30 Mart 2012
Sayı: SYKB 2012/13

 Kızıl Bayrak'tan
Devrimci 1 Mayıs hazırlığını
saldırılara karşı direnişi büyütmenin olanağına çevirelim!
1 Mayıs’ı kazanmak için görev başına!
1 Mayıs’ta mücadele alanlarına!
Polis terörüne rağmen emekçiler Ankara’da!
“Her yer Ankara, her yer direniş!”
Özgür Gündem’e kapatma!
“Taşeron İşçileri Kurultayı’na yürüyoruz!”
Emekçi kadınlar 1 Mayıs’a yürüyor
ELTA işçilerine gözaltı terörü
MEPA direnişi umut oluyor!
1 Mayıs öncesinde saldırı yasaları tartışıldı
Ceha işçileri mücadelede kararlı!
Enerji işçilerine gözaltı terörü
Volkan Yaraşır ile dünya, bölge, Türkiye ve 1 Mayıs
üzerine konuştuk...
Sınıf hareketinde yeni bir eşiğe doğru
Türk Metal çetesini korku sardı
Türk Metal’i yıkma çağrısı
“Nükleer Güvenlik Zirvesi”nden
savaş tehdidi
Almanya’da uyarı grevleri
Avrupa’da son 10 yılın en büyük Newroz’u
Ekim Gençliği’nin kampanya çalışmalarından..
Emperyalistler ve işbirlikçileri “Suriye’nin Dostları” değil,
halkların düşmanlarıdır!
Gazi anması ve çarpıtılan gerçekler
Özel hastanelerde alınan katkı payı %90’a çıkarıldı
30 Mart 1972 Kızıldere direnişi
Mücadelemiz ortak olmalıdır!
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Özgür Gündem'e kapatma!

KCK operasyonları” adı altında gerçekleştirilen polis baskınlarında onlarca çalışanı gözaltına alınıp tutuklanan Özgür Gündem gazetesine bir kez daha kapatma cezası verildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, gazetenin 24 Mart 2012 tarihli sayısının 1, 8, 9, 10 ve 11. sayfalarında yer alan haber, yorum ve fotoğrafların “Örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla, gazeteye 1 ay kapatma cezası verirken, gazetenin bugün çıkacak tüm sayılarına el konulmasına karar verdi. Kararın ardından gazetenin basımının yapıldığı Gün Matbaası’nı basan polis, gazetenin 25 Mart tarihli sayısına el koydu.

30 Mayıs 1992’de yayın hayatına başladıktan sonra 8 muhabir ile 19 dağıtımcısı katledilen ve 14 Nisan 1994’te kapatılan Özgür Gündem Gazetesi, 17 yıl aradan sonra geçtiğimiz yıl 4 Nisan’da okurları ile buluşmuştu. 30 Mayıs 1992’de İstanbul’da başlayan ve yayın yaptığı süre boyunca büroları defalarca basılan, 30’u muhabir olmak üzere 76 çalışanı öldürülen Özgür Gündem gazetesi 14 Nisan 1994’te kapatıldı.

Taksim’de protesto

Kapatma kararı 25 Mart günü Taksim’de gerçekleştirilen yürüyüşle protesto edildi. BDP’li milletvekilleri Gültan Kışanak, Sebahat Tuncel’in de katıldığı eylemde gazetenin kapatılmasının, AKP sansürünün bir örneği ve yeni katliamların yaşanacağının göstergesi olduğuna işaret edildi.

Eyleme, aralarında Kızıl Bayrak’ın da bulunduğu çok sayıda sol, sosyalist, devrimci basın-yayın organı da destek verdi.

Taksim Tramvay Durağı’nda biraraya gelen katılımcılar Galatasaray Lisesi önüne yürüdü. Özgür Gündem adına açıklamayı Bayram Balcı yaptı.

BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Özgür Gündem gazetesinin yargılama dahi yapılmadan, ne yazacağı bilinmeden kapatılmasının sansür olduğuna işaret etti.

 

 

 

 

Katledenler tazminat istiyor

Ulucanlar katliamının birinci yılında düzenlenen eylemde polisleri ‘yaraladıkları’ iddiasıyla aileler ve eylemciler yargılanıp tazminata mahkum edildiler.
İçişleri Bakanlığı, polislere ödediği 6 bin TL’yi faiziyle 33 bin 766 TL olarak eylemde gözaltına alınanlardan almak için işlem başlattı.

Sermaye devleti katliam sonrasında bir dizi yalanla gerçekleri çarpıtmıştı. Devrimcilerin birbirleriyle çatıştığını, tünel kazıldığını, tutsakların silah kullandığı söyleyebilmişti. Katliam sonrası aileler, devrimciler katliamın hesabını sormak için eylemler düzenlemiş, mezar anmaları ve eylemleri de azgın bir polis terörü ile karşılanmıştı.

 

 

 

 

Menemen ve Çorlu’da protesto

Sivas davasının zamanaşımına uğratılması ve Alevi emekçilerin evlerinin gericiler tarafından işaretlenerek fişlenmesine karşı öfke sürüyor.

24 Mart Cumartesi günü Menemen Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Menemen merkezdeki Lise Yolu girişinde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. PSAKD Kadın ve Gençlik Kolları’nın da katıldığı açıklamada Sivas katliamında yaşamını yitirenlerin resimleri taşındı.

Eylemde Menemen PSAKD Başkanı tarafından basın açıklaması yapıldı. Açıklamada Alevi emekçilerine dönük asimilasyon politikaları teşhir edilerek Adıyaman ve Harmandalı’nda Alevi ve aydın insanlara uygulanan fişlemeler protesto edildi. Sivas davasının ardından başbakanın gerçekleştirdiği pervasız açıklamalara da değinilerek Sivas’ın katillerinin yargılanmak şöyle dursun, ödüllendirildiği belirtildi.

25 Mart günü Çorlu’da Belediye Meydanı’nda yapılan ve yaklaşık 90 kişinin katıldığı eylemde okunan açıklamada devletin katliamcı geleneğinden örnekler verilirken yeni katliamların da güncel bir tehdit olarak karşılarına çıkarıldığı ifade edildi. Açıklama “Sadece katillerin değil, bu katilleri yaratan zihniyetin de yargılanmasını istiyoruz. Sadece göğsünü gere gere duruşmalara çıkan eli kanlı katillerin değil, o katilleri koruyan, besleyen ve destekleyenlerin de yargılanmasını istiyoruz” sözleri ile sona erdi.

Kızıl Bayrak / İzmir - Çorlu