2 Ekim 2015
Sayı: KB 2015/37

Seçim sandıkları Kürt emekçilerin dertlerine derman olamaz!
Çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmde!
Sandıktan çıkan değil, sokağa çıkan değiştirir!
“İllegal” seçimler için oy cambazlıkları
Kürt halkı direniyor!
Cenazeye dahi tahammül yok!
Katliam şebekesi güçlendiriliyor
Basına yönelik sansür ve devlet terörü
MİB MYK Eylül Ayı Toplantısı Sonuç Bildirgesi
Metalde son ‘kaleler’ düşerken...
SeraPool işçileri direnmeye devam ediyor!
Burjuva parlamentosu ve burjuva düzen altında genel oy
Suriye ve Ortadoğu’da yeni bir döneme doğru
Türkiye’nin Suriye politikasında manidar değişiklik
Çin, ABD’nin hegemonya krizini büyütecek - U. Evren
ABD ve AB’nin yeni haydutluk konsepti: TTIP ve CETA
Avrupa’da yükselen ırkçı dalga
Filistin intifadalarından Kürt serhîldanlarına...
ON’lara devrim sözümüz var!
Sermayenin işçi ve emekçi kadınlara yönelik saldırı paketleri
Öğrenci yoksul, eğitim pahalı ve kalitesiz
Katledilen her çocuğun hesabı sorulacak!
Eğitim’de ‘destek’ peşkeşi
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Katledilen her çocuğun hesabı sorulacak!

 

Bizleri sefalet ve yoksulluğa mahkum eden kapitalist sistem ve onun işbirlikçi sermayedar efendileri en görkemli saraylarda yaşıyorlar. Kapitalist sistem krizler yaşamaya başladığında köşeye sıkışan burjuvazinin istemediği sonuçlar doğunca kirli savaş politikalarının düğmesine basıyor. İşçiler ve emekçiler üzerinden kendini var eden sermaye devleti işçilerin ve emekçilerin kendisine itaat etmesini ve sorgulamamasını istiyor. Eğer sorgularsa kendi yolsuzluklarının görünmesinden korktuğu için itaat etmedikleri oranda kanlı ellerini işçilerin, emekçilerin ve ezilen halkların üzerinden çekmeyeceğini açıkça belirtiyor. Emperyalistlerin uşağı olan dinci-gerici şef Tayyip Erdoğan ‘400 milletvekili verseydiniz, böyle olmazdı’ diyerek tehditkar ve açık bir şekilde ‘Bizi seçmezseniz biz de sizleri katlederiz’ diyor. Kürt halkına yönelik imha, inkar ve savaş politikalarını Kürdistan’da devreye sokan sermaye devleti gözünü kırpmadan Cizre’de 20’nin üzerinden insan katletti. Bu katledilenler arasında çocukların olduğu, ailelerin kendi çocuklarının ölü bedenlerini buzdolabında saklamak zorunda kaldıkları kirli savaş politikaları her gün onlarca çocuk katletmeye devam ediyor. Bunlardan biri de Diyarbakır Bismil’de yaşandı. Sokağa çıkma yasağının ardından sermaye devletinin kanlı cellatları Şimşek ailesinin evini bombalayarak 8 yaşındaki Elif Şimşek’i katlettiler.

Bugün okulların ilk günüydü, dinci-gerici eğitim sistemi çocukları geleceğin işçileri, emekçileri olarak yetiştirmek için eğitimine başladı. Meslek liseleri bunun en büyük araçlarından biri sermaye devleti için. Denizler’den, Erdallar’dan ve daha nicelerinden dili yanan sermaye devleti, sorgulamayan ve itaat eden bir nesil yetiştirmek için liselerde, meslek liselerinde, üniversitelerde dinci-gericiliği arttırmanın yollarını yaratıyor.

Bizler Devrimci Liseliler Birliği olarak bu düzenin kan emiciliğine artık yeter diyoruz! Emperyalist savaşlara ve gericiliğe GEÇİT YOK! diyoruz! Nasıl ki zindanlarda bu düzenin kalelerinin duvarlarını deldiysek liselerde de Habip ve Ümit gibi bu düzenin kalelerini yıkacağız! Katledilen her çocuğun hesabını er ya da geç soracağız!

Devrimci Liseliler Birliği

28 Eylül 2015

 

 

 

 

Kartal DLB’den film gösterimi

 

Devrimci Liseliler Birliği (DLB), Kartal Üç Fidan Gençlik Kültür Evi’nde meslek ve düz liseli öğrencilerle film gösterimi gerçekleştirdi. Emperyalistlerin ve onun işbirlikçileri sermaye devletlerinin Kürdistan’da, Suriye’de ve Ortadoğu’nun çoğu bölgesinde sürdürdükleri savaş politikaları nedeniyle günümüz ile bağını yitirmeyen çocukların gözünden Irak’ta yaşanan savaşı anlatan bir film olan ‘Kaplumbağalar da Uçar’ filmi izlendi.

Filmin ardından yapılan tartışmalarda kapitalist sistem sürdükçe savaşların, katliamların her zaman yaşanacağı, yıllar geçse de sömürü sisteminin baskılarından ödün vermeyeceği vurgulandı.

Meslek liseli öğrenciler okullarından örnekler vererek müdürlerin “okul ihtiyaçları” adı altında devamlı para istemelerinin doğru olmadığını vurguladı. Liselerin ve meslek liselerinin sistemin sömürü alanında önemli yer tuttuğu belirtilerek buralarda neler yapmak gerektiği üzerinde duruldu. Soma ve Özgecan Aslan eylemlilikleri konuşularak gelecek dönemde bu gibi süreçlerde tepki vermenin öneminden bahsedildi. Cizre’de yaşanan sokağa çıkma yasağından sonra devletin yaptığı katliamdan ve bugün aynısını Beytüşşebap’ta yaptığından bahsedilerek sermaye medyasının bunlardan bahsetmediği ve savaşın gerçekliğini gözler önüne seren bu filmleri daha çok izlemek gerektiği vurgulandı.

29 Ekim’de yapılacak olan Devrimci Liseliler Birliği Meclisi’ne gidilerek, meslek liselilerin sorunlarının aktarılması ve gündemin tartışılması gerektiğinden bahsedilerek toplantı sonlandırıldı.

Liselilerin Sesi / Kartal

 

 

 

 

Meslek liseliler piknikte buluştu

 

Ankara’nın farklı meslek liselerinden liseliler 26 Eylül’de yaptıkları meslek liseli pikniğinde buluştu. Beraber hazırlanan yemekler yendikten, oyunlar oynanıp halay çekildikten sonra meslek liselerinin devrim ve sosyalizm mücadelesindeki yeri ve önemi kapsamlı bir şekilde tartışıldı.

Yeni dönem politikaları üzerine konuşuldu. Okulda oluşturulacak ekip ve meclis örgütlenmeleri üzerinde duruldu. Tartışmalar boyunca ülkemizdeki siyasal gelişmeler ve işçi hareketleri üzerine de sohbet edildi. Metal ve Greif Direnişi sürecinde işçi sınıfının bize gösterdiği yolda kazanılan deneyimler incelendi. Bunların yanı sıra devrimci kimlik ve yoldaşlık kavramı üzerine yapılan sohbetlerde Ulucanlar Direnişi ele alındı, Habip Gül ve Ümit Altıntaş şahsında yoldaşlık kavramı üzerinde duruldu.

Okulların açılmasına günler kala materyallerin kullanılması ve propaganda çalışmasının yapılması üzerinde durularak, acil bir şekilde okulda oluşturulacak ekiplerin, yerellerde oluşturulacak meclislerin düzenli toplantı alması somut olarak kararlaştırıldı. Yakın zamanda da il genelinde meslek liseli buluşması yapılmasına karar verilerek piknik sonlandırıldı.

Ankara DLB’den yazılama

Ankara’da DLB’liler okulların açılmasıyla birlikte kentin farkı yerlerine eşzamanlı yazılamalar yaptı.

Mamak’ta Tuzluçayır Anadolu Lisesi’nin çevresi ”Paralı eğitime geçit yok!”, ”Liseliler birliğe, DLB’ye!” ve ”Niteliksiz eğitime geçit yok!” yazılamalarıyla donatıldı. Ayrıca okulun çevresinde de birçok yere yazılamalar yapıldı. Sonrasında Tuzluçayır çevresindeki parklar ve sokaklar da DLB yazılamalarıyla donatıldı.

Çankaya’daki Hoşdere Caddesi’nde bulunan Çankaya Anadolu Lisesi’nin çevresi
”Emperyalist savaşa geçit yok!”, ”Paralı eğitime geçit yok!” ve ”Liseliler birliğe, DLB’ye!” yazılamalarıyla donatıldı. Okulun bulunduğu Hoşdere Caddesi’nin birçok yerine de DLB yazılaması yapıldı.

Keçiören’de İncirli Anadolu Lisesi’nin çevresine ”Tek yol devrim!”, ”Yaşasın sosyalizm!”, ”Niteliksiz eğitime geçit yok!”, İncirli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ise iç duvarlarına ”Staj sömürüsüne geçit yok!” yazılamaları yapıldı. Yanısıra İncirli ve Piyangotepe sokakları da DLB yazılamaları ile donatıldı.

Hüseyingazi’de de İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin çevresine yapılan ”Staj sömürüsüne geçit yok!”, ”Eşit işe, eşit ücret!” yazılamalarıyla meslek liseliler mücadeleye çağrıldı.

Seyran’da ise Çankaya Anadolu Lisesi’nin çevresine yazılamalar yapıldı. Torbacıların yazılama yapan DLB’lileri korkutmak amaçlı tehditlerine karşı devrimci faaliyet kararlılıkla savunuldu.

Liselilerin Sesi / Ankara

 
§