İçindekiler:

25 Ekim 2023
Sayı: KB 2023/17

Filistin halkıyla eylemli dayanışmayı büyütelim!
İşgale direnen Filistin halkının yanındayız!
Filistin direnişinden Siyonist rejime darbe!
AKP ile Siyonist İsrail arasındaki dostluk
Siyonistlerin Gazze Barbarlığı sürüyor
Gazze'yi yıkım savaşı sürüyor
BDSP'den Filistin Direnişi semineri
Dört bir yanda Filistin halkıyla dayanışma eylemleri
Kürt halkına ve hareketine karşı yeni bir savaş ilanı
Erdoğan iktidarı IMF'den alkış aldı
İşçilerin payına sefalet düştü
Filistin Sorunu ve Direniş'in sorunları
Gazze'nin aynasında Batılı emperyalistler
İsrail bir apartheid ve terör devletidir!
Çözülmesi engellenen Filistin sorunu
"Geçmişiyle hesaplaşan" Almanlar yol ayrımında
Kralların sarayında atılan manşetlerin "özgürlüğü!"
Kahire Zirvesi gerçekleştirildi
Almanya Filistin eylemlerini yasaklıyor!
Dünyada dayanışma eylemleri
Yurtdışında 25. yıl gecesine çağrı
Kuşak ve Yol Girişimi Uluslararası İşbirliği Zirvesi
Yaşasın işçilerin birliği, halkların kardeşliği
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

 

Emperyalist-Siyonist saldırganlığa karşı...

Yaşasın işçilerin birliği halkların kardeşliği

 

On yıllardır süre gelen saldırılar karşısında intifadalar ile başkaldıran Filistin halkı 7 Ekim tarihinde Siyonist rejime karşı büyük bir saldırı gerçekleştirdi. “Aksa Tufanı” ismi ile Filistin’de Direniş Güçleri’nin başlattığı hareketle Siyonist rejime etkili bir darbe indirildi.

Amerika başta olmak üzere batılı emperyalistlerin tam desteği ile finanse edilen ve saldırıya geçen Siyonist İsrail rejimi vahşi bir histeri ile Gazze’yi savaş uçaklarıyla bombalıyor. İsrail tarihi boyunca katliamcı bir politika izledi. Nitekim bu yılın başından Aksa Tufanı hareketinin başladığı 7 Ekim’e kadar dinci-faşist Netanyahu hükümeti aralarında çocukların da olduğu yüzlerce Filistinliyi katletmişti.

Filistin Direniş Güçleri’nin saldırısından histeriye kapılan Siyonist rejim emperyalistlerden de güç alarak Filistin halkına karşı saldırıya geçti. 1000’i aşkın kadın, çocuk ve sivil bu saldırılar da hayatını kaybetti/kaybediyor. Ancak her saldırı karşısında yılmadan ayağa kalkmasını bilen Filistin halkı bu saldırılar ile durdurulamaz! İşgal devam ettiği sürece direniş de devam edecektir.

Direnen Filistin halkının yanındayız!

Emperyalistler ve sermaye devletleri yaşananlar karşısında timsah gözyaşları döküyor. Siyonist İsrail ile türlü işbirliği içerisine giren, Filistin›e karşı harekete geçen Amerikan donanması Türkiye›den kaldırılırken, Türk sermaye devleti din kisvesi adı altında sözde Filistin halkının haklı davasını destekliyor. Aynı Türk devleti konu Kürt halkı olduğunda türlü saldırıların uygulayıcısı oluyor, Rojava başta olmak üzere Kürtlerin bulunduğu her alanda kirli savaş politikaları ile katliamlar gerçekleştiriliyor.

Emperyalist güçlerin ve iş birlikçilerinin başta Filistin ve Kürdistan olmak üzere Ortadoğu’da mazlum halkları hedef alan savaş ve saldırganlık politikalarını püskürtmek, başta işçi ve emekçiler, ilerici-devrimci güçler olmak üzere bölge halklarının ortak mücadele ekseninde, birlikte hareket etmesiyle olanaklıdır.

Taşlarıyla, sopalarıyla, çocuk generalleriyle Siyonist İsrail rejimine karşı on yıllardır direnen Filistin halkının yanındayız! Filistin halkına yönelik inkar, zorla yerlerinden göç ettirme, türlü zulüm/katliam politikaları ve halen Gazze’de işlediği savaş suçları karşısında mücadeleyi yükseltelim!

Devrimci Gençlik Birliği

Ekim 2023

 

 

Gençlik örgütlerinden Filistin eylemleri

 

Gençlik örgütlerinin çağrısıyla birçok üniversitede ve şehir merkezlerinde işgalci İsrail ordusuna karşı direnen Filistin halkıyla dayanışma eylemleri yapıldı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde gençlik örgütleri ve kurumlar (İDP, EMEP, TİP, TKP, TKH, Sol Parti, TÖP, Boğaziçi MFT, ÜFK, DİP, Feminist Boğaziçi) örgütledi, birçok gençlik örgütü ve kurum da (DGB, Kaldıraç Üniversite, KöZ, HDK, Emek ve Adalet Platformu) destek amacıyla katılım gösterdi. ÖGB ve polisin görüntü almak için alana yığınak yapması sonucu eylem Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden kalabalık bir grupça izlendi ve dikkat çekti. Basın açıklaması İsrail’in işgal politikalarını cepheden hedef alan bir içeriğe sahipti.

Basın açıklamasının ardından yemekhanede DGB, KöZ, Kaldıraç Üniversite ve HDK bileşenleri konuşmalar yaptı. Kuzey Kampüsü’nün merkezi binalarından birisinin üçüncü katından DGB - Kaldıraç Üniversite imzalı bir pankart dalgalandırıldı. “Emperyalistler yenilecek, direnen halklar kazanacak! Nehirden Denize Özgür Filistin!” şiarlarının yazılı olduğu pankartlarla Filistin direnişi selamlandı.

İstanbul Üniversitesi’nde Filistin eylemi!

İstanbul Üniversitesi öğrencileri Filistin halkı ile dayanışma eylemi gerçekleştirdi. Merkez kampüste toplanıldı. Yürüyüşe başlamadan önce esnaf yemekhane, merkez yemekhane ve Edebiyat Fakültesi'nde yapılan konuşmalarla öğrenciler eyleme çağrıldı. Ardından Beyazıt Ana Kapıya kadar ajitasyon ve sloganlar eşliğinde yürüyüş yapıldı ve basın metni okundu.

İstiklal Caddesi’nde yürüyüş

Devrimci Gençlik Birliği, Öğrenci Faaliyeti, Öğrenci Kolektifleri, Kaldıraç Üniversite, Özgürlükçü Gençlik ve SGDF İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı'nda eylem yaptı. İstiklal Caddesi üzerinde pankart asmak isteyen bir gruba polis saldırdı. O esnada yürüyüşe geçmek isteyen grup İstiklal Caddesi Mephisto önünde polis ablukasına alındı. Gençlik örgütleri ise Taksim Meydanı’na doğru yürüyüş gerçekleştirdi. Burada kitleye saldırmak ve pankarta el koymak isteyen polis geri püskürtüldü. Taksim Meydanı’nda ajitasyonlar ve sloganlar eşliğinde kitleye seslenildi ve eylem sonlandırıldı.

İTÜ’de Kaldıraç Üniversite ve Özgürlükçü Gençlik ortak eylem yaptı. MED önünde toplanan öğrenciler adına okunan açıklamada Filistin direnişinin haklı ve meşru olduğu vurgulandı.

Ankara’da Dev Güç, DEM-ÜNİ Ankara, Kaldıraç Üniversite, Öğrenci Kolektifleri, Üniversiteli Feminist Kolektif, Devrimci Gençlik Dernekleri ve Öğrenci Faaliyeti İsrail Büyükelçiliği önünde ortak eylem yaptı.

ODTÜ’de 5. Yurt önünde buluşan öğrenciler “Katil ABD, Ortadoğu’dan defol!” sloganlarıyla yürüyüş yaptı.

Bilgi Üniversitesi’nde Arap öğrenciler İsrail’in Filistin’e karşı saldırılarını kınayan bir eylem gerçekleştirdi. Santral Kampüsü’nde toplanılan eylemde Filistin bayrağı açıldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrencileri ise Filistin’de yaşamını yitirilenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra Orta Bahçe’den Rektörlük binasına doğru yürüyüş yaptı.