İçindekiler:

13 Kasım 2023
Sayı: KB 2023/18

Emperyalizme, Siyonizm'e ve gericiliğe karşı mücadeleye!
Filistin'le dayanışma mı gerici hesaplar mı?
Filistin ile dayanışma bahane
Türk devletinin timsah gözyaşları
"Büyük Filistin Mitingi"
"Yargı darbesi" tartışmaları üzerine
"Sansür zırhı" yargıdaki çürümeyi örtemez
"Sansür yasası" kılıcı
"Direnenlerin sesi Kartal Meydanı'nda..."
"Afet hazırlığı değil"
Siyonizm'in dünü ve bugünü...
"Dünya siyasetinde bir dönüm noktasındayız"
Dünyada Filistin direnişine destek
TKİP VII. Kongresi toplandı!..
Filistin direnişi ve gençlik
Zeren'in katili sermaye düzenidir!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

 

Dünya halklarından Filistin direnişine destek

 

Siyonist İsrail’in bir aydır emperyalist devletlerin desteği ile Gazze’de işlediği savaş suçlarına karşı dünya halkları sokaklara çıktı. Dünyanın birçok merkezinde 100 binlerce emekçi alanları doldurarak İsrail’in soykırım yapmasını protesto ederek Filistin halkının yanında olduğunu gösterdi.

Almanya’da yasaklara rağmen eylem

Almanya’nın başkenti Berlin’de ve farklı şehirlerinde binlerce eylemci Alman devletinin yasakları ve polis zorbalığına rağmen sokaklara çıktı. Alman devleti bugüne kadar birçok eylemi yasadışı ilan etti. Ancak bu yasakların birçoğu fiili olarak aşıldı.

Son olarak Berlin’deki Alexanderplatz/Alexander Meydanı’nda toplanan binlerce eylemci Filistin bayrakları ile Postdamer Platz metro istasyonuna yürüdü. Cumartesi günü yine Almanya’nın birçok eyaletinde Filistin halkıyla dayanışma eylemleri gerçekleştirildi. Yapılan konuşmalarda Alman emperyalizmin İsrail’e sınırsız destek vermesi ve Siyonist rejimle suç ortaklığı protesto edildi.

Amerika’da Biden’ın İsrail’e desteği protesto edildi

Başkent Washington’da 300 bine yakın eylemci Özgürlük Meydanı’nda buluştu. Bu eylemin Amerika’da tarihteki en kitlesel Filistin’e destek eylemi olduğu belirtildi. Yapılan konuşmalarda Joe Biden yönetiminin İsrail’e yaptığı silah ve lojistik destek protesto edildi. Gösteride “Katliamı durdurun”, “Gazze yaşasın” pankartları taşıyan eylemciler, ABD’nin İsrail’e yardımı kesmesini istedi; “Ateşkes yoksa oy da yok” sloganları attı.

Uluslararası Halk Meclisi, 450’den fazla grubun yürüyüşü desteklediğini açıkladı.

Washington DC dışında New York, Los Angeles, Detroit, Seattle başta olmak üzere ABD’nin diğer şehirlerinde de kitleler Filistin’e destek eylemlerine katılmak için sokaklara çıktı.

İngiltere’de yüzbinler alanlardaydı

İngiltere’de en kitlesel eylem başkent Londra’da yapıldı. İngiltere’de “Filistin için eylem gününde” 100 binlerce insan eylem alanında buluştu. Kitleler Londra’nın birçok farklı mahallesinden Trafalgar Meydanına yürüdü. İngiltere’nin Londra dışındaki birçok şehrinde de Siyonistlerin vahşi saldırılarını protesto etmek ve Filistin halkıyla dayanışma amacıyla eylemler yapıldı.

***

İskoçya’nın Glasgow kentinde toplanan yüzlerce kişi Filistin’e destek ve dayanışma gösterisi düzenledi.

Arjantin’de başkent Buenos Aires’te toplanan binlerce kişi İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Filistin bayrakları ile yürüyen binlerce eylemci siyonist İsrail’i protesto etti.

Kanada’nın Toronto kentinde binlerce kişinin katıldığı Filistin’e destek eyleminde Siyonist İsrail protesto edildi. ABD Başkonsolosluğu önünde toplanan eylemciler şehir merkezine yürüdü.

İtalya’nın başkenti Roma’da toplanan binlerce kişi Filistin’e destek amacıyla yürüdü. Eylemde Filistin için destek ve dayanışma sloganları atıldı.

Norveç’in başkenti Oslo’da en kitlesel Filistin’e destek eylemi yapıldı. Norveç Filistin Komitesi’nin yaptığı çağrıya, binlerce emekçi alanlara çıkarak karşılık verdi.

Yunanistan, Venezüella, Japonya, Ürdün gibi dünyanın farklı kıtalarında bulunan ülkelerde de Siyonist İsrail’in Gazze’de işlediği savaş suçlarını protesto etmek ve Filistin halkıyla danışmak için pek çok kentte destek eylemleri gerçekleştirildi.

***

Eylemlerin hem çok daha kitlesel geçmesi hem çok daha geniş alanlara yayılması, emekçi kitlelerin emperyalist/Siyonist barbarlığa karşı çıktığına işaret ediyor. ABD ile Batılı emperyalistlerin desteği ile Gazze’de soykırım yapan Siyonist rejimin vahşi yüzünü örtme imkânı kalmamıştır. Ne savaş suçlusu Gazze kasabı Netanyahu’nun yalanlarına inan ne de onunla suç ortaklığı yapan emperyalist şeflerin riyakar vaazlarını dikkate alan var. İnsanlığa karşı işlenen suçları ve faillerini dünya tanıyor artık.