04 Haziran 2010
Sayı: SİKB 2010/22

 Kızıl Bayrak'tan
Emperyalist-siyonist saldırganlık dizginlemenin tek yolu halkların birleşik militan direnişidir!
İsrail’in kanlı katliamı, tepkiler ve tuzaklar
İsrail’e selam, Heronlara devam!
İsrail vahşeti çeşitli illerde eylemlerle protesto edildi
Emek ve meslek örgütlerinden siyonist vahşete ilişkin açıklamalar
Gibbs: “ABD ve İsrail arasındaki ilişki değişmez”
Siyonist rejimin şeflerinden
arsızlık döküldü
Kürt hareketini tasfiye saldırısı sürüyor...
IMF ve asalak patronlar kıdem tazminatına göz dikti
İşçi ve emekçi hareketinden..
TÜMTİS Genel Başkanı
Kenan Öztürk ile konuştuk...
Sendika bürokrasisi sınıf hareketinin gelişme dinamiklerini baltalamaya çalışıyor
TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk ile UPS’deki direniş süreci üzerine konuştuk
TMMOB Genel Kurulu gerçekleşti..
SOKAK Üniversitesi’nde
gelecek sorunu tartışıldı
Rektörlük-sivil faşit-polis işbirliğine son!
Siyonist barbarlar katliamlara
devam ediyor!
Avrupa’da mücadele yayılıyor!
Parti ve devrim şehitleri
Essen’de anıldı
İzmir’de Şerzan Kurt
için kitlesel eylem
İnciraltı Katliamı
örtbas edilmeye çalışılıyor!
AKP’den şimdi de sahte “kadın istihdamı” açılımı!
CHP’yi yeniden
düzenleme operasyonu
Haluk Kırcı tahliye edildi
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Emek ve meslek örgütlerinden
siyonist vahşete ilişkin açıklamalar

Siyonist İsrail devletinin vahşetine ilişkin emek ve meslek örgütleri de tepkilerini yükseltti.

 

TMMOB: Saldırısı insanlık dışıdır

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, “İsrail‘i, onun Filistin halkına yaptığı katliamları destekleyen başta ABD ve tüm emperyalist güçleri ve bu saldırılara sessiz kalanları lanetliyoruz.” diyerek dünya devletlerinin artık bu şiddete dur demesi, İsrail’in Filistin topraklarında Filistin halkına yönelik zulmüne son vermesi gerektiği ifade edildi.


KMO: Anlaşmalar iptal edilsin

Kimya Mühendisleri Odası tarafından yapılan açıklamada İsrail’in saldırısının, Birleşmiş Milletler’in bugüne kadar İsrail’e karşı gösterdiği toleransın ve yaptırımsızlığın sonucu olan bir cesaretin ürünü olduğu belirtildi.

Açıklamada İsrail devletine karşı ciddi yaptırımlar uygulanması gerektiği söylendi. İsrail ile yapılan tüm askeri ve gizli anlaşmalar iptal edilmesi talep edilirken tüm Ortadoğu halklarının emperyalizm ve onun taşeronlarına karşı birlikte mücadele etmesi gerektiği ifade edildi.


HKMO: İsrail’i kınıyoruz

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası yaptığı açıklamada, ABD ve İsrail’in Ortadoğu’daki emparyalist politikalarına dikkat çekerek Filistin halkına yapılan zulmü hatırlatıldı. Filistin halkının direnişçi kimliğine vurgu yapılan açıklamada şunlar ifade edildi: “Hiçbir insanlık suçunun, o suçu işleyen devletleri haklı çıkaracak yönü yoktur. İsrail‘i, İsrailin katliamlarını destekleyen ABD’yi ve bu insanlık suçuna ortak olan herkesi kınıyoruz.”


JMO: İsrail insanlık suçu işliyor!

Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından yapılan açıklamada en temel insani ihtiyaçların karşılanmasına bile izin vermeyen ambargoyla beraber, İsrail’in bölgede yürüttüğü sistemli saldırılar ile Gazze halkının ölüme terk edildiğine dikkat çekildi.

Açıklama şu sözlerle sona erdi: “ Emperyalizm ve siyonizme karşı ayakta durmaya çalışan Filistin halkına yapılan saldırıdan tüm emperyalistler başta olmak üzere İsrail devleti ile anlaşmaları devam eden iktidarlar da sorumludur. İsrail ile tüm ilişkiler sonlandırılmalıdır.”


Metalurji MO: İlişkiler kesilmelidir

Metalurji Mühendisleri Odası, insani yardım malzemesi götüren gemilere yapılan saldırı ve ablukanın kabul edilemez olduğunu belirtti.

Açıklama şu sözlerle noktalandı:

“Daha öncede AKP hükümetini, İsrail konusunda uyardığımız gibi, İsrail‘in emperyalist saldırgan ve yayılmacı anlayışı önü ‘one minute’ diyerek değil, yapılan silah anlaşmalarına son verilerek, İsrail‘in Ortadoğu provokasyonu konusundaki siyasetine karşı çıkılarak kesilebilir.”


İMO: İsrail’in saldırısını kınıyoruz

İnşaat Mühendisleri Odası, Filistin topraklarında yıllardır sürdürülen işgal, kıyım ve katliam politikalarının boyutunun ve acımasızlığının da gözler önüne serildiğini ifade etti.

İnsani yardımın Gazze’ye ulaşması gerektiği belirtilen açıklamada şunlar söylendi: “Gazze’de 3 yıldır devam eden ambargo kaldırılmalı, İsrail Ordusunun Filistinlilere yönelik operasyonları derhal son bulmalıdır. Dünya devletleri, Gazze ve Filistin‘in diğer kentlerinde yaşanan insanlık trajedisinin yaralarını sarabilmek, kentleri yeniden yaşanabilir hale getirmek için elbirliği yapmalıdır.”


KESK: Saldırı karşısında dehşet içindeyiz

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkan Sami Evren tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in bu politikalarını başta ABD olmak üzere dünyanın egemen ülkelerinin kollaması altında sürdürdüğü vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Savaştan, inkardan ve imhadan medet umanların, barış fırsatlarını ellerinin tersiyle itenlerin İsrail’in bu insanlık dışı yüzüne karşı alacakları tutum samimiyet ve tutarlılıktan yoksundur. Bir yandan Davos’ta sergilenen ‘one minute’ gibi şovlarla halkın Filistin halkına yönelik dayanışma duygularını okşayan, öte yandan sayısız askeri ve ekonomik projede İsrail’le işbirliği halinde olanların alacağı tavır ancak timsah gözyaşı olarak görülebilir.”


Tüm Bel-Sen: İsrail gücünü ABD ve AKP’den alıyor

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Emekçileri Sendikası, İsrail devletinin, bütün uluslararası hukuk kurallarını ve insan haklarını hiçe sayarak böylesi bir saldırıya girişebilme cüretini ABD’den ve onun bölgedeki diğer stratejik ortağı AKP iktidarından aldığını söylerken açıklamada şunlar ifade edildi: “Kendi halkına karşı sürdürdüğü inkar ve imha politikalarını devam ettirmek için bir vahşet ve katliam tiranlığı olan İsrail devletiyle askeri ve ticari olarak ikili ilişkiler içinde antlaşmalar imzalayanların, şimdi yüksek perdeden kınama mesajları yayınlaması timsah gözyaşlarından başka bir anlam taşımamaktadır.”

Açıklamada, askeri antlaşmaların iptal edilmesi, İsrail’le bütün askeri ve siyasi ilişkilere derhal son verilmesi istendi.


BTS: Vahşeti kınıyoruz!

Birleşik Taşımacılık Sendikası, İsrail’in, senelerdir mazlum Filistin halkına uyguladığı vahşeti bu kez yardım gemilerinde bulunanlara tüm insanlığın gözü önünde yaptığını, İsrail’in adeta insanlığa karşı meydan okuduğunu belirtti


SES: Katliamı şiddetle kınıyoruz

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, İsrail devletinin günler öncesinden yardım gemilerine saldıracağını ilan ettiğini ve söylediğini yapma cüretini gösterdiğini vurgulayarak İsrail’in bu cüreti ABD’den, onunla aynı söylemde yürüyen AKP iktidarından aldığını ifade etti.


Kristal-İş: İsrail’i kınıyoruz

Cam, Çimento, Seramik ve Toprak Sanayi İşçileri Sendikası’nın açıklamasında ise İsrail ile bütün ikili anlaşmaların iptal edilmesi istendi. Açıklamada şunlar söylendi: “Kristal-iş Sendikası olarak herkesi İsrail’in saldırganlığını kınamaya ve İsrail Devletinin tehlikeli savaş oyunlarına dur demeye çağırıyoruz.”


TÜMTİS: Saldırı bütün insanlığa yapılmıştır

Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası, İsrail devleti ile her tür ilişkinin kesilmesini, bütün anlaşmaların iptal edilmesini istedi.

DİSK: İsrail uluslararası alanda yargılanmalıdır!

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, İsrail’in uluslararası alanda yargılanması gerektiğini söyledi.

Açıklama şu sözlerle devam etti: “AKP hükümeti, yardım gemilerinin Gazze’ye doğru hareketinden bu yana, yaşanan krizi iyi idare edememiş, yardım gemilerinin büyük bir risk alarak, sivillerle beraber, açık hedef olacak bir biçimde, diplomatik dengeleri kurmadan yola çıkmasına rıza göstermiştir, Türkiye bu sürecin sonucunda ciddi bir uluslararası krizin temel taraflarından bir haline gelmiştir.”

Türkiye’nin, somut bir yaptırım olarak İsrail’le bütün askeri işbirliği anlaşmalarını ve askeri ihaleleri iptal etmesi, İsrail’le ilişkilerini mesafeli bir düzeye çekmesi istendi.


BMİS: Gazze’de yaşananlar insanlık suçudur

Birleşik Metal İşçileri Sendikası yaptığı açıklamada, Ortadoğu’yu emperyalist emellerine ulaşmak adına kan gölüne çeviren ABD politikalarının sonucunda gerçekleşen bu devlet terörü ve katliamın, tüm dünya emekçilerinin ve halklarının ortak karşı duruşu olmadan sona ermeyeceği ifade edildi.

Açıklamada, hem ABD’nin bölgedeki siyasetinin bir parçası olup hem de Filistin’den yanaymış gibi gözükmeye çalışmanın artık kimseye bir yararı olmadığı vurgulandı.


Genel-İş: Saldırının zemini BOP’ta aranmalı

Genel Hizmet İşçileri Sendikası yaptığı yazılı açıklamada, “Saldırının zemini Büyük Ortadoğu Projesi’nde aranmalı” dedi.

İsrail’in ABD’den aldığı güçle Ortadoğu coğrafyasındaki saldırganlıklarına bir yenisini eklediğinin söylendiği açıklamada, İsrail devletinin bu saldırıyı yapma cüretini ABD’nin Ortadoğu’daki askeri ve politik varlığından aldığının bilinen bir gerçek olduğu belirtildi.


TTB: Saldırgan İsrail’i kınıyoruz!

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi yazılı bir açıklama yaparak saldırgan İsrail’i kınadı. TTB’nin açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verildi: “TTB İsrail’e karşı gerek Dünya Tabipler Birliği gerekse de İsrail Tabipler Birliği nezdinde girişimlerini yapacak olup, tepkimizin saldırganları kınama ve mağdur Filistin ile dayanışma için her türlü demokratik kanalla dile getirilebilmesi için çaba harcanacaktır.”