30 Kasım 2018
Sayı: KB 2018/45

İnsanca bir yaşam ve çalışma koşulları için mücadeleye!
Emekçiler geçim, onlar seçim derdinde!
ABD ile saray rejiminin Suriye’ye karşı savaşı devam ediyor!
Sermaye devleti “derin devlet”in ta kendisidir!
Yalan ve aldatmacayla sınıf mücadelesinin önüne geçilemez
Devrimci basına sahip çıkalım!
Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanıyor
İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!
İşsizlik Fonu nasıl talan edildi?
“İnşaat işçilerinin tutuklanması tüm işçilere gözdağıdır”
TKİP’nin 20. yılı etkinliğinde yapılan konuşma…
200. yıl gecesi: Coşkulu, kitlesel, devrimci bir etkinlik!
200. yıl etkinliğine gönderilen mesajlar
“The General” 198 yaşında!
Rusya-Ukrayna gerilimi
Sarı Yelekliler ya da Fransa’daki toplumsal hareketin yeni yüzü
Üniversitelere dönük ablukayı dağıtmak için mücadeleye!
Kadınlardan 25 Kasım eylem ve etkinlikleri
Ücretli poşet ile çevre dostluğu
“Black Friday” mi yoksa kapitalizmin karanlığı mı?
4 Aralık Dünya Madenciler Günü
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

200. yıl etkinliğine gönderilen mesajlar

 

Şan olsun 20. yılında partimize!

(...)Karanlık bir dönemden geçiyoruz! Baskı, sömürü, kriz ve savaşlar, içinde bulunduğumuz sürecin tablosunu oluşturuyor. Dünya genelinde gerici dalga yükseliyor. Ülkemizde tek adam rejimi kendisine biat etmeyen herkesi susturmaya çalışıyor. Mücadele adına en ufak bir iz bile bırakmamak için, adeta histeriyle saldırıyorlar. En ağır faturayı ise devrimci-ilerici güçlere kesiyorlar. (...)

Marksist-leninist ideolojiyle kuşanmış komünistler olarak tarihsel misyonumuza uygun davranmak için tüm gücümüzle mücadele ediyoruz. Tek adam rejiminin baskılarına, saldırılarına rağmen tüm çabamızı, partimizi işçi sınıfı içerisinde ete-kemiğe büründürebilmek, devrimci bir sınıf hareketi yaratabilmek için harcıyoruz.

Bizler işçi sınıfının devrimci geleceğinin temsilcisi olan partinin İstanbul’daki neferleri olarak, Sinanlar’ın, Alaattinler’in, Haticeler’in, Habipler’in, Ümitler’in bıraktığı yolda kararlılıkla yürüyoruz.

Partimizin 20. yılında kararlılıkla bir kez daha ifade ediyoruz ki, çabalarımız boşa değil. Er ya da geç bu çürümüş düzeni yerle bir edecek, sosyalizmi kuracağız!

TKİP İstanbul İl Komitesi

***

Devrimin partisinin 20. yılını selamlıyoruz!

(...)Bugün dinci-gerici iktidar sermayenin demir yumruğu olarak azgınca saldırıyor. Derinleşen krizin faturasını işçi ve emekçilere yüklemek için baskı ve zorun dozunu her geçen gün arttırıyor. En temel hak ve özgürlükler yok sayılıyor, en sıradan bir hak arayışının karşılığı cezaevleri oluyor. Emeğini korumak için fiili meşru eylem hakkını kullanan işçiler tutuklama terörüne maruz kalıyor. Diktatörlük baskı ve terör yoluyla ayakta kalmaya çalışıyor.

(...)Komünistler olarak bize düşen görev, emperyalist-kapitalist barbarlığı Türkiye halkasından yıkmak ve sosyalist işçi iktidarını kurmak için, işçi sınıfını kendi bilimi ve partisiyle buluşturmaktır. Bu köhnemiş düzene karşı devrimin kızıl bayrağını dalgalandırmaya devam edecek, Marx’ın adını da eserini de yaşatacağız.

TKİP İzmir İl Komitesi

***

Yaşasın partimiz TKİP!

(...)Komünist hareketin siyasal yaşama çıkışında çok önemli bir rol oynayan, o günden bugüne hareketin önder kadrosu ve emekçisi olan Sinan yoldaşı iki ay önce kaybettik. Yoldaşın yarım asırdır devrimci mücadeleye kattıklarının gücüyle güne ve geleceğe yükleneceğiz. Bu bilinç ve sorumlulukla devraldığımız bayrağı daha da yükselteceğiz.

Türkiye işçi sınıfının önemli bir havzası olan Kocaeli’de öfkeyi bilinçli bir tepkiye dönüştürecek, mücadeleyi örgütlü devrimci çizgide geliştireceğiz. Partimizi işçi sınıfı içinde varedebilmek için “devrimci bir sınıf hareketi” geliştirme hedefine kilitleneceğiz.

Kocaeli’den komünistler

***

Yitirdiğimiz yoldaşlardan devraldığımız bayrağı daha ileriye taşıyacağız!

(...)Sinan yoldaşı toprağa vermenin derin acısını yaşadığımız bu günlerde partimiz TKİP 20. mücadele yılını geride bırakıyor. Gericiliğin her yönüyle arttığı Türkiye’de uzun, zorlu ve çetin geçecek bir mücadele bizleri beklemektedir. Bizler partimizin rehberliğinde bu mücadeleye hazır olduğumuzu, Habipler’den, Ümitler’den, Haticeler’den, Alaattinler’den, Sinanlar’dan devraldığımız bayrağı, leke sürmeden daha da ileriye taşıyacağımızı buradan bir kez daha haykırmak istiyoruz.

Marx’ın 200. doğum yıldönümüne atfedilerek “Adı yüzyıllar boyu yaşayacak, eseri de!” şiarıyla gerçekleşen parti gecesinde bulunan tüm dostlarımızı ve yoldaşlarımızı en içten devrimci duygularımızla selamlıyoruz.

Ankara’dan komünistler

***

Kararlı duruşunuzu ve iddianızı selamlıyoruz!

(...) İçinden geçtiğimiz süreç devrime, sosyalizme ve komünizme yönelik yoğun saldırı kampanyalarının gerçekleştirildiği bir süreçtir. Bu süreci farklı çizgilerle, politikayla ve farklı sınıfsal yaklaşımlarla da olsa birlikte göğüslemeye çalıştık, omuz omuza her türlü ideolojik-politik saldırıyı göğüsledik. Belki büyük başarılar elde edemedik, devrimi örgütleyemedik ancak taviz vermediğimiz şey, devrime olan inancımız ve bunun zorunluluğu olmuştur.

(...) Devrim mücadelesi bedeller ödeyerek gelişen, geliştirilen, iddiamızın harcı yapılan bir muhtevaya sahiptir. Bu uğurda en değerli yoldaşlarımızı, dostlarımızı ve halkın evlatlarını ölümsüzlüğe uğurladık. Siz dostlarımız da bu kararlı duruştan geri durmadınız. Habipler’den Ümitler’e ve Sinan Hocalar’a uzanan ve onların duruşunda berraklaşan bir çizgiyi sürdürüyorsunuz. Onurlu ve iddialı devrimci duruşunuz bu büyük devrimcilerde cisimleşiyor.

Dostlar, parti kuruluş yıldönümünüzü bu vesileyle en devrimci duygularla selamlıyoruz. İstikrarlı ve devrimci çizgide kararlı bir tarihe sahip olmak, bunu devam ettirmek hayati önemdedir. Siz dostlarımızın bu kararlı duruş ve iddianızı selamlıyor, devrimci mücadelenizde başarı diliyoruz.

TKP/ML-YDK
24 Kasım 2018

***

Sınıfsız ve sömürüsüz bir dünya yaratma heyecanınızı paylaşıyoruz!

(...) Yitirdiklerimizin gelişkin niteliklerinden, zayıflıklara ve iradi sınırı zorlayan koşullara asla teslim olmamalarından, mücadelede ısrarlarından, sınıf mücadelesinde devrimci inat ve tutkuyla davranmalarından, devrim davasına bağlılıklarından öğrenme ve öğretme hırsıyla hareket etmek gibi bir tarihi sorumluluklarla yüz yüzeyiz. Sınıf mücadelesine olan sarsılmaz inancımızla, bedeli ne olursa olsun, hedefimize ulaşmak için bugün daha kararlı ve daha cesaretli olmak, biz devrimciler ve komünistler için kaçınılmazdır.

Ülkemizin devrimci tarihi, bizlerin üzerinden yükseldiği kahramanlıklarla doludur. Ortak/birlikte mücadelede ölümsüzleşenlerden ve son nefesinde bile siper yoldaşlığına yükledikleri ideolojik anlamla hareket edenlerden öğrenerek tecrübe ediniyoruz. Bu tecrübeyle güçlenerek sınıf mücadelesindeki saflarımızda sağlamca durmaktayız. TasfiyeciIikle, düzen içilikle ve revizyonizmle aramızdaki mücadele bugün daha da keskinleşmektedir. Bu mücadelede sağlam bir duruş sergileyen siz siper yoldaşlarımızın sınıfsız ve sömürüsüz bir dünya yaratma heyecanını paylaşarak, mücadelenizde başarılar dileriz.

Maoist Komünist Partisi (MKP) Avrupa Komitesi

***

Süreç dayanışmayı büyütmeyi dayatıyor!

(...) Emperyalist-kapitalist sistem yapısal kriz ile sarsılırken, yaşadığımız Avrupa topraklarında da işçi ve emekçilere, göçmenlere yönelik baskılar, ırkçı ve faşist saldırılar artıyor.

Faşist sömürgeci saray diktatörlüğünün işçi sınıfı ve emekçileri gözaltı, tutuklama saldırılarıyla susturmaya, mücadelemizi zorbalıkla engellemeye çalıştığı bugün emekçi halkımızla buluşma inadınızı ve ısrarınızı selamlıyoruz.

Haklı ve onurlu mücadelemizi tüm baskı ve engelleme girişimlerine rağmen engelleyemeyecekler.

(...)

MLKP Almanya Örgütü

(Mesajların kısaltılmış halidir. İlgili okur, www.tkip.org sitesinde mesajların tümüne ulaşabilir...)