24 Nisan 2009
Sayı: SİKB 2009/16

  Kızıl Bayrak'tan
   Engeller aşılacak Taksim kazanılacak!
  Devrimci 1 Mayıs Platformu’ndan çağrı:
DTP’ye yönelik operasyon Kürt hareketini tasfiye etme saldırısıdır…
BDSP’nin 1 Mayıs faaliyetlerinden…
Gençliğin 1 Mayıs faaliyetlerinden...
  Çiğli’de direnişçi işçiler 1 Mayıs’a çağırdı...
  1 Mayıs ve Taksim iradesinin anlamı
  Baskıya, sömürüye, eşitsizliğe ve saldırılara karşı 1 Mayıs’a, Taksim’e!
  İşçi ve emekçi hareketinden….
  Hatice Yürekli yoldaşı saygıyla anıyoruz...
  Direnişçi kadınların mücadele çağrısı!
  8. Bir-Kar Gençlik Kampı başarıyla gerçekleştirildi…
  ABD patentli planın açmazları…
  Barack Obama’nın Latin Amerika açılımı…
  Batılı emperyalistler ırkçı-siyonistlerin kalkanı!
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Gençliğin 1 Mayıs faaliyetlerinden...

Beytepe’de 1 Mayıs çalışmaları

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde çalışma yürüten siyasal gençlik örgütleri, Ankara 1 Mayısı’na “Beytepe 1 Mayıs Platformu” adı altında hazırlanıyorlar.

Çalışmanın ilk haftası olan 6-10 Nisan arasında üniversitedeki kantin sorunu işlendi. Öğrencilere, kantinlerin sadece yiyecek ihtiyacının karşılandığı yerler değil aynı zamanda arkadaşlarımızla vakit geçirip sohbet ettiğimiz sosyal alanlar olduğunu hatırlattık. Bu sorunu işleyen bildirileri dağıttık, öğrencileri kütüphane önünde açtığımız çay standına çağırdık. “Yaşasın 1 Mayıs! Makine değil sohbet istiyoruz!” yazılı dövizlerle öğrencileri çayımızı, sohbetimizi paylaşmaya ve 1 Mayıs’ı tartışmaya çağırdık.

Standımızın yanına ellerinde telsizler bulunan özel güvenlik elemanlarının maketlerini koyduk. Son dönemde Beytepe’de artış gösteren ÖGB baskısını da faaliyete konu ettik.

Rektörlük, 1 Mayıs afişlerinin asılmasının yasaklandığı söylenerek Biyoloji Topluluğu’na bırakılan malzemeleri topladı. Biz de elimizdeki materyallerle çalışmaya devam ettik. Hep birlikte yeni bir pankart yaptık, yeni araç gereçler aldık.

13-17 Nisan tarihleri arasında ise kapitalizmin kriziyle ilgili kısa bir sohbet gerçekleştirdik.

3. hafta için ise “Neden 1 Mayıs’a gitmeliyiz?” başlığı altında bir çalışma kurguladık. 29 Nisan’da ise üniversitede yapılacak yürüyüşle başlayacak bir etkinlik gerçekleştireceğiz

Beytepe Ekim Gençliği


AÜ’de 1 Mayıs çalışması

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde geçen hafta başladığımız 1 Mayıs çalışmaları devam ediyor. Geçen hafta BDSP afişleri ve Ekim Gençliği satışıyla başlattığımız 1 Mayıs çalışmasını bu hafta yine okulun dikkat çeken noktalarına yaptığımız BDSP afişleri ve “Krizin bedelini kapitalistlere ödetmek için 1 Mayıs’a! / Ekim Gençliği”, “Yaşasın 1 Mayıs! / Ekim Gençliği” afişleri ve dergi satışlarıyla sürdürdük.

1 Mayıs’a kadar çeşitli etkinlik ve materyallerle çeşitlendireceğimiz çalışmamız yoğunlaşarak devam edecek.

Anadolu Üniversitesi Ekim Gençliği


DEÜ’de devrimci 1 Mayıs çalışmaları

1 Mayıs’a az bir zaman kala çalışmalarımızı hızlandırdık. Üniversitemizi ve çevresini “Krizin faturasını kapitalistlere ödetmek için 1 Mayıs’a” şiarlı BDSP afişleriyle donattık. “Geleceğimiz ve özgürlüğümüz için 1 Mayıs’ta alanlara!” şiarıyla hazırladığımız ozalitleri okulun merkezi kafelerine astık. Afişlerimizle ve ozalitlerimizle görsellik kattığımız “Ekim Gençliği” masamızı da düzenli olarak açıyoruz.

Öğrencilerle kapitalizmin krizinin üniversite gençliğine yansımalarına, özellikle de krizin DEÜ’deki yakıcı sonuçlarından olan yemekhane zamlarına dair sohbet ederek, 1 Mayıs’a katılmanın önemini vurguluyoruz. DEÜ’deki yemekhane zamları ile ilgi olarak “Yemekhane zamları geri çekilsin!, Sağlıklı ve ücretsiz yemek istiyoruz!, Parasız eğitim istiyoruz!” talepleriyle bir imza kampanyası başlattık. Yanısıra krizi, diplomalı işsizliği, paralı eğitim sistemini ele alan ve 1 Mayıs’a çağrı yapan “Krizin faturası kapitalistlere!” başlıklı bildirilerimizi kullanıyoruz.

Topladığımız imzaları 30 Nisan günü gerçekleştireceğimiz bir basın açıklamasının ardından Rektörlüğe vereceğiz. Bu kampanya aracılığıyla kapitalizmin krizine karşı bir tepki oluşturmayı ve 1 Mayıs’a etkin bir katılım sağlamayı hedefliyoruz

Ekim Gençliği DEÜ


İÜ Ekim Gençliği 1 Mayıs’ta Taksim’de!

Geçtiğimiz hafta ve bu hafta Fen-Edebiyat Fakültesi ve Merkez Kampüs’te Ekim Gençliği masası açtık ve derginin satışını gerçekleştirdik. “Geleceğimiz ve özgürlüğümüz için 1 Mayıs’ta alanlara! / Ekim Gençliği” imzalı afişlerimizle “Krizin faturasını kapitalistlere ödetmek için 1 Mayıs’a! / BDSP” imzalı afişlerimizi Fen-Edebiyat Fakültesi, Merkez Kampüs İktisat Ek Bina ve Yabancı Diller Bölümü’ne yaygınca yaptık. BDSP’nin 1 Mayıs bildirilerini dağıttık.

21 Nisan günü, Hatice Yürekli yoldaşın Ölüm Orucu’nda şehit düşmesinin yıldönümü olması vesilesiyle Edebiyat Fakültesi’nde duvar gazetesi hazırladık. Yoldaşın resimlerinden oluşan duvar gazetesinde, mücadeleye adadığı yaşamını, zor dönemde göğüslediği saldırıları, devrime olan inancını anlattık.

İstanbul Üniversitesi Ekim Gençliği


Ege Genç-Sen’den Emek Günleri

1 Mayıs’a sayılı günler kala Ege Üniversitesi’nde Genç-Sen Hazırlık ve Mühendislik Birimleri ortak çalışma başlatmış bulunuyor.

Öncelikle hazırlık bölümünün sorunları arasında yer alan “yaz okulu” işlenecek. “Hazırlıkta kalma kaldırılsın!” talebi kriz ve parasız eğitim talebiyle birleştirilerek ele alınacak. Hazırlık binasına yazılama yapan Genç-Sen Hazırlık Birimi, bildirilerle 27 Nisan’da yapılacak seçimin duyurusunu yapacak, talepleri işleyecek ve 1 Mayıs’a çağrı yapacak. 29 Nisan günü ise “Kriz, 1 Mayıs ve gençlik” başlıklı söyleşi gerçekleştirilecek. Mühendislik Birimi’yle ortak yapılacak bu söyleşi de Genç-Sen’in düzenleyeceği Emek Günleri’nin içinde yer alacak.

Ege Üniversitesi Ekim Gençliği

İLGP 1 Mayıs’ta Taksim’de!

Esenyurt’ta 1 Mayıs çağrısı!

Esenyurt’ta 18 Nisan’da gerçekleştirdiğimiz etkinliğimize devrim şehitleri ve 1 Mayıs mücadelesinde yitirdiklerimiz için saygı duruşu ile başladık. Ardından 1 Mayıs’ın tarihçesini anlatan bir sinevizyon gösterimi yaptık. Etkinlik, liseli bir arkadaşımızın şiir dinletisi ile sürdü.

Daha sonra İLGP temsilcisi bir liseli konuşma yaptı. Liselilerin eşit, parasız, bilimsel ve anadilde eğitim hakkı talepleri ile 1 Mayıs’ta Taksim’de olması gerektiğini ifade etti. Ardından liseli arkadaşlar serbest kürsü bölümünde duygu ve düşüncelerini ifade ettiler. Konuşmalarda 1 Mayıs çalışmasına tüm liselilerin katılması gerektiği söylendi.

Son olarak İşçi Kültür Evi müzik grubu olan “Uyanışın Sesi” etkinliğimize katkılarını sundu. Coşkulu geçen etkinliğimize 30 liseli katıldı.

Esenyurt İLGP

Kartal’da coşkulu etkinlik!

Kartal İLGP olarak 1 Mayıs gündemli bir etkinlik gerçekleştirdik. Etkinlik çağrısı için bir hafta boyunca 100 davetiye ile liselerde çağrılar yapıldı.

Sahneye “Kapitalizm kriz ve geleceksizliktir! Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm! / İLGP” pankartı asıldı. Etkinlik devrim şehitleri için yapılan saygı duruşu ile başladı. Ardından Kartal İLGP’nin hazırladığı sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

İLGP adına yapılan konuşmada, gençliğin mücadeleden başka seçeneği olmadığı ve mücadele için 1 Mayıs’ta alanlarda olmak gerekliliği vurgulandı. Hatice Bayraktar Lisesi’nden gençlerin hazırladığı tiyatro gösterimi ve okullarda toplanan paraları teşhir eden skecin ardından Kartal Lisesi’nden gençlerin hazırladığı şiir dinletisi sunuldu.

BDSP temsilcisi ise yaptığı konuşmada, geleceğin gençliğin ellerinde büyüdüğünü söyledi. 1 Mayıs’ta Taksim’de olmanın önemini vurguladı.

30 liselinin katıldığı etkinlik Kartal’dan liselilerin müzik dinletisi ile sona erdi.

Kartal İLGP