15 Ocak 2010
Sayı: SİKB 2010/03

 Kızıl Bayrak'tan
Amerikancı rejim toplumsal dinamikleri şiddetle bastırmaya çalışıyor.
TEKEL direnişi ve
gündeme getirdiği sorular...
Sermaye yeni saldırılara hazırlanıyor!
TEKEL’de direniş günlüğü.
Binler TEKEL direnişiyle dayanışma için eylemdeydi
TEKEL, itfaiye ve Esenyurt işçileriyle sınıf dayanışması büyüyor.....
Direnişe omuz vermek için 17 Ocak'ta Ankara'ya!.
Asemat işçisinin kaleminden grev süreci.
Sİ-DER’den Adana sanayi işçilerine çağrı..
Entes’te direniş güncesinden..
Sınıf hareketinden.
TKİP III. Kongresi
Açılış Konuşması…
Sermaye düzeni katletmeye devam ediyor!
Dreyfus’tan Sabra’ya, burjuva hukuku iktidarın dolaysız bekçisidir!
2010 polis terörü ve linç girişimleri ile başladı.
Devlet terörüne karşı dayanışma
Gençlik eylem ve etkinliklerinden
Korkularını kabusa çevireceğiz!.
On binlerce kişi Rosa Luxemburg ve Karl Liebnecht’i mezarları başında andı
Blackwater şirketi yeni ihale peşinde
Ulusal soruna
devrimci yaklaşımın paradoksları - 5
KENT AŞ. direnişi üzerine.
Polis katletti, yargı temize çıkardı 
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

TEKEL direnişi emeğin direnişi...

Direnişe omuz vermek için
17 Ocak'ta Ankara'ya!


Kardeşler!

TEKEL işçileri kazanılmış haklarının gaspına karşı direnişlerini sürdürüyorlar. Direniş bugün tüm işçi ve emekçilerin direnişi haline gelmiştir. TEKEL işçileri de zaten “sadece kendimiz için değil, sınıfımız için direniyoruz” diyorlar.

Böyledir, çünkü; TEKEL işçileri direnişleriyle, işçi-emekçilerin hayatıyla diledikleri gibi oynayan asalakların rahatını bozmuştur. TEKEL direnişinin kazanması ise, bu asalaklar için tam bir bozgun olacak. Hava işçiden, emekçiden yana dönecek!

İşte bunun için her emekçinin öncelikli gündemi TEKEL direnişi, TEKEL direnişine güç taşımak ise her emekçinin görevidir!

Bu nedenle her yer direniş alanı olmalıdır. Direnişe güç katmak için eylemli dayanışma yükseltilmelidir.

Kardeşler!

TEKEL direnişiyle dayanışmak ve direniş cephesini güçlendirmek için bulunduğumuz her alanda direnişin sesini duyurmalı ve direnişi sahiplendiğimizi göstermeliyiz. Bununla birlikte direnişi büyütmek amacıyla yapılan eylemlere de katılmalı ve katılımı örgütlemeliyiz. Ancak böylelikle direnişi izlemekten çıkmış, direniş saflarında yerimizi almış oluruz.

TEKEL işçileri, 17 Ocak günü Ankara’da buluşacaklar. Bu yürüyüşe destek vermeliyiz. TEKEL işçileri bu yürüyüşün ardından ise üç günlük açlık grevi yapacak, buna rağmen talepleri kabul edilmezse ölüm orucuna başlayacaklar. Bütün adımlarında onların yanında olmalı, ölümüne kararlılıklarına sahip çıkmalıyız.

17 Ocak Pazar ise Ankara’da TEKEL işçileriyle işçi ve emekçilerin büyük buluşması var. Ankara yapılacak bu miting TEKEL işçisinin yalnız olmadığını göstermek için büyük bir fırsattır.

17 Ocak günü Ankara’da aynı zamanda sermayenin hayatımızı cehenneme çeviren politikalarına karşı öfkemizi haykırmalıyız. İş, işgüvencesi, insanca bir yaşam taleplerini yükseltmeliyiz. Hak ve özgürlük mücadelesinin karşısına çıkarılan faşist baskı ve teröre karşı onurumuza sahip çıkmalıyız.

Bu mitinge güç katmak için hazırlanalım. Fabrikalarımızda, işyerlerimizde, mahallelerimizde, okullarımızda mitingin duyurusunu yapalım, kitlesel bir katılım sağlamak için seferber olalım.

Hep birlikte, omuz omuza mücadeleye!

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP)
13 Ocak 2010



Onbinler 17 Ocak’ta
Ankara’da buluşacak!

TEKEL işçileri, aileleriyle birlikte üzerlerine kefenler giyerek 15 Ocak’tan itibaren 3 günlük oturma eylemine başlayacaklar.

TEKEL işçileri, oturma eylemleri ile de sonuç alamazlarsa önce 3 günlük açlık grevi, ardından ise ölüm orucu başlatacaklar.

Türk-İş Başkanlar Kurulu’nun “sürekli eylem” kararı çerçevesinde 16 Ocak 2010 Cumartesi günü yapılması kararlaştırılan “Ekmek, Barış, Özgürlük için Demokrasi ve Haklar Mitingi” Ankara Valiliği tarafından “genel güvenlik gerekçesi” ile 17 Ocak 2010 Pazar gününe ertelendi.

Türk-İş Basın Bürosu tarafından yapılan açıklamaya göre miting, 17 Ocak 2010 Pazar günü saat 12.00’de Ankara Sıhhiye Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Miting korteji saat 10.00’da Ankara Tren Garı önünde oluşturulacak ve saat 11.00’de yürüyüş başlayacak.

 

 

TEKEL direnişiyle dayanışma çağrısı

Sınıf devrimcileri bulundukları alanlara TEKEL direnişinin sesini taşımaya devam ediyorlar. Çeşitli illerde yürüyen devrimci sınıf faaliyeti güçlenerek sürüyor.


TEKEL direnişinin sesi Pendik’te

TEKEL işçisiyle eylemli dayanışma çağrısı yapan BDSP bildirileri Pendik’te Aydos, Sülüntepe, Ramazanoğlu, Sanayi Mahallelerinde ve Kurtköy sanayide çalışan işçilerin geçiş güzergahlarında dağıtıldı.


Manisa

BDSP imzalı “TEKEL işçisi onuru ve hakları için direniyor Eylemli sınıf dayanışmasını yükseltelim” bildiriler, Manisa’da Alaybey, Dış Mahalle, Karaköy semtlerinde ve Perşembe pazarında işçi ve emekçilere ulaştırıldı.


Esenyurt’ta sınıf çalışmaları

Sınıf devrimcileri, bir yandan Esenyurt’un çeşitli noktalarına BDSP imzalı “TEKEL işçisi direnişin simgesi!”, “Yaşasın TEKEL direnişi!” yazılamaları gerçekleştirirken diğer yandan da BDSP’nin TEKEL direnişini sahiplenmeye çağıran bildirilerini yoğun olarak dağıtıyorlar. Örnek’ten Tabela’ya, Balıkyolu’ndan Yeşilkent’e kadar birçok semtte yapılan bildiri dağıtımlarının yanısıra işçilerin kullandığı merkezi geçiş güzergâhlarında da dağıtımlar devam ediyor.


Direnişin sesi Tuzluçayır’da

8 Ocak Cuma günü saat 18.00’den 19.00’a kadar Tuzluçayır Meydanı’nda “TEKEL işçisi onuru ve hakları için direniyor… Eylemli sınıf dayanışmasını yükseltelim / BDSP” şiarlı bildiriler dağıtıldı.

Mahalledeki emekçilerle konuşularak TEKEL direnişiyle dayanışma çağrısı yapıldı. Emekçiler bildiri dağıtımını ilgiyle karşılarken TEKEL işçilerinin yanlarında olduklarını ve destek vereceklerini söylediler. Tuzluçayır Meydanı’nda bir saat içerisinde 400 adet bildiri işçi ve emekçilere ulaştırıldı.


Ankara’da dayanışma çağrısı

11 Ocak Pazartesi günü Ankara’da NATO yolu üzerinde TEKEL direnişiyle dayanışma etkinliği bildirisi dağıtıldı.

Mahalledeki emekçilerle konuşularak TEKEL işçilerine destek verilmesi ve bu süreçte işçi ve emekçilerin yan yana durması gerektiği vurgulandı.

Kızıl Bayrak / İstanbul - Manisa - Ankara