14 Ağustos 2009
Sayı: SİKB 2009/31

  Kızıl Bayrak'tan
  Amerikancı çözüm planı çözümsüzlük ve daha ağır sorunlar demektir
  Düzenin gerici güçleri “Kürt açılımı” üzerinden kapışıyor
  3. Ergenekon iddianamesinde olanlar, olmayanlar
Mamak 6. Kültür ve Sanat Festivali başarıyla gerçekleştirildi.
Güler Zere’ye özgürlük
eylemlerinden.
Eğitimin ticarileştirilmesi
öğretmenleri vuruyor!.
  Toplu görüşme süreci ve devrimci sorumluluklar
  İşçi ve emekçi hareketinden
  10 yıl sonra 17 Ağustos depremi
  Har(a)ç protestolarında
  Parasız eğitim için mücadeleye.
  Devrimci sınıf çalışmalarımızdan.
  Grevdeki Halkalı Kağıt fabrikası işçileriyle konuştuk.
  TMMOB’un gerçekleştireceği kurultay üzerine Ahmet Öncü ile konuştuk
  Sağlıkta yeni hak gaspları gündemde!
  Dünyadan
  El Fetih, 20 yıl sonra 6. kongresini gerçekleştirdi..
  Patron/devlet zorbalığına karşı 77 günlük militan direniş..
  Devlet terörüne boyun eğmeyelim!
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

“Hasta tutsaklar serbest bırakılsın!”

Güler Zere’ye özgürlük çağrısı Taksim’de!

Güler Zere’ye Özgürlük Platformu 7 Ağustos akşamı gerçekleştirdiği kitlesel yürüyüşle Zere’ye özgürlük talebini bir kez daha yineledi. Eylemde devrimci tutsaklarla dayanışma ve devletin katliamcı kimliğine duyulan öfke öne çıktı.

Taksim Tramvay Durağı’nda biraya gelen bileşenler sloganlarla Galatasaray Lisesi önüne yürüyerek Zere’ye ve hasta tutsaklara özgürlük talebini haykırdılar.

“Kanser hastası Güler Zere’ye özgürlük! Hasta tutsaklar serbest bırakılsın!” pankartının açıldığı eylemde, Güler Zere’nin resimleri ile hasta tutsakların isimlerinin yazılı olduğu dövizler taşındı. Sayısı kısa süre içerisinde bini aşan kitle bir süre Taksim Tramvay Durağı’nda bekledikten sonra İstiklal Caddesi’nde yürüyüşe geçti.

Yürüyüşün ardından Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Burada Av. Taylan Tanay, Güler Zere’nin babası Haydar Zere, Yazar Cezmi Ersöz ve Şair Ruhen Mavruk konuşma gerçekleştirdi. Yapılan konuşmaların ardından Av. Behiç Aşçı platform adına basın açıklamasını okudu. Zere’nin sağlık durumu hakkında bilgi veren Aşçı, Zere’nin göz göre göre katledildiğini vurguladı.

Kızıl Bayrak / İstanbul


İzmir: Güler Zere’ye özgürlük!

İzmir’de, hasta tutsakların serbest bırakılması için 7 Ağustos günü Alınteri, DHF, ESP, Halk Cephesi, Partizan, Erol Zavar’a Yaşam Hakkı Koordinasyonu ve destekçi olarak BDSP İzmir Adli Tıp Kurumu önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada Güler Zere için cezaevinde kalabilir raporunun verildiği belirtildi. Hasta tutsakların keyfi bir şekilde tutukluluk hallerinin sürdüğü, ama Ergenekon sanıklarının basit rahatsızlıklar gerekçesiyle serbest bırakıldıkları ifade edildi. Kendine insanım diyen herkesin hasta tutsakların serbest kalması için harekete geçmesi çağrısı yapılarak açıklama sona erdi.

Kızıl Bayrak / İzmir


Bursa: “Tecriti kaldırın ölümleri durdurun!”

Bursa’da, ÇHD çağrısıyla bir araya gelen devrimci, demokrat ve ilerici kurumlar, hasta tutsakların serbest bırakılması için 7 Ağustos günü bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Timurtaşpaşa duraklarında toplanan kitle, buradan Adli Tıp önüne doğru yürüyüşe geçti. Polisin yürüyüşü engelleme çabası kitlenin kararlı tutumu ile boşa düşürüldü.

Yürüyüşte, önde “Güler Zere’ye özgürlük / Hasta tutsaklar serbest bırakılsın” yazan, arkada da hasta tutsakların isimlerinin bulunduğu ve altında “Öldürtmeyeceğiz” yazan iki ayrı pankart taşındı.

Adli Tıp önüne gelindiğinde ÇHD Bursa Şubesi Başkanı Av. Aslı Evke Yetkin basın açıklaması gerçekleştirdi. Adli Tıp Kurumu’nun teşhir edildiği açıklamada, hasta tutsakların durumu ile ilgili bilgi verildi.

Kızıl Bayrak / Bursa


Zere’nin sağlık durumu kritik!

“Güler Zere’ye Özgürlük Platformu” 6 Ağustos günü TMMOB MMO İstanbul Şubesi’nde Güler Zere’nin sağlık durumuna ilişkin bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Açıklamada Zere’nin ağır sağlık sorunlarına rağmen serbest bırakılmaması ve yaşamını kaybetmesi halinde sorumlularının Cumhurbaşkanı, Adalet Bakanı, Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulu Başkanı, Elbistan Cumhuriyet Savcılığı ve Elbistan Hapishanesi görevlileri olacağı söylendi.

Platform adına basın açıklamasını gerçekleştiren Av. Behiç Aşçı, Türkiye hapishanelerinde ağır sağlık sorunları bulunan pek çok tutuklu ve hükümlünün ölüme terk edildiğini belirtti.

Adli Tıp 3. İhtisas Kurulu’nun taraflı kararlarına bir yenisini eklediğini vurgulayan Aşçı, Güler Zere hakkında adeta idam hükmünün verildiğini ifade etti.

Kızıl Bayrak / İstanbul


Eskişehir’de Zere’ye özgürlük çağrısı

Hasta tutsakların serbest bırakılması için Eskişehir’de 8 Ağustos günü yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş boyunca ajitasyon konuşmaları yapıldı.

Yürüyüş sonrasında yapılan basın açıklamasında devletin Güler Zere’yi ölüme mahkum ettiği vurgulandı ve şunlar söylendi: “Üniversite hastanelerinden alınan bağımsız ve objektif raporlar dikkate alınmalı, hasta tutuklu ve hükümlüler özgürlüklerine ve sağlıklarına bir an önce kavuşturulmalıdır. Aksi tutumun yeni ölümlere yol açacağı ve bunun sorumlusunun da siyasal iktidar olacağını kamuoyuna duyuruyoruz.”

Açıklama sonunda talepler yerine getirilene kadar eylemliliklerin devam edeceği vurgulandı.

Kızıl Bayrak / Eskişehir


ATK önünde “özgürlük nöbeti”

Adli Tıp Kurumu önünde Güler Zere ve hasta tutsakların serbest bırakılması için bir araya gelen kurumlar “Güler Zere’ye özgürlük için nöbetteyiz. 1. gün” pankartını açarak, Güler Zere serbest bırakılana kadar, “özgürlük nöbeti”ne başladılar.

Basın açıklamasını Naciye Demir gerçekleştirdi.

“Özgürlük nöbeti”ne; etiğe, tıp bilimine, hukuka aykırı raporlar hazırlayan, bilimselliğini ve güvenilirliğini yitiren Adli Tıp Kurumu önünde başladıklarını belirten Demir, Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulu’nun Güler Zere’nin hayatının tehlikede olduğunu kabul ettiğini, ancak buna rağmen tutukluluk halinin devamına karar verdiğini ifade etti. Bu karara itiraz edildiğini söyleyen Demir, savcılığın “hayati tehlikesi var” demesine karşın, ATK’nın dosyayı bir ay geçmesine rağmen incelemediğini söyledi.

Basın açıklamasının ardından şair Ruhan Mavruk, “Albatros” adlı şiirini okudu.

Ardından Avukat Kemal Aytaç, Ebru Timtik, Naciye Demir ve Oya Arslan, ATK’ya Güler Zere’nin dosyası hakkında bilgi almak için gittiler. Ancak, ATK Başkan ve Başkan Yardımcısı yerinde olmadığı için kendilerine Adli Tıp’ta muhatap olacak kimsenin olmadığının ifade edildiğini söylediler. Verilen bilginin ardından eylem sona erdi. Açıklamanın ardından Güler Zere serbest bırakılına dek “özgürlük nöbeti” ne başlandı.

Kızıl Bayrak / İstanbul