31 Mart 2017
Sayı: KB 2017/13

Kölelik dayatmalarına da, faşist zorbalığa da geçit yok!
Kamu emekçilerinin direnişi ve akademisyenler
Metal işçisi gücüne ve birliğine inanmalı
Metal TİS’lerine doğru
Grev hakkını savunmak için mücadeleye!
AKP’nin ‘Hayır’ çalışmaları
Burjuva siyasetin referandum ekseni
Sınıf devrimcilerinden referandum faaliyetleri
Burjuvazi için söz konusu çıkar ilişkileriyse gerisi teferruattır
Kazanımları korumak ve gerici ablukayı dağıtmak için fiili-meşru mücadele çizgisi
Siyasal gericilik ve kadınlar
İEKK’dan referandum gündemli toplantılar
Yeni Greifler’in, Metal Fırtınalar’ın yolu ‘Meslek Liseliler Birliği’nden geçer!
Filistin’de tek seçenek direniştir!
Yemen’den yansıyan barbarlık tablosu
Suriye’de yeni kanlı planlar
BİR-KAR’dan Almanya’da referandum gündemli paneller
“Genç Karl Marx” filmi ve bir kritik denemesi
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Sınıf devrimcilerinden referandum faaliyetleri

 

Referandum süreci yaklaşırken faaliyetlerini yoğunlaştıran sınıf devrimcileri afiş, bildiri, bülten, sticker ve yazılamlarla işçi ve emekçilere seslenmeye devam ediyor. Birçok kentte devam eden faaliyetlerle işçi ve emekçiler sermayenin diktatörlüğüne de diktatörüne de ‘Hayır’ demeye çağrıldı.

İstanbul

Esenyurt-Tabela durağında sabah işe giden işçiler, “Faşist tek adam diktasına da ücretli kölelik düzenine de HAYIR” şiarlı BDSP bildirileriyle mücadeleye çağrıldı.

Pressan Metal ve Öztiryakiler Metal işçilerine de paydosta bildiri dağıtımı yapıldı.

“Faşist tek adam diktasına da ücretli kölelik düzenine de HAYIR” şiarlı BDSP afişleri de Kuruçeşme mahallesi, Yeşil Cami köprüsü, Yeşilkent merkez ve mahalle içine yaygınca yapıldı. Ayrıca BDSP, DLB, DGB, İEKK’nın ‘Hayır’ stickerları Esenyurt’un birçok mahallesinde ve merkezlerde kullanıldı.

Esenyurt Depo ile Kapalı cadde üzerinde esnaflara ve işçi-emekçilere Kızıl Bayrak gazetesi ulaştırıldı.

DEV TEKSTİL de Esenyurt Meydan, Örnek Durağı, Kıraç, Bağlarçeşme, Devlet Hastanesi civarında “Ücretli kölelik düzenine ve diktatörlüğüne HAYIR” stickerlarının yanı sıra yazılamalar yaparak ‘Hayır’ çağrılarını emekçilere taşıdı.

Bakırköy kapalı caddede BDSP imzalı “Faşist tek adam diktasına da ücretli kölelik düzenine de HAYIR!” şiarlı bildiriler ajitasyon konuşmaları ile dağıtıldı. Ayrıca BDSP, İEKK, DGB ve DLB imzalı referandum stickerları da çarşı içerisine yapıldı.

Uzunçayır ve Mecidiyeköy metrobüs duraklarının çıkışında BDSP bildirilerinin yanı sıra Kızıl Bayrak gazetesi de işçi ve emekçilere ulaştırıldı.

Ümraniye Kazım Karabekir Mahallesi’nde, Sarıgazi Merkez, Demokrasi Caddesi, Sarıgazi Merkez Mahallesi ve Dudullu- İMES- Tavukçuyolu hattı BDSP afişleriyle donatıldı. Ayrıca BDSP stickerları Ümraniye Kazım Karabekir’de, Sancaktepe ve Dudullu OSB’de yaygın bir şekilde yapıldı.

Metal İşçileri Bülteni de bölgede yer alan Günsan ve ABB fabrikalarının çıkışlarında işçilere ulaştırıldı. MİB stickerları Ümraniye Kazım Karabekir’de, Samandıra, Sarıgazi ve Dudullu OSB- İMES’te yapıldı.

Kocaeli

Gebze ve Çayırova’nın mahallerine BDSP imzalı “Faşist tek adam diktasına da, ücretli kölelik düzenine de HAYIR!” şiarlı afişler yapılarak, bildirilerin dağıtımı gerçekleştirildi. Yine Gebze Çarşı ve mahallere BDSP, MİB, İEKK tarafından hazırlanan stickerlar yapıldı.

İzmir

İzmir’de de afiş ve stickerların yanı sıra bildiri dağıtımıyla referandum faaliyetlerini sürdüren sınıf devrimcileri, Bayraklı, Soğukkuyu, Serinkuyu, Çiğli, Menemen ve Aliağa’ya BDSP afişlerini yaptı. BDSP stickerları da işçi servis noktalarına yapıştırıldı.

Yüzlerce metal ve petrokimya işçisinin servis durağı olan Menemen üst geçitte Ege İşçi Birliği bülteninin dağıtımı yapıldı.

Ayrıca Çiğli AOSB’de bulunan Schneider ve ZF Lemförder fabrikalarının vardiya giriş ve çıkışına bülten dağıtımı yapıldı. İşçi ve emekçilerin ikamet ettiği Harmandalı’nda ise “Sermaye düzenine işçiler ‘Hayır’ diyor!”, “Sermayenin diktatörlüğüne işçiler ‘Hayır’ diyor!” şiarlı yazılamalar yapıldı.

“İşçiler Hayır Diyor” inisiyatifi de Menemen Asarlık ve Serinkuyu servis duraklarında bülten dağıtımı gerçekleştirdi.

BDSP afişleri Buca’da ise BEGOS giriş ve çıkışlarına, Dokuz Eylül Üniversitesi civarına, Üçkuyular ve Şirinyer merkeze yapıldı.

Karşıyaka Çarşı, Kuruçeşme ve Çamlıkule’de, Şirinyer pazaryerinde ve Migros önünde de BDSP bildirileri dağıtıldı.

Trakya

Çorlu ve Çerkezköy’de işçilere BDSP bildirileri ulaştırıldı. BDSP stickerları da merkezi noktalarda yaygın bir şekilde kullanıldı.

Öte yandan Cuma sabahı iki ilçede Metal İşçileri Bülteni servis duraklarında işçilere ulaştırıldı. MİB imzalı stickerlar da işçi servis güzergâhlarına ve ilçe merkezlerine yapıldı.

Ankara

Ankara İşçi Bülteni Grev’in Mart sayısı işçi servis durakları, otobüs durakları ve emekçilerin yoğun olarak kullandığı geçiş güzergahlarında işçi ve emekçilere ulaştırıldı.

 

 

 

 

Komünist tutsağa çıplak arama işkencesi

 

Hapishanelerde devrimci tutsaklara dönük saldırılar çıplak arama gibi işkencelerle sürüyor. Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Hapishanesi’ndeki TKİP dava tutsağı Özgür Karagöl, gazetemize gönderdiği faksta maruz kaldığı çıplak arama işkencesini ve keyfi uygulamaları anlattı.

Karagöl, hapishane idaresinin keyfiyetine dair şunları söyledi: “Yayın-kitap gibi konularda her hapishane ayrı bir cumhuriyet gibi davranıyor. Keyfiyet almış başını gidiyor. Adamlar kendi yasalarını, tüzük ve genelgelerini tanımıyor. ‘FETÖ’ 15 Temmuz’da başarılı olsaydı şimdiki uygulama neyse aynısını yaşayacaktık, bu herkesçe malum. Ne de olsa yıllarca aynı tabaktan yediler içtiler. Avrupa’daki demokrasinin de burjuva demokrasisi olduğunu biliyoruz elbet ve de sınırlarını. AKP kalkmış oraya demokrasi dersi veriyor ‘Nazizm hortladı’ diyor. E burada 15 yıldır o şikayet ettiğiniz kafa yönetiyor.”

Hapishanelerdeki kameralarla ilgili 6 Mart’ta gönderdiği faksta “sakıncalı” bulunan bir paragrafın sansürlendiğini belirten Karagöl, konuyla ilgili 17 Mart günü ifade için savcılığa çıkarıldığını, X-Ray’de platininin uyarı vermesi üzerine çıplak arama dayatıldığını belirterek şunları söyledi: “Dönüşte X-Ray’de platinim alarm verince kamerasız bir odada çıplak arama dayattılar. 'Soyun' dediler 'Soyunmam' deyince tutup zorla soydular. Malum yakın zamanda çıplak arama-darp kol kola gidiyor, sürekli dışarıya yansıyor hapishanelerde yaşananlar. Beni darp etmediler ama çıplak arama, zorla soyma zaten başlı başına işkence.”

Karagöl konuyla ilgili 20 Mart günü suç duyurusunda bulunduğunu da ekledi.


 
§