11 Eylül 2009
Sayı: SİKB 2009/35

  Kızıl Bayrak'tan
  Çözümsüzlük batağındaki
sermaye düzeninin çok
yönlü iflas tablosu
  Sol içi zorbalıkla bir yere varılamaz!
Kürt hareketini
saldırganlaştıran nedir?!
Katleden sel değil kapitalizmdir!
Düzenin yarattığı felaketin tablosu
  Kentler kapitalist yıkımın,
sömürünün ve sefaletin aynasıdır!
  Entes direnişinden.
  Türkiye eğitimde sınıfta kaldı!
  İşçi ve emekçi hareketinden.
  Demokrasi mücadelesi ve
Kürt sorunu-1
  Halkalı kağıt grevi üzerine..
  Etkinliklerden
  Bıraktığınız mirası
yarınlara taşıyacağız!
  Güler Zere ve hasta tutsaklar için eylemlerden...
  Obama yönetimi “barış süreci”ni canlandırmaya çalışıyor
  ABD savaş makinesi Afganistan fiyaskosunu itiraf etti!
  Almanya’da seçimler...
  ABD emperyalizmi Chavez karşıtı tetikçilerini sokaklara saldı…..
  6-7 Eylül olayları... Kontr-gerillanın kirli savaş tarihinden karanlık bir sayfa!....
  Diyarbakır zindanı üzerine yapılan tartışmalar hakkında
birkaç söz - M. Can Yüce
  ESP'ye yönelik
devlet terörü protesto edildi
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Mücadele Postası

BDSP’li devrimci tutsaklara saldırı

Mamak Kültür-Sanat Festivali’nin hemen ardından “TKİP faaliyeti yürütmek ve propagandasını yapmak” gerekçesiyle gözaltına alınarak tutuklanan üç BDSP’li devrimciye yönelik saldırlar tecrit uygulaması ile devam ediyor.

Dört kişilik bir hücrede tutulmakta olan devrimci tutsaklardan Evrim Erdoğdu, henüz öğrenilmeyen bir nedenle bir haftalık hücre cezası verilerek hücreye konuldu. Sindirmeyi ve teslim almayı hedefleyen bu saldırı da diğerleri gibi boşa çıkarılacaktır.

Kızıl Bayrak / Ankara


“Devrimci basın susturulamaz!”

Devrimci-sosyalist gazete ve dergiler, İşçi-Köylü gazetesi Kartal Büro çalışanı Suzan Zengin’in serbest bırakılması talebiyle 5 Eylül akşamı Taksim Tramvay Durağı’ndaydılar.

Kızıl Bayrak, Devrimci Hareket, İşçi Köylü, Devrimci Demokrasi, Atılım, Proleterce Devrimci Duruş’un imzacısı olduğu eylem “Devrimci basın susturulamaz!” pankartının açılmasıyla başladı. Basın açıklamasına geçilmeden önce Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu sözcüsü Necati Abay ve Suzan Zengin’in eşi Bekir Zengin söz aldılar.

Açıklamada, kriz ve sosyal yıkım saldırıları eşliğinde devam eden saldırıların yanısıra Kürt halkına yönelik inkar ve imha politikalarının sürdüğüne değinildi. Bu yaşananlara sessiz kalmayan devrimci-sosyalist basına yönelik saldırıların işçi ve emekçilere gerçekleri anlatmanın önüne geçmek amaçlı devreye sokulduğu belirtildi.

Son haftalarda Ankara Kızıl Bayrak muhabiri Eda Ünalan’ın hukuksuz bir biçimde gözaltına alınarak tutuklanması, Günlük gazetesi ve Yürüyüş dergisinin bir ay süreyle kapatılması ve birçok kitap hakkında çıkan toplatma kararlarına tutuklamaların ardından son olarak İşçi-Köylü gazetesi Kartal büro çalışanı Suzan Zengin’in tutuklandığı ifade edildi.

Eyleme Alınteri, TÖP, Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu, Ahali, ESP ve Tekstil-Sen de destek verdi.

Kızıl Bayrak / İstanbul


Esenyurt İLGP faaliyetlerinden...

Yaz dönemi çalışmalarımızın ardından Esenyurt İLGP olarak okulların açılmasına kısa bir zaman kala faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.

Kayıt döneminde istenen “kayıt parası” ile ve okula araç-gereç almak için talep edilen paralara karşı etkin bir çalışma yürütüyoruz.

Bölgemizdeki okulların çevrelerinde “Kayıt paraları yasal değildir, ödemeyelim’!”, “Kayıt paralarına karşı mücadeleyi yükseltelim!”‘ şiarlı afişleri kullandık. Ayrıca “Ne ticarethane ne hapishane eşit özgür lise!”, “Kayıt paraları yasal değildir, ödemeyelim!” İLGP imzalı yazılamalar yaptık.

Düzeni ve eğitim sistemini teşhir eden faaliyetimiz devam edecek.

Esenyurt İLGP


Devletin sansür terörü devam ediyor...

Sermaye devletinin sansür mekanizması çalışmaya devam ediyor. Son olarak Eksen Yayıncılık’tan çıkan “Parti Değerlendirmeleri-4” adını taşıyan kitap İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından toplatıldı.

Türkiye Komünist İşçi Partisi’nin (TKİP) propagandasına yönelik yayın yaptığı iddiasında bulunan mahkeme kararında, kitabın tüm nüshalarına el konularak dağıtım ve satışının yasaklandığı belirtildi.

Devletin devrimci yayınlara yönelik baskı ve sansürünün yeni örneği olan bu mahkeme kararı, komünistlerin sesinin yükselmesine engel olamayacaktır.


Paris’te Yılmaz Güney anması

Devrimci sanatçı Yılmaz Güney ölümünün 25. yılında mezarı başında anıldı. 

6 Eylül günü Paris Pere Lachaise mezarlığında gerçekleştirilen anma, devrimci sanatçı Yılmaz Güney ile devrim ve sosyalizm mücadelesinde şehit düşenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşunun ardından ortak metin okundu. Gerçekleştirilen şiir dinletisinin yanısıra hep birlike marş ve türküler söylendi.

ACTİT, AKKKM, ASAF, ATİK Paris, BİR-KAR, FDHF ve Yaşanacak Dünya’nın düzenlediği anmaya 200’ün üzerinde kişi katıldı.

Kızıl Bayrak / Paris


Adana Demirspor-Livorno maçında
devrimcilere polis saldırısı!

İtalya’nın ünlü işçi takımı Livorno’nun 4 Eylül’de demiryolu işçilerinin takımı olarak bilinen Adana Demirspor ile yaptığı özel maçta pankart açan Halk Cephesi ve Ekim Gençliği’ne polis saldırdı.

Maçın yapılacağı günden önce birçok devrimci-demokrat kurum tarafından hazırlık yapılmıştı. Bir dizi kurum stada flamaları ve pankartlarıyla geldi. Maç öncesinde devrimci marşlar söylenirken stad önünde sloganlar hep birlikte haykırıldı.

Maçın başında ilk gerginlik “Güler Zere’ye özgürlük!” imzalı pankart nedeniyle yaşandı. Polisin yönlendirmesiyle yapılan pankartın indirilmesi dayatması ortak bir tutumla boşa düşürüldü. Maçın başlamasının ardından pankart açan Ekim Gençliği de bir süre sonra ­özel güvenliklerin “pankartı indirin’ dayatmasıyla karşılaştı.

Bu dayatma da Halk Cephesi ve Ekim Gençliği tarafından reddedildi. Bu süre boyunca ortak sloganlar hep birlikte atıldı.

Maçın ikinci yarısında bu kez daha kalabalık gelen özel güvenlikler doğrudan pankartları almaya çalışınca arbede çıktı ve güvenlikler püskürtüldü. Bunun üzerine devreye giren çevik kuvvet Halk Cephesi ve Ekim Gençliği pankartlarına saldırdı.

Bu saldırı karşısında tutum alan ülkenin farklı yerlerinden gelmiş Livorno taraftarları da saldırıdan paylarına düşeni aldılar. Polisin cop ve biber gaz kullandığı vahşi saldırıda üç kişi gözaltına alınırken, aralarında yoldaşlarımızın da bulunduğu birçok kişi yaralandı.

Adana Ekim Gençliği