27 Mart'04
Sayı: 2004/04


  Kızıl Bayrak'tan
  Bir seçim dönemiyle birlikte ayrışan konumlar, netleşen saflar!
  Sermaye hükümeti grev hakkını gaspediyor...
  Ekonomi düzeliyor yalanları sürüyor...
  Bir anketin gösterdikleri ve gizledikleri
  Faşist katil Haluk Kırcı serbest...
  Newroz'un gösterdikleri...
  Newroz kutlamaları
  BDSP seçim çalışmalarından...
  BDSP seçim çalışmalarından...
  BDSP seçim çalışmalarından...
  BDSP seçim çalışmalarından...
  BDSP seçim çalışmalarından...
  Liberal solun yerel seçim perişanlığı.../4 "Sosyalist" reformizm ya da sosyal-demokrasi
  Irak'ı harabeye çeviren işgal birinci yılında...
  Irak savaşının 1. yıldönümü... Alanları dolduran yüzbinler ve "barış hareketi"nin çıkmazı
  Dünyada ve Türkiye'de savaş karşıtı eylemler...
  HAMAS'ın dini lideri Şeyh Ahmed Yasin katledildi... Saldırı Filistin halkının direnişçi kimliğinedir
  İzmir'de sınıf hareketi...
  Baskılar artıyor, gençlik susmuyor!
  BİR-KAR 4. Gençlik Kampı 11-17 Nisan tarihlerinde Wuppertal'da yapılıyor...
  Mücadele postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın



 
BDSP seçim çalışmalarından...

Sincan’da kızıl bayrağımızı
yükseltiyoruz!

Seçimlere az bir süre kala çalışmamız daha da güçleniyor. Şu ana kadar büyük ölçüde fabrikalara olmak üzere binlerce aday bildirisi ve seçim bildirgemizi işçi ve emekçilere ulaştırdık. Artık birçok insan devrimcilerin de seçimlerde bir taraf olduğunu biliyor. Bu sınırlarda çalışmamızın belli bir başarı düzeyi yakaladığını söyleyebiliriz.

Yüzyüze ilişkiler planında çalışmamız görece daha zayıf kaldı . Güç ve imkanlarımızın zayıf olduğu bu bölgede temel hedeflerimizden biri ilişki ağımızı genişletmekti. Bu açıdan belli ilk imkanları oluşturduk. Semtlerde kapı çalarak yaptığımız dağıtımlarda çok sayıda işçi ve emekçi ile yüzyüze görüştük.

Sincan gericiliğin kalesi olarak bilinen, Ankara’da işçi ve emekçilerin en yoğun yaşadığı bir bölgedir. Türk Traktör Fabrikası’nın işçi servislerinden çoğu bu bölgeden kalkmaktadır. Öyle ki Sincan’ın bazı caddelerine ayrıca servis kalkmaktadır. Ankara’da büyük ölçekli sanayinin yoğunlaştığı bir bölgedir burası. Böyle bir bölgede devrimin ve sosyalizmin bayrağını tok biçimde yükseltmek dahi bugün için bir başarıdır. Sincan sokaklarında devrim ve sosyalizmin sloganlarını duyan ve gönlü sosyalizmde olan birçok insanın olumlu tepkileri bu açıdan önemli bir göstergedir. Bu bilinçle Sincan sokaklarında hemen her gün önlüklerimizi giyerek sloganlarımızı haykırıyoruz. İşçi ve emekçilere bildirilerimizi ulaştırıyoruz. Henüz bildirimizi almadan birçok insan &147;bunlar sosyalistler” diyerek çalışmamızı duyduklarını ifade ediyorlar.

Çalışmamız bir iddia üzerinde yükseliyor. Bölgede AKP gericiliğinin işçi ve emekçiler üzerindeki etkisi epeyce güçlü. Birçok insandan bu nedenle olumsuz tepkiler de alıyoruz ve tartışıyoruz. Bu insanlara görüşlerimizi anlatıyoruz. İkna etmekte zorlansak da, çalışmamız bir iddia ve cüret üzerinde yükseliyor. Sabır ve süreklilik bu bölgede gelecekte kökleşmemizi sağlayacak.

Seçim çalışmamızın son haftasında bildirilerimizi semtler ve servis noktaları dışında Türk Traktör Fabrikası’na ulaştırdık. Bir hafta önce bu fabrikada güvenlikçilerin müdahalesiyle karşılaşmıştık. Bu müdahalenin üzerine gitmek işçiler nezdinde güven arttırıcı olacak, ısrarımız görülecekti. Nitekim böyle de oldu. Bildirilerimizi güvenlikçilerin müdahalesine karşın militanca dağıttık. Patron işbirlikçilerini teşhir ettik. Sloganlarımızı haykırarak bildirilerimizi daha bir coşkuyla dağıttık. İşçilerin tepkisi oldukça olumluydu, bildiri alan çok sayıda işçi oldu. Güvenlikçilerin bazı işçilerin elinden bildiriyi almak istemelerine işçiler bildiriyi okuyacaklarını söyleyerek yanıt verdiler. Sonuç olarak Türk Traktör dağıtımı oldukça başarılı geçti. Bu fabrikaya gitmeye devam edeceğiz.

Bu hafta içerisinde afişlerimizi de yaygınca yaptık. Sincan merkez başta olmak üzere, semtler ve fabrika güzergahlarını afişlerimizle donattık. Pankartlarımızı merkezi yerlere asarak bu aracımızı da etkin biçimde kullandık.

Bir kez daha yineleyelim ki, Sincan’da kızıl bayrağımızı ısrarla, cüretle dalgalandırıyor, meydan okuyoruz: Biz kazanacağız, sosyalizm kazanacak!

Sincan BDSP çalışanları



Mamak BDSP seçim çalışmalarından...

Seçim çalışmasının finaline doğru faaliyetimiz hızlanmış bulunuyor. Dağıtım faaliyetleri, afiş, gazete satışı, ev ziyaretleri ve 27 Mart’ta Şirintepe’de yapacağımız şenliğin çalışmalarını bir arada sürdürüyoruz.

Geçtiğimiz hafta boyunca materyal dağıtımı ve afiş çalışmasının yoğunluğunu arttırdık. “Düzen partilerine oy yok! Soyguncu-rantçı sermaye uşaklarından hesap soralım!” şiarlı ve emperyalist savaş gündemli BDSP imzalı 700 adet afişimizi Şirintepe, Şahintepe, NATO yolu ve Tuzluçayır’da kullandık.

Mamak ve Büyükşehir sosyalist belediye başkan adayları imzalı BDSP afişlerini ise Dikimevi, Şafaktepe, Saime Kadın, Harman, Hürel, Mamak çarşı, Misket, Genaral Zeki Doğan, Kutlu ve Mutlu mahallelerini kesen kavşak ve caddelere, Akdere, NATO Yolu, Tuzluçayır, Çağlayan, Şahintepe, Şirintepe, Fahri Korutürk, Ege, Cengizhan, Duralialiç, Akşemsettin mahallelerinde yaklaşık 1500 adet yaptık.

Şenliğimizi Şirintepe’deki bir salonda 27 Mart Cumartesi günü yapacağız. Şenliğin ön hazırlığını, şenlik davetiyelerinin geniş bir bölgede yaygın dağıtımı üzerinden tüm güçlerimizi seferber ederek sürdürüyoruz. Şenliğin çağrısını yapan pankartlarımızı büronun önüne astık. Ayrıca mahallelerde araçla gezerek megafonla şenlik çağrısı yapacağız.

Aday imzalı 4 BDSP pankartını Mamak’ın çeşitli bölgelerine astık. Seçim büromuza olan ilgi ise sürüyor. Büromuzun dış duvarını afişlerimiz ve iki pankartımızla donattık.

Bu faaliyet temposu içinde ev ziyaretlerini ve gazete dağıtımını da sürdürüyoruz.

Mamak BDSP çalışanları



Çalışmalarımız coşkuyla sürüyor!

Ankara BDSP olarak Ulus, Batıkent, Hüseyingazi, Dikmen, Ostim ve Eskişehir-İstanbul Yolu üzerinde afiş çalışmalarına devam ettik. Ulus’da afişlerimiz büyük bir ilgiyle karşılandı. Batıkent ve Hüseyingazi sokaklarını da yüzlerce afişimizle donattık. Çalışmalarımız sırasında çok sayıda semt sakini ile konuşup politik platformumuzu anlatma imkanı bulduk. 2 binden fazla afiş kullandığımız bu çalışma dostlarımızdan olumlu tepkiler aldı. Ankara’nın hemen her semtine astığımız pankartlar, dağıttığımız onbinlerce bildiri ve yoğun afiş çalışması ile anlamlı bir müdahaleyi ifade eden faaliyetimiz coşkuyla sürüyor.

Ankara BDSP çalışanları



Hacıbektaş seçim çalışmalarından...

Merkezi afişlerimizi ilçenin tüm noktalarında yaygın olarak kullandık. Şu ana kadar 150 ev toplantısı yaptık. 23 Mart günü yapılan mitinge ise yaklaşık 100 kişi katıldı. Adayımız mitingde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Sermayenin işçi sınıfı ve emekçilere yönelttiği topyekûn savaş tüm hızıyla devam ediyor. Kamu personel rejimi ve Yerel Yönetimler Temel Kanunu Tasarısı ile kamu hizmetlerinin tümü özelleştiriliyor ve piyasanın insafına terkediliyor, kamu emekçileri ise işinden ekmeğinden edilmek isteniyor. Tüm bu yasaların geri püskürtülmesi işçi sınıfı ve emekçilerin topyekûn mücadelesini, genel grev-genel direnişi zorunlu hale getiriyor.

“Rantçı-soyguncu ve Hacıbektaş emekçilerine yabancı yönetim anlayışı varolan sorunları her geçen gün daha fazla büyütüyor. Ülkenin kaderini elinde tutan sermaye sınıfı, Hacıbektaş’ta da yaşanan sorunların temel sorumlusudur. Adaylığım, sermaye egemenliğine, sermaye partileri ve adaylarına karşı yükseltilmiş bir mücadele çağrısıdır. Gerçek kurtuluşun sosyalizmle mümkün olacağına duyulan sarsılmaz inancın ve güvenin ifadesidir.”

Grup YÖN söylediği türkü ve marşlarla kitleyi coşturdu.

27 Mart günü saat 13.00’de ikinci miting yapılacak. Mitinge yönelik çalışmalar devam ediyor.

Hacıbektaş BDSP çalışanları