6 Kasım 2009
Sayı: SİKB 2009/43

  Kızıl Bayrak'tan
  İşbirlikçi iktidar
“aktif taşeron”luğa hazırlanıyor
  "Açılım süreci”nin tasfiyeci
karakteri netleşiyor!
“Kağıt parçaları”ndan yansıyan
kokuşmuş düzen gerçeği
Sermaye hükümeti yönetmelikle genetiği değiştirilmiş tarım üretimini yasal bir statüye kavuşturdu...
Asgari ücrete sefalet zammı!
  6 milyonla işsizler ordusu büyüyor..
  Metal İşçileri Kurultayı 22 Kasım’da
Su Gösteri Sanatları Sahnesi’nde!
  25 Kasım uyarı grevi hazırlıkları
  25 Kasım uyarı greviyle ilgili kamu emekçileriyle konuştuk
  İşçi ve emekçi hareketinden.
  Büyük devrimin aynasında
parti davası - H. Fırat
  Kapitalist üretim
tarzının doğası - Volkan Yaraşır
  Sağlıkta ticaret ölüm demektir
  Gençlikten
  Hillary Clinton ırkçı-siyonistlere kalkan oluyor!
  Pentagon’un savaş baronlarının
yıllık bütçesi 680 milyar dolar!
  Dünyanın dört bir yanında grevler...
  Ücretli ve İşsiz Mühendis, Mimar ve
Şehir Plancıları Kurultayı
  “Demokratik Türkiye ulusu” hakkında
birkaç söz -2- M. Can Yüce-
  Sincan F Fipi
Cezaevi’nden mektup...
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Gençlikten...

YTÜ’de Ekim Gençliği çalışmalarından... 

YTÜ Ekim Gençliği, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirdiği çalışmalar ile paralı eğitim uygulamalarını teşhir ediyor ve gençliğe 6 Kasım’da alanlarda olma çağrısı yapıyor.

6 Kasım çalışmaları kapsamında “YÖK düzeninin krizine ve geleceksizliğe karşı 6 Kasım’da alanlara / Ekim Gençliği” başlıklı duvar gazetesini, 6 Kasım’da alanlara çıkmaya çağrı yapan afişleri Tonoz Kantin, yemekhane ve fakültelerde yaygın olarak kullanıyor. YÖK düzeninin icraatlarını teşhir eden, buna karşı mücadeleye çağıran bildiri dağıtımlarını gerçekleştiriyor.

Ayrıca “YTÜ Öğrencileri” imzası ile başlatılan ortak kampanya kapsamında YTÜ’de kimlik kartlarının, turnikelerden elektronik kartlı geçişin sağlanması ve zorunlu bankamatik kartı olarak kullanılması (Yıldız Elektronik Kart-YEK) uygulamasına karşı çalışmalar sürüyor. “Müşteri değil öğrenciyiz!”, “YEK iptal edilsin!” şiarlarıyla örgütlenen kampanya kapsamında YEK uygulamasına dikkat çekmek için anket çalışması, yaka kartı dağıtımı, YEK’in iptal edilmesi için imza kampanyası gerçekleştiriliyor. YEK uygulaması ile öğrencilerin kendi iradeleri dışında zorunlu olarak İş Bankası müşterisi yapıldığına, bununla birlikte elektronik kart uygulamasının öğrencilerin fişlenmesinde bir araç olduğuna vurgu yapan duvar gazetesi ve afişler kullanılıyor, bildiri dağıtımı gerçekleştiriliyor.

Ekim Gençliği, 6 Kasım çalışmaları ve YEK karşıtı kampanyanın yanısıra gündemleri işleyen duvar gazetelerini yaygın olarak kullanıyor. Ayrıca düzenli olarak açılan Ekim Gençliği masası ile dergi satışı gerçekleştiriliyor.

YTÜ Ekim Gençliği


İzmir’de 6 Kasım çalışmaları...

İzmir’de 6 Kasım üzerinden yaşanan politik ayrışmaların ardından Genç-Sen, Ekim Gençliği, Sosyalist Gençlik Derneği, Özgürlükçü Gençlik Derneği, Yeni Demokrat Gençlik, EHP Gençliği, Kurtuluş Yolunda Dev-Genç, Demokratik Gençlik Hareketi ve Devrimci Öğrenci Birliği çalışmalarını sürdürüyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi ve Ege Üniversitesi’nde açılan ortak masalardan etkinliklere ve yürüyüşlere çağrı bildirileri dağıtılıyor. Afişler yaygın olarak kullanılıyor.

Aynı zamanda her iki üniversitede Genç-Sen, yerellerde örgütlenen eylemlere çağrı yaparken bir yandan da 7 Kasım günü gerçekleştirilecek 7merkezi eylemin çalışmalarını yürütüyor.

Merkezi Ekim Gençliği afişleri ve bildirileri yaygın olarak kullanılıyor. “YÖK düzeninin krizine ve geleceksizleştirilmeye karşı 6 Kasım’da alanlara!” şiarlı ozalitlerle öğrenci kitlelerine çağrı yapılıyor.

Ekim Gençliği İzmir


Genç-Sen çalışmasına polis saldırısı 

Çukurova Üniversitesi’nde 6 Kasım yaklaşırken devletin kolluk güçleri de saldırılarını arttırıyor.

4 Kasım günü Adana Genç-Sen bileşenleri 7 Kasım tarihinde gerçekleşecek merkezi Ankara eylemine çağrı yapan “Üniversiteler bizimle özgürleşecek!” şiarlı bildirileri  R1- R2 dersliklerine dağıttıkları sırada Devrimci Genç-Senliler’den bir kişi gözaltına alındı.

Kolluk güçleri tarafından gözaltına alınan Devrimci Genç-Senli, Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin “Açılım Yapıyoruz, Formasyon Hakkımızı İstiyoruz” eylemine ve YÖK’ün kuruluşunu protesto etmek için 5 Kasım Adana’da gerçekleştirilecek eylemin çağrısının yapılacağı panele katılımının engellenmesi için 4.5 saat Sarıçam Karakolu’nda zorla tutuldu. Daha sonra Kabahatler Kanunu’na muhalefetten 1500 TL para cezası kesilerek serbest bırakıldı.    

Devlet, devrimci faaliyeti engellemek için her türlü baskı ve zor aygıtını kullanmaya devam edecektir. Bu baskılar ne ilktir, ne de son olacaktır. Devrimci Genç-Senliler baskılara boyun eğmeyecek, üniversitedeki devrimci faaliyeti sürdürmeye devam edecek...

Adana’dan Devrimci Genç-Senliler


Adana’da 6 Kasım çalışmalarına
polis saldırısı

Çukurova Üniversitesi’nde 6 Kasım çalışması yürüten öğrencilere 2 Kasım günü düzenin kolluk güçleri tarafından saldırı gerçekleştirildi.

Üniversitede 6 Kasım çalışmaları kapsamında devrimci-demokrat öğrenciler tarafından gerçekleştirilecek eyleme çağrı yapan stikırların kampüsün çeşitli bölümlerine yapıştırılması sırasında düzenin kolluk güçleri tarafından taciz edilen öğrenciler buna rağmen çalışmalarını sürdürdüler.

Ancak çalışma sonrasında bir Ekim Gençliği okuru Fen-Edebiyat kantininde gözaltına alındı ve yaklaşık iki saat kadar polis karakolunda tutuldu. Adli Tıp Kurumu’na sevk edilen Ekim Gençliği okuru sağlık kontrolünün ardından serbest bırakıldı.


Adana Ekim Gençliği faaliyetlerinden... 

Adana Ekim Gençliği faaliyetlerini 6 Kasım ve Ekim Devrimi gündemleri üzerinden gerçekleştiriyor.

Adana Ekim Gençliği yerelde gerçekleştirilecek 6 Kasım öncesinde, çalışmaları etkin bir şekilde sürdürüyor.

Ortak faaliyetle beraber Ekim Gençliği materyallerinin kullanıldığı bağımsız siyasal faaliyet de devam ediyor. Gençliğin geleceksizleştirildiği ve her türlü hak arama eyleminin YÖK eliyle bastırılmaya çalışıldığı bir dönemde gençliğin taleplerini, YÖK’ün kaldırılması talebiyle birleştirmeye çalışan bir faaliyet yürütülmeye çalışılıyor.

6 Kasım çalışmasının yanında Ekim Devrimi ve Yeni Ekimler’in Partisi’nin kuruluş yıldönümleri üzerinden yaklaşık 1 aydır sürdürülen çalışma, yerel materyaller üzerinden ilerliyor. Gerçekleştirilecek etkinliğe gençlik cephesinden anlamlı bir katılım sağlanmaya çalışılıyor.

Adana Ekim Gençliği


İLGP faaliyetlerinden...

İzmir Liseli Gençlik Platformu çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 

2 Kasım günü Çiğli’deki liselerin önünde bildiri dağıtımı gerçekleştirildi. Bir lisenin önünde konumlanmış olan sermaye devletinin kolluk kuvvetleri dağıtıma engel olmaya çalıştı. Kolluk güçleri tarafından önce okulun önünün kamuya açık bir alan olmadığı ve dağıtımın okulun önünde yapılamayacağı söylendi. Faaliyeti engelleme çabası, sergilenen kararlı tutum sonrasında tehditlerle sürdü. Kolluk güçleri gözaltına almakla ve milyarlarca lira ceza yazmakla tehdit etti. Ne olursa olsun faaliyetin süreceği ve hiçbir tehdidin sökmeyeceğinin ifade edildiği dağıtım sırasında liselilerden de faaliyeti sahiplenenler oldu. Daha sonra kolluk güçleri GBT kontrolü gerçekleştirdi.

Dağıtım sırasında birçok liseliyle disiplin yönetmeliği, gerici, faşist ders müfredatları, staj sömürüsü ve bu dönem sadece adı değişen ama mantığı aynı olan ”Sınıfsal Eleme Sınavları” üzerinden tartışma imkanı yakalandı. Liselilerin bildiriye ilgisi yoğundu. Hatta o gün okula hasta olduğu için gelemeyen arkadaşlarına vermek için birkaç tane birden bildiri alan liseliler de oldu.

İzmir Liseli Gençlik Platformu (İLGP)