklüyor
MİB: Fabrikada sömürülüp kıyılan da biziz, cephede ölen de!
Sermaye devleti faşist çeteleri sokaklara saldı
Polis terörü artarak devam ediyor
Demirtaş: Kararı Erdoğan ve Davutoğlu aldı
“Boşuna çırpınmayın MİB yakanızı bırakmayacak!”
ORS işçileri: Beklenmeyen taş
GMİS yöneticilerinden Yeraltından Sesler’e saldırı
Pamsan işçileri direnişi patronun kapısına taşıdı
"Mülteci krizi" değil, kapitalist barbarlık!
Türkiye’nin ikiyüzlü göçmen politikası
Emperyalizmin “güvenlik konsepti” ve Ortadoğu işgali! - A. Serhat
Emperyalist rekabette son yapılan hamleler
FHKC Filistin Ulusal Konseyi toplantısına katılmayacak
Dünyada işçi ve emekçi eylemleri
Öğrettikleri, hatırlattıklarıyla Greif Direnişi
DEV TEKSTİL Eylül Ayı Genişletilmiş MYK Toplantısı Sonuç Bildirgesi
Yeni Greifler’in, yeni metal fırtınaların yolu: Meslek Liseleri!
İşçi bültenleri mücadeleyi yükseltmeye çağırıyor
“Güçlü bir kadın işçi örgütlenmesi için güne yüklenmeye!”
12. Mamak Kültür Sanat Festivali gerçekleştirildi!
Victor Jara’nın namuslu gitarı
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

MİB: Fabrikada sömürülüp kıyılan da biziz, cephede ölen de!

Birliğimizi ve kardeşliğimizi yaralamalarına
izin vermeyelim!

 

Arkadaşlar!

Karanlık günler yaşıyoruz. Bir düğmeye basıldı ve ülkemiz bir anda yeniden kan gölüne dönüştü.

Kardeşlerimizi, çocuklarımızı yitirmenin derin üzüntüsü içindeyiz.

Kardeşi kardeşe düşman yapan bir kör siyasetin bedelini ödüyoruz. Dökülen kanımızla, çektiğimiz acılarla besleniyorlar. Verdikleri kararlardan dolayı elleri titremiyor. Kahrolası iktidar aritmetiklerine kurban ediliyoruz.

Bunca acıyı yaşayan onlar değil. Biziz. Biz işçiler, emekçiler ve yoksul halkız. Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle, Lazıyla biz işçiler, yoksullar bedel ödüyoruz.

Fabrika dişlileri altında öğütülüyoruz, maden ocaklarında can veriyoruz, yetmiyor cephede de bizim çocuklarımız ölüyor. Kararı alanların çocukları cephede yok. Parasını bastırıp gece kulüplerinde sefa sürüyorlar. Bizim çocuklarımız yokluğun ortasında büyüyor, büyük emeklerle yetiştiriyoruz.

Sonra da karanlık planların ortasında kaybediyoruz.

Emperyalist karargahlarda, saraylarda alınan kararlarla yoksul evlerine ateş düşüyor.

Bu ülkede kararları biz veriyor olsak bunlar olmazdı. Çünkü hangi dili konuşuyor olursak olalım bizler kardeşliğin ne demek olduğunu, birlikte yaşamanın ne demek olduğunu iyi biliyoruz.

Emeğimizi sömürenlere karşı ayağa kalktığımızda hep birlikte kalkıyoruz. Omuz omuza mücadele veriyoruz.

Arkadaşlar! Acımızı paylaşalım, oyunu görelim, kardeşliğimizin bozulmasına izin vermeyelim. Bizi birbirimize düşürüp iktidar ve egemenlik uğruna ellerini ovuşturanların oyunlarına düşmeyelim. Acıları, dertleri, tasaları ortak olan emekçiler olarak kenetlenelim.

Birliğimizi ve kardeşliğimizi yaralamalarına izin vermeyelim.

Metal İşçileri Birliği

9 Eylül 2015

 

 

 

 

Belediye eşbaşkanlarına yönelik baskılar

 

Amed’in Bismil Belediye Eşbaşkanı Resul Sarı’nın Çöltepe Köyü'nde bulunan evinin yanı sıra kardeşi Emin Sarı, annesi Hüsna Sarı ve Fatih Mahallesi’nde ikamet eden kardeşi Recep Sarı’nın evine eş zamanlı olarak baskın gerçekleştirildi.

Yaklaşık 4 saat süren aramalarda evler, ahır, bahçe ve samanlıklar dedektör ile taranarak didik didik aranıp kazıldı. Aramanın ardından ise Bismil Belediye Eşbaşkanı Resul Sarı, kardeşleri Emin Sarı, Recep Sarı ve oğlu Ozan Sarı, gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Amed’e götürüldü.

“Öz yönetim” ilanı bahane edilerek daha önce gözaltına alınan Eruh Belediye Eşbaşkanı Hüseyin Kılıç, ise Siirt Valiliği’ne gönderilen yazı ile görevinden uzaklaştırıldı. Kılıç, devlet terörüne karşı “öz yönetim” ilanının ardından gözaltına alınmıştı.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 31 Ağustos’ta özyönetim ilanı gerekçe gösterilerek, “Örgüt üyesi olması” iddiasıyla tutuklanan Nusaybin Belediye Eşbaşkanı Sara Kaya, Mardin Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğü tarafından belediyeye gönderilen tebligatla görevinden uzaklaştırıldı.

 

 

 

 

Katil polis için bürokrasi jet hızıyla çalışmış

 

Katil polislerin yargılamasında ağır aksak işleyen düzen yargısı Ethem Sarısülük’ün katilini kollamak için jet hızıyla hareket etti.

Haziran Direnişi sırasında 1 Haziran 2013 tarihinde Ethem Sarısülük’ü Ankara’da katleden katil polis Ahmet Şahbaz’ın “duruşma sırasında saldırıya uğrayacağı” bahanesiyle Ankara Valiliği tarafından davanın kaçırılması için yapılan başvuru aynı gün içinde kabul edildi.

Katil Şahbaz için ‘olası kastla adam öldürme’ suçundan verilen 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası daha önce Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından bozularak dosya yerel mahkemeye gönderilmişti.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi ise duruşma için 7 Eylül tarihini belirledi.

Ancak bu sırada Ankara Valiliği 14 Ağustos’ta mahkemeye gönderdiği yazıyla katil polisin “duruşma sırasında saldırıya uğrayabileceği, öldürüleceği” iddiasında bulunarak dosyanın kaçırılmasını istedi.

Valilik yazısı üzerine Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nin ‘geçici heyeti’ aynı gün toplanarak dosyanın kaçırılması için Adalet Bakanlığı’na başvurma kararı aldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da mahkemenin verdiği kararı, aynı gün Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’ne gönderdi.

Kes-yapıştır yöntemiyle hazırlanan metinler sonucunda Adalet Bakanlığı’nın dosyayı gönderdiği Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi, davanın Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verdi.

Sonrasında ise Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi dosyanın Aksaray’a kaçırılmasına ve katil polisin serbest bırakılmasına karar verdi.

Mahkemeye müdahale izlenimi

Sarısülük Ailesi’nin avukatlarından Murat Yılmaz konuya ilişkin şunları ifade etti: “Bu dosyada yavaş işleyen yargı bir günde her şeyi çözmüş. Valilik yazısı üzerine mahkeme aynı gün toplanıp karar vermiş. Mahkemenin kararı aynı gün yani 14 Ağustos’ta jet hızıyla Adalet Bakanlığı’na gönderilmiş. Olayların gelişimi mahkemeye yasadışı bir müdahalede bulunulduğu izlenimi vermektedir.”

 
§