27 Mart 2009
Sayı: SİKB 2009/12

  Kızıl Bayrak'tan
  Bahar döneminin birikim, deneyim ve
enerjisiyle devrimci bir 1 Mayıs’a!
  Haramilerin saltanatını yıkacağız, sosyalizmi kuracağız!
Newroz ve Kürt sorununda yeni dönem
Newroz ateşleri ülkenin dört bir yanında harlandı!
İşçi ve emekçi hareketinden…
  TİB-DER 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi…
  İzmir’de “seçimler ve kriz” gündemli toplantılar
  BDSP’nin seçim faaliyetlerinden…
  Devrimci seçim çalışmasından
devrimci 1 Mayıs’a!
  G-U’da yaşananlar üzerine…
  Ekim Gençliği’nin faaliyetlerinden...
  Hüseyin yoldaşın ardından…
  Tetikçi İsrail askerleri suçlarını itiraf ettiler!
  Barack Obama’dan İran’a Newroz mesajı…
  “Kürt Konferansı...”
M. Can Yüce
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

BDSP’nin seçim faaliyetlerinden…

“Çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmde!”

İstanbul

Kartal’da seçim faaliyetleri

Kartal’daki devrimci seçim çalışması aday tanıtım toplantılarıyla sürüyor. Gençliğe geleceksizliğin dayatıldığı, işçi ve emekçi çocuklarının eğitim hakkının giderek daha fazla elinden alındığı bu dönemde, işçi ve öğrenci gençliği düzenin seçim oyununa kanmamaya çağırıyoruz.

Bu kapsamda 22 Mart günü düzenlediğimiz etkinlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Sosyalist Belediye Başkanı Adayı Melek Altıntaş liseli ve işçi gençlerle buluştu.

Che’nin hayatının anlatıldığı film gösteriminin ardından, İLGP adına gençliğin yaşadığı sorunları içeren bir konuşma yapıldı.

Ardından Melek Altıntaş söz alarak, son dönemde işçi ve emekçilerle beraber çocuklarına dönük saldırılardan, çıkan yasalardan, seçim döneminin ardından yaşamımızın daha çekilmez olacağından ve bu saldırılara karşı devrim ve sosyalizm mücadelesini büyütmek gerektiğinden söz etti. Denizler’e, Mahirler’e sahip çıkmanın, onlar gibi mücadeleyi ilerden omuzlamaktan geçtiğini belirtti.

Toplantı bitiminde liseli gençler okul toplantıları ve merkezi bir İstanbul etkinliği düzenlemek üzerine tartışmalar yaptılar. Gelecek hafta toplanma çağrısıyla etkinliği sonlandırdılar.

Toplantının ardından adayımızla birlikte bir işçi ailesini ziyaret ettik. Son dönemde seçimlerin ve düzen partilerinin tablosu üzerinden sohbet ettik.

Aday tanıtım toplantılarıyla beraber ajitasyon-propaganda çalışmamızı sürdürüyoruz. Bu hafta Topselvi Mahallesi’ne aday bildirileri ve bildirgelerimizi ulaştırdık. Esentepe ve Petrol-İş mahallelerini aday imzalı afişlerimizle donattık. Seçim çalışmasının son haftasına girmişken, seçim çalışmasının final etkinliğinin hazırlıklarına başlamış durumdayız.

Kartal Seçim Komisyonu


Ümraniye’de seçim çalışmaları

Ümraniye’de de seçim çalışmamız her geçen gün daha da yoğunlaşan bir tempo ile devam ediyor. Geçtiğimiz hafta BDSP imzalı afiş ve bildirge dağıtımlarımızı tamamlamış, bağımsız sosyalist aday Melek Altıntaş’ın bildiri ve afişlerini kullanmaya başlamıştık. İMES çevresi ve Dudullu materyallerimizin ilk ulaştığı alanlar oldu. Propaganda-ajitasyon çalışması sırasında düzenin seçim oyununu teşhir ederek işçi ve emekçileri devrimin yanında saf tutmaya çağırdık. Aynı zamanda gazetemizi de etkin bir propaganda aracı olarak kullanıyor, emekçi semtlerinde gazete satışları gerçekleştiriyoruz.

Çalışmamızın bir diğer ayağını ise kitle etkinlikleri oluşturuyor. Geçtiğimiz hafta bir emekçi semtinde 40 kişinin katıldığı bir film gösterimi gerçekleştirdik. Bu hafta ise iki semtte kitle toplantıları ve etkinlikleri organize edeceğiz.

Seçim büromuzu ise sınıf çalışmamızın merkezinde durduğu bir işçi bürosu biçiminde kullanmaya çalışıyoruz. Bu çerçevede 22 Mart günü seçim büromuzda “Kriz, seçimler ve işçi sınıfı” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdik.

Söyleşi kısa açılış konuşmasının ardından bir avukat arkadaşımızın kriz nedeniyle işyerlerinde yaşanan sorunlar ve bu çerçevede yapılması gerekenler üzerine gerçekleştirdiği sunumla başladı. İşten atmalardan ücretsiz izinlere kadar saldırılar karşısında hukuksal planda yapılabilecekler tartışıldı. Birçok işçi arkadaş söz alarak hem çevrelerinde yaşadıkları örnekleri paylaştılar hem de sorularıyla tartışmayı zenginleştirdiler.

Hukuksal planda yapılması gerekenlerin ardından tartışma krizin işçi sınıfına etkileri, bunun seçim sürecindeki yansımaları ve işçi sınıfının yürütmesi gereken fiili mücadele ekseninde devam etti. Krizin her zaman olduğu gibi işçi sınıfına fatura edildiği, seçimden sonra bu faturanın daha da ağırlaşacağı, işçi sınıfının da bu saldırılar karşısında örgütlü ve fiili gücüne yaslanması gerektiği vurgulandı. Burjuva düzen partilerinin işsizliği ortadan kaldırmak asgari ücreti yükseltmek gibi vaatlerde bulunduklarından, reformistlerin belediyelerde iş olanakları yaratmak gibi sahte vaatler yaydığından sözedildi. Tek doğru tutumun saldırılara karşı devrim mücadelesini büyütmek olduğu ifade edildi. Sendikal bürokrasinin bu iddia ve iradeden yoksun olduğu, asıl sorumluluğun sınıf bilinçli işçiler ve sınıf devrimcilerinin üzerinde olduğu vurgulandı.

28 Mart günü gerçekleştireceğimiz “Devrimci bahara yürüyoruz!” isimli etkinliğe yönelik çalışmalarımız devam ediyor.

25 Mart Çarşamba günü Sarıgazi Merkez ve Demokrasi Caddesi’nde ajitasyon konuşmaları eşliğinde aday bildirilerimizi dağıttık.

25 Mart akşamı ise Melek ALtıntaş’ın katılımıyla Sarıgazi’de bir ev toplantısı gerçekleştirdik. Ağırlığını kadınların ouşturduğu 15 kişinin katıldığı toplantıda canlı tartışmalar yaşandı.

Ümraniye BDSP

GOP’ta mücadele çağrısı

Devrimci sınıf çizgisini yaymayı ve kitlelerle buluşturmayı esas alan faaliyetimiz yaygın materyal kullanımı ile sürüyor.

Sultangazi bölgesinde Gazi girişi, Eski Karakol, Köşe Durağı, Cemevi Durağı ve yeni Karakol’a kadar yaygın bir şekilde “Seçim aldatmacası değil, devrimci sınıf mücadelesi!”, “Haramilerin saltanatını yıkacağız, sosyalizmi kuracağız!” ve “Yaşanabilir bir kent ve insanca bir yaşam için sosyalizm” şiarlı afişlerimizi yaptık.

İki çeşit olan bildirilerimizi de akşam saatlerinde yoğun bir şekilde kapı kapı dolaşarak işçi ve emekçilere ulaştırıyor, onları mücadeleye çağırıyoruz.

Karadeniz Mahallesi’nde de faaliyet yoğun materyal dağıtımı ile sürüyor. “Düzenin seçim oyununu bozalım, temel hak ve özgürlükler için mücadeleyi yükseltelim!” başlıklı bildirilerimizi kapı kapı dolaşarak dağıttık. Pazar yerinde de dağıtım gerçekleştirdik. “Yaşanabilir bir kent ve insanca bir yaşam için sosyalizm” şiarlı afişlerimizi de yoğun bir şekilde mahallede kullandık.

Seçim faaliyetlerinin yanısıra GOP BDSP olarak direnişte olan Meha işçileriyle dayanışma amacıyla Elmabahçesi sanayi bölgesinde “Direnen Meha işçisi kazanacak!”, “Meha işçisi yalnız değildir!”, “Meha’da direniş kazanacak!” şiarlı BDSP imzalı yazılamalar yaptık.

Seçim aldatmacasına karşı kurtuluşun ancak mücadele ederek kazanılacağını haykırmaya devam edeceğiz.

GOP BDSP


İkitelli seçim çalışmalarından...

İkitelli BDSP seçim bürosu merkezli faaliyetimiz yeni aday bildirisi ve afişlerinin de kullanımıyla yaygınlaşarak devam ediyor.

İşçi ve emekçi ailelerinin yoğun olarak oturduğu İkitelli Köyiçi semtinde 2’şer bin adet aday bildirgesi ve BDSP seçim bildirgelerinin dağıtımını gerçekleştirdik. Yoğun ilgiyle karşılanan dağıtımımız esnasında emekçilerle sohbet ettik.

İkitelli Atatürk Mahallesi çevresinde afişlemeler yaptık, ev ziyaretleri gerçekleştirdik. Sosyalist adayımızın 5 bin adet seçim bildirgesini ulaştırdık. Bildiri dağıtımlarımızın yanısıra Melek Altıntaş imzalı ve “Haramilerin saltanatını yıkacağız! Sosyalizmi kuracağız!” şiarlı afişleri İkitelli Atatürk Mahallesi’nde bulunan büromuzun çevresinde yaygınca kullandık.

Emekçi kitlelerle ilişki kurmanın en etkin yollarından biri olan gazete satışlarımıza da ara vermeden devam ediyoruz. Gazetemizi, düzeni teşhir etmek ve kendi bağımsız çizgimizi anlatmak için etkin bir şekilde kullanıyoruz.

Seçim faaliyetimiz çerçevesinde ev toplantıları da devam ediyor. Son olarak Şahintepe semtinde Büyükşehir Bağımsız Sosyalist Belediye Başkan adayı Melek Altıntaş’ın da katıldığı bir ev toplantısı gerçekleştirdik. Düzen partilerinin gerçek yüzlerini sergileyen söyleşide insanların ilgi ve desteği ile karşılaştık.

Etkin bir materyal ve ev toplantısı süreciyle ördüğümüz faaliyetimiz güçlenerek devam edecek.

Küçükçekmece BDSP


Pendik’te etkin ve yaygın çalışma

Bir haftalık yoğun bir emekle hazırlığını yürüttüğümüz BDSP aday tanıtım etkinliği, 20 Mart akşamı Aydos seçim bürosunda gerçekleştirildi. Etkinliğin ön sürecinde, bine yakın çağrı davetiyesi işçi ve emekçilere ulaştırıldı. Fabrikalardan işçi servislerine, kahve konuşmalarından pazar dağıtımlarına kadar etkinliğe yaygın bir şekilde çağrı yapıldı. İşçilerin geçiş güzergahlarına ozalitler asıldı. Yanısıra ajitasyon konuşmaları yapılarak düzen partilerinin teşhiri edildi.

Aday bildirgeleri ve afişler de kullanılarak yürütülen çalışmada işçi ve emekçilerle birebir ilişki kuruldu. İşçi ve emekçiler hem fabrikalarından hem evlerinden kuşatıldı. İşçi ve emekçilere sınıfın devrimci programı etrafında mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıldı. Aydos seçim bürosu emekçiler için bir mevziye dönüştü.

20 Mart günü gerçekleştirdiğimiz aday tanıtım etkinliği Nazım Hikmet'in “Hoşgeldin”, “Türkiye işçi sınıfına selam” ve küçük bir dostumuzun “Çocuklar ölebilir yarın” adlı şiiriyle başladı. Etkinlikte yapılan konuşmada yerel seçimlere hangi siyasal ve iktisadi atmosfer içerisinde girildiği anlatıldı ve sınıf cephesinden yaşanan tablonun altı çizildi. Krizle birlikte ağırlaşan sorunların yaşandığı bir seçim sürecinde düzen partilerinin yalana dayalı vaatlerle işçi ve emekçileri aldatmaya çalıştıkları ifade edildi. BDSP olarak seçimlere neden bağımsız sosyalist adaylarla katıldığımız açıklandı. Ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Sosyalist Belediye Başkan Adayı Melek Altıntaş'a söz verildi.

Adayımız, 5 yıl önce emekçilerin kapılarını vaatlerle çalanların hemen sonrasında bu kapılara yıkımlarla, işsizlikle, paralı sağlık hizmetleriyle geri döndüklerini ve bugün de aynı sahte vaatlerle kapıları çaldıklarını ifade etti. Gerçek kurtuluşun işçi sınıfının iktidarı almasıyla ve sosyalizmin kurulmasıyla gerçekleşeceğini vurguladı. Emekçilere birlikte mücadele çağrısı yaparak konuşmasını tamamladı.

Soru-cevaplarla ve canlı tartışmalarla gerçekleşen etkinlik, küçük bir dostumuzun Nazım Hikmet'in “Büyük insanlık” adlı şiirini okumasıyla sona erdi.

Ardından BDSP Kurfalı seçim bürosundan etkinliğe destek veren müzik grubunun hazırladığı marşlar okundu ve son olarak Avusturya İşçi Marşı hep beraber söylenerek sohbetlere geçildi. Emekçi kadınların da ilgi gösterdiği etkinliğe 50'yi aşkın emekçi katıldı.

Aday imzalı “Düzenin seçim oyununu bozalım! Çözüm devrimde kurtuluş sosyalizmde!” şiarlı pankartları Şeyhli merkez, Kurtköy Sanayi, Aydos merkez, Aydos girişi, Pendik Köprüsü ve Pendik merkez olmak üzere birçok farklı noktaya astık. Düzen partilerinin pankartları emekçilerin sokaklarını kuşatmış dururken, devletin ve faşistlerin pankartlarımıza tahammülsüzlüğü sanayideki iki pankartımızın asıldıktan 2 gün sonra ortadan kaldırılmasıyla bir kez daha karşımıza çıktı!

Hafta başında “Haramilerin saltanatını yıkacağız! Sosyalizmi kuracağız” şiarlı aday afişlerimizi asarken, düzenin bekçileri karşımıza çıktı. “Sosyalizmi kuracağız afişlerini mi asıyorsunuz” diyerek önümüz kesen güruh, afişleri gördükten sonra gitmek durumunda kaldı. Bizler de çalışmamıza devam ederek Aydos girişini afişlerimizle donattık.

Bir aydır yoğun bir şekilde yürüttüğümüz seçim faaliyetimiz 28 Mart’ta Kadıköy’de gerçekleşecek basın açıklamasıyla sona erecek. 30 Mart günü düzen partilerinin bir kısmı hezimete uğrarken, bir kısmı da seçim başarısını kutlayacak. Biz sınıf devrimcileri ise, yine emekçi semtlerinin düzen partilerinin beş yılda bir uğradığı çamurlu sokaklarında, fabrika kapılarında ve torna tezgahlarının başında olacağız. Ve bölgemizde mücadele bayrağını daha da yükselterek işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs’a hazırlanacağız.

Pendik BDSP


Sultanbeyli’de faaliyetlerden…

Sultanbeyli’nin mahallelerinden biri olan Başaran Mahallesi’nde 19 Mart akşamı “İşçiler seçimi ve krizi tartışıyor” başlıklı bir etkinlik gerçekleştirdik. Etkinliğin çalışmasını, kapı kapı dolaşarak işçi ve emekçilere ulaştırdığımız davetiyelerimizle yaptık. Etkinliğin gerçekleşeceği gün sabah erken saatlerde işçi servislerine davetiyelerimizi ulaştırdık.

Etkinlikte ilk konuşmayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Sosyalist  Belediye Başkan Adayı Melek Altıntaş yaptı. Altıntaş, ülkede yaşanan iki gerçekliğe dikkat çekti. İlk olarak seçim yatırımları adı altında milyar dolarları bulan harcamalar, ikincisi ise son dönemde “kriz” bahane gösterilerek yaşanan işçi çıkarmaların vardığı sayının 700 bini aşmasıydı.

Bir işçi tarafından dile getirilen “başa sol gelsin de ne olursa olsun” sözleri anlamlı bir tartışmaya yolaçtı. Melek Altıntaş, belediyelerin yapacaklarının kırıntı düzeyinde olduğunu ve bu sistemde bir şeyleri değiştirecek olanın aslında işçi ve emekçilerin örgütlü mücadelesi olacağını vurguladı. BDSP adaylarının da seçimlere işçi sınıfını sosyalizm mücadelesinin bir parçası olmaya çağırmak amacıyla katıldığını söyledi.

ÖSS’nin kaldırılmasından krizin yarattığı sonuçlara kadar bir dizi sorunun tartışıldığı toplantı Newroz’da alanlarda buluşmak çağrısıyla son buldu.

Hafta içinde yine materyallerimizle işçilere ve emekçilere seslendik. Çiftlik Mahallesi ve Sultan Sanayi Sitesi’nde kapı kapı dolaşarak bildirgelerimizi dağıttık. Başaran, Veysel Karani, Teferrüç Mahalleleri’nde gazete satışları gerçekleştirdik.

Mahallede Newroz çağrısını da yaygın biçimde yaptık. “Newroz isyandır! Kürt halkına özgürlük, eşitlik, gönüllü birlik!/BDSP” ozalitlerini Başaran, Veysel Karani ve Teferrüç mahallelerinde kullandık. El ilanlarını Başaran Mahallesi’nde gazete satışıyla birlikte dağıttık. 21 Mart akşamı kahveleri dolaşarak Newroz’a çağrı yaptık.

Faaliyetlerimiz 28 Mart günü gerçekleştireceğimiz “Devrimci bahara yürüyoruz” etkinliğinin hazırlıkları ile sürüyor.

Sultanbeyli BDSP


Esenyalı’da çok yönlü hazırlık

Seçim çalışmamız son haftasına girerken aynı tempo ve yoğunlukla devam ediyor. Bir yandan yerel güçlerle temas kurup ilişkileri güçlendiriyor, diğer yandan pratik faaliyetlerimize devam ediyoruz.

Bildirge dağıtımlarının ardından aday bildirilerini yaygın bir şekilde dağıtıyoruz. Dağıtıma ilk önce Pendik Esenyalı’dan başladık. Esenyalı seçim büromuzun etrafındaki bölgeye bildirilerimizi ulaştırdık. Ardından Esenyalı Bingöl Mahallesi’nde yaygın bildiri dağıtımı gerçekleştirdik. Aday bildirilerini Tuzla tersane işçilerine de ulaştırdık. Aydıntepe istasyonunda bin adet aday bildirisi dağıttık. Bildiri dağıtımlarımız sürüyor.

Afişlerimizi de geniş bir alanda kullanıyoruz. Esenyalı Mahallesi’nde “Haramilerin saltanatını yıkacağız, sosyalizmi kuracağız!” aday imzalı ve “Seçim aldatmacası değil, devrimci sınıf mücadelesi! Çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmde!” BDSP imzalı afişlerden 400 adet yaptık.

Esenyalı ana cadde ile Aydınlı Caddesi’nin yanısıra Newroz’un kutlanacağı alan ile ara sokakların hepsine afişlerimizi astık.

Tuzla’da seçim çalışması...

Tuzla tersanelerindeki seçim faaliyetimiz bildiri ve afiş çalışmalarıyla sürüyor. 22 Mart günü gerçekleşen afiş çalışmamızın ardından 23 Mart günü de Tuzla Gemi tersanesi etrafında işçilerin işe gidiş saatlerinde aday imzalı “Haramilerin saltanatını yıkacağız sosyalizmi kuracağız!” afişlerini astık. İşe giden tersane işçilerine bin adet aday bildirisi dağıttık. TORLAK Tersanesi karşısındaki merkezi noktaya “Düzenin seçim oyununu bozalım! Çözüm devrimde kurtuluş sosyalizmde!” pankartını astık.

Esenyalı BDSP

Esenyurt’ta seçim çalışmalarından...

Esenyurt’ta devrimci seçim faliyetimiz etkinlikler, yaygın bildiri dağıtımları ve afişlemelerle devam ediyor.

Son 5 gün içerisinde yaklaşık 20 fabrikaya aday bildirilerimizi dağıttık. Avcılar, Kıraç, Esenyurt merkezlerinde bildirilerimizi işçi ve emekçilere ulaştırdık.

Tabela, Yenimahalle, Kuruçeşme, Balık yolu, Depo, Yenikent ve Tokat gibi emekçi semtlerini “Haramilerin saltanatını yıkacağız! Sosyalizmi kuracağız!” şiarlı aday afişlerimizle donattık. Kızıl Bayrak gazetesini de yaygın bir şekilde kullanıyoruz.

Dağıtımlar ve afişlemeler esnasında işçi emekçilerden olumlu tepkiler alıyoruz. Düzen partilerinin hepsinin soyguncu, rantçı olduğu ve hepsinin patronlara hizmet ettiği konusunda emekçilerde bir bilinç açıklığı var. Ancak büyük oranda “alternatifsiz” ve “güçsüz” olduklarını düşünüyorlar. Israrla ve kararlılıkla alternatifsiz olmadıklarını, asıl gücün işçi ve emekçilerin örgütlü sınıf mücadelesinde olduğunu, bu düzenin tüm pisliğinin ancak devrimle temizleneceğini, tek kurtuluşun sosyalizm olduğu gerçeğini anlatıyoruz. Tartışmalarımız birçok işçi ve emekçide umut yaratıyor.

Ajitasyon-propaganda çalışmalarımızın yanısıra işçi toplantıları düzenliyoruz. Esenyurt İşçi Platformu-Tekstil İşçileri Komisyonu, “Tekstil işçileri seçimleri ve krizi tartışıyor” başlıklı bir işçi toplantısı düzenledi. İşçilerin seçimlerde devrimci tutum alması gerekliliği üzerine tartışılarak düzen partilerinin, kapitalist sistemin teşhiri yapıldı. Seçim ve kriz konuları içiçe işlendi. Krizin işçilere yansıması tekstil sektörü üzerinden değerlendirildi. Seçimler sonrası artacak saldırılara karşı örgütlenme çağrısı yapıldı. İleriye dönük olarak fabrikalarda ve semtlerde mücadele komiteleri oluşturma kararı alındı. İşçilerin ve emekçilerin mücadele günü 1 Mayıs’a katılımları örgütlemenin yol ve yöntemleri konuşuldu. Toplantımız 1 Mayıs alanlarında, krize karşı mücadeleyi büyütme ve acil istemlerimiz etrafında örgütlenme çağrısıyla sonlandı.

Esenyurt BDSP


İzmir

Buca’da yaygın seçim faaliyeti

Yerel seçimlerin yaklaşması ile devrimci seçim faaliyetlerimiz yoğunlaştı. Bir taraftan “Haramilerin saltanatını yıkacağız, sosyalizmi kuracağız!” şiarlı afişlerimizi kullanırken, bir taraftan da aday tanıtım bildirilerinin yaygın dağıtımlarını gerçekleştiriyoruz.

Kuruçeşme, Buca Koop, Yıldız ve Çamlıkule mahallelerinin direklerine, trafo ve panolarına afişlerimizi astık. Yanısıra aday tanıtım bildirilerimizi kapı kapı dolaşarak emekçilere ulaştırdık.

21 Mart günü Kemeraltı çarşısı girişinde işçi ve emekçilere BDSP seçim bildirgesi ile birlikte aday tanıtım bildirilerini ajitasyon konuşmaları eşliğinde dağıttık. Konuşmalarımızda Amerikancı, İMF’ci düzen partilerini teşhir ederek onlardan hesap sorulması gerektiğini vurguladık. Yaklaşık iki saat süren faaliyetimiz işçi ve emekçiler tarafından ilgi ile karşılandı. Daha sonra ise Buca Şirinyer Tansaş önünde ajitasyon konuşmaları ile faaliyetimizi devam ettirdik. Toplam 1200 bildiriyi işçi ve emekçilere ulaştırdık.

20-21 Mart günleri boyunca yaptığımız faaliyetlerde yüzlerce işçi ve emekçi ile sohbet etme ve devrimci seçim çalışmamızı anlatma olanağı bulduk.

22 Mart günü ise Yeşildere, Buca merkez, Gaziemir yolu, Bozyaka’da “Çözüm devrimde kurtuluş sosyalizmde!”  ve “Haramilerin saltanatını yıkacağız! Sosyalizmi kuracağız!” şiarlı afişlerimizi yoğun bir şekilde kullandık.

Özellikle işçi servislerinin yoğun olarak kullandığı sanayi girişlerini afişlerimizle donattık. Afiş çalışması ile beraber Kuruçeşme’de ve Çamlıkule’de aday tanıtım bildirileri kapı kapı dolaşılarak işçi ve emekçilere ulaştırıldı.

Buca BDSP


İzmir’de devrimci seçim faaliyetine saldırı

Ege Üniversitesi Ekim Gençliği’nin yürüttüğü devrimci seçim çalışması çerçevesinde 19 Mart günü “Haramilerin saltanatını yıkacağız! Sosyalizmi kuracağız! / N. Şafak Özdoğan” ve “Yaşanabilir bir kent ve insanca bir yaşam için sosyalizm! / BDSP” şiarlı afişlerin Bornova’da yaygın olarak kullanılması sırasında düzen partilerinin maşaları devrimci faaliyete saldırdı.

Bornova Metro önünde CHP’li güruh tarafından gerçekleştirilen saldırı sırasında BDSP afişleri yırtılmak istendi. Saldırıyı engellemeye çalışan genç komünistler CHP’yi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu yaptıkları konuşmalarla teşhir ettiler.

Saldırının hemen ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Sosyalist Başkan Adayı N. Şafak Özdoğan yazılı bir açıklama yaptı. Devrimci faaliyeti hiçbir gücün engelleyemeyeceğini vurgulayarak şunları söyledi:

CHP has bir sermaye partisidir ve onun uşağıdır. CHP emperyalistlerin emrindedir. Maraş’ta, Çorum’da, Sivas’ta onlarca insanımızın katliamının baş sorumlularından birisidir. Kürt halkına yönelik kirli savaşın baş savunucusudur. İşçi ve emekçileri ilgilendiren her türden sosyal hak gaspına onay veren bir düzen partisidir.

Ulucanlar’da, 19 Aralık katliamında olduğu gibi devrimci tutsakların katline onay veren, Denizler’den günümüze elini devrimcilerin kanıyla yıkayan, düzene hizmette kusur etmeyen bir partidir.”


Bornova’da saldırı protestosu

BDSP’nin İzmir’de yürüttüğü devrimci seçim faaliyetine dönük CHP’li güruhun saldırısı 20 Mart günü komünistler tarafından Bornova Metro önünde gerçekleştirilen basın açıklaması ile protesto edildi. “Amerikancı, İMF’ci düzen partilerine oy vermeyelim, hesap soralım! Çözüm devrimde kurtuluş sosyalizmde! / BDSP” imzalı pankartın açıldığı açıklamada sınıf devrimcilerinin seçimlere işçi ve emekçilere gerçekleri anlatmak için bağımsız sosyalist adaylarla girdiği ifade edildi. Kapitalist düzen teşhir edildi, devrim ve sosyalizm vurgusu öne çıkarıldı.

CHP’nin de diğer düzen partileri gibi baskıcı, zorba, katliamcı, işçi ve emekçi düşmanı olduğu ifade edildi. İşçi ve emekçiler, kendilerine gerçekleri anlatan bağımsız sosyalist adayları desteklemeye çağrıldı.

Kızıl Bayrak / İzmir


Ankara

Sincan’da seçim faaliyetleri

Sincan’da yerel seçimlere yönelik faaliyetimizi yoğunlaştırmış bulunuyoruz.

Sincan Organize servislerinin şehirdeki kalkış noktası olan Ulus’ta “İşçiden İşçiye Bülteni”nin dağıtımını gerçekleştirdik. Bağımsız sosyalist aday Evrim Erdoğdu’nun bildirileri ve BDSP el ilanlarıyla birlikte gerçekleştirdiğimiz dağıtımımız işçiler tarafından ilgiyle karşılandı.

Haramilerin saltanatını yıkacağız, sosyalizmi kuracağız!” şiarlı aday afişimizi, “Seçim aldatmacası değil devrimci sınıf mücadelesi!” ve “Yaşanabilir bir kent ve insanca bir yaşam için sosyalizm!” şiarlı BDSP afişlerimizi ise Sincan’da yaygın olarak kullandık.

 “Çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmde! / BDSP”, “Çözüm sandıkta değil, çözüm devrimde! / BDSP”, “Çözüm seçimde değil, devrimde! / BDSP” gibi seçim dönemine yönelik sloganlarımızın yazılamalarını da bölgenin önemli noktalarına yaptık.

Faaliyetimiz esnasında sermaye partilerinin engelleme girişimleri ile karşılaştık. Bir grup CHP’li “afişlerimizi kapatmayın!” şeklinde “uyarı”da bulundu. Kendilerinin de devrimci olduğunu söyleyen bu güçler, bizi polise ihbar etmekle tehdit etti. Aldığımız net tutum karşısında daha ileri gidemediler. Çevrede afiş yapılabilecek diğer yerleri de afişlemeyi sürdürdük.

25 Mart sabahı ise Sincan Organize servislerinin Ankara’dan kalkış noktası olan Ulus’ta aday bildirilerimizi yaygın bir şekilde dağıttık. Aynı yerde bulunan inşaat işçilerinin bulunduğu amele pazarında da dağıtımımızı ve ajitasyon konuşmalarımızı sürdürdük.

Sincan BDSP


Mamak’ta seçim faaliyeti

Mamak’ta sınıf devrimcileri seçim aldatmacasına karşı işçi ve emekçileri devrimci sınıf çizgisine çağıran bir siyasal faaliyeti örgütlemeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde seçim bildirgelerimizin büyük bir bölümünü, evlerin kapılarını çalıp emekçilerle birebir tartışarak ve sohbet ederek dağıttık. Afişlerimizi yaygın bir şekilde kullandık. Tuzluçayır ve Tek Mezar bölgelerinde bu temelde yürüttüğümüz faaliyetimizi şimdi Bağımsız Sosyalist Belediye Başkan Adayı Evrim Erdoğdu imzalı “Düzen partilerine verilecek oyumuz yok, sorulacak hesabımız var!” şiarlı bildirilerini dağıtarak sürdürüyoruz. El ilanlarımız, ozalitlerimiz, seçim materyallerimiz ve yerel bültenimiz olan Mamak Türküsü ile Ege Mahallesi, Eski Çöplük, Cengizhan, Fahri Korutürk Mahallesi’ndeki işçi ve emekçilere birebir ulaşıyor, krizi ve işsizliği tartışıyoruz.

Yanısıra, Ege Mahallesi muhtarlığı kütüphanesinde 26 Mart günü “Sermayenin krizine, işsizliğe, yoksulluğa ve seçim aldatmacasına karşı mücadeleye!” şiarıyla gerçekleştireceğimiz emekçi toplantısına hazırlanıyoruz.

“Haramilerin saltanatını yıkacağız, sosyalizmi kuracağız!” şiarlı aday afişlerimizi “İnsanca bir yaşam, yaşanalabilir bir kent sosyalizmde!”, “Seçim aldatmacası değil devrimci sınıf mücadelesi! Çözüm devrimde kurtuluş sosyalizmde!/BDSP” imzalı afişleri Akşemsettin’den Tuzluçayır’a kadar olan bölgede kullandık.

Mamak BDSP


Manisa’da etkin seçim çalışması

Devrimci sınıf çalışmasından yoksun Manisa’da işçi ve emekçileri düzenin seçim oyunlarına karşı uyarıyor, kendi sınıf çıkarları doğrultusunda mücadeleye çağırıyoruz.

BDSP’nin seçim bildirgesi ve afişleri ile adayımızın bildiri ve afişlerini neredeyse bitirmiş bulunuyoruz. Bildirge ve aday bildirimizi işçi servislerinin kalktığı duraklar, kahveler, bina ve sitelerin posta kutuları, emekçi semtleri, semt pazarları ve merkezi yerlerde kullandık.

Faaliyet sırasında diyolog kurduğumuz işçi ve emekçilere, insanlığın kurtuluşunun sosyalizmle mümkün olduğunu, bu uğurda mücadele verilmesi gerektiğini anlatıyoruz.

Afişlerimizi emekçi semtleri, Manisa Organize Sanayi, Kenan Evren Sitesi, Ayakkabıcılar Sitesi ve çevresine yaygın olarak yaptık. Bu çalışmalar esnasında sermayenin kolluk güçlerinin engellemeleriyle karşılaştık. GBT kontrolüne tabi tutulduk. Afişlerimiz Organize Sanayi’nin özel güvenliklerince engellenmeye çalışıldı.

Bu faaliyetlerin yanı sıra seçim büromuzda etkinlik ve Yeni Mahalle semtinde kahve toplantısı gerçekleştirdik. 22 Mart günü gerçekleşen kahve toplantısı canlı ve verimli tartışmalarla geçti. Toplantı öncesi aday bildirilerimize iliştirdiğimiz çağrı ile birlikte 50 adet afiş yaptık. Aynı gün seçim büromuzda Mart ayında gerçekleşen Gazi, 12 Mart darbesi, 16 Mart Beyazıt, 16 Mart Halep’çe, 30 Mart Kızıldere katliamları ve 21 Mart Newroz’a ilişkin bir etkinlik gerçekleştirdik.

Seçim çalışmamızın bir aracı olan gazetemizin satışını da yapıyoruz. Kürt emekçilerin yaşadığı Horozköy Mahallesi’nde gerçekleşen gazete satışımız verimli geçti.

Seçim çalışmalarımızın etkisi kendini göstermiş bulunuyor. İşçi ve emekçiler bizlere, “şimdiye kadar Manisalılar sosyalizm kelimesini unutmuştu bizlere hatırlattınız, doğru şeyler söylüyorsunuz ama nasıl başaracaksınız” diyerek duygu ve düşüncelerini belirtiyorlar.

Yaşlı bir kadının “sosyalizm nedir?” sorusuna cevap vermemizden sonra “ben de aynen böyle yaşamak istiyorum” demesi anlamlıydı. Yaşlı bir göçmenin, sosyalist adayımızın bildirisini görünce, “burada sosyalistler de mi var” diye sorarak, yaşadığı özlemi bize sıkıca sarılarak, bir arkadaşımızın alnını öperek gidermek istemesi bir başka anlamlı örnekti.

“Amerikancı, İMF’ci, soyguncu düzen partilerine oy vermeyin, hesap sorun!” içerikli ajitasyonlarımız karşısında birçok işçi ve emekçi “evet vermeyeceğiz” diyor, düzen partilerine tepkisini ortaya koyuyor.

Manisa BDSP


Kayseri’de etkili seçim çalışması

29 Mart yerel seçimlerine sınıfın devrimci programıyla girdiğimiz Kayseri’de, düzenin seçim oyununa karşı işçi sınıfı ve emekçileri kendi talepleri doğrultusunda mücadeleye çağırarak seçim çalışmalarımızı başlattık. Yoğun politik faaliyetimiz sürüyor.

İlk olarak Kayseri Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Sosyalist Başkan Adayımız Hacı Bora Koç’un tanıtım toplantısını gerçekleştirdik. Ardından seçim bürosunun açılışı yapıldı. BDSP’nin seçim bildirgesi ve afişlerinin yanı sıra aday bildirisini yaygın bir biçimde kullandık. Seçim bürosunda bir dizi etkinlik ve toplantı gerçekleştirdik.

Planladığımız çalışmalar doğrultusunda çalışma alanlarımızdaki işçi ve emekçilere, seçimlere ilişkin bakışımızı anlatıyoruz. Düzen partilerinin teşhirini yaparak, işçi ve emekçilerin seçimlerde alması gereken tutumu anlatmaya çalışıyoruz. Bu çerçevede son derece olumlu tepkiler alıyoruz. İlk bakışta Kayseri’de şovenizmin çok etkin olduğu düşünülür. Oysa seçim çalışması boyunca, özellikle de emekçi semtlerinde bu durumun fazla bir karşılığı olmadığını gördük. Bir süre öncesine kadar şovenizmin kıskacında olan emekçilerin, devrim ve sosyalizmin propaganda ve ajitasyonuna açık olduklarına tanık olduk.

Günlük pratik faaliyetimize işçilerin servislere bindikleri duraklarda sabah ve öğleden sonra bildirgelerimizi ulaştırarak başlıyoruz. Aynı zamanda bölgede hedeflediğimiz emekçi semtlerine yöneliyoruz. Seçim bildirgelerimizi, bildirilerimizi ve afişlerimizi şu ana kadar başta işçilerin servislere bindikleri noktalar olmak üzere Kayseri’nin emekçi ağırlıklı semtleri olan Argıncık, Uğurevler, Yıldızevler, Yıldırımbeyazıt, Mevlana, Fuar, Yenimahalle, Ziyagökalp, Battalgazi vb. mahallelerine ulaştırdık. Yaklaşık 20 bin adet seçim bildirgesini ve bildiriyi işçi ve emekçilere ulaştırmış bulunuyoruz. Yine “Yaşanabilir bir kent ve insanca bir yaşam için sosyalizm” ve “Seçim aldatmacası değil, devrimci sınıf mücadelesi” şiarlı afişlerimizi de adı geçen semtlere ve seçim büromuzun çevresine yaygın bir şekilde kullandık.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla gerçekleştirdiğimiz etkinlikten sonra KESK Kayseri Şubeler Platformu’nun örgütlediği, “Krizin bedelini ödemeyeceğiz!” basın açıklamasına katılım sağlayarak destek verdik.

Ayrıca emekçi semtlerinde bir dizi ev toplantısı gerçekleştirdik. Ev toplantıları seçim gününe kadar devam edeceğiz. Seçim sonrasında devrimci bahar sürecinin sorumlulukları çerçevesinde pratik faaliyetimizi sürdüreceğiz.

Devrimci seçim çalışmalarımız yoğunlaşarak etkin bir şekilde devam edecektir. Sol adına işçi ve emekçilere yönelik ciddi bir çalışmanın olmadığı bir süreçte yürüttüğümüz faaliyet Kayseri’de önemli bir yer tutmaktadır.

Kayseri BDSP


Adana’da çok yönlü hazırlık

Seçim döneminde Adana Meydan Mahallesi’ndeki seçim büromuz üzerinden başlattığımız seçim faaliyetimiz 29 Mart’ın yaklaşmasıyla beraber hızlanarak sürüyor.

Bildirgelerimizin dağıtımının tamamlanmasının ardından şiarlarımızı işçi ve emekçilere taşımak amacıyla yaygın bir şekilde afiş çalışmamıza başladık. “Haramilerin saltanatını yıkacağız! Sosyalizmi kuracağız!” şiarlı aday afişlerimizi, “Yaşanabilir bir kent ve insanca bir yaşam sosyalizmde! / BDSP” ve “Seçim aldatmacası değil devrimci sınıf mücadelesi! / BDSP” afişlerimizi başta Meydan Mahallesi olmak üzere çevre yolu, baraj yolu ve Yurt Mahallesi çevresine yaygın olarak yaptık.

Meydan Mahallesi’nde seçim gündemi ve bahar süreci gündemlerini birlikte ele alarak yürüttüğümüz seçim faaliyetimizin bir parçası olarak 21 Mart günü Adana Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Sosyalist Başkan Adayı Fatma Sesli’nin Meydan Mahallesi’nde bulunan seçim bürosunda bir etkinlik gerçekleştirdik.

Mart ayı içerisinde gerçekleşen katliamlar ve direnişler üzerinden düzenin katliamcı kimliğinin teşhirinin yapıldığı ve “Katliamcılara verilecek oyumuz yok, sorulacak hesabımız var!” şiarıyla gerçekleştirdiğimiz etkinlik öncesinde yaygın bir ajitasyon faaliyeti gerçekleştirdik.

Seçim bürosu çevresi ve faaliyet yürüttüğümüz alanlarda yaygın bir şekilde etkinliğin afişini yaptık. Gazete satışı sırasında tanıştığımız insanlar ve çevre çeper ilişkilerimiz üzerinden etkinliğe çağrı yaptık, hazırladığımız el ilanlarını işçi ve emekçilere ulaştırdık.

Etkinlikten önce “Çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmde! / BDSP” yazılı önlüklerimizi giyerek seçim büromuzun çevresinde bulunan sokaklarda ve Meydan Caddesi’nde megafonla toplu bildiri dağıtımı ve ajitasyon konuşmaları gerçekleştirdik.

Etkinlik saat 16.00’da açılış konuşmasıyla başladı. Ardından Adana BDSP olarak Mart ayı gündemleri üzerinden hazırladığımız, 12 Mart Gazi, 16 Mart Beyazıt ve Halepçe katliamları, 21 Mart Newroz ve 30 Mart Kızıldere katliamlarının anlatıldığı sinevizyon gösterimine geçildi. Son olarak yakın zamanda kaybettiğimiz yoldaşımız Hüseyin Temiz’in yaşamı, mücadelesi ve uğurlamasından kesitler sunan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Saygı duruşunun ardından söz alan BDSP Meydan Seçim Komisyonu temsilcisi, konuşmasına düzenin kanlı tarihinin teşhirini yaparak başladı. İçinde bulunduğumuz seçim sürecinde bu katliam düzeninin temsilcilerinin bizlerden oy istediklerini ifade etti. Onlara verilen her oyun yeni katliamlara, baskı ve işkencelere onay vermek demek olduğunu söyleyen temsilcisinin konuşması işçi ve emekçilerin kendi gelecekleri için mücadele etmeleri çağrısıyla son buldu.

Ardından Adana Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Sosyalist Başkan Adayı Fatma Sesli söz aldı. Konuşmasına düzenin seçim oyununun teşhiriyle başlayan Sesli, bu düzenin işçi ve emekçilere açlık, yoksulluk ve baskıdan başka bir şey veremeyeceğini söyleyerek mücadele çağrısı yaptı. Kendisine verilecek her oyun işçi sınıfının kurtuluşu davasına verileceğini ve düzen karşısında bir tutum almak olduğunu ifade ederek konuşmasını bitirdi.

Şakirpaşa İşçi Kültür Evi Müzik Atölyesi’nin dinletisinin ardından etkinlik sona erdi.

Etkinliğin ardından Meydan, Dumlupınar, Mirzaçelebi, Gülpınar, Emek, Gülbahçesi, Yurt, Yeşilyurt ve Sümer mahallerinde bildirgelerimizi yaygın bir şekilde dağıttık. Yanısıra, Meydan Caddesi, Kıbrıs Caddesi, Emek Mahallesi, Baraj Yolu, Çevre Yolu, Yurt Mahallesi, Yeşilyurt Mahallesi, Mavi Bulvar ve çarşı merkezini afişlerimizle donattık.

Adana BDSP


Bursa’da yaygın seçim çalışması

Yerel seçimlere az bir süre kala devrimci seçim çalışmamız tüm hızıyla devam ediyor.

Çalışmalarımızı yoğunlaştırdığımız son günlerde BDSP seçim bildirgesini üniversite öğrencilerinin yoğun olarak bulunduğu Görükle’de dağıttık.

Yanısıra “Yaşanabilir bir kent ve insanca bir yaşam için sosyalizm!/ BDSP” ve “Haramilerin saltanatını yıkacağız, sosyalizmi kuracağız!/BDSP” şiarlı aday afişlerimizi Küçük Sanayi ve Organize Sanayi bölgeleriyle İzmir ve İstanbul yollarında, Soğanlı, Panayır, Teleferik, Namazgah ve Başaran Mahalleleri’nde yaygınca kullandık. Güzergahların ve semtlerin en merkezi noktalarında kullandığımız yüzlerce afiş görselliğiyle de oldukça dikkat çekiyordu.

Aday imzalı seçim bildirilerimizin bir kısmını kentin merkezi olan Heykel ve Uzun Çarşı’da işçi ve emekçilere ulaştırırken, Teleferik Mahallesi’nde de kapı kapı dolaşarak dağıttık. Başaran Mahallesi’nde ise gazete satışı gerçekleştirdik.

25 Mart günü, ağırlığını seçim gündemli yazıların oluşturduğu Bursa İşçi Bülteni’nin Mart sayısını işçilerin yoğun olarak kullandıkları servis güzergahları olan Gençosman, Santral Garaj ve Sırameşeler’in yanısıra Küçük Sanayi Sitesi Metro istasyonunda dağıttık. Bursa Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Sosyalist Belediye Başkan Adayı Özkan Ünal imzalı bildirilerimizi ise Osmangazi Metro İstasyonu ve Kent Meydanı’nın yanı sıra Esenevler Mahallesi’ndeki emekçilere ulaştırdık.

Ayrıca “Krizin faturası patronlara!”, “Düzen partilerine oy verme hesap sor!”, “İşten atmalara son!” yazılı aday imzalı pankartlarımızı Bursa’nın merkezi güzergahlarından olan Eski Hal, Yüksek İhtisas Kavşağı, Beşyol Kavşağı, Mudanya Yolu ve Küçük Sanayi Sitesi girişine astık.

29 Mart seçimlerine kadar burjuva düzen partilerinin ve reformist solun hayallerine karşı Bursa’daki işçi ve emekçilere devrim ve sosyalizm çağrısını yapmaya devam edeceğiz.

Kızıl Bayrak / Bursa