24 Nisan 2009
Sayı: SİKB 2009/16

  Kızıl Bayrak'tan
   Engeller aşılacak Taksim kazanılacak!
  Devrimci 1 Mayıs Platformu’ndan çağrı:
DTP’ye yönelik operasyon Kürt hareketini tasfiye etme saldırısıdır…
BDSP’nin 1 Mayıs faaliyetlerinden…
Gençliğin 1 Mayıs faaliyetlerinden...
  Çiğli’de direnişçi işçiler 1 Mayıs’a çağırdı...
  1 Mayıs ve Taksim iradesinin anlamı
  Baskıya, sömürüye, eşitsizliğe ve saldırılara karşı 1 Mayıs’a, Taksim’e!
  İşçi ve emekçi hareketinden….
  Hatice Yürekli yoldaşı saygıyla anıyoruz...
  Direnişçi kadınların mücadele çağrısı!
  8. Bir-Kar Gençlik Kampı başarıyla gerçekleştirildi…
  ABD patentli planın açmazları…
  Barack Obama’nın Latin Amerika açılımı…
  Batılı emperyalistler ırkçı-siyonistlerin kalkanı!
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

BDSP’nin 1 Mayıs faaliyetlerinden…

Krizin faturasını kapitalistlere ödetmek için 1 Mayıs’ta mücadele alanlarına!

Kartal’da 1 Mayıs çağrısı

Kartal BDSP olarak 19 Nisan günü Kartal Meydanı’nda “1 Mayıs’ta Taksim’e!” çağrı yapan bir basın açıklaması gerçekleştirdik.

Açıklama öncesinde Kartal Meydanı’ndaki çay bahçelerinin önünden başlayan bir yürüyüş gerçekleştirdik. “Yaşasın 1 Mayıs!” şiarlı pankartın açıldığı yürüyüşte sık sık “1 Mayıs’ta 1 Mayıs alanındayız!”, “Krizin bedeli patronlara!”, “İşten atmalara, ücretsiz izinlere, düşük ücretlere karşı işgal, grev, direniş”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!”, “Yaşasın 1 Mayıs! Yaşasın mücadelemiz!” sloganları atıldı.

Coşkulu yürüyüşün ardından Kartal Meydanı’na gelindiğinde, önce kriz koşulları altında ezilen işçi ve emekçilerin eylemli bir hatta alanlara akmasının zorunluluğunu ifade eden kısa bir konuşma yapıldı. Konuşmanın ardından okunan basın metninde şunlar söylendi:

Bu yılın 1 Mayısı’na çok özel koşullarda hazırlanıyoruz. Çünkü kapitalizmin krizinin faturası bizlere kesildi, kesiliyor. Yüzbinlerce işçi kapının önüne konuldu. Çalışmaya devam edenlerin büyük bölümü ise ücretlerini alamıyor. İkramiye ve diğer haklarını kaybetti, daha düşük ücretlerle daha ağır şartlarda çalışmak zorunda bırakıldı. Temel tüketim maddelerine fahiş zamlar yapıldı ve bu ağır fatura giderek katlanacak. İşte böyle bir atmosferde 1 Mayıs’a hazırlanıyoruz. Ve 1 Mayıs’a girerken sermaye devleti rüşvet olarak 1 Mayıs’ı resmi tatil ilan ederek Taksim kararlılığını kırmaya çalışıyor. Bizler başta krizin yükünü ödetmek, baskı ve yasakları kırmak, Taksim yasağını silip atmak için bu yıl taleplerimizle fabrika fabrika, okul okul, semt semt Taksim’e akmalıyız. Yıllardır ayağımıza takılan bu kelepçeden kurtulmalıyız.”

Yapılan konuşmalara çevrede bulunan emekçiler alkışlarla destek verdiler. Açıklamanın ardından 1 Mayıs bildirilerimizi kitlesel bir şekilde çay bahçelerinde ve Bankalar Caddesi’nde dağıttık.

Kartal BDSP


Pendik’te 1 Mayıs çalışmaları

Yoğun geçen seçim sürecinin ardından bahar sürecinin zirvesi olan 1 Mayıs’a yönelik hazırlıklarımız sürüyor. 19 Nisan günü Volkan Yaraşır’ın katılımıyla gerçekleştirilen “İşçiler 1 Mayıs’ı tartışıyor” toplantısının ardından 1 Mayıs piknik hazırlıklarına başlamış bulunuyoruz.

Öte yandan 1 Mayıs’a çağrı amacıyla hazırlanan propaganda ve ajitasyon materyallerini kullanıyoruz.

Aydos ve Sülüntepe başta olmak üzere işçi ve emekçi semtlerine ve sanayi havzasındaki fabrikalara 1 Mayıs çağrı bildirilerini ulaştırdık. Bildirilerimizi sabah saatlerinde işçilerin servis ve geçiş güzergahlarında, 1 Mayıs’ın resmi tatil ilan edilmesi ve Taksim’de kutlanmasına dair tartışma eşliğinde dağıyoruz.

Aydos, Sülüntepe, Ertuğrulgazi ve Sanayi mahalleleri hattını ise “Krizin faturasını kapitalistlere ödetmek için 1 Mayıs’a! /BDSP” şiarlı afişlerle donattık.

Önümüzdeki hafta başında fabrikalarda yaşanan sorunları işleyen ve işsizliğe, düşük ücretlere, fazla mesailere ve örgütlenmeye yönelik saldırılara karşı işçileri 1 Mayıs’ta alanlara çağıran özel sayıları kullanacağız.

Pendik BDSP


Topkapı’da 1 Mayıs çalışmaları

Topkapı’da 1 Mayıs hazırlıkları kapsamında öncelikle BDSP bildirilerinin dağıtımını yaptık. Fabrikalara ve işçi sirkülasyonunun yoğun olduğu noktalara yapılan dağıtımları ajitasyon konuşmaları eşliğinde gerçekleştirdik. Birçok işçinin Taksim konusunda sorular sorduğu dağıtımlarımızı büyük ölçüde bitirmiş bulunuyoruz.

Kullandığımız diğer bir materyalimiz ise afiş oldu. Oldukça yoğun bir şekilde yaptığımız afişlerimizle alanda bir atmosfer oluşturduk. Buna karşı devletin engelleme girişimleriyle karşılaştık. Afiş ekiplerimizden biri polis ekipleri tarafından durdurularak engellenmeye çalışıldı. Bu girişimlere karşın Topkapı’nın her köşesi afişlerimizle süslenmiş durumda.

1 Mayıs ve Kurtiş direnişi gündemini ağırlıkla işlediğimiz bültenimizin dağıtımına da başladık. Ayrıca fabrikalarda ve atölyelerde işçilerle 1 Mayıs gündemli görüşmelerimiz yoğun bir şekilde sürüyor.

Bu hafta sonu ise pikniğimizi gerçekleştireceğiz. Piknik programı için hazırlıklarımız son aşamaya geldi.

Son haftayı özellikle direniş gündemine bağlı eylemlerle birlikte zenginleştirecek, çalışma temposunu giderek arttıracağız.

Topkapı BDSP


Küçükçekmece’de 1 Mayıs hazırlıkları

Küçükçekmece bölgesinde devrimci bir 1 Mayıs çalışmasının örgütlenmesi için yapılan planlamalar çerçevesinde 1 Mayıs’a dönük materyallerin kullanımı sürüyor.

1 Mayıs ana gündemli çıkardığımız “Emekçinin Gündemi”ni bu hafta Yenibosna, İkitelli, Sefaköy bölgelerindeki metal, tekstil ve farklı sektörlerin bulunduğu fabrikalara ulaştırdık. İşçilerle 1 Mayıs’a dönük sohbetler yaptık. Özellikle krizden kaynaklı ücretlerin ödenmesinin gecikmesi, işten atılmaların yaşanmasının getirmiş olduğu huzursuzluğun bir yansıması üzerinden 1 Mayıs’a dönük ilgi kendini gösterirken, 1 Mayıs’ın resmi tatil olmasının getirmiş olduğu rahatlık da sohbetlerimizde karşılaştığımız bir diğer nokta oldu.

Afişlerimizi ise öncelikle Sefaköy Merkez, İnönü Mahallesi, İkitelli, Şahintepe, Bayramtepe, Söğütlü Çeşme, Halkalı fabrikalar yolu güzergahına yaptık. Son hafta ise E-5 güzergahı üzerine yapacağız.

Kızıl Bayrak gazetesinin satışları Sefaköy Merkez, İnönü, Söğütlüçeşme ve İkitelli’de sürüyor. Satışlarımızı devrimci 1 Mayıs için Taksim’e çağrıyla bütünleştiriyoruz.

Krizin faturasını kapitalistlere ödetmek için 1 Mayıs’ta mücadele alanlarına!” başlıklı BDSP imzalı özel sayılarımızı fabrikalara ulaştırdık. Ayrıca İnönü Mahallesi, Şahintepe, İkitelli bölgelerinde işçi ve emekçilerin yoğun oturduğu semtlere dağıtımını yaptık.

Küçükçekmece BDSP


Ümraniye’de 1 Mayıs çalışmaları

1 Mayıs gündemli “Krizin faturasını kapitalistlere ödetmek için 1 Mayıs’a!/BDSP” imzalı afişlerimizi Dudullu OSB, Aşağı Dudullu, Kazım Karabekir, Sarıgazi, Sultanbeyli Başaran ve Teferruç semtlerine, Samandıra Kavaklık Mahallesi ile işçi servis geçiş güzergahlarına yaygın bir şekilde astık.

Afiş çalışmamızının yanısıra krize ilişkin BDSP imzalı bildirilerimizi de bölgedeki fabrikalara ulaştırdık.

Önümüzdeki günlerde işçi ve emekçilerin 1 Mayıs’ta Taksim’e çıkmaları yönündeki çağrımızı güçlendirerek 1 Mayıs faaliyetimizi sürdüreceğiz.

Ümraniye BDSP


Tuzla’da 1 Mayıs hazırlıkları

İşçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs’a kısa bir süre kala bölgemizdeki işçi ve emekçilere Taksim çağrısını yükseltiyoruz.

Bu çerçevede yaptığımız planlamaların ilk durağı Tuzla tersaneleri oldu. Ağır çalışma ve sömürü koşullarına maruz kalan Tuzla tersane işçilerine BDSP imzalı “Krizin faturasını kapitalistlere ödetmek için, 1 Mayıs’ta mücadele alanlarına!” başlıklı bildirilerimizi dağıttık. 

16 Nisan günü sabah erken saatlerde iki ekip halinde yaklaşık 2 bin adet bildiriyi Aydıntepe istasyon ve Tuzla Gemi tersanesi önünde ajitasyon konuşmaları eşliğinde dağıttık.

Ardından tersane ve diğer sektörlerde çalışan işçilerin yoğun olarak oturduğu Pendik’in Ahmet Yesevi, Bingöl ve Esenyalı olmak üzere üç bölgesine bildirilerimizi ulaştırdık. Burada yaptığımız dağıtımlarda, kamuoyunda 1 Mayıs ve özelde Taksim’in yer etmeye başlamasından kaynaklı insanların yakın ilgisiyle karşılaştık.

17 Nisan günü ise Tuzla Evliya Çelebi ve Yayla mahallelerine bildirilerimizin dağıtımını yaygın bir şekilde gerçekleştirdik. Şimdiye kadar 1 Mayıs’a çağrı bildirilerinden 5 bin adet kullandık.

Bunun dışında “Krizin faturasını kapitalistlere ödetmek için 1 Mayıs’a! / BDSP” yazılı afişlerimizi yaygın bir güzergah üzerinde astık.

Afiş çalışmamıza Pendik Esenyalı bölgesinden başladık. Seçimlerde yakaladığımız atmosferi sürdürme hedefiyle Esenyalı’da yaygın bir faaliyet yürütüyor, emekçilerin ilgisini çekiyoruz. Düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz gazete satışlarının yanı sıra yaygın bildiri dağıtımı gerçekleştirdiğimiz Esenyalı’da yaygın afişleme de yaptık. Afiş çalışması sırasında birçok emekçiyle tanışma ve sohbet etme şansı yakaladık. Esenyalı’ya toplam 1500 bildiri ve 200 afiş astık.

Afiş çalışmasındaki diğer durağımız ise Tuzla tersaneleriydi. Bu doğrultuda İçmeler İstasyon, Aydıntepe İstasyon, İçmeler 1. ve 2. köprü (E- 5), Güzelyalı köprüsü, Pendik Askeri Tersane, Gebze Feniş Köprüsü’ne afişlerimizi astık.

Tuzla Merkez’e bağlı Yayla Mahallesi’nde yaptığımız afişleme sırasında polisin müdahalesiyle karşılaştık. Üç arkadaşımıza 140’ar TL para cezası kesildikten sonra arkadaşlarımız serbest bırakıldı.

26 Nisan günü gerçekleştireceğimiz pikniğin ardından değişik faaliyetlerle 1 Mayıs yürüyüşümüzü güçlendirmeye devam edeceğiz.

Tuzla BDSP


Çiğli’de 1 Mayıs çalışmaları

İşçi sınıfının “uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü” olan 1 Mayıs’a sayılı günler kala, Çiğli BDSP, devrimci 1 Mayıs çalışmalarına hız veriyor. İşçi ve emekçileri krizin faturasına, işsizliğe, sefalete ve sömürüye karşı 1 Mayıs’ta alanlara çıkmaya çağırıyor.

Devrimci 1 Mayısı örgütlemek için yapılan planlamalar doğrultusunda “Krizin faturasını kapitalistlere ödetmek için 1 Mayıs’a!” şiarlı BDSP imzalı afişler Çınarlı, Bayraklı, Naldöken, Çiğli, Ata Sanayi ve Menemen hattına yapıldı.

18 Nisan’da “Krizin faturasını kapitalistlere ödetmek için, 1 Mayıs’ta mücadele alanlarına!” başlıklı BDSP imzalı bildiriler Menemen’de işçilerin servislere bindiği güzergahlara iki ekip halinde dağıtıldı.

İşçi ve emekçi semtleri olan Zeytinlik’e ve Asarlık’ın bir bölümüne bildiri dağıtımları devam etti. Aynı gün Güzeltepe semtine de bildiri dağıtımı gerçekleştiren BDSP’liler, işçi ve emekçilerle 1 Mayıs gündemli konuşmalar yaptılar.

BDSP’liler 20 Nisan günü sabah saatlerinde işçilerin servislere bindiği Soğukkuyu, Dedebaşı ve Serinkuyu güzergahlarına bildiri dağıtımlarına devam ettiler. İşçilere kendi talepleri için alanlara çıkma çağrısı yaptılar.

Sermayenin saldırılarının pervasızlaştığı, krizin faturasının her geçen gün daha da ağırlaştırılarak işçi ve emekçilere fatura edilmeye çalışıldığı şu günlerde 1 Mayıs’ın anlamı daha bir önem kazanmaktadır.

Sınıf devrimcileri 1 Mayıs hazırlıkları çerçevesinde düzenleyecekleri işçi toplantılarıyla, fabrika dağıtımlarıyla daha çok işçi ve emekçiye ulaşacaklar.

Kızıl Bayrak / İzmir


Mamak’ta yoğun ve güçlü 1 Mayıs faaliyeti

Ankara Mamak’ta faaliyet yürüten sınıf devrimcileri olarak, devrimci seçim faaliyetinin deneyimleri doğrultusunda 1 Mayıs çalışmasını haftalardır yoğun bir faaliyet üzerinden örgütlüyoruz.

Ev toplantıları ve ziyaretleri

Faaliyetin ağırlık merkezini oluşturan “krizin faturasını kapitalistlere ödetmek” bakışını işçiler, emekçiler ve gençlerle paylaşacak her olanağı değerlendiriyoruz. Öncelikli olarak kitle faaliyetini ev toplantıları ve ev ziyaretleri üzerinden planlayarak emekçileri 1 Mayıs gündemi üzerinden ziyaret ediyor, bu ziyaretler üzerinden ev toplantıları örgütlüyoruz.

İmza kampanyası ve stantlar

İki ay önce başlattığımız “Krizin faturasını kapitalistler ödesin” şiarıyla “İşten çıkartmalar yasaklansın! Herkese iş tüm çalışanlara iş güvencesi!” taleplerini içeren ve 11 Mayıs’ta sona erecek imza kampanyasını 1 Mayıs çalışması ile birlikte sürdürüyoruz. Tek Mezar ve Şirintepe’de açtığımız stantlarımızı kapitalistlerin krizine karşı örgütlenme masaları olarak ele alıyoruz. Stantlarımıza yoğun bir emekçi ilgisi söz konusu.

BDSP imzalı “1 Mayıs’ta mücadele alanlarına!” çağrısı yapan bildirileri ve Kızıl Bayrak gazetesini de etkin bir şekilde kullanıyoruz. Haftanın iki günü açtığımız stantları önümüzdeki günlerde de açmayı sürdüreceğiz.

1 Mayıs birlik, mücadele, dayanışma etkinliği

26 Nisan günü ise saat 17.00’de Mamak İşçi Kültür Evi Atölye Çalışmaları’nın yer aldığı etkinlikte kadın halk oyunu ekibi, müzik atölyesi, tiyatro topluluğunun çalışmaları sergilenecek. Etkinlik krizin faturasını kapitalistlere ödetme bakışıyla 1 Mayıs alanına çağrı yaparak örgütleniyor. 

Miting çalışması

Mamak İşçi Kültür Evi 2009 1 Mayısı’na da Mamaklı emekçilerin kapitalist sisteme karşı olan öfkesini alana aktaracak bir planlama içerisinde hazırlanıyor. “Krizin faturasını kapitalistlere ödetmek için Mamak İşçi Kültür Evi ile 1 Mayıs’ta alanlara!” çağrısını yapıyor.

Pankart ve afişler

“Herkese nitelikli yaşanılabilir konut hakkı için”, “Sağlıklı yaşam, güvenli gelecek için”, “Krizin faturasını kapitalistlere ödetmek için”, “Herkese iş, tüm çalışanlara iş güvencesi”, “İşten çıkartmalar yasaklansın”, “İşçilerin birliği halkların kardeşliği için Mamak İşçi Kültür Evi ile 1 Mayıs’ta alanlara!” şiarlı toplam 9 pankartı bölgede yaygın bir şekilde asarak, 1 Mayıs çağrımızı taleplerimizle birlikte güçlendirmiş olduk.

“Krizin faturasını kapitalistlere ödetmek için 1 Mayıs’a!” şiarlı BDSP afişlerini bölgede iki haftadır yaygın bir şekilde kullanıyoruz. Her türlü aracı işlevli bir biçimde ele almaya çalıştığımız faaliyetimiz tüm olanaklarımızı seferber ederek sürecek.

Mamak BDSP


Sincan’da 1 Mayıs hazırlıkları

Sincan BDSP olarak 1 Mayıs hazırlıklarımız devam ediyor. Afişlerimizi ve bildirilerimizi Sincanlı işçi ve emekçilere ulaştırıyoruz. Kısa aralıklarla yaptığımız afişlerimiz Sincan’daki servis güzergâhlarını ve emekçi mahallelerini süslüyor.

BDSP imzalı “Krizin faturasını kapitalistlere ödetmek için 1 Mayıs’a!” şiarlı afişimizin yanı sıra geçmiş 1 Mayıslar’da kullandığımız BDSP imzalı afişlerimizi de yoğunluklu olarak kullanıyoruz. “Krizin faturasını kapitalistlere ödetmek için 1 Mayıs’ta mücadele alanlarına!” şiarlı BDSP imzalı bildirilerimizi servis noktalarındaki işçilere ulaştırıyoruz.

Krizin faturasının işçi ve emekçilere kesildiği, daha da kapsamlı saldırıların planlandığı böylesi bir dönemde, 1 Mayıs’ın sermaye düzeninden hesap sorulacak bir mücadele çağrısıyla ve özüne uygun bir şekilde işçi-emekçilerin gündeminde yer almasını sağlamak için çalışmalarımız güçlenerek devam edecek.

Sincan BDSP


Adana’da coşkulu 1 Mayıs pikniği

Yoğun ve tempolu geçen devrimci seçim faaliyetimizin ardından Nisan ayı ile birlikte 1 Mayıs çalışmalarına hız vermiş bulunuyoruz. Merkezi çıkartılan 1 Mayıs afişlerini ve bildirilerini kullanmaya başladık. 1 Mayıs bildirilerinin büyük bir çoğunluğunu şimdiden bitirdik. Şakirpaşa Metal Sanayi, Karşıyaka Sanayi, Uçak, Ova, Onur, Şakirpaşa, Meydan ve Dumlupınar mahallelerine bildirilerimizi dağıttık. Şakirpaşa sanayi yolu üzerinde, Beşevler Caddesi, Metro köprüsü ve Metro Tren Köprüsü’nde afişlerimizi yaygın bir şekilde kullandık.

1 Mayıs çalışmamızın bir parçası olarak düşündüğümüz, bölgemizdeki işçileri, emekçileri ve gençleri biraraya getirmek amacıyla 19 Nisan günü 1 Mayıs pikniği yapma kararı aldık. Kendi güçlerimizi ve çevre ilişkilerimizi katarak pikniğimizin çalışmalarına başladık. İki hafta süren ön hazırlık sürecinde pikniğimizin çağrı afişlerini Şakirpaşa Mahallesi’ne yaygın bir tarzda kullandık. Ayrıca piknik için çıkarttığımız 200 adet piknik davetiyesinin büyük bir bölümünü dağıtarak güçlü bir ön hazırlık çalışması gerçekleştirdik.

Pikniğimizi 19 Nisan günü 70 kişinin katılımıyla başarıyla gerçekleştirdik. Önce hep birlikte kahvaltımızı yaptık, ardından kolektif bir tarzda oyunlar oynadık, katılımcılarının büyük bir bölümünün yer aldığı yakan top, halat çekme, voleybol vb. oyunlarımız çok keyifli geçti.

Saat 13.30’da etkinlik programımızın ilk bölümüne geçildi. Bu bölüm tiyatro gösterimi ile başladı. Ardından şiir ve müzik dinletisine geçildi. Hep beraber çektiğimiz halaylarla etkinliğin ilk bölümü sonlandırdık. Etkinliğimizin bu bölümü oldukça ilgi çekti ve uzun süre alkışlandı.

Öğle yemeğinin ardından kısa bir çay arası verildi ve etkinliğin ikinci bölümü başladı.

İlk olarak BDSP adına konuşma yapıldı. Kapitalist düzenin yarattığı kriz ve yıkımlar teşhir edilerek, kapitalistlerin uzay ve teknoloji çağı olarak adlandırdığı 21. yüzyılın aslında açlığın, yoksulluğun, savaşların ve yıkımların katmerleştiği bir yüzyıl olduğu ve kapitalist yıkıma karşı tek çözümün devrim ve sosyalizm mücadelesinin yükseltilmesinden geçtiği belirtildi.

BDSP konuşmasının ardından SİDER adına bir konuşma gerçekleştirildi. Kriz ve krizin yarattığı işsizlik üzerinde duruldu. Krizi yaratan patronların işten atmalarla ve hak gasplarıyla krizin faturasını işçi ve emekçilere ödettiği ve emekçilerin yaşamlarının gittikçe daha katlanılmaz hale geldiği belirtildi. İnsanca bir yaşam ve onurlu bir gelecek için sanayi havzalarında, fabrikalarda ve atölyelerde örgütlenme, mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıldı.

Konuşmaların ardından “Kamera Şakası” adlı tiyatro gösterimine geçildi. Tiyatro gösteriminin ardından şiir ve müzik dinletileriyle etkinliğimiz sona erdi.

Baştan sona coşkulu geçen pikniğimiz 1 Mayıs’ta mücadele alanlarında buluşma çağrısıyla sona erdi.

Adana BDSP

Manisa’da 1 Mayıs faaliyetleri

İşçi sınıfının birlik, mücadele, dayanışma günü olan 1 Mayıs’ı işçi ve emekçilerin gündemine sokmak ve alanlara çıkılmasını sağlamak için çok daha fazla bir çaba sergilemek gerekmektedir. Bu nedenlerin başında krizin tüm yükünün işçi ve emekçilere ödettirilmek istenmesi gelmektedir. Bu sorumlulukla, ilimizde bu amaca hizmet eden bir çalışma kapasitesi sergilemekteyiz. Manisa İşçi Birliği Derneği’nde daha önce yapmış olduğumuz toplantının ardından alınmış kararları hayata geçirmek için planlı bir çaba içerisindeyiz.

1 Mayıs gündemini dışımızdaki güçlerle ortaklaştırma, yerelde uzun yıllardan sonra 1 Mayıs mitingi örgütleme başarısını gösterebilmek için sendikalar cephesinden atmış olduğumuz adımın somutlanmaya başladığını söyleyebiliriz. 1 Mayıs gündemli bir ilk toplantı yapılmış bulunmaktadır. Bu toplantıdan şimdilik MİB-DER, SGD, EMEP ve DTP tarafından bir tertip komitesi oluşturulmuştur. SES ise aktif olarak çalışmalara katılacağını ifade etmiş bulunmaktadır.

1 Mayıs faaliyeti...

Nisan ayının ilk haftası elimize ulaşan BDSP’nin seçim değerlendirmesi ile ilgili bildiriyi bir hafta boyunca sabah servislerinde ve hedeflediğimiz bir emekçi mahallesinde dağıttık. BDSP’nin 1 Mayıs bildirilerini ise dernekte gerçekleştireceğimiz etkinliklerin duyurusuyla birlikte yine birçok servis noktasında işçilere ulaştırdık ve aynı emekçi mahallesinde kullandık. BDSP’nin “Krizin faturasını ödememek için 1 Mayıs’a!” afişini de merkezi yerlerde ve Manisa Organize Sanayi ve küçük sanayi sitesinde yaptık. Sınıf mücadelesinde bir mevzimiz olan MİB-DER’in “Sömürüye, işsizliğe ve güvencesiz çalışmaya karşı 1 Mayıs’ta alanlara!” afişlerini de yaygın bir biçimde yapıyoruz.

MİB-DER olarak 1 Mayıs’a çağrı amaçlı çıkardığımız bildirilerin yanı sıra etkinliklerimiz çerçevesinde el ilanları ve A-4 afişlerini de etkili bir tarzda kullanıyoruz.

MİB-DER olarak 1 Mayıs’a hazırlık çerçevesinde aldığımız kararlardan bir tanesi de derneğimizde “Kriz ve 1 Mayıs” başlıklı bir toplantı yapmaktı. Toplantıya çağrı amaçlı yaklaşık bin el ilanını, bildirileri ve A-4 afişleri merkezi yerler ve servis güzergâhlarında kullandık. 19 Nisan günü gerçekleştirdiğimiz toplantıda, krizin faturasını işçilerin ve emekçilerin değil patronların ödemesi gerektiğini ifade ettik. Sesimizin daha bir gür çıkması gereken önemli bir gün olduğunu vurgulayarak, 1 Mayıs’a katılırken neler yapacağımızı konuştuk. 25 Nisan’da yapacağımız 1 Mayıs’la ilgili basın açıklamasına ve dernek binamızda yapacağımız 1 Mayıs etkinliğine hazırlıkları değerlendirdik.

Faaliyetimiz esnasında kolluk güçlerinin engellemesiyle de karşılaştık. “Kabahatler kanunundan” iki MİB-DER çalışanına 300’er TL para cezası verildi. Hiçbir engellemenin bizi, işçi ve emekçileri 1 Mayıs’a çağırmaktan alıkoyamayacağını yürüttüğümüz faaliyetle göstermeye devam edeceğiz.

Manisa’dan sınıf devrimcileri


Eskişehir’de 1 Mayıs çalışmaları

Eskişehir’de güçlü bir politik faaliyetle başlayan bahar süreci, hafta boyunca süren 1 Mayıs çalışmasıyla devam ediyor. İşçi ve emekçi semtlerine dönük yürüttüğümüz 1 Mayıs faaliyetleri, ağırlıklı olarak gazete satışları, ev ziyaretleri, afiş ve bildiri dağıtımlarıyla sürüyor.

İşçi ve emekçilerin yaşadığı Büyükdere, Gültepe, Yıldıztepe Mahalleleri’ne dönük sürdürülen çalışmada BDSP afişleri yaygın bir şekilde kullanılıyor. Yine bu mahallelerde ve özellikle semt pazarlarında binlerce bildiri işçi ve emekçilere ulaştırılıyor.

BDSP afişlerinin ve bildirilerinin kullanımının yanı sıra Nisan sonunda yapılacak “Derinleşen kriz ve 1 Mayıs!” başlıklı etkinliğin çağrı materyallerinin kullanımına da önümüzdeki günlerde başlanacak.

Eskişehir’de BDSP faaliyetleri, çalışmanın birikim ve kazanımlarını 1 Mayıs’a taşıma hedefiyle güçlenerek sürecek.

Eskişehir BDSP

1 Mayıs faaliyetine baskı ve terör!

Kocaeli’de baskı ve engellemeler sürüyor...

Kocaeli’nde yürütülen devrimci 1 Mayıs faaliyetine dönük yeni bir saldırı 18 Nisan gecesi ve 19 Nisan günü yaşandı. 1 Mayıs çalışması yürüten BDSP’liler bir hafta içinde üçüncü kez gözaltına alındılar.

13 Nisan günü “Yaşasın 1 Mayıs!”, “Krize karşı 1 Mayıs’ta alanlara!”, “Çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmde!” ve “1 Mayıs’ta alanlara!” BDSP imzalı yazılamalar yapıldığı yönündeki bir ihbar sonucu resmi polisler tarafından gözaltına alınan bir yoldaşımız götürüldüğü Saraybahçe Emniyet Karakolu’nda yoğun hakaret, kaba dayak ve saç yolma işkencesine maruz kalmıştı.

Yaşanan gözaltı terörüne rağmen devam eden devrimci 1 Mayıs çalışması, 18 Nisan gecesi, İzmit Merkez civarına 1 Mayıs afişlerinin yapıldığı sırada sermayenin kolluk güçleri tarafından gözaltı terörüyle karşılandı. Gözaltına alınan yoldaşlarımız Kocaeli Elele Polis Karakolu’na götürülmelerinin ardından serbest bırakıldılar. 19 Nisan günü ise BDSP imzalı afişleri yanısıra, 1 Mayıs bildirilerini Derince ilçesi Öğretmenler Mahallesi’nde dağıtan beş yoldaşımız polis ekiplerince gözaltına alındılar. Yoldaşlarımız, “Kabahatler Kanunu”ndan ceza yazılmasının ardından serbest bırakıldılar.

Sınıf devrimcileri olarak, sermaye devletinin terörünü, emekçi semtlerinde ve işçi havzalarında yükselttiğimiz devrimci faaliyetimizle cevaplayacağımızı bir kez daha haykırıyoruz.

Kocaeli BDSP


Gülsuyu’nda gözaltı terörü

1 Mayıs’a hazırlık çalışmalarımız aralıksız sürüyor. 19 Nisan günü Gülsuyu Mahallesi’ne BDSP afişlerimizi taşıdık. Bir kez daha düzenin komünistlere tahammülsüzlüğüyle karşılaştık. Çalışmamızın yarısını tamamladığımız esnada iki akrep zırhlı aracıyla gelen 10’a yakın polis çalışmamızı engellemeye çalıştı. Araca binmemizi isteyenlere cevabımız tok oldu. Bunun üzerine saldırganlaşan polisler zor kullanarak bizi araca bindirdiler. Araca bindirilene kadar “Baskılar bizi yıldıramaz!”, “Yaşasın 1 Mayıs!” sloganlarını haykırdık. Daha sonra Esenkent Polis Karakolu’na götürüldük.

Burada hazırladıkları ifadeyi getirdiler. İfadeyi imzalamayacağımızı söylememizin ardından 1 saat kadar bekletilerek hiçbir işlem yapılmadan bırakıldık.

Bu saldırganlığa yanıtımız kesintisiz faaliyet ve 1 Mayıs günü Taksim kararlılığımız olacaktır.

Kartal BDSP


Karaköy’de 1 Mayıs gözaltısı

Devrimci 1 Mayıs hazırlıkları çerçevesinde 22 Nisan günü sabah saatlerinden itibaren “Krizin faturasını kapitalistlere ödetmek için 1 Mayıs’ta alanlara! / BDSP” ve “Geleceğimiz ve özgürlüğümüz için 1 Mayıs’ta alanlara! / Ekim Gençliği” afişlerini yapan Ekim Gençliği okurları faaliyet sırasında polis engeliyle karşılaştı.

İstanbul Avrupa Yakası’nda Tünel-Karaköy Yokuşu ve Karaköy-Tophane hattına afiş yapan Ekim Gençliği okurları Tophane’de polis engeliyle karşılaştılar. Yapılan afişlerin fotoğrafını çeken polis afiş yapan iki kişiyi “polise mukavemet” gerekçesiyle gözaltına aldı.

İstanbul Ekim Gençliği