04 Haziran 2010
Sayı: SİKB 2010/22

 Kızıl Bayrak'tan
Emperyalist-siyonist saldırganlık dizginlemenin tek yolu halkların birleşik militan direnişidir!
İsrail’in kanlı katliamı, tepkiler ve tuzaklar
İsrail’e selam, Heronlara devam!
İsrail vahşeti çeşitli illerde eylemlerle protesto edildi
Emek ve meslek örgütlerinden siyonist vahşete ilişkin açıklamalar
Gibbs: “ABD ve İsrail arasındaki ilişki değişmez”
Siyonist rejimin şeflerinden
arsızlık döküldü
Kürt hareketini tasfiye saldırısı sürüyor...
IMF ve asalak patronlar kıdem tazminatına göz dikti
İşçi ve emekçi hareketinden..
TÜMTİS Genel Başkanı
Kenan Öztürk ile konuştuk...
TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk ile UPS'deki direniş süreci üzerine konuştuk...
TMMOB Genel Kurulu gerçekleşti..
SOKAK Üniversitesi’nde
gelecek sorunu tartışıldı
Rektörlük-sivil faşit-polis işbirliğine son!
Siyonist barbarlar katliamlara
devam ediyor!
Avrupa’da mücadele yayılıyor!
Parti ve devrim şehitleri
Essen’de anıldı
İzmir’de Şerzan Kurt
için kitlesel eylem
İnciraltı Katliamı
örtbas edilmeye çalışılıyor!
AKP’den şimdi de sahte “kadın istihdamı” açılımı!
CHP’yi yeniden
düzenleme operasyonu
Haluk Kırcı tahliye edildi
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Üniversitelerde rektörlük-faşist-polis işbirliği!

Yıldız’da faşist etkinliğe geçit yok!

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Bağımsız Düşünce Kulübü’nü ve etkinliklerini paravan olarak kullanan bir grup faşist 28 Mayıs günü İstanbul’un fethi konulu bir etkinlik yapmaya çalıştı.

Mehteran Takımı’nın katılımı ile gerçekleştireceği etkinliklerin duyurusunu yapan faşistlerin afişleri önceki günlerde önce duyarlı öğrencilerce söküldü. Faşistlerin toplanıp bu öğrencileri darp etmeye kalkması üzerine durumu haber alan siyasetler saldırıya müdahale ettiler. Faşistler tehditler savurarak fakülteden ayrıldılar.

28 Mayıs günü ise üniversiteye toplu halde giriş yapan devrimci demokrat yurtsever öğrencilerin sayısı gün içinde arttı ve karşılıklı bir bekleyiş başladı. Okulu afişleri ile donatan öğrenciler “28 Maden işçisi ve polis tarafından katledilen Şerzan Kurt’un hesabını soracağız!-YTÜ Öğrencileri” afişleri ile öğlen yapılacak anmaya arkadaşlarını davet ettiler.

Üniversitedeki tüm kantinler ve yemekhane dolaşılarak teşhir konuşmaları yapıldı ve öğrenciler faşist etkinliği yaptırmamaya davet edildi.

Ardından da faşistlerin Bağımsız Düşünce Kulübü paravanı ardında etkinlik yaptığı oditoryumun önünde bekleyiş başladı. Bu esnada Mehter Takımı’nın kampüs içerisinde yürütülmesine izin verilmedi. Mehter marşlarının oditoryum önünde söylenmeye başlanmasının ardından ise YTÜ Öğrencileri marşlar ile onları bastırdı. Sermaye düzenini ve faşist beslemelerini teşhir eden devrimci demokrat yurtsever öğrencilerin önü ise polis barikatı ile kapatıldı.

Etkinliğin ardından faşistler bekleyişlerini sürdüren öğrenciler ile karşılaştırılmadan alandan çıkartıldı. Ardından YTÜ Öğrencileri adına Tonoz kantinde bir konuşma yapıldı ve gün boyunca üniversiteyi işgal eden polisler ve onların koruması altında faşist yalanları üzerine bir etkinlik yapanlar yeniden teşhir edildi. Sonrasında ise devrimci demokrat yurtsever öğrenciler toplu çıkış yaptılar.

Ekim Gençliği / YTÜ


Tunceli Üniversitesi’nde polis terörü

Tunceli Üniversitesi’nde düzenlenen 1. Bahar Şenlikleri’nde 29 Mayıs akşamı üniversiteye giren özel harekat polisleri havaya ateş açtı. Polislerin bir öğrencinin kafasına silah dayamasının ardından devrimci, yurtsever öğrenciler oturma eylemi gerçekleştirdi. Öğrenciler eylemde, polis tarafından katledilen Aydın Erdem ve Şerzan Kurt’un fotoğraflarının olduğu pankart açtı.

Öğrencilerin, eylemi Rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğ ile görüşmeden bitirmeyeceklerini bildirmesi üzerine Rektör Boztuğ, öğrencilerin yanına gelerek yüzsüz bir şekilde sakin olunmasını istedi.

Öğrenciler, olayların görüntülerini güvenlik kameralarından rektör ile birlikte izlemek istediklerini söyledi. Bunun üzerine Rektör Boztuğ ile öğrencilerden bir grup, rektörlük binasına gidip görüntüleri birlikte izledi. Daha sonra Rektör Durmuş Boztuğ’un hiçbir açıklama yapmadan binadan çıkıp gitmesi öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı.


Marmara Üniversitesi’nde faşist saldırı

Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsü’nde 28 Mayıs günü sabah saatlerinde faşistlerle yaşanan gerginlikte biri Ekim Gençliği okuru olmak üzere 6 öğrenci gözaltına alındı.

Hukuk Fakültesi’nde derslik girişlerine afiş asan yurtsever öğrencilerle faşistler arasında gerginlik yaşandı. Bunun üzerine ilerici-devrimci öğrenciler, okul bahçesinde saldırıyı protesto ettiler. Bu arada çevik kuvvet polisleri okula girdi.

Okula giren çevik kuvvet polisleri faşistlerle birlikte öğrencilere saldırdı. Saldırı sonucu biri Ekim Gençliği okuru 6 öğrenci gözaltına alındı.

Bununla birlikte aynı saatlerde Göztepe Kampüsü’nde de aynı sebepten kaynaklı bir gerginlik yaşandı. Bu kampüste de 10’dan fazla öğrenci çevik kuvvet saldırısı sonucu darp edilerek gözaltına alındı.

Marmara Üniversitesi / Ekim Gençliği


İÜ’de polis terörü protesto edildi

İstanbul Üniversitesi’nde 26 Mayıs günü Şerzan Kurt için asılan afiş ve pankartlar gerekçe gösterilerek gerçekleştirilen polis saldırısı ve ardından yaşanan gözaltı terörü, 31 Mayıs günü İÜ Öğrencileri tarafından protesto edildi.

YTÜ Direnişi adına bir konuşmanın da yapıldığı eylemde, çocuğu uzaklaştırma cezası alan bir anne de söz aldı. İlerici öğretim üyeleri de öğrencilerin yanında bulunarak eyleme destek verdi.

DGH, DYG, EHP, EMEP, Ekim Gençliği, ÖDP, Öğrenci Kolektifleri, TÖP ve Beyazıt Gazetesi’nin örgütleyicisi olduğu eylem, Beyazıt Meydanı’nda gerçekleştirilen oturma eyleminin ardından basın açıklaması okunarak sona erdi.

Ekim Gençliği / İstanbul Üniversitesi



Genç-Sen’den ulaşım zammı protestosu

Eskişehir Genç-Sen 30 Mayıs günü gerçekleştirdiği yürüyüşle Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşıma yapılan zamları protesto etti.

EBB tarafından geçekleştirilen ulaşım zamları öğrenci biletinde %40’a yakın bir artışa neden oldu. Belediyenin uyguladığı bu fahiş ulaşım zammını protesto eden Genç-Sen’liler ücretsiz ulaşım talep ettiler.

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan Genç-Sen’liler Adalar Caddesi boyunca yürüyüş gerçekleştirdiler. Eylem boyunca “Ulaşım haktır satılamaz!”, “Ücretsiz ulaşım istiyoruz!”, “Genç-Sen haykır ulaşım haktır!” sloganları atıldı. Eyleme çevredeki insanlar da alkışlarla destek verdi.

Ekim Gençliği / Eskişehir


 

Gençlik Federasyonu’na polis saldırısı

Gençlik Federasyonu’nun 31 Mayıs günü “Parasız eğitim istiyoruz - Alacağız” şiarı ile gerçekleştirdiği kampanya çerçevesinde Ankara’da yaptığı basın açıklamasına polis saldırdı. Topladıkları imzaları meclise sunmak isteyen federasyon üyelerinin yürüyüşüne izin verilmedi.

Sakarya Caddesi’nde yapılan açıklamanın ardından TBMM’ye yürümek isteyen Gençlik Federasyonu üyelerinin önü çevik kuvvet polisleri tarafından kesildi. İsrail’in saldırısını yürüyüşe engel olmanın gerekçesi olarak gösteren polis gaz bombaları ve coplarla kitleye saldırdı. İki defa üst üste saldırıya maruz kalınmasına rağmen kitle dağılmadı.

Bunun üzerine altı kişilik bir heyet, meclise giderek çeşitli milletvekilleri ile görüşmeler gerçekleştirip saldırıyı anlattı.