02 Ekim 2009
Sayı: SİKB 2009/38

  Kızıl Bayrak'tan
  İMF-DB zirvesi ve emek örgütlerinin tutumu
  Keskinleşen emperyalist rekabet ve sonuçsuz kalan işbirliği arayışları
G-20 Zirvesi gerçekleşti...
Sermaye devleti “Alevi açılımı” adı altında Alevi işçi-emekçilerini aldatmaya çalışı
Emperyalist haydutlardan hesap sormak için sokağa, eyleme!
  Devlet emperyalist haydutları baskı ve terörle korumaya hazırlanıyor...
  Haydutlar zirvesine karşı sokaklar ısınıyor!
  Entes direniş güncesinden...
  İşçi ve emekçi hareketinden.
  Üniversitelerde devrimci faaliyetlerden....
  Demokrasi mücadelesi ve Kürt sorunu/4
  10. Ulaşım Şurası İstanbul’da toplandı...
  Güven Elektrik’teki sendikal örgütlenme deneyimi üzerine…
  Ulucanlar direnişinin 10. yılında 10 kızıl yıldızımızı selamladık!..
  “Zere ve hasta tutsaklara özgürlük!” eylemleri sürüyor...
  Barack Obama
siyonist şeflerle aynı safta!
  Honduras halkı askeri
diktatörlüğe meydan okuyor!
  Sermayenin saldırılarına karşı
her yerde eylem ve direniş!
  Şovenizm ve demokrasi kültürü
M. Can Yüce
  Habip yoldaş devrim ve sosyalizm davamızda yaşıyor!
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Entes direniş güncesinden...

134. gün…

Serna Seral işçisi’nin yanıma gelerek “Burada grev mi var?” demesi üzerine durumu anlattım. Serna Seral işçisi olduğunu söyleyince ben de oradaki son durumu sordum.“Biz de çok uğraştık, pes ettik artık. Sendika sattı bizi. Sendikayı da bastık ama bir avuç insandık bir şey yapamadık. Sonunda mücadeleden de soğuduk.” diyen Serna Seral işçisi “kolay gelsin, umarım kazanırsın” diyerek yanımdan ayrıldı.

135. gün…

İş arayan bir arkadaş gelip hem adres sormak istemiş, hem de ne yaptığımızı merak etmiş. Kısa bir konuşmanın ardından Ünsa’nın taşeron firmasında işçilerin bir kısmının işten atıldığını ve direnişe başladıklarını anlatan işçi, Entes direnişini selamlayarak yanımızdan ayrıldı. (…)

Direniş Platformu olarak Sinter Metal önünde önümüzdeki süreçte gerçekleştireceğimiz forum ile ilgili Sinter Metal işçilerinin de katıldığı bir toplantı gerçekleştirdik. (…)

Direnişe duyarsız kalmayan bir arkadaş yanımıza gelerek bizden süreç hakkında bilgi alarak direnişe destek verdi.

Her Cuma Taksim’de yapılan Güler Zere’ye özgürlük eyleminde yerimizi aldık. Eylemde 26 Eylül Ulucanlar katliamının yıldönümü dolayısı ile Ulucanlar katliamı kınandı. Devrim şehitleri anıldı. (…)

140. gün

Başta ABD emperyalizmi olmak üzere sermaye sınıfını temsil eden IMF ve DB yeni anlaşmalar için bir kez daha biz işçi ve emekçileri açlığa, yoksulluğa ve sefalete mahkûm etmek amacıyla Türkiye’ye geldi. IMF ve DB temsilcilerine gereken cevabı vermek için biz işçi ve emekçiler de bu saldırı politikalarına karşı kendi sınıfımızın tarafında yer almalıyız. Bu sebeple bugün Hilton Oteli önünde yapılan IMF ve Dünya Bankası Karşıtı Birlik tarafından düzenlenen basın açıklamasında yerimi aldım. (...)

Direnişlerle dayanışmayı büyütmek için 3 Ekim günü yapılacak olan Sinter Metal Dayanışma Gecesi’nde tüm işçi ve emekçileri bir arada olmaya çağırıyorum. (...)

Entes direnişçisi
Gülistan Kobatan

 

Küçükçekmece’de sınıf çalışmalarından...

Küçükçekmece’de sınıf çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Sınıf devrimcileri Emekçinin Gündemi’ni ve Kızıl Bayrak gazetesini yaygın biçimde kullanıyor, özel sayılarla emekçilere sesleniyor.

Aylık olarak çıkarılan yerel bülten Emekçinin Gündemi Küçükçekmece, İkitelli, Yeni Bosna, Halkalı, Güneşli’de kurulu temel fabrikalara yaygın biçimde ulaştırıldı.

Yine sel felaketinin etkilerinin yoğun olarak yaşandığı fabrika ve emekçi semtlerindeki yıkımı ve sermaye devletinin rolünü teşhir etmek amacıyla Küçükçekmece İşçi Platformu tarafından hazırlanan özel sayılar fabrikalara, İnönü Mahallesi ve İkitelli’nin bir bölümüne ajitasyon konuşmaları eşliğinde dağıtıldı.

Selzedelerle destek amaçlı yiyecek ve giyecek toplandı. Toplanan yardımlar selin zor durumda bıraktığı emekçilere verildi.

Sınıfın, devrimin ve sosyalizmin sesi Kızıl Bayrak’ın son sayısının da emekçi semtlerinde, işçi ve emekçilerin yoğun olarak geçtiği güzergahlarda satışı yapıldı. Satış sırasında 1-7 Ekim tarihinde gerçekleşecek İMF-DB toplantısına karşı işçi ve emekçiler mücadele barikatlarına çağrıldı.

Küçükçekmece BDSP

 

 

Kobatan: “Emperyalist haydutlara geçit vermeyeceğiz!”

 Entes direnişçisi Gülistan Kobatan, direnişinin 139. gününde Kanyon Alışveriş Merkezi’ndeki Dünya Bankası Ofisi önünde eylemdeydi.

6-7 Ekim’de İstanbul’da gerçekleşecek olan IMF ve Dünya Bankası Zirvesi’ne karşı basın açıklaması gerçekleştiren Gülistan Kobatan, “emperyalist haydutlara geçit vermeyeceğiz!” dedi.

OSB-İMES İşçileri Derneği üyelerinin de katıldığı eylemde “Emperyalist haydutlara geçit vermeyeceğiz! IMF – DB defol! / Direnen Entes İşçisi” pankartını açan işçiler “Emperyalizm yenilecek direnen işçiler kazanacak”, “Krizin faturası kapitalistlere”, “IMF - DB defol”, “Emperyalist haydutlara geçit vermeyeceğiz! / OSB İMES İşçileri Derneği” dövizlerini taşıdılar.

Basın açıklaması öncesinde OSİM-DER adına yapılan konuşmada patronların, krizin bedelini işçilere ödetmek istediği belirtilerek, Gülistan Kobatan’ın krizin bedelini ödememek için 139 gündür direndiği söylendi.

Gülistan Kobatan yaptığı açıklamada, kapitalizmin işçi ve emekçilere dayattığı açlık, sefalet ve vahşetin tüm dünya ölçeğinde katmerleşerek büyüdüğünü, hak arama mücadelesinde işçi ve emekçilere uygulanan faşist baskı ve terörün de her geçen gün arttığını ifade etti.

Kobatan, uluslararası sermayenin efendilerinin en has iki kurumu olan IMF ve Dünya Bankası’nın tek amacının, emperyalist efendilerden aldıkları sömürü ve talan direktiflerini hayata geçirmek olduğunu belirtti. Açıklamanın sonunda mücadele çağrısı yapıldı.

Eylem boyunca, Yaşasın Entes direnişimiz!”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!”, “IMF’ye karşı sokağa, eyleme, mücadeleye!”, “Kahrolsun ücretli kölelik düzeni!”, “Krizin bedeli patronlara!”, “Direnen işçiler kazanacak!”, “IMF defol bu dünya bizim!”, “Kahrolsun emperyalizm yaşasın mücadelemiz!”, “Emperyalistler, işbirlikçiler 6. Filo’yu unutmayın!”, “Yaşasın sosyalist işçi, emekçi iktidarı!”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul