15 Ocak 2010
Sayı: SİKB 2010/03

 Kızıl Bayrak'tan
Amerikancı rejim toplumsal dinamikleri şiddetle bastırmaya çalışıyor.
TEKEL direnişi ve
gündeme getirdiği sorular...
Sermaye yeni saldırılara hazırlanıyor!
TEKEL’de direniş günlüğü.
Binler TEKEL direnişiyle dayanışma için eylemdeydi
TEKEL, itfaiye ve Esenyurt işçileriyle sınıf dayanışması büyüyor.....
Direnişe omuz vermek için 17 Ocak'ta Ankara'ya!.
Asemat işçisinin kaleminden grev süreci.
Sİ-DER’den Adana sanayi işçilerine çağrı..
Entes’te direniş güncesinden..
Sınıf hareketinden.
TKİP III. Kongresi
Açılış Konuşması…
Sermaye düzeni katletmeye devam ediyor!
Dreyfus’tan Sabra’ya, burjuva hukuku iktidarın dolaysız bekçisidir!
2010 polis terörü ve linç girişimleri ile başladı.
Devlet terörüne karşı dayanışma
Gençlik eylem ve etkinliklerinden
Korkularını kabusa çevireceğiz!.
On binlerce kişi Rosa Luxemburg ve Karl Liebnecht’i mezarları başında andı
Blackwater şirketi yeni ihale peşinde
Ulusal soruna
devrimci yaklaşımın paradoksları - 5
KENT AŞ. direnişi üzerine.
Polis katletti, yargı temize çıkardı 
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Binler TEKEL direnişiyle
dayanışma için eylemdeydi

8 Ocak akşamı İstanbul, İzmir, Bursa, Adana, Tokat ve Samsun’da TEKEL işçileriyle dayanışma amacıyla AKP binalarına yürüyüşler gerçekleştirildi.


İstanbul:

Türk-İş’e bağlı sendikalar, Mecidiyeköy’de bulunan Cevahir Alışveriş Merkezi önünde biraraya gelerek, Şişli AKP İlçe Başkanlığı’na yürüdü. Eyleme Tek Gıda-İş üyelerinin coşkusu hakimdi.

“TEKEL, itfaiye, demiryolu emekçilerine yapılan insanlık dışı saldırıları kınıyoruz / Türk-İş” ana pankartının arkasında, Tek Gıda-İş, TÜMTİS, Tes-İş, Hava-İş, Belediye-İş, Türk Metal, Kristal-İş, KESK, BDSP, İşten Atmalar Yasaklansın Platformu, Kaldıraç, Devrimci Sendikal Birlik, EHP, HKM, Halkevleri, Öğrenci Kolektifleri, SDP, SGDF, Genç Avukatlar Birliği yürüdü.

Eyleme, Entes direnişçisi Gülistan Kobatan, itfaiye işçileri, belediye işçileri ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nda işten atılan işçiler de katıldı.


İzmir:

İzmir’de AKP İl Binası önünde gerçekleştirilen eyleme TEKEL işçilerinin coşkusu hakimdi. Aralarında KESK, DİSK, TMMOB, TTB’nin de bulunduğu örgütler Eski Sümerbank önünde bir araya gelerek buradan AKP İl Binası önüne yürüyüş gerçekleştirdiler.

Sınıf devrimcileri eyleme “Zafer direnen TEKEL işçisinin olacak!” pankartıyla ve “TEKEL işçileri yalnız değildir!”, “Zafer direnen TEKEL işçisinin olacak!”, “Yaşasın sınıf dayanışması!” yazılı dövizlerle katıldılar.


Tokat:

Tokat TEKEL işçileri basın açıklamasının ardından sendika yöneticilerinin eylemin bittiği uyarısına rağmen AKP önüne kadar yürüyerek burada sloganlar, alkışlar ve ıslıklarla tepkilerini dile getirdiler.


Adana:

TEKEL işçilerine destek olmak için Mimar Sinan önünde toplanmaya başlayan işçiler fabrikadan gelecek olan TEKEL işçilerini beklemeye başladılar. Bu sırada eyleme gelen TEKEL işçilerini taşıyan otobüslerin önü otogar önünde polis tarafından kesildi. Polisin engelleme çabalarına rağmen işçiler kendi olanaklarıyla toplanma alanına geldiler. TEKEL işçilerinin gelişiyle birlikte AKP’ye doğru yürüyüş başladı.

Kortejde özellikle TEKEL işçisi kadınların katılımı ve coşkusu öne çıktı. Yüzlerce işçinin yer aldığı korteji Krize Karşı Emek ve Demokrasi Platformu izledi.

Yaklaşık 900 kişinin katıldığı ve Adana’da son dönemde gerçekleşen en güçlü ve coşkulu eylem olan TEKEL işçileriyle dayanışma eylemi Edip Gülnar’ın yaptığı açıklamanın ardından sloganlarla bitirildi.


Bursa:

Fomara Meydanı’nda toplanan Türk-İş Bursa Sendikaları AKP İl Binası’na kadar gerçekleştirdikleri yürüyüşle hükümetin TEKEL işçilerine yönelik saldırılarını protesto ettiler.

Tek Gıda-İş, Türk-Metal, TÜMTİS ve Yol-İş üyesi işçilere BDSP’nin çağrısıyla ilerici devrimci kurumların bir araya gelerek oluşturduğu TEKEL İşçileriyle Dayanışma Platformu da destek verdi. Platform, eyleme “TEKEL işçileri yalnız değildir! Yaşasın Sınıf Dayanışması” pankartı ile katılırken, ÖDP, Emek Partisi, TKP ve Halkevleri de eylemde yerini aldı.

Eyleme bini aşkın emekçi katıldı.


Samsun:

AKP Samsun il binası önünde toplanan TEKEL işçileri basın açıklaması yaptılar.

Eylemde konuşan Türk-İş temsilcisi TEKEL işçilerinin “yan gelip yatmadığı”nı ifade etti.

AKP önünde yapılan basın açıklamasından sonra kol kola girilerek Cumhuriyet Meydanı yanındaki Ziraat Bankası’nın önüne doğru yürüyüşe geçildi. Yürüyüş esnasında yol çift taraflı olarak trafiğe kapatıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul - İzmir - Tokat
Adana - Bursa - Samsun


 

 


Binlerce işçi TEKEL direnişiyle dayanışma için iş bıraktı!

Türk-İş Başkanlar Kurulu’ndan çıkan her Cuma bir saat arttırılmak üzere TEKEL işçileriyle dayanışma amacıyla iş bırakma kararı çerçevesinde 8 Ocak sabahı Türk-İş’e bağlı bazı sendikaların üyeleri eylemdeydi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde toplanan Tez-Koop-İş İstanbul 5 No’lu Şube ve SES Aksaray Şube üyeleri TEKEL işçileriyle sınıf dayanışmasını yükselttiler. 1 saat iş bırakan sağlık emekçileri hastane içinde gerçekleştirdikleri yürüyüşün ardından basın açıklaması yaptılar.

Yol-İş Sendikası İstanbul 1 No’lu Şube üyesi karayolları işçileri de Küçükyalı’daki Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü ve Levent’teki Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü’nde iş bırakarak TEKEL işçileriyle sınıf dayanışması gösterdiler.

TÜMTİS üyesi ambar işçileri de Kartal Soğanlık’ta direnişlerini sürdüren Azim Kargo işçilerini ziyaret ederek TEKEL işçileriyle dayanışmalarını gösterdiler.

Askeri Tersane’de örgütlü T. Harb-İş Sendikası Anadolu Yakası Şubesi de 1500’ü aşkın üyesiyle TEKEL işçileriyle sınıf dayanışmasını yükseltti.

Sabah erken saatlerde tersane giriş kapısında toplanan Harb-İş üyeleri yolu trafiğe kapatarak eylem yaptılar.

Deri-İş Sendikası üyesi deri işçileri TEKEL işçileriyle dayanışmayı yükseltmek için Tuzla Deri Organize Sanayi Bölgesi’nde eylemdeydiler.

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası 1 No’lu Şube üyesi Kartal Belediye işçileri de sabah erken saatlerde Kartal Belediye Garajı’nda toplandılar. Entes direnişçisi Gülistan Kobatan ve direnişteki Sinter işçilerinin de destek verdiği eyleme DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün de katıldı.

Adana’da sabah 07.00’de fabrika önünde biraraya gelen TEKEL işçileri açıklamaların ardından E-5 karayolunu trafiğe kapattılar.

İzmir’de Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü önünde biraraya gelen TEKEL işçileri “Kurtuluş yok tek başına, ya hep berber ya hiçbirimiz / TEKEL İşçileri-Tek Gıda-İş Sendikası” pankartını açtılar.

TÜMTİS, Yol-İş, Demiryol-İş, Tes-İş, Belediye-İş, Tez-Koop-İş sendikalarının kendi pankartlarıyla katıldığı eyleme ayrıca Yapı Yol-Sen üyeleri de destek verdi. Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu kürsüye geldiğinde işçiler “Suskun Türk-İş istemiyoruz!” sloganıyla tepkilerini gösterdiler.

Eyleme destek veren sınıf devrimcileri “TEKEL işçisi onuru ve hakları için direniyor Eylemli sınıf dayanışmasını yükseltelim / BDSP” bildirisini dağıttılar. İşçilerin bildiriye ilgisi yoğundu. İşçiler bildirileri alıp kendileri de dağıttılar.

Kızıl Bayrak / İstanbul - Adana - İzmir