İçindekiler:

25 Şubat 2023
Sayı: KB 2023/04

Yıkımın sorumlusu harami düzeninden hesap sormak için...
Dayanışmayı her alanda örme zamanı!
Hesap sorma zamanı!
İnlerinden çıkıp tehditler savurdu
"Yüzyılın felaketi" insan kıyımına dönüştü
Emekçiler hesap sormalılar
Deprem bölgesinde bir psikoloğun gözlemleri...
Geleceğimiz için harekete geçelim!
MİB MYK toplantısı sonuç metni
Mücadeleyi büyütmenin tam zamanı!
DEV TEKSTİL Genel Başkanı'nın deprem gözlem notları...
Gerçek katiller kaçamaz!
Kadın sorunu üzerine konferanslardan.../ 1
Ekim Devrimi ve kadının kurtuluşu
8 Mart'ta alanlara...
ABD-Çin gerilimi
Ukrayna'da emperyalist savaşa son!
Putin'in "ulusa sesleniş" konuşması
İşçilerin öfkesinden kurtulamayacaklar!
Deprem bölgesinden gözlemler...
DGB Olağanüstü MYK toplantısı sonuçları...
Deprem bölgesine giden DGB'lilerin gözlemleri...
Depremin artçı sarsıntıları: Kin ve düşmanlık!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

 

Üç-beş müteahhit tutuklamakla gerçek katiller kaçamaz!

İmarın da katliamın da affı olmaz!..

 

Depremin yıkıcı etkisi gün geçtikçe artıyor. Görüyoruz, deprem tam bir katliama dönüşdü. “Kader” deniyor, “fıtrat deniyor”, “kaç yüzyılın felaketi” deniyor. Kısacası minareyi çalan kılıfını hazırlıyor. Sorumlular hesap vermemek için duygularımızı sömürüyor, algımızla oynuyor.

Gerçeklerin üstü örtülmek isteniyor. Evlerin durumu anlatan, katliamın gerçeklerini gösterenler engellenmeye çalışılıyor. Cenazelerini almak isteyenler tabutlarda enkazın başında beklerken birileri deprem alanında kahkahalar atıyor.

Depremin faturasını üç-beş müteahhitte kesilerek asıl gerçekler örtülüyor.

Biz biliyoruz ki asıl sorumlu iktidarın kendisidir. Seçim dönemlerinde oy devşirmek için çıkartmış olduğu imar afları ile dayanıksız yapıları denetlemeyerek böyle bir tabloyla karşı karşıya kaldık. Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2019’daki yerel seçim öncesi gittiği Hatay’da “İmar barışıyla, toplam 205 bin Hataylı vatandaşımızın sorununu çözdük” demişti. 2017’de başlayan af cüzi miktarlar ödenerek 2019 yılına kadar uzatılmış.

AKP iktidarının uyguladığı ranta-talana dayalı politikalar, denetimsizliği ve çarpık kentleşme sonucunda binlerce insanımız hayatını kaybetti ve yaralandı. Bilim insanları yıllardır açıklamalar yapıyor. “Türkiye bir deprem bölgesi ve yapıların denetlenmesi, gerekli önlemlerin alınması gerekiyor “diye. Dinleyen, denetleyen ve uygulayan yok!

Asıl sorumlular hesap vermeden, katiller yargılanmadan kapanmayacak hiçbir mesele!

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası

14 Şubat 2023

 

“Canımızı hiçe sayanlardan hesap soralım!”

 

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası’nın Antepli teksil işçilerine yaptığı çağrı şöyle:

Merinos Halı, Reis Halı, Empera Halı, Callavi Halı, Atlantik Halı, Flora Halı, İpek Mekik Halı, Durkar Halı, Canan Tekstil, Şireci Tekstil, Ekonet Tekstil, Erdem Tekstil, Selçuk İplik, Zeki Mensucat işçisi kardeşler!

Bizlerin ve ailemizin hayatını düşünmeyen asalak patron sınıfı, henüz hiçbir şey normale dönmemişken bizleri üretime çağırıyorlar. Fabrikaların hasar tespitlerine dair resmi bir açıklama ya da rapor yayınlanmadı. Sizlere gönderdikleri bir mesajla “şu gün geleceksiniz” diyorlar. Gaziantep sermayedarlarının tek derdi paradır, kârlarıdır. Sizlerin, ailenizin yaşadıklarını, psikolojisini hiç düşünmüyorlar. Bununla da yetinmeyen bu asalak patronlar takımı depremi fırsata çevirerek zamları bile açıklamıyorlar. Ailemizi, yakınlarımızı deprem de kaybettik buna bile saygı duymuyorlar.

Bizlerin kaybedecek bir şeyi yok!

Tekrar ifade ediyoruz:

Fabrika sahipleri “güvenlidir” raporu almadıkları ve bunu resmi olarak ifade etmedikleri koşullarda atılan mesajların hiçbir hükmü yoktur.

 Gerekçeli mazereti olan arkadaşlarımız iş başı yapmak zorunda değildir. Gerekçemiz ise çok açık. Afet bölgesindeyiz ve fiziken ve ruhen yaralıyız.

Bizlerin acısına saygısı olmayanlar, bizleri birer makine parçası görerek üretime çağırıyor.

Yapılmasın gereken fabrikaya gitmemektir. Hakkımız olanı istemeliyiz. Onların zenginliği bizden çaldıklarıdır. Bizler şu anda zor şartlarda yaşamlarımızı sürüyorken, onlar ise hiçbir şey olmamış gibi hayatlarına devam ediyor.

Vakit birlik vaktidir. Vakit kaybetmeden birbirimizin yaralarını sarmaya devam edelim. Patronların insanlık dışı uygulamalarına karşı örgütlenelim. Bizlerin ve ailemizin canını hiçe sayanlardan hesap soralım!

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (DEV TEKSTİL)

13 Şubat 2023